Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אשמח מאוד אם תביאו את דעתכם על שני הרכבים ואולי גם תתנו המלצה לאפשרויות נוספות.

תקציב סביב 10K+/-

דרישות:

- אמינות ואחזקה זולה

- חסכון בדלק (אפילו לא יודעת מה יותר חשוב - אמינות וחלקים זולים או צריכת דלק)

- שימוש - בעיקר לנסיעה בינעירונית קצרה (30 ק"מ ליום) בכביש עם רמזור כל 100 מטר - ובכל זאת נדמה לי שאעדיף גיר ידני, למרות שבנסיעה מסוג זה האוטומט יותר נוח. אבל יותר יקר. וגם הסיכוי שיתקלקל באוטו ישן הוא די גבוה, לא?

שימוש נוסף - נסיעה פעם בחודש-חודשיים לצפון/ דרום.

-יכול להיות רכב קטן יחסית, עם זאת נדמה לי שדהייטסו סיריון תהיה לנו קטנה. וגם המנוע שלה חלש. כלומר, הייתי רוצה לפחות 1300 סמ"ק וקצת מקום בבגאז'.

הסיטרואן C3 דיזל מאוד חסכונית בדלק, אבל יש לי ספק לגבי רכב אירופאי וצרפתי בפרט - החלקים והטיפולים יקרים יחסית. בנוסף שמעתי שיש נטייה למנועי דיזל להתקלקל ואז התיקון יהיה יקר מאוד, אמת?

תודה

פורסם

החזקתי c3 דיזל שנת 2003 במשך שנתיים ללא תקלות מיוחדות מלבד חיישן לחץ סולר שסיים חייו סביב ה320 אלף קילומטר.

רכב נוח, מאובזר, חסכוני, יחסית זריז, די מפנק...

לא חושב שיפנית אוטומטית תספק כל מה שה c3 תספק לך.

גולת הכותרת היא כ1000 קילומטר למיכל דלק קטנטן.

עד היום אשתי מתעצבנת עלי שמכרתי את הרכב.

פורסם

והטיפולים היו יקרים?

נראה לי אחלה אוטו, אבל המוסכניק שלי אמר לא להתקרב כי אם יש תקלה אוכלים אותה בגדול.

פורסם

מלבד פילטר סולר שיחסית יקר (אבל מחליפים אחת ל30 אם אני זוכר נכון), שאר הטיפולים השוטפים זולים יותר משל רכב בנזין (אין פלגים).

הדבר היחיד היקר הוא משאבת סולר וטורבו, וגם לזה יש פתרונות היום בתצורת שיפוץ או טורבו מייבוא או פירוק ככה שזה באמת לא אמור להטריד אותך.

חפש רכב שמור באמת, כנס איתו למוסך מתמחה לבדיקה מעמיקה ואל תסמוך על מכוני בדיקה בלבד.

בקש מהמוסך לבדוק את מצב המשאבה ע"י פירוק סנן הסולר לבדוק שאין חלקיקי מתכת.

בדוק באמצעות לקסיה את ההספקים של המזרקים.

ולבדוק שהטורבו לא מלא שמן ולא לקראת סוף חייו.

המנועים האלו חיים שנים ארוכות ללא שום בעיה.

שאר המכלולים זהים לחלוטין למכלולים של c3 בנזין או 206 בנזין.

אני בטוח שגם מוסך גבע וגם אורן שירותי רכב בחולון ישמחו לבדוק ולתת חוות דעת מקצועית לכל רכב.

שניהם מכירים את הרכבים האלו ושניהם ידעו לזהות בקלות כל בעיה במידה וקיימת.

בהצלחה

פורסם

המון תודה על התשובה המקיפה.

אני מרחובות ואנסה לבדוק קודם כל אם יש משהו טוב בסביבה - אולי תוכל להמליץ על מוסך דומה באזור שלי?

ואם כבר, אולי תוכל להגיד לגבי המחיר - יש שוק למודל הזה או שיש סיכוי להשיג אחת גם פחות מהמחירון?

פורסם

ברחובות לא מכיר...אבל אורן בחולון ככה שזה לא ממש רחוק ובשביל מוסך טוב שווה לנסוע קצת לפעמים.

לגבי סחירות...הבעיה עם רוב הכלים בחוץ הוא שרובם נסעו המון...יהיה קשה למצוא אחת עם פחות מ400 אלף קמ ואם מצאת אשריך.

מחיר המחירון שלהן גם ככה בקנטים ואם מצאת אקזמפלר שמור אל תחשוש לשלם מחירון.

פורסם

משוגעים רדו מהגג. למה לקנות רכב בן 13 או רכב בן 10 שעבר 400 אלף ק"מ??? בשביל לחסוך כמה גרושים על מיכל דלק?

לפותח השרשור - קנה לך פיאט פונטו ידנית. עולה סביבות 15K לרכבי 2006 במצב טוב. אני מכרתי אחת כזו עם 170K, לא 400K.

פורסם

לא משוגעים ולא נעליים..

ממליצים פה לבחור לחפש רכב ולבדוק אותו במקום שאפשר לסמוך עליו. עלות התיקון של הרכב הזה (C3) לא יקרה אם יודעים לאן להיכנס לטיפולים ותיקונים. תנסו לראות כמו עולים מזרקים/טורבו/משאבת סולר בחו"ל.. המחירים לא דומים לאלו שבארץ ולייבא אותם זה לא בעיה היום. צריך פשוט למצוא רכב ששמרו עליו, כמו שאתה שומר על הפיאט שלך, כמו שאני שמרתי על הפיג'ו שהיתה לי.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
משוגעים רדו מהגג. למה לקנות רכב בן 13 או רכב בן 10 שעבר 400 אלף ק"מ??? בשביל לחסוך כמה גרושים על מיכל דלק?

