Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי עם חבר כשקפץ חתול לכביש ... ושמתי לב שהבלימה הייתה נורא חלשה. שאלתי אותו אם הוא לחץ חזק ואמר שכן .

ניסיתי אחרי זה בעצמי ושמתי לב , כשלוחצים חזק מאוד שהABS יכנס אגרסיבי מאוד , הבלימה מאוד חלשה . בלי להגזים , אני מעריך שמ100 קמ"ש יקח 100 מטר לפחות. לעומת זאת שבולמים בערך על הסף איפה שהABS רוצה להכנס הבלימה הרבה הרבה יותר חזקה .

אין נורית כלשהי של ABS, הצמיגים הם אומנם סיניים אבל לפחות חדשים , בכל אופן הם לא העניין כי מדובר על בלימה סבירה בלחיצה בינונית וגרועה בלחיצה חזקה .

יש הסבר ? :?

פורסם

כאשר הצמיגים מאיכות גרועה שלא אוחזים, מערכת הABS מתערבת יותר בבלימה משום שהצמיג מאבד אחיזה ונכנס למצב של החלקה, אם היו צמיגים מאיכות טובה הבלימה הייתה חזקה הרבה יותר שבקושי הABS היה "מתערב".

בולמים גמורים משפיעים על ההיגוי ומשפעים בעיקר על בלימה בכביש משובש משום שהגלגל "מתנתק" מהכביש.

יקיר.

פורסם

אז אתה אומר שנניח אפילו עם צמיגים הכי טובים על רטוב כשיש אחיזה נמוכה , צריך לבלום בלימת חירום על הנקודה שבה הABS בקושי נכנס לפעולה ?

לפי כל מה ששמעתי עד היום והנסיון שלי בכל רכב בכל מזג אוויר ומצב צמיגים , כשיש ABS , תלחץ יותר חזק = תבלום יותר חזק .

פורסם
אז אתה אומר שנניח אפילו עם צמיגים הכי טובים על רטוב כשיש אחיזה נמוכה , צריך לבלום בלימת חירום על הנקודה שבה הABS בקושי נכנס לפעולה ?

לפי כל מה ששמעתי עד היום והנסיון שלי בכל רכב בכל מזג אוויר ומצב צמיגים , כשיש ABS , תלחץ יותר חזק = תבלום יותר חזק .

בוא לא ניכנס לתיאוריות של "תלחץ יותר חזק=תבלום יותר חזק".

ככל שהצמיג אוחז טוב יותר ככה המערכת ABS פחות תיכנס לפעולה משמע מרחק הבלימה קצר יותר מבלי שהמערכת התערבה.

ככל שהצמיגים גרועים ככה הבלימה נפגעת, הצמיג מחליק על הכביש ולא מאפשר בלימה חזקה ולכן המערכת ABS ושאר המערכות חיבים להיכנס לפעולה כדי למנוע את ההחלקה.

זה באופן כללי.

קשה מאוד להגיע לגבול היכולת של מערכת הבלמים, "צוור הבקבוק" הוא הצמיגים.

פורסם

אבל כדי להתייחס יותר לשאלה שלך לגבי הלחיצה על הדוושה.

אם המערכת ABS כבר נכנסה לפעולה, לא יעזור כמה שתלחץ חזק יותר מהמצב הקודם, כל עוד המערכת ABS בפעולה זה אומר שהגעת לגבול היכולת של הצמיג אז לא יעזור ללחוץ חזק יותר.

נניח שאם אתה מפעיל לחץ של 5ק"ג על דוושת הבלם ומערכת הABS נכנסה לפעולה חזק במצב שבו כל הגלגלים איבדו אחיזה, אז גם אם תלחץ 20ק"ג על דוושת הבל הבלימה תישאר כפי שהייתה כלום לא ישתנה.

