Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זוהי הכניסה הראשונה שלי לפורום.

אני מעוניין לקנות רכב חדש ו-2 המועמדים שאני מתלבט ביניהם הם קיה סיד סטיישן החדשה לעומת

רנו מגאן אסטייט 1.5 טורבו דיזל.

אני נוהג כ-15K בשנה וכבעל משפחה אני זקוק למרחב הנדיב והפרקטי שמעניקה תצורת הסטיישן.

ביצעתי נסיעת מבחן על 2 המכוניות ומאוד התרשמתי משתיהן אבל במיוחד מהמגאן אסטייט שבה חווית הנהיגה

הייתה מעולה בזכות המומנט העדיף שלה. הסיד סטיישן מאובזרת ונוחה לנהיגה בזכות מנוע נמרץ עם גיר כפול מצמדים חלק ויעיל אך חסר את אותו "שפיץ" שמעניק המומנט העדיף של מנוע הטורבו.

לאור כל מה שנכתב בפורום על האמינות והסחירות הגרועים של המגאן מהדורות הקודמים והטיפולים היקרים במוסך היבואן קרסו אני מתלבט האם כדאי להכנס ל"הרפתקה"שעלולה המגאן להציב בפני.

כרגע, הקיה סיד סטיישן נמכרת במבצע של חבר ב-117600 ש"ח לעומת כ-132000 ש"ח עבור המגאן אסטייט.

היתרונות והחסרונות הגלומים בשימוש במנוע דיזל ברורים לי ואני חושב שהיתרונות עולים על החסרונות ולכן נשארת שאלת האמינות/ סחירות של המגאן. ברור לי שהקיה סטיישן מכוונת לציי הליסינג, לפחות ברמת האבזור LX היחידה שמוצעת כרגע, כך שמבחינת שמירת ערכה כמשומשת אני לא צופה לעדנה מיוחדת. עם זאת, כל עשרות מבחני הדרכים שקראתי נותנים לה ציונים מחמיאים ביותר. האבזור של המגאן לא רע בכלל אבל תא הנוסעים הקודר והמיושן מעט יחד עם הנדסת אנוש תמוהה לעיתים מעיבים מעט על החבילה הכוללת שמגיעה עם המכונית.

אישתי חושבת שהשתגעתי לגמרי על כל הראש על כך שאני בכלל שוקל לקנות את המגאן אסטייט אבל לך תסביר שיש גם

מה שנקרא חויית נהיגה.

אנא עיזרו לקבל החלטה נבונה:

קיה סיד סטיישן החדשה או רנו מגאן אסטייט 1.5dci שנת 2013?

תודה מראש,

המתלבט חסר המנוח.

פורסם

עד לפני שבוע החזקתי 2 מגאנים, אחת מודל 2002 ידנית, רכב נהדר, זול אמין ונוח. שווה כל שקל. משרת אותי לעבודה ובעבודה בנאמנות ואמינות. בנוסף החזקתי רנו פלואנס מודל 2012 ידנית דיזל. נהנתי מאוד אפס תקלות כמובן. לפני שבוע עשיתי טרייד אין לטובת רנו מגאן דיזל האצבק אוטומטית. מהסיבה שהגיר הרגיל הגביל מאוד החלפת רכבים במשפחה.

מניסיוני יכול לומר לך שנושא האמינות, יתכן שהיה נכון לדגמים מסויימים בעבר ויתכן שיותר סטיגמה מאשר יש בו ממש, הציבור החמיר עם רנו כי הם גם היו אנטיפטיים כלפי הלקוחות והמוסכניקים. עושה רושם שקרסו עושים מאמץ לשנות מדרכם הידועה לשימצה בייחס לאיכות השרות ומחירי החלפים. לשמחתי למעט טיפולים לא יצא לי לבדוק אותם. יכול לומר שבטיפול האחרון הם מאוד השתדלו שאהיה מרוצה עד כדי הטרדה. כמובן שמודל 2002 לא מטופל אצלם.

לדעתי אם אהבת את הרנו (כמוני) לך על זה ללא חשש. רכב חזק נוח כיף, שווה את ההפרש במחיר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

האם שם המשתמש שלך ("לקרדה" :lol: :lol: :lol: :lol: ) הוא פחד ממה ששמעת על רנו וזה מה שאתה מפחד לאכול ? :-D

לדעתי האישית, אם הרנו עושה לך את זה - לך על זה, אבל אני חייב לשאול שאלה חשובה:

האם גם הסיד סטיישן היא בעלת מנוע דיזל עם תיבה אוטומטית או שאתה משווה מול בנזין 1.6 אוטומט ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוא משווה בין בנזין לאוט' (הסיד דיזל יותר יקרה).

לפותח השרשור, ראה מבחן מאד רלוונטי:

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/stat13.asp

לדעתי אין מה לחשוש מ"לקרדות" פוטנציאליות, אם חשקה נפשך ברנו - לך על זה.

תתחדש.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה לכולם על התגובה המהירה.

