Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רחמנא לצליין, מה ללמוד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהפרק הצבאי נגמר לפני כמה חודשים, הגיע הזמן לפתוח פרק נוסף בחיים, אם לא המשמעותי שבהם - הלימודים.

בכל מקום שהגעתי אליו, תמיד הייתי זה שמוביל, מנהיג, יוזם וכו', ובגלל שתמיד שמעתי סביבי שזה תפור עלי, מבחינתי הכיוון הוא די ברור - עבודה בתחום העסקי, יזמות, וכו'. אממה, אין שום תואר שבאמת נותן כלים פרקטיים בתחומים האלה (וספק אם בכלל צריך תואר בשביל לעסוק בהם), וכן, אני מודע מצויין לדיעות החריפות בלשון המעטה על תואר במנהל עסקים. אני לא עצלן ומוכן לקרוע את התחת בשביל להגיע לתוצאות.

ובכל זאת, אני כן רוצה ללמוד ולהוציא תואר, אם לא בשביל קבלת כלים פרקטיים לתחומים שציינתי, אז בשביל הרחבת אופקים, מסגרת חברתית וכל מה שלימודים גבוהים מקנים.

כרגע אני רשום לבינתחומי למסלול של משפטים ומנהל עסקים (למרות שאפשר לומר שהתחום של משפטים מעניין אותי יותר כי הוא מהווה כלי טוב לעולם העסקים מאשר בשביל עיסוק כעו"ד פרופר), אבל בזמן האחרון זה נראה לי כמו בזבוז מוחלט לשלם 40K בשנה על התואר הזה. כמו כן, לאונברסיטאות (חוץ מאריאל כמובן) לצערי אני לא יכול להתקבל (פסיכומטרי 630 על ממוצע בגרות 98 ).

חשוב לי גם לציין שבצבא הייתי מתכנת במשך 3 שנים, 3 שנים שדי לימדו אותי שהמקצוע הזה לא בשבילי.

אז, מהן האפשרויות העומדות בפני? ברור לי שבשום מצב אני לא אסיים את הלימודים ואתברג בתפקיד ניהולי בכיר (ספק אם בכלל ניהולי) בכל חברה שתהיה, אבל בהנחה שהמטרה הסופית שלי היא להיות עצמאי, איך אוכל למקסם את התקופה של הלימודים האקדמיים?

יכול להיות שיצא לי קצת מבולגן, אך אשמח לעזרה מחברי הפורום בעלי הנסיון :wink:

פורסם

אם הפסיכומטרי הוא המחסום - מדוע לא תנסה לשפר את הציון?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לקח לי יותר זמן למצוא כותרת לנושא מאשר לכתוב אותו, למה ככה :lol:

זהו, שאני לא בטוח שהפסיכומטרי הוא המחסום, כי מהבחינה הזאת (לפי הבנתי לפחות), תואר במנה"ס מאת"א ותואר במנה"ס מאונ' אריאל לא יהיו שונים בהרבה כי זה תואר בלי הרבה "בשר".

אם הכוונה לצד של המשפטים - זה ייגמר בהרבה יותר מלשפר פסיכומטרי, זה יהיה כרוך גם בשיפור בגרויות, ובהתחשב בכיוון שאני מכוון אליו, אני לא חושב שהכסף והזמן שווים את ההשקעה.

פורסם

יש תואר במנהל עסקים עם התמחות בשיווק ופרסום, נדמה לי שבמכללה למנהל בראשון.

ולפותח השרשור -

אם אתה רוצה להיות עצמאי - תהיה עצמאי. תואר ראשון לא מלמד אותך איך לפתוח עסק, הוא מלמד אותך להיות שכיר טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שצריך ללכת צעד אחד אחורה ולחשוב האם בכלל אתה בנוי ללימודים, יש המון יזמים, מנהלים וראשי חברות כיום שכלל לא קיבלו השכלה גבוהה וכמו שאמרת, רוב רובו של תואר ראשון במקצועות העסקים אינו מקנה כלים בשוק העבודה.

לצערי החברה של היום מחנכת לכך שכל אדם צריך ללמוד לימודים גבוהים ושזו היא הנורמה, ולצערי זה קודם כל יוצר זילות אדירה של התואר ושל הלימודים הגבוהים וכמו כן זה מציב להמון אנשים עם פוטנציאל אדיר וכישרון בעיות ענקיות, כי לא כל אחד בנוי ללימודים גבוהים, כמו שלא כל אחד בנוי לעסוק במקצועות שדורשים קורדינציה וכמו שלא כולנו יכולים להיות קופצים לרוחק מצויינים.

