Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

עלתה בדעתי השאלה הבאה: רוב הילדים של היום (מעל גיל מסוים) רוצים לנסות לנהוג ברכב.

קראתי לא מזמן מחקר אשר אומר שהמשחקים המציאותיים העוסקים בנהיגה של היום מפתחים את יכול הנהיגה אצל ילדים.

אני יודע שהעניין הוא לא הדבר הכי חוקי שיש, אך האם לדעתכם חשוב לתת לילד מעל גיל מסוים שיעור או שניים בנהיגה ?

לכל מקרה חירום שיבוא, שהילד יוכל לפחות לעשות משהו בסיסי.

אינ לא מדבר על חנייה, אלא על הדברים שעושים בתחילת הנסיעה, הברקס, הגז...

רק בשביל שיהיה מושג כלשהו בעניין.

אני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם בנושא :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם האוכל יבוא התיאבון, נראה לך שאם ילד ילמד לנהוג, הוא לא ינסה לתרגל ולפתח את קישורי הנהיגה.

יכול להיות, אבל מצד שני אתה לא חושב שדבר בסיסי צריך לדעת בנוגע לרכב ?

פורסם

אני חושב שהילד שלך כבר יודע במינימום איך לתפעל רכב,לרוב בגלל שהוא מסתכל עלייך וכנראה גם ממה שהוא רואה ב T.V.

לפני שהתחלתי ללמוד נהיגה אבא שלי לקח אותי למגרש נטוש מחוץ לעיר והעביר לידי את ההגה כך שבאתי לשיעור נהיגה עם קצת בסיס במה שקשור לנהיגה ולפי דעתי זה מאוד חשוב וגם עזר (תאוריה+טסט 1 :lol: ).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
יכול להיות, אבל מצד שני אתה לא חושב שדבר בסיסי צריך לדעת בנוגע לרכב ?

לא, ממש לא!

על כמה מקרים שמעת, שנדרשו כישורי נהיגה מילד שהיה ברכב ?

אלה אם כן הוא תינוק שנשכח ברכב ואז נלמד אותו לפתוח את הדלת לצאת ולהרביץ להורים האידיוטים שלו עם הדובי צעצוע וללכת להגיש תלונה במשטרה על הפקרת חסר ישע.

פורסם
דעתי חיובית ואף נעשה דבר בנדון:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=491120

תודה על החיזוק החיובי :)

לא חשבתי על זה כחוויה יוצאת דופן, אבל אחרי שקראתי את הפוסט שלך, אני מבין כמה אושר חווה הבן שלך, לנהוג על במו, עם מדריך ולהעלות עשן מהצמיגים, יש יותר טוב מזה ?

פורסם
שלום לכולם :)

עלתה בדעתי השאלה הבאה: רוב הילדים של היום (מעל גיל מסוים) רוצים לנסות לנהוג ברכב.

קראתי לא מזמן מחקר אשר אומר שהמשחקים המציאותיים העוסקים בנהיגה של היום מפתחים את יכול הנהיגה אצל ילדים.

אני יודע שהעניין הוא לא הדבר הכי חוקי שיש, אך האם לדעתכם חשוב לתת לילד מעל גיל מסוים שיעור או שניים בנהיגה ?

לכל מקרה חירום שיבוא, שהילד יוכל לפחות לעשות משהו בסיסי.

אינ לא מדבר על חנייה, אלא על הדברים שעושים בתחילת הנסיעה, הברקס, הגז...

רק בשביל שיהיה מושג כלשהו בעניין.

אני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם בנושא :)

קראתי לא מזמן "מחקר" של אבא שנתן לילד שלו לנהוג כמתנת יום הולדת 14 והילד שילב רוורס ודרס למוות את אחותו.

תגיד לי אתה מדבר ברצינות? הסיכוי שהילד יצטרך כישורי חרום שואף לאפס אבל הסיכוי שהוא יקח את הרכב שלך בגיל 15 , 16 יום אחד שלא תהיה בבית וישויץ בפני החברים שלו ואולי על הדרך יגרום לתאונה הוא הרבה אבל הרבה יותר גבוה. אז תגיד לי מה עדיף? להיות אבא "קול" או להיות אדם אחראי שחושב יותר מצעד אחד קדימה?

פורסם

בוא נחדד את זה:

- אני מתנגד לכל אקט שהוא עבירה על החוק. לכן, לא אעשה גם בעניין זה מעשה שיגרום לעבירה או יעודד כזו. מצידי או מצד בני.

- יש אין סוף דברים אסורים אשר חלקם מסוכנים מאוד שילדים נחשפים להם וזמינים עבורם ובכל זאת, בזכות החינוך שאנחנו מעניקים להם, אנחנו בטוחים שהילד לא ימעד. זה יכול להיות שימוש בחשמל, נוכחות בבית של אלכוהול או תרופות ואי שימוש בהם וכמובן חציית מעבר חציה.

- החינוך של הדברים הללו כולל התנסות משותפת - אנחנו מלמדים את הילד איך משתמשים ונזהרים עם חשמל ואיך חוצים כביש.

- נהיגה, כל עוד היא נעשית בפיקוח ובמקום סגור ומותר (חוקי), יכולה להיות מהנה ובטוחה ונותנת פרופרציות טובות ובלי עיוותים. אני לא מוצא בכך שום פסול, ואם הילד כשיר לנהוג בקרטינג או לגלוש על גלים בים, החוויה הזו רק יכולה להוסיף.

