Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי נכה בן 55. לאחרונה עבר קטיעת רגל עקב מחלה ובקרוב משתחרר משיקום. המקצוע שלו הוא אינסטלטור והוא לא יכול להמשיך במקצוע בלי הרגל.

אני ואמא שלי מנסים עכשיו למצוא לו תעסוקה כלשהי כי אמנם הוא מקבל קצבה אבל כדי שיהיה לאדם חשק להמשיך לחיות צריך שתיהיה לו סיבה למה לקום בבוקר.

אבא שלי אדם מאותגר טכנולוגית (משתמש רק באייפד).

חשבנו על עבודות שהוא יכול לעשות מהבית (בינתיים אין לו רכב ובמקרה שלו הוא צריך התאמות שיקח זמן עד שנקנה את הרכב ונתקין אותן) ובהמשך לחפש מקומות שבהם הוא יוכל להתנדב כמה שעות ביום (מקומות כמו יד שרה, עזר מציון ועוד)

למישהו יש רעיונות לעבודות או היכרות עם גופים מהתחום?

הגשנו בקשה להסבת מקצוע אבל הבירוקרטיה תיקח שנים

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא להתנשא עליו, זה אולי נשמע מוזר (מי מתנשא?), אבל הבנאדם איבד רגל ואת היכולת שלו להתפרנס, הוא לא צריך שיסתכלו עליו כעל נכה (יש כאן חבל מאוד דק שצריך ללכת עליו), אין לי הצעות קונקרטיות לעבודות, אבל אם אבא שלך הוא אדם של עשייה, הצעות להתנדב רק יעליבו אותו.

הוא צריך מקום שמשלם שכר הוגן תמורת עבודה הוגנת.

כל זה נכתב מניסיון אישי, קח מזה רק את מה שמתאים לך.

פורסם

עבדתי בשנות נעורי (היכן נעורי???) במעבדה לתיקון וכיול של כלי מדידה.

זו עבודה שנעשית על התחת מול שולחן, ודורשת ידיים שעובדות וראש שבערך מתפקד.

היו לנו שם כמה וכמה נכי צה"ל, כולל קטוע רגל אחד, ועשה רושם שכולם נהנים.

נשמע שמשהו בתחום המכניקה העדינה יכול להתאים לו כמו כפפה ליד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הוא יכול לעבוד באחת החברות של הקנאביס הרפואי (גידול הצמחים/גלגול החומר). הם מעסיקים מספר רב של נכים.

אם מותר לי לשאול: סכרת ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מנצל את השרשור, אבא שלי ב6-7 שנים האחרונות הגיע ממצב של עובד ומתפקד (מצויין יש לציין) למצב שהוא צריך את אבא שלו כמעט בכל דבר, כיום הוא נעזר באופן כמעט מלא (85-90%) הוא אומנם לא על כיסא גלגלים אבל הוא לא יכול ללכת הרבה (וגם זה עם מקל), וכיום כל יציאה שלו מהבית כמעט היא לטיפולים, האם יש משהו שהוא יכול לעשות שיגרום לו להתעורר בבוקר ?

נ.ב. הוא נכה צה"ל, והמצב רוח שלו לא בשמיים (בלשון המעטה) ופשוט לא בא לו לקום בבוקר לפעמים (ולכן אני מחפש משהו שיעסיק אותו).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

קודם כל רפואה שלמה (פיזית ונפשית).

כאינסטלטור עצמאי הוא צריך להיות אדם בכושר גופני טוב וידע טכני נרחב יחד עם תודעת שירות גבוהה. הכושר הגופני יעזור לו להשתקם פיזית (וגם אחרי קטיעת רגל חוזרים ללכת עם תותבת. נכון שזה לא קל אבל עם רצון הכל אפשרי) ושאר הכישורים יכולים לעזור לו להשתלב כאיש תמיכה/יועץ טכני באולם תצוגה וכו'.

ממליץ לפנות לגוף שנקרא "תעסוקה בדרך אחרת". זה גוף שכל תפקידות הוא לעזור לנכים להשתקם ולמצוא עבודה. הם מלווים את המועמד החל מאיתור מקום שמתאים לו ועד לקליטתו המלאה (וגם אז שומרים על קשר ובאים לבקר אותו).

