Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אז ככה.....

את הערכה קיבלתי השבוע, למי שעקב אחרי השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4014536#post4014536

ויש פה פירוט של כל מה שהיא מכילה אז אין טעם להרחיב על זה.

החלטתי לא להתחיל בחלק הפשוט שזה ה STONE-CHIPS שיש לי על הרכב, אחרי מה שעשיתי היום אני יודע שזה יהיה קלי קלות!! היום החלטתי לאתגר את עצמי במשהו מורכב יותר.

לפני חצי שנה (כואב לי הלב רק להיזכר בזה (: ), בשעת לילה מאוחרת, נכנסתי לחניה חשוכה מאוד בעיר.

מישהו בדיוק התקשר אלי ולחצתי קלות על הברקס אבל המשכתי להתקדם לאט לאט לאט....עד שלפתע "KABOOOOM" :-o

נכנסתי בפח זבל ירוק, מהגדולים האלה שמשאירים סימן.

נשאר לי סימן לא נעים גם על המכסה מנוע וגם על הפלסטיקה מתחת למכסה, בצד של הגריל.

עבודת פחחות קלה וצביעה כוללת של המכסה מנוע לא הותירו סימן ולו הקל ביותר למה שקרה..גם חשבון הבנק התרוקן מ 850ש"ח בעקבות זאת.

אבל הפלסטיקה לא תוקנה...מרחוק לא רואים, זה אולי נראה כמו לכלוך אבל לא, זה הציק תקופה ארוכה והייתי חייב לפחות לעשות שלא יראו את הצבע השחור הזה.

את השקעים בפלסטיק אולי לא אוכל לתקן בעצמי אבל את הצבע היתה לי הרגשה תמיד שאפשר.

אז קדימה, לעבודה:

עבדתי בשמש...לטוב או לרע, אלה התנאים היום.

ככה זה נראה לפני:

IMG_1047.jpg

אל תתיחסו לייתושים, הרכב לא עבר שטיפה לאחרונה.

על מנת לנקות את השטח לקחתי שפריצר פשוט ורקחתי לי QD בעזרת ה-ONR.

ריסוס קליל וניגוב עם מגבת מיקרופייבר פשוטה...על מנת לעבוד על שטח נקי.

IMG_1048.jpg

ניגוב:

IMG_1049.jpg

יום לפני, קניתי שלושה מברשות איפור מסוגים שונים לצביעה ועבודה נוחה יותר על המקום.

תחילה לקחתי את המברשת הזו ומרחתי את ה-CLEANER.

IMG_1050.jpg

IMG_1051.jpg

אחר כך לקחתי את המברשת הזו...והתחלתי למלא את השטח המושחר וטיפה מסביב.

IMG_1052.jpg

היה צריך להשתמש בהרבה צבע כי הפלסטיק השחור מתחת היה ממש לא ישר, היו שקעים וגלים והיה לא פשוט לכסות את כולו.

אבל זה בוצע.

IMG_1053.jpg

אחר כך אחזתי במברשת עם הצבע....רגע, מה אני עושה איתה? איך אני מנקה אותה? שכחתי שלא קניתי אציטון, לפי המלצתו של E-A :shock:.

טסתי לסופר פארם קניתי 2 בקבוקוני אציטון וצמר גפן לניגוב אם נצטרך.

הכנסתי את כל המברשות לאציטון כדי לנקות אותן.

IMG_1054.jpg

נתתי לצבע שעה להתייבש.

זו התוצאה אחרי שכבה ראשונה של צבע, להזכירכם, לפני ליטוש ופוליש.

IMG_1055.jpg

אחרי ליטוש ופוליש הכיסוי היה לא מספיק והיה צורך לשכבה נוספת.

צבעתי עוד שכבה.....וזה נראה כך אחרי שכבה שניה של צבע וליטוש....

IMG_1057.jpg

אחרי שכבת לקה הכל נהיה מחוספס מעט...וזו אחרי שכבת לקה ללא ליטוש ופוליש....

IMG_1058.jpg

כעת אני בהתמנה כבר של 40 דקות, עוד רבע שעה ארד למטה ואלטש ואעשה פוליש לשכבת הלקה וסביר להניח שזה יצא חלק יותר....

תמונה סופית בקרוב.

ספריי וווקס של אופטימום לסיום, לפחות עד לשטיפה הבאה שם אשים חומר רציני יותר.

מוזמנים לחוות את דעתכם.

עריכה: אחרי זה אני מבין שצביעת נקודה קטנטונת תהיה משימה הרבה יותר קלה מצביעת שטח לא ישר ומלא בורות וגלים.

נו לפחות נפטרנו מהצבע השחור.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תמונה סופית......בשורה התחתונה אני מרוצה מאוד מהערכה.

הערכה לא נועדה לתיקון פגמים כאלה, הערכה נועדה לתיקוני צבע קלים מאוד, במקרה הזה היא תספיק להרבה זמן והמון שימושים והתוצאות יהיו כמעט מושלמות.

במקרים כאלה של פח/פלסטיק לא ישר, במקרה הטוב אפשר לכסות בצבע ולא יותר מזה.

IMG_1059.jpg

כמובן שהתוצאה לא תהיה מושלמת ללא יישור מוחלט של הפלסטיק או מילוי שלו, החלקה וצביעה אבל את כל אלה אני לא הולך לעשות פשוט כי בשניה שאחרי זה מישהו יכנס בי בחניה ולא ישאיר פרטים (: או מישהו יקח מפתח ויחרוט לי את כל הצד של הנהג.

