Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לאחרונה הבחנתי כי צריכת השמן של האוטו עלתה(בטח בגלל הקיץ+מזגן) לא משו נורא ואיום כ300-400 CC של שמן מנוע על אלף ק"מ .

מדובר ביונדאי לנטרה 1.8 אוטומות עם 260 אלף.

ראיתי כל מיני תוספים לשמן שאמורים לתקן את התופעה אני מתעניין אם יש משהו שהשתמש במשהוא כזה פה ויכול להמליץ על מוצר ספציפי.

תודה לעונים.

פורסם
הי לאחרונה הבחנתי כי צריכת השמן של האוטו עלתה(בטח בגלל הקיץ+מזגן) לא משו נורא ואיום כ300-400 CC של שמן מנוע על אלף ק"מ .

מדובר ביונדאי לנטרה 1.8 אוטומות עם 260 אלף.

ראיתי כל מיני תוספים לשמן שאמורים לתקן את התופעה אני מתעניין אם יש משהו שהשתמש במשהוא כזה פה ויכול להמליץ על מוצר ספציפי.

תודה לעונים.

שלום יונתן

אני לא מכיר תוסף שמן שמונע אכילת שמן. יש תוסף שמכנים אותו דבש של STP למשל , אבל משתמשים בו בעיקר

במנועים שמצבם ממש קשה. יכול להיות שטבעות הבוכנה נדבקו בחריצים ואז טיפול באינפוזיה יכול לשחרר אותם

ואז ביצועי המנוע ישתפרו ואכילת השמן תעלם.

בגלל הק"מ הגבוהה אצלך אני לא יודע אם החלפת גומיות לשסתומים יפתור את הבעיה, אבל זאת גם אופציה שאפשר לבדוק.

פורסם

הרכב הזה ידוע בצריכת השמן שלו ואין ממש קשר למזגן.

ברכב עם ק"מ כמו שציינת,הצריכה שפוייה בהחלט,כדאי לבדוק שמן ונוזל קירור על בסיס יומי בבוקר כאשר המנוע קר לפני תחילת נסיעה,להוסיף שמן וזהו.

לא מעט מכוניות מאותו סוג ודגם של חברים שלי עברו חצי אוברול (שיפוץ ראש מנוע+החלפת טבעות בוכנה) בגלל צריכת שמן גדולה בהרבה משלך ולא הייתי מתעסק עם זה בכלל-זה שיפוץ לא זול שיכול להגיע לסכום של 4K במקרה הטוב או במקרה הרע,אם יפורק ראש המנוע והבלוק במצב רע,אז החלפת מנוע בתוספת "צנועה" של 2-3K.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

300CC ל 1000 ק"מ הרבה היו קונים את המצב הזה אחרי 260 אלף ק"מ. אין לך טעם להישתגע ולדחוף תוספים שעלולים רק לחמיר את המצב עם הזמן. סע והמשך לעקוב. האכילה יכולה גם לנבוע מגומיות שסתומים בלויות כמובן.

פורסם

בדקתי כמה פרטים וקפצו לי 2 שאלות: סוג השמן שיש כרגע באוטו הוא 5-40 סינטטי מלא הוא נראה לי די דליל.

1) דלילות השמן משפיע על קצב העלמותו"?

2)לפי ספר הרכב השמן הנ"ל מתאים לאקלים של 13- עד 20 מעלות צלסיוס, לאקלים הארצי של עד 40 מתאים10-40 ו10-50.

שאלתי היא: האם אלי לבצע החלפת שמן ומסנן עכשיו ברגע זה או שזה סובל דיחוי לטיפול הבא שבעוד כ4,500 ק"מ?

פורסם

מומלץ להיצמד להוראות היצרן. ממה שאני זוכר בלנטרה הולך 15/40 אך יצא לי גם לשים בהם 10/40 ללא שום בעיה. אם גומיות השסתומים סדוקות מעט או קרועות אז ככל שהשמן יהיה פחות צמיגי כך הוא יעבור דרכם ביתר קלילות.

פורסם
בדקתי כמה פרטים וקפצו לי 2 שאלות: סוג השמן שיש כרגע באוטו הוא 5-40 סינטטי מלא הוא נראה לי די דליל.

1) דלילות השמן משפיע על קצב העלמותו"?כן !

2)לפי ספר הרכב השמן הנ"ל מתאים לאקלים של 13- עד 20 מעלות צלסיוס, לאקלים הארצי של עד 40 מתאים10-40 או 20-50.

שאלתי היא: האם אלי לבצע החלפת שמן ומסנן עכשיו ,ברגע זה או שזה סובל דיחוי לטיפול הבא שבעוד כ4,500 ק"מ?

תצרוכת השמן שציינת סבירה בהחלט , לסוג הרכב שברשותך ולמספר הקילומטר הגבוה שהרכב עבר.

מומלץ אכן לעבור לציגות 10/40 או 15/40, ובמידה וכבר השלמת את החסר, ניתן להמתין עד לטיפול הבא.

החלפת גומיות שסתומים לא יכו7לה להזיק רק להועיל, ומומלצת בהחלט, יחד עם המעבר לצמגות גבוהה נותר כפי שהומלץ לך.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...