אדם יכול להיולת מנהל דגול, איש עבודה עם פוטנציאל, כישרון אדיר בתחומו ויכולת להניע חברה קדימה ובו בזמן לא אחד שיכול ללמוד לימודים גבוהים ולכן אין קשר בין השניים.\

מקסימום תתברג בחברה שתזהה את הכישרון שלך על פי דבריך ושם אם יגיע היום שתתקל בתקרת זכוכית מכיוון שאתה חסר השכלה גבוהה תוכל לשלב מסלול של לימודים + עבודה ולהמשיך להתקדם.

אם אתה אומר שאתה מכוון להיות עצמאי בסופו של יום אז על אחת כמה וכמה אתה יכול להתחיל להתמקד בלמצוא תחום שאתה מעוניין לעסוק בו ולעזוב את המרדף אחרי הדיפלומה (כמובן שזה לא תקף אם אתה מעוניין לעסוק בעריכת דין וכיו"ב).

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

לדעתי דווקא כן שווה ללכת ללמוד. תמיד טוב לרכוש ידע בתחום שמעניין אותך.

משפטים זה תחום שממה שהבנתי, שווה ללמוד אותו, היות וזה יכול לעזור מאוד בתחום העסקי.

אם כי, לצד התואר הזה הייתי משלב עוד תואר (או כתואר שני) בתחום ספציפי שאתה מתעניין בו.

אתה צריך לעשות חושבים עם עצמך ולראות מה מעניין אותך ובאיזה תחום אתה מעוניין לעסוק. לקבל הכוונה מחבר'ה בפורום לדעתי לא באמת יוביל אותך לשום מקום מיוחד.

להפוך לעצמאי אתה יכול כבר מחר בבוקר. השאלה באיזה תחום תעסוק? אני כרגע הפכתי לעצמאי עד לתקופת הלימודים, אולי גם אמשיך להיות עצמאי במהלך התקופה הזו. העניין הוא שיש לי כיוון מסוים, שהתחום שאני עוסק בו כעת עוזר לי מאוד להתקדם לעבר המטרה שלי.

יש יועצי לימודים שיכולים להציע לך תחומים, שאולי אחד מהם יקרוץ לך.

עוד נקודה ששווה לחשוב עליה - על מנת לפתוח חברה, להקים מיזם וכו', אתה צריך הון מסוים. עד שתשיג את ההון הזה ( אלא אם יש לך כבר עכשיו) אתה תצטרך לעבוד איפשהו. ברוב מקומות העבודה, תצטרך תואר כלשהו, אלא אם אתה מעדיף לעבוד כמה שנים בתחום התכנות שלשם תוכל להתקבל ללא התואר, בשל עברך הצבאי. אבל ממה שאני מבין, אתה מעדיף לא לעסוק בזה.

אמרת שאתה רוצה להיות עצמאי - מה מעניין אותך? באיזה תחום אתה רואה את עצמך עוסק?

פורסם

יזמות באיזה תחום מעניינת אותך?

כעיקרון לימודי כלכלה/חשבונאות נותנים כלים טובים מאוד ליזמות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היית תכניתן שחור או לא היית בקבע?

מחזק את צביקה פיק לגבי שיווק ופרסום, אולי יש גם ב-hit כי המרצה שלנו מרצה גם שם

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
לצערי החברה של היום מחנכת לכך שכל אדם צריך ללמוד לימודים גבוהים ושזו היא הנורמה, ולצערי זה קודם כל יוצר זילות אדירה של התואר ושל הלימודים הגבוהים וכמו כן זה מציב להמון אנשים עם פוטנציאל אדיר וכישרון בעיות ענקיות, כי לא כל אחד בנוי ללימודים גבוהים, כמו שלא כל אחד בנוי לעסוק במקצועות שדורשים קורדינציה וכמו שלא כולנו יכולים להיות קופצים לרוחק מצויינים.

אדם יכול להיולת מנהל דגול, איש עבודה עם פוטנציאל, כישרון אדיר בתחומו ויכולת להניע חברה קדימה ובו בזמן לא אחד שיכול ללמוד לימודים גבוהים ולכן אין קשר בין השניים.\

.

