Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

70K עבור מקסימום כיף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ראשית.

רכב משעמם ליום-יום כבר יש לי. (שאני כנראה יחלוק עם אחי בקרוב, מה שידרוש עוד רכב בכל מקרה)

החלטתי שאפשר להוסיף לצי הרכב שלי עוד אחד לסופי שבוע, בנתיים.

מדגיש. אני מחפש רכב שיסע מעט ויהיה מקסימום כיף.

התקציב עומד על 65-70 אלף עם אפשרות לשים בצד עוד 20 ליישר קו מקיף.

הכיוון כרגע זה רודסטרים קטנות אני מחפש רכב שידוע שהוא פחות או יותר אמין.

לא מצפה לחלפים זולים של פיאט אונו 93,

אבל אם אפשר אני מעדיף מחיר הגיוני. כזה שלא דורש משכון של איברי גוף.

המועמדים כרגע הם:

מרצדס SLK שנתון 99-02. האופציה המועדפת עלי. המוסכניק שלי הזהיר אותי שהחלפים שלה יקרים במיוחד.

שקלתי את השנתון הבא. הוא יקר משמעותית, משהו כמו 150K לשנת 2005-4. אני עוד ממשיך לבדוק.

ב.מ.ו Z3\Z4. שנתון 97-99. האופציה הכי פחות מועדפת עלי. ראיתי Z3 כחולה ב50K בירושלים במצב מושלם.

שנתון 97. מפחד קצת מרכבים כאלה שעברו 220K. ובאופן כללי, הרכב לא מושך אותי.

ה-Z4 קצת יותר מעניינת, קצת פחות "קלאסית", אבל בעיקר חורגת לי מהתקציב.

אודי TT. שנתון 00-03. האופציה הכי שפויה. בדרך כלל רכבים טיפה יותר מודרנים שעברו פחות התעללות, לא תמיד.

מחיר בדרך כלל יותר נמוך מ-SLK\Z3 משנים מקבילות. מנוע קטן 1.8 כמו ב Z3 אבל הבנתי שהוא יותר שפוי לתחזוקה.

מזדה MX-5 שנתון 04-06. האופציה הכי פחות כיפית. אני מכניס את הרכב הזה לשקלול רק כדי לראות את ההבדלים מול החברות היוקרתיות, אם מדובר על הבדלים מטורפים, היתי שוקל באמת לקנות אחת כזאת אבל לדעתי כרגע, שווה להשקיע דווקא ברכב יוקרה מתיישן.

* רכבים שנפסלו ואין טעם להציע בכלל:

- פורד מוסטנג כל המודלים. לא מתחבר לכל הגודל הזה. אני מעדיף רכבים קטנים וצנועי ממדים. (גם ה SL היתה נפסלת כאן אם היה לי תקציב לאחת)

- פיג'ו 206CC\ פוקוס קופה \ 306CC ועוד רכבים בסגנון הנ"ל - פשוטי עם. לא נהגתי באף אחת מהם, אבל אני סבור שהם מפספסות את כל הפואנטה של הרכישה הזאת.

בדקתי גם E-CLASS קופה\סדרה 3 קופה\אאודי מקבילה קופה (אין ישנות בכלל), רובם שייכות לבני דודים שלנו. אין לי בעיה איתם. אבל אני מפחד לפול על אחת שעברה התעללות קשה מדי. אם תראו אחת במצב הגיוני, זה יכול לבוא בחשבון.

אשמח לשמוע עוד הצעות

ואני עוד יותר אשמח לשמוע איזה אפשרות מתוך השלישיה למעלה הכי הגיונית לתחזוקה מבחינת אמינות ומחירי חלפים.

שלכם באהבה,

חן .

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אני הייתי הולך על פיאט קופה. יהיה לך מספיק גם ליישור קו והכל. אומנם זה לא שופוני כמו מרצדס או BMW, אבל לא פחות כיף. לא הייתי רוצה להיות בעלים של רודסטר יוקרתית מזדקנת. החל מבעיות גג/אטימות , ועד שימוש בחלפים לא מקוריים ( אצל הידיים הקודמות ), המון ידיים שעברו ( בגלל מחיר מפתה כביכול ) וכו'...

פורסם

אולי אני מפספס משהו, אבל פיאט קופה לא עונה על הסעיף של רודסטר.

עריכה: ראיתי תמונות. לא הסגנון שלי.

אבל ראיתי טיוטה MR2 ביד2, יש כמה וזה יותר הסגנון. זה רכב שהגיוני להחזיק אותו?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

פיאט קופה לא שופוני? זה נראה לי בין הרכבים היחידים בתקציב הזה שגורמים לאנשים לא לשכוח אותך, ולעוברי אורח ברחוב לעמוד במקום ולסובב את הראש ביחד עם הרכב.

אם הכיוון זה רודסטר אז אין לך אופציות ליותר מידי רכבים, מיאטה נכנסת אבל היא לא מי יודע מה זריזה, מה שכן אם אתה יודע לנהוג אפשר לנצל אותה יופי יופי, במוו Z3 עגלות גמורות, S2000 לא נכנסת בתקציב וצריך להיות מיומן כדי לנהוג על כלי כזה

ויש את ה SLK המזקנות, שכמובן התחזוקה יקרה.

לדעתי אתה לא יכול לקבל את כל העולמות בתקציב כזה אתה חייב להתפשר על משהו

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

המאזה והטויוטה הן כנראה הבחירה הכי הגיונית.

למיטב ידיעתי הן מספקות הנאה גבוהה וכמובת את אותם השמיים שמספקות אחרות.

עלויות האחזקה שלהן קרובות מאוד לאלו של משפחתומטית רגילה.

לעומת זאת, עלויות האחזקה של המרצדס או במוו תהיינה גבוהות במידה רבה, החל מאמינות פחותה, דרך חלפים יקרים (תשמע למוסכניק שלך), ממשיך במחירי ביטוח יקרים יותר, מחירי צמיגים יקרים יותר, צריכת דלק גבוהה יותר ועוד..

בנוסף לכל אלו יש גם את נושא ירידת הערך, גם כאן אני מניח ש-MX5 תשמור על ערכה הרבה יותר טוב ממרצדס מזדקנת. (אם בכלל תוכל למכור את המרצדס)

ולבסוף, אני מניח שיש לך סיכוי הרבה יותר גדול למצוא MX5 שמורה עם ק"מ ומספר ידיים נמוך, ומטופלת כראוי מאשר למצוא מרצדס כזו.

לרוב, מי שרוכש את המרצדס לא יהיה לו רצון או ממון לטפל ברכב כראוי (אלא אם כן אתה משיג אחת יד-1, מה שקשה לי להאמין שקיים).

• תוכן חדש...