אני משווה את המגאן אסטייט לקיה סיד סטיישן 1.6 ל' בנזין ( ואני באמת אוהב לקרדה רק לא כמכונית:wink: ).

ייתכן שניתן להתגבר על בעיית ירידת השווי החדה יחסית במידה שקרסו יסכימו לליסינג מימוני שבתום 3 השנים (ולמעשה תום תקופת האחריות) הם יהיו מוכנים לרכוש ממני את הרכב בתמורה לסילוק יתרת החוב ומעבר לדגם חדש, כמקובל.

דרך אגב, אני במשא ומתן מתקדם בסוכנות ראשל"צ, מניסיונכם עד כמה בחירת הסוכנות קריטית לכל המיקוח?

במידה שיהיו מוכנים לקנות ממני את הרכב במחיר מחירון (במידה שיהיה נקי מתאונות) זה תהיה ההוכחה הטובה ביותר

שהם מאמינים במותג אותו הם מוכרים.

המכונית אמורה לשמש לנסיעה של כ-12 ק"מ מדי יום ובסופי השבוע לנסיעות מחוץ לעיר (בממוצע ב-50-70 ק"מ) עם המשפחה.

האם הקילומטראז' הנמוך הצפוי יקל עלי במציאת לקוח שיתן לי מחיר הוגן (במידה שקרסו לא יקנו אותו ממני)?

מבחינת טיפולים תקופתיים האם אני צפוי להפתעות?

תודה מראש.

המתלבט ההססן.

פורסם

זה עוד כמעט 20 אלף ש"ח תוספת. זה הדבר היחיד שצריך לעניין אותך כרגע. לא סחירות עתידית. האם הכסף הזה שווה את זה? רק אתה יודע.

פורסם

מישהו כבר היה בהתלבטות כזאת בפורום היום בבוקר.

נהגתי בשתי המכוניות ואני חושב ששתיהן מעולות. נכון, הנדסת האנוש במגאן קצת מבולבלת אבל מתרגלים לזה. הסחירות העתידית של המגאן דווקא פחות מטרידה אותי. נסה לחפש היום מגאן דיזל מהדור הקודם ותראה כמה מהר נמכרות מכוניות טובות. מעולם לא היה בעיות סחירות לרכבי דיזל פרטיים עם קילומטראז׳ ממוצע.

והסיד? מכונית נהדרת אבל גם היא לא חפה מבעיות. חוץ מהעובדה שתצטרך להתרגל לזה שהרכב שלך הופך למונית הנפוצה ביותר לשנת 2014, דווקא כאן תצטרך להתמודד בעוד 2-3 שנים עם המוני רכבי הליסינג שיציפו את השוק. היא הרבה יותר יפה (לדעתי) ויותר קלה לתפעול. אבל מה שמכריע את הכף הפעם לדעתי זה ההפרש במחיר. 20 אלף ₪ זה המון כסף שהמגאן צריכה לחסוך לך בהוצאות הדלק כדי שישתלם לך לקנות אותה. בנסועה כמו שלך, יקח לפחות שנתיים לכסות את הסכום הזה, אם לא יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ההפרש במחיר לרעת המגאן הוא כ-15K ש"ח. עם זאת, אני מסכים איתך שבקיולמטראז' הצפוי יקח לי לפחות שנתיים-שלוש, אם לא יותר,עד לכיסוי ההפרש במחיר.

במבצע חבר ניתן לקנות את הסיד סטיישן בליסינג מימוני שבתום 3 שנים אני מוכר להם את הרכב ועובר לדגם

אחר/חדש וכך אני מקווה שלא אצטרך להטריח את עצמי בשוק שקרוב לוודאי, כפי שאמרת, יהיה רווי ברכבים מדגם זה.

פורסם

כאחד אשר נהנה מהפלואנס דיזל על בסיס יומי עם צריכת דלק ממוצעל של 1:18 , אבל לדעתי כיוון שהק"מ אשר אתה מכסה נמוך אין שום צידוק כלכלי לרכישת רכב סולר , אלא אם כן תמצא איזה רכב יוצא ליסינג במצב חדש אשר ימכר מתחת למחיר הרשמי של היבואן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קילומטראז' חודשי של 600 ק"מ ואנשים שוקלים דיזל - ימות המשיח :)

וברצינות,

כדאי להאיר נקודה נוספת: כל מי שרכש דיזל משומשת (כמוני) התנסה בזמן המתנה ארוך וחיפוש ממושך בשביל למצוא אקזמפלר טוב. הוי אומר קילומטראז שפוי ורכב מטופל.

לכן, לדעתי עם נסועה כזו אתה תתמכור את המגאן תוך יום-יומיים במחיר מחירון אם לא מעל.

כמה יש בשוק רכבי דיזל עם נסועה שנתית פחות מ 8,000 ק"מ?

לעומת זאת, הסיד תהיה נפוצה בשוק כנפלטות ליסינג במחיר הנמוך 15-20% ממחיר מחירון + אופציית מימון של החברות, מה שאומר היצע יחסית רב לקיה סיד.