החברה של היום היא חברה תחרותית והישגית. כדי לשפר את הסיכויים שלך להצליח, כדאי מאוד לנסות ולהשיג תואר נורמלי. אני לא מכיר הרבה אנשים שבאמת נהנו מהלימודים שלהם. אין מה לעשות, תואר במקצוע מבוקש הוא קריעת תחת, והוא מכין אותך לעולם האמיתי - עולם שבו יש הרבה עבודה שחורה, קריעת תחת ותחרות קשה.

להגיד שבוגרי תואר ראשון הם מתאימים ללימודים ? נו באמת, זה כמו להגיד שמסיימי צבא מתאימים לצבא... אז לא, אף אחד לא מתאים לצבא, יש כאלה שמסתדרים ונהנים יותר ויש כאלה שפחות, אבל צבא זה חרא - ומה לעשות, צריך לעשות את זה. נכון, יש גם כאלו שצבא תפור אליהם, והם הופכים להיות קצינים ומפקדים - אבל גם הם אוכלים קש בדרך.

ברור שיש כאלו שיצליחו בלי תואר, וברור שיש כאלו שלא יצליחו בלי תואר, יש הכל מהכל. כמובן שאתה תשמע הרבה יותר סיפורי הצלחה מאשר סיפורי אי הצלחה של אנשים בלי תואר - אף אחד לא אוהב לספר איך הוא לא הצליח.

כל העניין הוא לשפר את הסיכויים שלך.

אני לא הייתי הולך על תואר ראשון במנהל עסקים, זה פשוט בולשיט. יש לך הון עצמי\רעיון טוב\אומץ\יכולת יזמות\קשרים ? תפתח עסק !

רוצה ללמוד משהו שיתן לך מקצוע ? מעולה !

אבל אל תלמד את כל הדברים האלה שהם לא זה ולא זה, כיצד בדיוק אתה חושב שתואר ראשון במנהל עסקים יתרום לך ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני אציע לך משהו קצת לא סטנדרטי שבוודאי יזכה גם לתגובות מלגלגות של כמה חברי פורום: הירשם לקורס מקצועי של משרד התמ"ת. זה לא עולה כסף, ואם אתה זכאי לדמי אבטלה הם אפילו ישלמו לך תו"כ שאתה לומד.

בתקופה שחזרתי לארץ וחקרתי את שוק העבודה המקומי הופתעתי לגלות שבלשכות התעסוקה מציעים קורסים מקצועיים בתחום הבניה והשיפוצים ברמה גבוהה ועם מורים מעולים, ללא תשלום ועם מינימום תנאים מקדימים. תבוא לשם עם גישה חיובית, תסביר שיש לך כסף בצד ואין לך בעיה לקום כל בוקר ולהתייצב לשיעורים, והם יקבלו אותך בזרועות פתוחות. כל מובטל כזה שהם מצליחים להכניס לקורס הוא הצלחה סטטיסטית בשבילם, ובשבילך זה יכול להיות אחלה מקצוע לחיים, בין אם תרצה להתפרנס מזה אח"כ או לא, תמורת השקעה של 6-9 חודשים בלבד.

יזם, בדיוק כמו איש עסקים, זה לא מקצוע. זה סגנון חיים, זו גישה, אבל זה לא משהו שמתפרנסים ממנו באופן סדיר. קודם כל צריך מקצוע, אח"כ אפשר לפתח יזמות מתוכו, ואתה כרגע לא יודע איזה מקצוע מעניין אותך. אני לא צריך להסביר לך מה שווה היום תואר ראשון (לא הרבה) ועל זה אתה רוצה לשים עכשיו שלוש-ארבע שנים מהתקופה הכי פרודוקטיבית של חייך. אני מציע לך ללכת בדרך אחרת, לרכוש מקצוע מעשי ואח"כ כבר לראות מה אתה רוצה לעשות הלאה. זה לא קושר אותך לתקופה ארוכה, לא מחייב ל"תואר" שצריך לסיים, ויש סיכוי טוב שבסוף המסלול תוכל להתפרנס ממה שלמדת ולהשתכר יפה, שכן חסר היום כח עבודה איכותי בתחום.

לסיכום, אל תשכח שאפילו האריסון פורד התחיל את הקריירה שלו בתור נגר.

Harrison-Ford-Posters.jpg

פורסם

הבינתחומי שווה את זה מבחינת קשרים שתשיג - עם מרצים שלרוב הם מהתעשיה וחברים לספסל הלימודים שבדר"כ משתלבים היטב בתעשיה. טיב הלימודים מבחינה אקדמית אינו רלוונטי כלל להמשך דרכך בקריירה (אלא אם אתה רוצה להמשיך באקדמיה).