- אין שום סיכוי בעולם שאתן לילד שלי לנהוג במקום אסור לפני שיקבל רישיון ואני גם יודע שהוא לא יעשה זאת.

- במקום שהייתי http://www.driver-training.co.uk/Services/FirstDriveExperience.htm אשר מתמחה בהכשרה של נהיגה בטוחה ונהיגה מתקדמת, צריך לחוות באיזה רמה המדריכים ומה מידת הרצינות שבה עובר הקורס לילדים. הלוואי ובארץ כך היו מתייחסים ללמוד נהיגה לקראת רישיון...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
קראתי לא מזמן "מחקר" של אבא שנתן לילד שלו לנהוג כמתנת יום הולדת 14 והילד שילב רוורס ודרס למוות את אחותו.

תגיד לי אתה מדבר ברצינות? הסיכוי שהילד יצטרך כישורי חרום שואף לאפס אבל הסיכוי שהוא יקח את הרכב שלך בגיל 15 , 16 יום אחד שלא תהיה בבית וישויץ בפני החברים שלו ואולי על הדרך יגרום לתאונה הוא הרבה אבל הרבה יותר גבוה. אז תגיד לי מה עדיף? להיות אבא "קול" או להיות אדם אחראי שחושב יותר מצעד אחד קדימה?

זה שיש ילדים שחושבים שהם יודעים הכל ועושים מה שבא להם זה מוכר ומטומטם.

כאשר יוצאים לאיזשהו פרדס או כביש עפר בנגב, כאשר האבא ליד הבן וכל הזמן מוכן להרים את האמברקס הוא לסובב את ההגה אז במקום ריק לדעתי זה לא יגרום נזק.

לא יודע איך אתה מחנך את ילדך אבל אני מאמין שבני מספיק חכם ואחראי לא לנהוג בעצמו לפני הרשיון.

הילד שלי בן 13, היום היינו בקניות ושלחתי אותו לשים דברים באוטו ולחכות לי.

הוא יודע את הקודן של הרכב, איך להדליק את הרכב ואיך להדליק מזגן (ישבנו חצי שעה בחנייה והוא שאל על כל פרט ברכב).

מכיוון שהוא ילד אחראי, כאשר נהיה לו חם, הוא העדיף להתקשר אלי בשביל לבקש רשות להדליק את האוטו והמזגן.

פורסם

אני פחות מתחבר לרעיון לתת לילד שאין לו רישיון גם אם זה במגרש נטוש ללמוד נהיגה,

נכון גם אני עשיתי את בעבר, נסעתי על אוטו בלי רישיון במגרש נטוש, אבל! זה לא אומר שאני אעשה זאת לילד שלי,

כי אני מאמין שלכל דבר יש את הגיל שלו אז למה לתת לילד לנהוג אם אפשר ללמד אותו לאהוב את הרכבים? להראות לו איך דברים עובדים, לא יודע בעצמך? תלמד ותלמד אותו, איך לדעוג לאוטו, איך לנקות, אתה כל כך רוצה שהוא יסע על משהו? כך אותו לקרטינג סמוך לביתך.

דעתי האישית שלהכיר את הרכב ואיך הדברים עובדים חוץ מלקחת אותנו מנקודה א' לב' הרבה יותר חשוב מאשר לתת לילד לנהוג.

פורסם

העצה שלי תעשה את זה. זה מלמד הרבה את הילד, נותן לו ביטחון ואתה בתור אבא זה משמח לראות את הבן לומד ממך. פעם ראשונה שנסעתי עם אבא זה היה אחד הימים הטובים שלי מהילדות עד היום אני זוכר את זה. אחרי כמה שנים נסעתי גם על סמי טריילרים, טרקטורים ואופנועים. למדתי הרבה וזה עזר לי הרבה!

פורסם

nir-G, אני מקווה שאתה מודע לזה שאם יתפסו אותכם כאשר הילד נוהג - אתה הולך לאכול אותה חזק כי אסור לתת לנהוג למישהו שאין לו רישיון. עדיף שישחק מחשקי מחשב, אתה יכול לקנות לו הגה עם פדליות. ברכב אמיתי רק בגיל מתאים עם מורה נהיגה אמיתי או רישיון נהיגה בתוקף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שהתמודדות עם כל דבר מגיל צעיר תהיה יעילה, אך בדרכים החוקיות והנכונות. כלומר, הסיכון בלתת לילד לנהוג (גם במגרש נטוש) לא שווה את התועלת שהוא יפיק. בטח לא בפעם-פעמיים. בנוסף, זה ממש לא קריטי, בדיוק כמו שיעור נהיגה מתקדמת. זה משפר, ומייעל, אך לא קריטי. כלומר, אפשר להיות בסדר גמור גם בלי. לא צריך להפוך את זה לדרמה, ולהגיד כדאי שהילד ידע אם יקרה משהו חלילה. מה כבר יכול לקרות? יחטפו אותו חייזרים וישימו אותו במרוץ על החיים והמוות? צריך לקחת דברים בפרופורציה.

כמו שאמרתי, אני חושב שהתייעלות עם כל דבר מגיל מוקדם (השתתפות בקרב פנים מול פנים, ריצה, נהיגה, היכרות עם שפות זרות וכדומה) יכולה לשפר את הלימוד בעתיד, אך אף אחת מהן לא קריטית, ובטח שלא שווה עבירה על החוק (ועוד כשהזמבור שאתה תקבל כשתיתפס גדול מאוד).

סופ"ש נעים לכולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...