במילים פשוטות-לא רואה טעם בזה כל עוד בני ישראל הם בני ישראל.

פורסם

תוצאה יפה, בדיוק בשניות אלו רכשתי את הערכה של dr colorchip, אני יודע שזו ערכה שונה ובהחלט מיועדת לפגיעות קטנות יותר,

אשמח אם תוכל לפרט על תהליך הליטוש יותר לעומק.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

בכיף....אתה מקבל בערכה 2 ניירות ליטוש 2000, ממש עדינים.

בנוסף יש ספוג בצורת קוביה שבפגיעה רגילה אתה יכול להשתמש בקוביה על מנת ליישר את פני השטח של הנקודה עם שאר הפאנל אחרי שאתה צובע אותו.

לי היה נח יותר להשתמש בידיים במיוחד בגלים של המכה לנסות להחליק אותה קצת.

אתה עוטף את הקוביה בנייר ליטוש, טובל במים, מרטיב קצת גם את השטח ועובר בעדינות על הפגיעה על מנת להחליק אותה בתנועות ישרות.

עדיף כמה שפחות ללטש את האיזורים שלא קשורים לפגיעה ועדיף כמה שיותר חלש.

אחרי הליטוש, האיזור מחוסספס ומקבל גוון בהיר יותר, בשלב הזה אתה מנגב הכל, לוקח פוליש שגם מגיע בערכה, שם מעט על מטלית ועובר על האיזור שליטשת וזה מחזיר את הצבע לחיים (במקרה הזה החזיר גם את הנשימות שלי לקצב סדיר).

אגב, היו לי גם שריטות בלוח שעונים אז יישמתי חלק מהפוליש הזה על לוח השעונים והוא החליק הכל..כנראה שלפחות בתקופה הקרובה לא אצטרך את האולטימייט קומפאונד בשביל זה.

אגב, אני גם רציתי את הערכה שאתה רכשת אבל המשלוח עליה היה ממש יקר והערכה עצמה עולה הון.

פורסם

תודה רבה על הפירוט ,אכן יוצא שאני משלם על הערכה כולל המשלוח קרוב ל 400 ש"ח, אני מאד מקווה שיהיה שווה את זה.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

יפה!

חשבתי שאמורים ללטש גם לפני הצביעה כדי להכין את האיזור טוב יותר. לא ניסית?

עשית לי חשק להשתמש בערכה שלי, אבל היום הייתי עסוק ביישום של ה-Opti-Bond החדש :)

פורסם

לפי ההוראות צריך ללטש אחרי הצביעה, הבעיה לא הליטוש או הצביעה... יש 3 שקעים קטנים בפלסטיק מהמכה אחרת הכיסוי יכל היה להיות מושלם.

הפוליש מעולה וקל ליישום! יכולתי ליישם עוד שכבת צבע ואז הכיסוי היה יותר טוב, עדיין יש טיפה טיפה גוון אפרפר מאוד עדין למי שמביט מקרוב אבל לא רציתי ללטש פעם שלישית את האיזור למה זה כבר מתחיל להלחיץ אותי שאני מוריד יותר מדי חומר מסביב לפגיעה אז הפסקתי.

שיפרתי מאוד את המצב וזה מה שרציתי, שיהיה טוב יותר כי ידעתי שלמושלם לא אגיע.

נ.ב... הקיסמים שבערכה אכן יהיו מעולים לתיקון צבע נקודתי ואני אשתמש בהם לאחר השטיפה הבאה אבל למי שרוצה לכסות שטח טיפה גדול יותר יהיה חייב מברשת קטנה.

פורסם

אני לא רואה כאן תיקון חריג לטובה באיכותו בהשוואה ל"תיקון מכחול" שאפשר לעשות אצל כל פחח. כן, זה נחמד שלא רואים את הפלסטיק השחור של הפגוש אבל זה רחוק מאוד מהצביעה המקורית.

אני לא הייתי טורח להזמין קיט במיוחד מחו"ל בשביל זה. מכחול יש בחנות כלי כתיבה ליד הבית, צבע אפשר לקחת בחינם מפחח שבדיוק סיום לצבוע רכב כמו שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא חייב להזמין שום דבר מחו״ל, יש הכל בארץ.

אני גם לא חייב להזמין ווקס איכותי כי אני פשוט יכול לאסוף שאריות ווקס איכותי מכל חבר פורום שבדיוק זרק את הווקס שלו.

אני יכול גם לבקש שישלחו לי טיפה פוליש לרכב במקום לרכוש אחד בערכה, זה מיותר, לא?

וזה שהצביעה לא מקורית זה אמרתי, זה לא נועד לתיקון פגמים כאלה, זה סתם היה נסיון לטפל קוסמטית במשהו שהפריע לי בעין.

אם יש לך זמן ללכת לחנות צביעה, לחפש פחח נחמד שבדיוק סיים לצבוע רכב עם קוד צבע כמו שלך ורוצה לתת לך את מה שנשאר בחינם, חבר פורום או בכלל שמשתמש בפוליש איכותי ויתן לך תמורת כמה שקלים מעט, אגב אותו פחח יצטרך לתת לך שאריות של לקה שהוא בדיוק סיים לעבודה איתה וכמובן שלא ישכח לתת לך חומר לניקוי שריטות...

אני עובד בהרבה משעות היום ואם אתחיל לחפש את כל האנשים הטובים האלה אז אני אשאר בכלל בלי זמן פנוי.

• תוכן חדש...