אני בעד השילוב של משפטים ומנהע"ס.

כמו כן, אני מציע לך כבר מעכשיו להרים את הראש ולתכנן איפה אתה רוצה להיות עוד 10 שנים ולהתחיל לפרק את זה למנות של 2-3 שנים, החל מעכשיו. רוצה לומר - תלמד, תשקיע בנטוורקינג ותחשוב כבר איך אתה יוצא לעצמאות כמה שיותר מהר ונכון.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
החברה של היום היא חברה תחרותית והישגית. כדי לשפר את הסיכויים שלך להצליח, כדאי מאוד לנסות ולהשיג תואר נורמלי. אני לא מכיר הרבה אנשים שבאמת נהנו מהלימודים שלהם. אין מה לעשות, תואר במקצוע מבוקש הוא קריעת תחת, והוא מכין אותך לעולם האמיתי - עולם שבו יש הרבה עבודה שחורה, קריעת תחת ותחרות קשה.

להגיד שבוגרי תואר ראשון הם מתאימים ללימודים ? נו באמת, זה כמו להגיד שמסיימי צבא מתאימים לצבא... אז לא, אף אחד לא מתאים לצבא, יש כאלה שמסתדרים ונהנים יותר ויש כאלה שפחות, אבל צבא זה חרא - ומה לעשות, צריך לעשות את זה. נכון, יש גם כאלו שצבא תפור אליהם, והם הופכים להיות קצינים ומפקדים - אבל גם הם אוכלים קש בדרך.

ברור שיש כאלו שיצליחו בלי תואר, וברור שיש כאלו שלא יצליחו בלי תואר, יש הכל מהכל. כמובן שאתה תשמע הרבה יותר סיפורי הצלחה מאשר סיפורי אי הצלחה של אנשים בלי תואר - אף אחד לא אוהב לספר איך הוא לא הצליח.

כל העניין הוא לשפר את הסיכויים שלך.

אני לא הייתי הולך על תואר ראשון במנהל עסקים, זה פשוט בולשיט. יש לך הון עצמי\רעיון טוב\אומץ\יכולת יזמות\קשרים ? תפתח עסק !

רוצה ללמוד משהו שיתן לך מקצוע ? מעולה !

אבל אל תלמד את כל הדברים האלה שהם לא זה ולא זה, כיצד בדיוק אתה חושב שתואר ראשון במנהל עסקים יתרום לך ?

החברה של היום חיה בבועה, למה? מכיוון ש90% מאלו שלומדים לימודים גבוהים עובדים בסופו של יום במשרד כלשהוא בתפקיד שקשור בצורה עקיפה אם בכלל לתחום אותו למדו, באותה נשימה ישנם מקצועות שלא מצריכים לימודים גבוהים כמו נגרות, אינסטלציה, זגגות, תיקון רכבים ועוד עבודות "שחורות" כאלו, עבודות אלו לרוב ישאירו את העוסק בהם עם משכורת גבוהה יותר מאלו שהזכרתי למעלה, רק שהחברה שלנו דאגה לקטלג את את העבודות האלה כבזויות וכברירת מחדל, חבל שכך.

סליחה? אם שוק העבודה כיום דורש בקו"ח תואר רק כדי שיהיה רשום שעשית תואר במשהו, כתנאי קבלה מקדים אפילו לתפקידי פקידות אז כן, משהו מאוד מעוות בחברה שלנו.

הבינתחומי שווה את זה מבחינת קשרים שתשיג - עם מרצים שלרוב הם מהתעשיה וחברים לספסל הלימודים שבדר"כ משתלבים היטב בתעשיה. טיב הלימודים מבחינה אקדמית אינו רלוונטי כלל להמשך דרכך בקריירה (אלא אם אתה רוצה להמשיך באקדמיה).

בהצלחה.

אבוי לי, האם הגענו למצב שבו אין שום משמעות לחומר הנלמד במוסדות ההשכלה הגבוהה והסיבה היחידה ללכת אליהם היא על מנת לעשות מינגלינג של שלוש שנים? :shock:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

קודם כל, תודה לכל מי שהגיב :-) אני אנסה לענות בכלליות כי יהיה קצת קשה לענות על כל מה שהועלה פה בנפרד, אז סלחו לי אם פספסתי התייחסות למישהו:

כמו שאמרתי, הכיוון הוא יזמות ועסקים. באיזה תחום בדיוק? זו שאלה שקשה לי בשלב הזה לענות עליה, אז התשובה היא - לא יודע. יש כל כך הרבה תחומים שאפשר להתפתח בהם במסגרת הזאת שבשלב הזה זה נראה לי די זניח להחליט על אחד מסויים. אם הכוונה של השאלה היתה אם יש לי רעיון מסויים כרגע שאני רוצה להוציא לפועל, אז התשובה היא לא.

