Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רחמנא לצליין, מה ללמוד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטתי אם להדגיש שזה נאמר בצחוק והחלטתי שלא, אולי הייתי צריך להדגיש שכן :wink: כמובן שההורים שלי יכבדו כל החלטה שלי והיו תומכים בי גם אם מחר הייתי הולך לעבוד כעובד זבל (שכבודם במקומם מונח). כעבודה זמנית כן, אבל כקריירה, פחות.

אגב, מה ההבדל בין תואר במנהע"ס לתואר בהנדסת תעשייה וניהול? לפי מה שתיארתי, תואר בהנדסת תעשייה וניהול יכול להתאים לי?

פורסם

אני לא לומד את שני התארים , אבל ממיטב הבנתי זה פשוט נגיעה מפה , נגיעה משם , קצת מההוא , טיפ טיפה מההיא , אין שם משהו מגובש וקונקרטי כמו למשל במשפטים , או תקשורת לדוגמא.

משפטים לא הייתי מציע לך ללכת ללמוד , השוק כל כך מוצף שפשוט יש שם בלאגן.

בקשר למכללה , יש מלגות אם אני לא טועה?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

תגובה זריזה למען העניין:

משפטים חשוב ללמוד כדי להבין חוזים ותנאים, כמו גם את מחזור החיים של העסק והאפשרויות השונות לשותפות ועסקאות, לא כדי לעסוק בפרקטיקה של עריכת דין.

אדם צריך להחליט מה המטרה שלו - אם הוא רוצה להיות איש עסקים ולצבור הון אזי איכות הלימודים משנית לקשרים שהוא יוצר במהלך הקריירה שלו (אני מחשיב לכן את הלימודים [הרלוונטיים] כשלב בקריירה).

חשוב יותר להבין איך לבנות עסק ולהרוויח הון, ליצור קשרים נכונים ומועילים ולהמשיך משם הלאה.

מקסימום, שוכרים אחר כך עובדים שסיימו MBA בהצטיינות כדי שיעשו את העבודה השחורה :wink:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

איך אומרים, יהודי אחד ועשר דעות.

זאת מחלוקת שאני חושב רוב רובנו מתחבטים איתה ביום יום, לפחות יכול להעיד על עצמי.

השאלה הזאת האם הלימודים זה הדבר הנכון לבנאדם שמעוניין להיות עצמאי.

אני בתחום שונה מהכיוון שלך, אבל עדיין הלימודים הם לא הכיוון שארצה לעסוק בעתיד בתור עצמאי (או שכן, הזמן יגיד), אני הלכתי לתחום שעסקתי בו וידעתי שיש לי את הנסיון והכלים להבין יותר את הקורסים הנלמדים והכיוון הכללי, הנדסת מכונות. סיימתי 5 סמסטרים מתוך 8.

אני יכול להגיד לך בכללי, צורת ההסתכלות על דברים משתנה, אני לא יודע אם זה תהליך התבגרות או עצם הלימוד עצמו.

לימודים זה לא מזיק, רק מועיל.

אם יש לך את הממון לזה, עסקים גם יכולים לחכות (אתה לא שכיר בן 35 שמחליט ביום בהיר ללכת לעשות תואר של 4 שנים).

Got To love It

פורסם

ממליץ לך לקרוא את הכתבה הנ"ל:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3606675,00.html

ועכשיו לדעתי האישית, אחרי 98% מתואר בהנדסת מכונות (נשארו לי 4 מבחנים) - אם המטרה שלך בלימודים היא לרכוש ידע ולא מקצוע, חבל על בזבוז 3-4 שנים במוסד אקדמאי (גם מקצועי מידי אתה לא תצע משם אבל צריך את התעודה).

יש מספיק דרכים אחרות ללמוד - אינטרנט, ספרים וקורסים נקודתיים.

דווקא ההצעה של דריש היא דיי טובה אם יש לך זיקה לעבודת כפיים, תבדוק כמה מרוויח בימיינו נגר\אינסטרטור\ איש מקצוע טובים ותגלה שרבים מהם מרוויחים יותר מהמהנדס הממוצע. מה גם שאלו תחומים שפותחים לך את האופצייה להיות עצמאי.

פורסם

+1.