ולשאלה כמה תאבד המגאן מערכה לאחר 3 שנים? ללוי יצחק הפתרונים...

פורסם

שלום דור,

רכשתי אתמול מגאן אסטייט 1.5dci (בצבע לבן פנינה) חדשה רגע לפני עליית המחירים הגדולה שצפויה לרכבי הדיזל.

תודה על התובנה.

התענוג שהמכונית הזו העניקה לי בנסיעת המבחן לא השתווה לאף אחת מהמכוניות הרבות שניסיתי בלי לזלזל באף אחת.

פורסם

שמח שבחרת מושכל!

מסכים איתך בהחלט, אתה עוד תהנה מהרכב רבות, ותברך את עצמך על ההחלטה.

הרכב הזה פשוט מציאה.

חשוב מאוד במנועי דיזל מודרניים (מסילה משותפת) להקפיד על סולר באיכות טובה עד כמה שניתן. משאבת הדלק והמזרקים רגישים לכך. אל תחשוש, אלא תקפיד פשוט לתדלק במקום מוכר ואמין עם עדיפות לתחנה קבועה ולא להתפתות לכל מיני תחנות עלומות בשביל לחסוך כמה שקלים...

מעבר לכך, להמתין אחרי התנעה וכן לפני כיבוי חצי דקה-דקה שהמנוע יפעל בסל"ד סרק וזאת בשביל שימון הטורבו ומניעת שחיקה מוקדמת.

ת ת ח ד ש !!!

אה, ועם מחוג הדלק לא זז כפי שאתה רגיל, זה לא בגלל תקלה של המחוג :)

פורסם
שלום דור,

רכשתי אתמול מגאן אסטייט 1.5dci (בצבע לבן פנינה) חדשה רגע לפני עליית המחירים הגדולה שצפויה לרכבי הדיזל.

תודה על התובנה.

התענוג שהמכונית הזו העניקה לי בנסיעת המבחן לא השתווה לאף אחת מהמכוניות הרבות שניסיתי בלי לזלזל באף אחת.

תתחדש ! החלטה נבונה. אומנם הק"מ שאתה נוסע נמוך, אבל החסכון בדלק יגיע כמעט ל 40-50% - וזה משמעותי אפילו למי שנוסע 1000 (אם הוצאת עד היום 800 שקל בחודש על בנזין, עכשיו תוציא כנראה 400-500 שקל).

הרווח שלך הוא ממש לא רק בתידלוק הסולר, אלא גם בנסיעה כיפית ומומנט נדיב. המנועים האלו גורמים למרכב שמחובר אליהם להרגיש קל מהרגיל...

במנועי דיזל מודרניים צריך לשים לב ל-2 דברים חשובים:

1. שימוש בשמן מנוע איכותי !!!! שעליו ממליץ היצרן ב-ת-ק-ן ה-נ-כ-ו-ן ו-ה-מ-ת-א-י-ם !!!!

2. לבדוק באופן תדיר וקבוע מפלס שמן ולהשלים (אם צריך !). ניתן להעזר במד האלקטרוני אבל לסרוגין להרים מכסה מנוע ולבדוק.

אלו הם, על קצה המזלג, הסיבות שבגללן מתים מנועים וטורבואים מודרניים (במיוחד במנועי דיזל - אבל לא רק !).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דור ואיציק (וכל האחרים),

תודה רבה על הפירגון ועל העצות המועילות.

יש לי מספר שאלות:

1. האם יש אתר אינטרנט שבו ניתן לבדוק ולהתעדכן מה טיב הסולר בתחנות הדלק בארץ?

האם יש לכם המלצה לתחנה אמינה וטובה באיזור רחובות/ נס-ציונה?

2. מנסיוני הצנוע במנועי בנזין תמיד הקפדתי להשתמש בשמן סינטטי מלא אף על פי שהוא יקר, דבר שהוכיח את עצמו בדיעבד. האם יש לכם המלצה לפירמה מסויימת עבור המגאן או פשוט ללכת על מה שממליצים במוסכים המורשים?

3. היכן הייתם ממליצים לבצע את הטיפולים השנתיים? במוסך מורשה יבואן או במוסכים מורשי רנו?

תודה רבה מראש על כל הטיפים.

אגב, אני ממש אשמח אם תתרמו לי טיפים נוספים מניסיונכם לגבי תחזוקת מנועי דיזל טורבו באופן כללי ושל המגאן בפרט.

פורסם

יש אתר שנקרא fulltank ראיתי שהם מציינים בנוסף למחירים גם הערה עם הדלק נמצא מהול.

לגבי שמן, סינטטי מלא לפי תקן יצרן. לגבי החברה קצת פחות משנה. מספיק שזו אחת החברות המוכרות (ולא מותג עלום שם) שמייצרת בתקן שהרכב צריך.

לגביי טיפולים - אני לא מחזיק ברנו ככה שקשה לי לדעת, אם כי לא מעט לקוחות מתלוננים על המחירים בקרסו אך אין לי מוסג איך הם ביחס לשאר מוסכי יבואנים.

• תוכן חדש...