החלק הכי חשוב זה שהוא לא יעשה לעצמו הנחות. מה שהוא יכול לעשות לבד שיעשה גם אם זה קשה. זו הדרך היחידה לשיקום מלא.

RUPNI לדעתי הפיתרון האידאלי לאבא שלך הוא ללכת להתנדב למען נזקקים אחרים (מכל סוג שהוא). זה יגרום לו לראות כמה המצב שלו טוב ביחס לאחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא להתנשא עליו, זה אולי נשמע מוזר (מי מתנשא?), אבל הבנאדם איבד רגל ואת היכולת שלו להתפרנס, הוא לא צריך שיסתכלו עליו כעל נכה (יש כאן חבל מאוד דק שצריך ללכת עליו), אין לי הצעות קונקרטיות לעבודות, אבל אם אבא שלך הוא אדם של עשייה, הצעות להתנדב רק יעליבו אותו.

הוא צריך מקום שמשלם שכר הוגן תמורת עבודה הוגנת.

כל זה נכתב מניסיון אישי, קח מזה רק את מה שמתאים לך.

נקודה מעניינת. אנחנו בהחלט נחשוב מחדש על התנדבות מול עבודה. תודה!

מה אבא אוהב לעשות? ספר קצת עוד עליו.

זאת בעיה כי אין לו יותר מידי תחומי עיניין

עבדתי בשנות נעורי (היכן נעורי???) במעבדה לתיקון וכיול של כלי מדידה.

זו עבודה שנעשית על התחת מול שולחן, ודורשת ידיים שעובדות וראש שבערך מתפקד.

היו לנו שם כמה וכמה נכי צה"ל, כולל קטוע רגל אחד, ועשה רושם שכולם נהנים.

נשמע שמשהו בתחום המכניקה העדינה יכול להתאים לו כמו כפפה ליד.

זה הכיוון שחשבנו עליו אבל כרגע כל עוד אין לו מכונית, המקומות מאוד מוגבלים אבל אני אבדוק עם מנועי בית שמש. סה"כ נשמע אופציה לא רעה בכלל

רק בריאות לאבא, תבנו סביבו סביבה תומכת אך לא רחמנית,

אבא ימצא עצמו בכוחות עצמו.האמן לי.

קשה לי לייעץ מעבר.

תודה!

הוא יכול לעבוד באחת החברות של הקנאביס הרפואי (גידול הצמחים/גלגול החומר). הם מעסיקים מספר רב של נכים.

אם מותר לי לשאול: סכרת ?

מה זה החברות האלה? לא שמעתי אף פעם

ולא סכרת, סרטן

קודם כל רפואה שלמה (פיזית ונפשית).

כאינסטלטור עצמאי הוא צריך להיות אדם בכושר גופני טוב וידע טכני נרחב יחד עם תודעת שירות גבוהה. הכושר הגופני יעזור לו להשתקם פיזית (וגם אחרי קטיעת רגל חוזרים ללכת עם תותבת. נכון שזה לא קל אבל עם רצון הכל אפשרי) ושאר הכישורים יכולים לעזור לו להשתלב כאיש תמיכה/יועץ טכני באולם תצוגה וכו'.

ממליץ לפנות לגוף שנקרא "תעסוקה בדרך אחרת". זה גוף שכל תפקידות הוא לעזור לנכים להשתקם ולמצוא עבודה. הם מלווים את המועמד החל מאיתור מקום שמתאים לו ועד לקליטתו המלאה (וגם אז שומרים על קשר ובאים לבקר אותו).

החלק הכי חשוב זה שהוא לא יעשה לעצמו הנחות. מה שהוא יכול לעשות לבד שיעשה גם אם זה קשה. זו הדרך היחידה לשיקום מלא.

קודם כל תודה רבה!

דבר שני, אני כבר בגוגל חוקר עליהם

תודה לכולם על העזרה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

הקטיעה מעל, כמעט כל הרגל

Renault Clio RS EDC 200

• תוכן חדש...