אם אינך רואה עצמך כשכיר בחברה מסודרת שמקדמת לפי תארים אל תטרח לעשות תואר.

בזבוז של 60-80 אלף ש"ח שרק יקחו אותך אחורה.

בתל אביב כל אחד משלושים אנשים הוא עורך דין, זה אומר הכול על הזילות של המקצוע והלימודים האקדמאים בכלל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני אישית חולק על הדעה שלימוד עצמי באינטרנט, מהווה תחלופה עדיפה על לימוד לתואר במסגרת אונ'.

למידה במסגרת של תואר, גורמת לך ללמוד אחרת, מאשר למידה עצמית, לבד, דרך האינטרנט. הערך המוסף של האונ' שווה את התשלום לדעתי. מה גם, אתה יוצא עם תואר ביד - שזה לא יזיק.

בכל אופן - אם כבר למידה עצמית, ממה שנאמר לי (על ידי המורה שלי לפסיכומטרי האמת), אפשר ללכת ולהשתתף בהרצאות באונ' מבלי להיות סטודנט. אתה לא תצא עם תואר, אבל לרכוש את הידע אתה יכול.

משפטים שווה ללמוד בשביל הידע, כמו שנאמר, לאו דווקא בשביל לעסוק בעריכת דין.

בכל מקרה, פותח השרשור - אתה צריך להחליט לבד מה מתאים לך. לך להרצאות, תקרא באינטרנט, תתייעץ עם אנשים שלומדים את התחומים שאתה מתעניין בהם - ככה תבין מה הולך שם, ומה יכול לעניין אותך.

אתה קודם צריך להחליט איזה תחום מעניין אותך, להכיר את התחום ולהתמקצע בו, ולאחר מכן להפוך להיות עצמאי.

כמו שנאמר פה - אתה יכול לעבוד כעצמאי בתור נגר, אינסטלטור, מכונאי ועוד הרבה מקצועות - ולהרוויח טוב, השאלה היא האם זה מה שאתה מחפש. הרצון להיות עצמאי לא מספיק כדי לבחור במה אתה רוצה לעסוק.

אולי תמצא מקצוע שיעניין אותך, ובסוף תחליט שאתה מעדיף לא להיות עצמאי ושיותר משתלם לך להיות שכיר.

בקיצור ההמלצה היא לקרוא באינטרנט אודות תחומים שמעניינים אותך, ללכת להרצאות בתחומים האלו, לדבר עם אנשים שלומדים אותם כעת וככה להחליט.

ועוד דבר - יזמות. מה אתה רוצה ליזום? אם יש לך רעיון שאתה רוצה ליישם ואתה בקיא בתחום הנ"ל, אתה יכול ליזום כבר היום.

ממה שהבנתי - זה לא המצב.

לדעתי, כדי ליזום, אתה צריך שיהיה לך ידע מסוים שיעזור לך בתחום שאתה רוצה להתעסק בו. הידע נרכש דרך עבודה ודרך למידה. לעתים העבודה תצריך תואר, ולעתים לא. בכל מקרה, תואר לא יזיק לך.

פורסם

אני אדגיש ואומר שוב - ללמוד אני כן רוצה, השאלה המקורית היתה מה המקצוע שהכי "יעזור" בכיוון אליו אני הולך, גם אם זה ממש מעט. מבחינתי, יש ללימודים עוד יתרונות שכבר ציינתי קודם חוץ מלהוציא אותי עם מקצוע ביד. קשרים כמו שצויין פה כבר הרבה פעמים הם אחד היתרונות האלה.

ובכל מקרה, זה לא שכרגע יש לי איזשהו רעיון קונקרטי שהלימודים יפגעו בהוצאה לפועל שלו, ככה ש3 שנים הם לא מבחינת "בזבוז" כרגע, שכן בכל שלב במהלך ה3 שנים האלה אני יכול ל"לצאת לעצמאות". 9K*3 הם הרבה פחות בעיה (הפקדון לבד מכסה שנתיים מתוך השלוש), מאשר 40K*4.5 בבינתחומי :bugeyed: (שהמלגות היחידות שיכולות להוריד את הסכום הזה הן מלגת הצטיינות שדורשת פסיכומטרי 700+ ובגרות 100+ או מלגה על רקע סוציואקונומי שמן הסתם לא אקבל. אם בסופו של דבר עלות התואר היתה מתקרבת לעלות אוניברסיטאית, לא הייתי חושב פעמיים).