לפותח השרשור - קנה לך פיאט פונטו ידנית. עולה סביבות 15K לרכבי 2006 במצב טוב. אני מכרתי אחת כזו עם 170K, לא 400K.

לפונטו יש בעיה ידועה אחרת וקשה לי להאמין שאמצה אחת שלא שמו לה מי ברז.

פורסם
לפונטו יש בעיה ידועה אחרת וקשה לי להאמין שאמצה אחת שלא שמו לה מי ברז.

ברוך השם יש יותר פונטו מ-C3 ויש יותר היצע. מכרו אלפים מהן.

פורסם
לא משוגעים ולא נעליים..

ממליצים פה לבחור לחפש רכב ולבדוק אותו במקום שאפשר לסמוך עליו. עלות התיקון של הרכב הזה (C3) לא יקרה אם יודעים לאן להיכנס לטיפולים ותיקונים. תנסו לראות כמו עולים מזרקים/טורבו/משאבת סולר בחו"ל.. המחירים לא דומים לאלו שבארץ ולייבא אותם זה לא בעיה היום. צריך פשוט למצוא רכב ששמרו עליו, כמו שאתה שומר על הפיאט שלך, כמו שאני שמרתי על הפיג'ו שהיתה לי.

אלעד

שמע, אני מבין את מה שאתה אומר - אבל אם עכשיו אני קונה רכב, שעבר 300 אלף ק"מ, מעבר לבלאי שיש בכל אחת מהמערכות שלו - ממש לא בא לי להיתקע איתו. אתה בעצם מציע לפותח השרשור להעמיד את המכונית בחניה במשך שבועיים עד שיגיעו למשל מזרקי סולר משומשים במצב תקין מאנגליה או צרפת, שהוזמנו בזול, או לחכות שבועיים עד שיגיע טורבו בזול.

ומה עם המכס? ההתעסקות עם הדואר? בחייאת, זה סיוט לא נורמלי. ולקנות את זה מקורי או מחודש עולה הון תועפות, הרבה יותר ממה שיעלה אפילו לקנות את הסיטרואן הזו.

סתם דוגמא - כשנשבר לי מעבה המזגן (בעקבות מכה קטנה) דרשו ממני על חלק תחליפי 1400 ש"ח. הצלחתי לקנות חלק משומש ב-150 ש"ח שהשגתי תוך 4 שיחות טלפון ועוד באותו יום היה לי מזגן בחזרה. אם היית אומר לי שאצטרך לנסוע בלי מזגן במשך שבועיים כדי לחסוך אלפי שקלים הייתי מעדיף לשלם אלפי שקלים - קל וחומר להעמיד את האוטו בחניה כשהוא מושבת עם טורבו או מרססים בלויים ושבורים.

פורסם

תראה, נכון שזה לא נוח, אבל אני הייתי מחזיק חלקים בבית שהזמנתי מראש למצבים כאלה.

הרעיון הזה טוב אם אתה יודע שאתה הולך לרכוש את הרכב הזה והוא יישאר אצלי להמון זמן. אם הרכב הוא לזמן קצר (שנה שנתיים זה קצר) אז לא הייתי רוכש.

אגב, כמו שאתה מצאת מעבה מפירוק, כך אפשר למצוא חלקים לרכב הזה פה בארץ מפירוק.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הרכב הזה לא נדיר בכלל...

את רוב המכלולים הוא חולק עם ה206 ואותן אפשר למצוא כאן בכמויות וגם הרכב הזה עצמו נמכר כאן בכמויות לא רעות.

יש מכונים שמשפצים משאבות סולר ומזרקים...זה לא כזה סיפור.

העניין הוא למצוא באמת רכב שלא שחטו אותו.

פורסם
הרכב הזה לא נדיר בכלל...

את רוב המכלולים הוא חולק עם ה206 ואותן אפשר למצוא כאן בכמויות וגם הרכב הזה עצמו נמכר כאן בכמויות לא רעות.

יש מכונים שמשפצים משאבות סולר ומזרקים...זה לא כזה סיפור.

העניין הוא למצוא באמת רכב שלא שחטו אותו.

כמה 206 דיזל יש כאן?

בכל מקרה - זה יפה שיש מכונים שמשפצים, החוכמה זה לא להגיע למצב שאתה בכלל צריך לשלם על זה.

היחידים שנהנו באמת מהרכב אלה האנשים שקנו את המכוניות האלה מחברות ההשכרה, עם 70-80 אלף ק"מ, נסעו באמינות מעולה (זה באמת רכב טוב) עד 200-220 אלף ק"מ ואח"כ מכרו לתפרנים שחיפשו תחבורה זולה וחסכונית ונתקעו עם הוצאות פסיכיות.

ד"א, אהבתי את הרעיון של לקנות חלפים מראש לכל מקרה, זה רעיון נחמד אבל באופן כללי אני לא חושב שזו דרך התנהלות הגיונית עם רכב שהוא לא רכב אספנות. אבל זה רק בגלל שאני רגיל לרכבים שלא מתקלקלים ורק נכנסים לטיפול שוטף.

• תוכן חדש...