כמו שכבר אמרתי (או שלא?), ההחלטה ללמוד היא לאו דווקא בכדי לצאת עם כלים פרקטיים לעתיד (כמובן שזה לא יזיק), אלא להינות מ"תוצרי הלוואי" של הלימודים - להכיר אנשים חדשים, "ללמוד איך ללמוד", לעבוד תחת לחץ (למרות שלזה אני כבר מורגל :twisted:) וכו', וכמובן להעשיר את הידע בתחום שמעניין אותי, גם אם הוא תיאורטי בלבד. זאת הסיבה שהתחלתי לפקפק בבחירה בבינתחומי - האם ה"קשרים" האלו באמת שווים את ה180 אלף שקל שעולה התואר (שזה 150 אלף יותר ממקומות כמו אריאל לדוגמה, אפשר לארגן אחלה רכב בסכום הזה :shock:)? הרי מהבחינה הזו, בכל חוג דומה במוסדות אחרים יכולים להווצר אותם קשרים, רק שסביב הביתחומי יש את המיתוס (או שלא, לא באמת יודע) ששם לומדים כל ה"בנים של", ולכן הקשרים כביכול יותר חזקים.

נאמר פה שכדאי להוציא תואר שנותן מקצוע, פה הבעיה, אין משהו שאני יכול להעיד עליו שמעניין אותי. אז מה, עדיף לבזבז 3 שנים על "תואר שנותן מקצוע" שלא מעניין ולא יעניין אותי, שסביר להניח שגם אם אעבוד במקצוע שנתן לי אסבול כל רגע, מאשר ללמוד מנהל עסקים (+כלכלה לצורך העניין), שאמנם בפן הפרקטי נותן כמעט כלום, אבל לפחות כן נוגע בתחומים שמעניינים אותי ואני כן "אהנה" ללמוד? לא יודע, Tough decision...

דריש, לא חושב שיש מה ללגלג על ההצעה שלך, אבל בשבילי זה פחות פרקטי, במיוחד אם אני רוצה להמשיך לגור בבית מבלי לקבל בעיטה החוצה :lol::lol:

מבחינת עבודה עד השגת הון עצמי\עד עצמאות - מהבחינה הזו יש לי את האפשרות של לעבוד בתכנות, מהנסיון שלי ושל אנשים סביבי לא יהיה מסובך מדי להתקבל למשרות תכנות עם 3 שנים נסיון גם ללא תואר. הייתי עושה את זה עכשיו אלמלא המשרות האלה היו דורשות התחייבויות ארוכות טווח (כבר קיבלתי מספר פניות כאלו). לא שללתי עבודה זמנית בתכנות (שיכולה גם להיות שנה-שנתיים-שלוש לצורך העניין), שללתי קריירה בזה. בצבא אגב הייתי מתכנת שחור.

פורסם

דריש, לא חושב שיש מה ללגלג על ההצעה שלך, אבל בשבילי זה פחות פרקטי, במיוחד אם אני רוצה להמשיך לגור בבית מבלי לקבל בעיטה החוצה.

במקרים רבים, החיים האמיתיים מתחילים כשאתה מפסיק לחשוש ממה שיגידו/יחשבו עליך ומתחיל לקבל החלטות באופן עצמאי ואובייקטיבי. אתה כבר לא ילד, וההורים אולי יתקשו לקבל זאת בתחילה אבל בד"כ ישלימו עם העניין כשיראו שאתה הולך עם ההחלטה שלך. אם לא ישלימו, תעשה את מה שאני עשיתי ותתחיל לשלם להם שכירות, יש שיגידו שזה הדבר הראוי לעשות בכל מקרה.

אני לא הולך לשכנע אותך ללכת על מה שהצעתי בפוסט הקודם, זה שיקול אישי שלך, אבל אם הייתי נותן לדעות של אנשים אחרים במשפחה להשפיע על החלטותיי בחיים סביר להניח שעדיין הייתי עובד במפעל בנתניה בשכר ארבע-ספרתי.

• תוכן חדש...