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי קצת יותר טוב עכשיו :-)

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לגבי התועלת (היחסית כמובן, לעומת משפטים לדוג') של כלכלה בשילוב מנהע"ס, או אפילו הנדסת תעשייה וניהול (במה התואר שונה בדיוק ממנהע"ס רגיל מלבד שהוא נחשב תואר הנדסי? גוגל לא ממש עזר לי פה).

פורסם

מכל המקצועות שציינת, לדעתי, היחידי שיעזור לך למצוא עבודה זה הנדסת תעשיה וניהול.

אבל הוא כולל לימודי הנדסה, אולי לא לעומק כמו במקצועות הנדסה אחרים, אבל עדיין דורש הרבה יותר השקעה ממנה"ס למשל.

אני אחזור על מה שאמרו לך - אל תבחר מקצוע כללי במחשבה של "נסיים ואז אולי הוא יעזור לי איכשהו", תבחר משהו שמעניין אותך (יותר נכון שאתה חושב שיכול לעניין אותך).

להפוך ליזם, עצמאי, אפשר בכל תחום אם יש לך את הידע והאופי.

הגישה של נלמד משהו כללי ונקווה לטוב יכולה להוביל לטוב, אבל במרבית המקרים אתה תמצא את עצמך עובד בתפקיד פקידותי שדורש תואר כללי כלשהו, או אחראי משמרת בארומה כשהדיפלומה שלך מקשטת את הקיר בבית ההורים.

פורסם
להפוך ליזם, עצמאי, אפשר בכל תחום אם יש לך את הידע והאופי.

זה נכון מאד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בנוסף למה שכבר נאמר פה, קח בחשבון שלנגר או שרברב או אפילו נהג אוטובוס הרבה יותר קל למצוא עבודה בעת הצורך מאשר למהנדס תעו"נ או איש מקצוע אחר בתחום האדמיניסטרטיבי. היום אתה מקבל החלטות בשביל עצמך וגר עם ההורים, מחר תופיע בחייך בת זוג ותגורו בדירה משלכם וכבר לא יהיה לך את רשת הבטחון הזאת. אני כבר לא מדבר על עשר שנים מעכשיו, כשתפוטר מהחברה המכובדת בה עבדת בשכר מרשים עקב צמצומים ותתחיל לחיות מהחסכונות של הילדים.

במה לעסוק לפרנסתך אתה כבר תמצא עם הזמן ואז גם תדע מה עליך ללמוד בשביל להגיע לשם. בינתיים אבל, ע"מ להחזיק את עצמך כלכלית, נראה שלימודים אקדמיים הם לא בהכרח הצעד האופטימלי בשבילך. ממה שאתה כותב נראה שעכשיו זה פשוט לא הזמן הנכון עדיין.

ואגב, שלא תחשוב שאני מנסה לגייס אותך בכח להתאחדות הנגרים בישראל... אני לא אקדמאי, בקושי סיימתי תיכון, אבל התחלתי לעבוד מיד לאחר הצבא והתקדמתי בשורות הארגון. גם זו דרך להצליח ולהרוויח, אבל היסודות של הצלחה כזאת אינם חזקים במיוחד וצריך להיות ממש יוצא דופן בתחומך ע"מ להבטיח שגם אם תפוטר ממקום אחד מיד תועסק במקום אחר בתחום. הרבה יותר בטוח וחכם לרכוש מקצוע מעשי תחילה ושהוא כבר יהיה הגיבוי שלך. זו אחת הסיבות שבזמנו השקעתי זמן וכסף בהוצאת רשיונות למשאית ולמלגזה, וזו גם הסיבה שבגינה התעניינתי בקורסים של משרד התמ"ת שעכשיו אני ממליץ לך עליהם.

פורסם

עכשיו כמעט ואין קורסים בלשכות התעסוקה בכול אופן לאזור המרכז.

לפי מה שזכור לי מביקור בלשכת התעסוקה לפני חודש וגם באתר שלהם אין הרבה.

http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employment+Consultation/Courses/tel+aviv070108.htm

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לך תעשה קורסים מעשיים בבתי ספר כמו פסגות וכו'

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

• תוכן חדש...