נניח ברכב מיושן ללא מערכת ABS, לחצת חזק מאוד על דוושת הבלם וכל ארבעת הגלגלים ננעלו, האם כשתלחץ עוד יותר חזק הבלימה תהיה יותר חזקה? (כמובן שלא) היא תישאר כפי שהיא משום שהצמיגים איבדו אחיזה מהכביש והם נמצאים במצב החלקה.

פורסם

אחרי שהגבתי אני רואה שהספקת להקדים אותי.

ABS מיועד בעיקר בשביל שתוכל לבצע היגוי תוך כדי בלימה חזקה, כשיש ABS וצריכים לבלום חזק, פשוט לחוצים חזק כמה שרוצים בהתאם לצורך.

גם ברכבים ללא ABS:

בשביל לבצע בלימה חזקה בקו ישר לוחצים חזק אפילו שהגלגלים ננעלים, מתי מפמפמים את הדוושה? רק במצב שבו רוצים לבצע היגוי תוך כדי הבלימה.

פורסם

גש למוסך תבדוק את מערכת הבלמים, לא משחקים בזה.

אולי יש נזילה קטנה או משהו.

יכול ליהיות שבגלל שהABS ישן אז הטווח בלימה גודל (והבלימה נחלשת).

אבל משהו מונע ממני לשלול את זה בשברולטים. (למרות שהבלמים שלהם לא משהו, מכמה דגמים שנהגתי).

צריך לנהוג כדי לתת לך תשובה.

אם זה צמיגים, ניתן להרגיש את זה בקלות.

אם הצמיגים לא נושכים את הכביש, אלה ננעלים (ברכב בלי ABS) תדע שהאיכות שלהם לא משהו\הם ישנים ושחוקים. (מניסיון)

פורסם

אצלי היתה אותה בעיה בדיוק - לחיצה חזקה ופתאומית היתה הסיבה לבלימה חלשה.

היתה בעייה בבלמים.

פורסם

אצלי יש בעיה, בהתנעות אחרי הרבה זמן שהרכב עומד, הבלמים חלשים מאוד! (אין נעילה).

רק אחרי שאני עובר את ה50 קמש ככה, זה מסתדר.

אני פשוט נוסע לאט לאט עד שאני יוצא מהיישוב שלי\מחניה כלשהי, ועל הדרך גם מחמם לאט את המנוע.

פורסם
אצלי היתה אותה בעיה בדיוק - לחיצה חזקה ופתאומית היתה הסיבה לבלימה חלשה.

היתה בעייה בבלמים.

בדיוק !! ההרגשה היא שלחיצה פתאומית גורמת לזה , אני חושב שלחיצה חזקה בהדרגה נניח במשך 2 שניות לא תגרום לזה . אבל במהירות סבירה עד אז הרכב יבלום ובמהירות גבוהה הבלמים כבר יתחממו אז די בעייתי לבדוק את זה , מה גם שלא הכי משנה...

מה הייתה הבעייה בידיוק??

פורסם

רגע, עדיין לא הבנתי.

נגיד עכשיו אתה הולך לכביש פתוח, מאיץ ל70-90 קמש ככה, ובולם פתאומית בכל הכוח, זה עדיין בולם חלש?

פורסם

כן, זה בדיוק המצב שגורם לבלימה חלשה מאוד. אם אני אבלום חלש יותר ובהדרגה יותר, הבלימה תהיה טובה בהרבה...

פורסם

בבלמים לא משחקים,נגשים למוסך ומטפלים.לפי התיאור לא נשמע תקין ויש צורך בבדיקה מקיפה לכל המערכת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלפתי בלמים.

מה שמוזר היה שאם הייתי שם את הרגל על דוושת הבלמים ולוחץ חזק הרכב היה מאט בצורה טובה. אבל אם אני ישר לוחץ חזק (כלמר עובר מדוושת הגז וישר לוחץ על דוושת בלמים) הרכב היה מגמגם ולא עוצר כמצופה.

• תוכן חדש...