Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינתי שמירה על רכב:

1. שטיפה ידנית בלבד הכוללת שואב אבק בתוך הרכב, כל שבוע. ללא ספרי/חומרים בתוך הרכב - מטלית יבשה בלבד.

2. בדיקת לחץ אויר בצמיגים כל שבוע.

3. כיסוי הרכב בקיץ.

4. חונה במקומות שלא מועדים לפורענות (מרכזי קניות לדוגמא מחנה בפינה רחוקה).

5. בדיקת שמן + מים + מים בוישרים באופן שותף.

6. ווקס לצבע אחת ל3-4 חודשים.

7. אין עישון אין אוכל אין מים ברכב. ואין טריקת דלתות!

8. בתוך הרכב כיסויים על המושבים.

9. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד + בדיקה כללית מיוזמה אישית אחת לתקופה מסויימת בין טיפול לטיפול.

10. לא נוסע על שבילי עפר/חצץ וכדומה.

11. במפרים לא מעל 10 קמ"ש.

1. הלוואי עליי זמן לזה.

2. צודק

3. הלוואי עליי זמן לזה כל פעם שאני מחנה את הרכב

4. אני שמח שאני בכלל מוצא חניה. בלי קשר מעדיף לחנות במקום הומה ומוצל מאשר בתנור תחת כיפת השמיים

5. צודק

6. הרכב צריך כרגע יותר מוקס. אבל נגיד שאני תומך.

7 . תומך חלקית. אני שותה ברכב כי אני סומך על עצמי ובצדק.

8. כיסויים על המושבים. נתעכב על זה רגע. - השקיע כבודו היצרן כדי לספק לך (בעיקר לי עם המושבים הנעימים של המגאן) מושבים שאולי ובערך שווים משהו. בא אדוני והחליט שמושבי היצרן לא טובים מספיק ויש לך אלטנטיבה טובה יותר. חבל. הרכב שלך מציע חבילה מסוימת של דברים שבאו ביחד ואתה לא נהנה ממנו במלואו. אני חושב שכיסויים זה מיותר.

9. צודק. אני אישית אמרתי שאני רוצה להמשיך לטפל במרכזי וחצי פורום התפלא למה השתגעתי ככה...

10. צודק

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בואו נבהיר איזו נקודה ששמתי לב שנתתם דגש עליה:

כשאני רושם "כיסוי למושב" אז אני מתכוון לכיסוי הזה בדיוק:

ch04.jpg

ולא לכיסוי מלא שמן הסתם אני לא אשים בגלל כריות אויר אשר נימצאות בתוך המשענת ומסיבות אותן פירטתם.

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

כשאני קניתי את הרכב קיבלתי איתה כרית שעליה ישב הבעלים הקודם. כרית ישיבה שכזו גם על מנת לרפד את המושב. היא הייתה הדבר הראשון שהעפתי. היום היא מסתובבת בין המושבים האחוריים ואני משתעשע מהעובדה שכל נוסע ברכב מלין עליה :-D

אני אוהב להנות מהמקוריות של הרכב. דהיינו המראה הרגילה )סוף סוף מצאתי למי לתת את הפנורמית שנתן לי המוכר) הריפודיל הרגילים. בלי כיסויי הגה ועוד כהנה וכהנה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

טיפול כל 8 אלף בשמנים איכותיים+מסנן שמן מקורי+מסנן אוויר כל 15+מסנן דלק כל 30+ מצתים כל 60 (שלישי כמעט מהוראות היצרן).

אה,ואני לא נכנס לאף מוסך עד כמה שניתן- 99% אני עושה עצמאית.

אהה,וגם אני שם ספריי סקאי הכי זול.

ולא שטפתי את הרכב כבר חודש.

מי שחושב שלטפל במוסך מורשה עם שמן איכותי "סונול" מתחזק את הרכב שלו ברמה גבוהה- שיבושם לו.

הרי הקבלה עם החשבון המנופח מעלה את ערך הרכב ...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מבחינתי שמירה על רכב:

1. שטיפה ידנית בלבד הכוללת שואב אבק בתוך הרכב, כל שבוע. ללא ספרי/חומרים בתוך הרכב - מטלית יבשה בלבד. שטיפה ידנית- ברור. מבפנים גם- לא תמיד, רק כשהמצב על הפנים וכשלא חם מדי בחוץ.

2. בדיקת לחץ אויר בצמיגים כל שבוע. אני בודק כל תדלוק.

3. כיסוי הרכב בקיץ. מכיר את המשפט "יש רצון אבל לא עומד"? :)

4. חונה במקומות שלא מועדים לפורענות (מרכזי קניות לדוגמא מחנה בפינה רחוקה). כמובן. תמיד מחפש את המיקום המבודד או בין עמודים.

5. בדיקת שמן + מים + מים בוישרים באופן שוטף. ברור. זה א"ב של אחזקת רכב.

6. ווקס לצבע אחת ל3-4 חודשים. כל שנה בקיץ וגם זה אם יש כסף "מיותר".

7. אין עישון אין אוכל אין מים ברכב. ואין טריקת דלתות! טריקות, עישון ואוכל-אסור. מים-למה לא?

8. בתוך הרכב כיסויים על המושבים. זה נחשב לכיסויים מספיק טובים? :)

40699281.jpg

9. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד + בדיקה כללית מיוזמה אישית אחת לתקופה מסויימת בין טיפול לטיפול. טיפולים אפילו לפני הזמן ובחלקים מקוריים או OEM אבל לרכב כמו שלי אין מה לחפש במוסך מורשה.

10. לא נוסע על שבילי עפר/חצץ וכדומה. נמנע, אבל כשאין מנוס אז לאט ובזהירות. כמובן שלמקומות עם קרקע לא ישרה אני לא נכנס בכלל.

11. במפרים לא מעל 10 קמ"ש. גם אם הייתי רוצה אני לא יכול. בלתי אפשרי עם הקויילאוברים.

יחסית אלי אתה פדנט רציני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שטיפה חיצונית כל שלושה שבועות, פנימית רק כשיש לי סבלנות (כנראה כל חודש וחצי-חודשיים). בערך מדי שבוע וחצי אני עושה סוג של נקיון פנימי זריז, שם את כל הזבל בפי האשפה, ומרוקן אותו לפח אחר. לאחר כל שטיפה חיצונית אני ממלא אוויר בצמיגים. שמן+מים - בודק בערך כל חודש. בהתנעה קרה אני לא עובר את ה 3 סל״ד במקרה קיצון, בד״כ פחות. משתדל לא להשתמש במתנע כל שניה, רק מתי שצריך להתניע. אם צריך לעמוד בצד 5 דק׳ ולחכות - שם בניוטרל ומרים בלם יד, כדי שייקח לאורות הבלימה חיים ארוכים יותר. פנסים ראשיים - מדליק רק כשצריך ולא סתם באור היום. אין סיגריות ואין שתיה שאיננה מים, או אוכל שעלול לעשות כתמים (סנוויצ׳ים עם רטבים שונים למשל). אבל אין לי בעיה לאכול סתם כריך של yellow. יהיו פירורים? ננקה אותם. לסיום: מתכנן את הדרך בצורה אופטימלית, כדי להימנע מתאוצות ובלימות מיותרות.

.Your average Notepad

• אחראי פורום
פורסם

wol_error.gifתמונה זאת הוקטנה. לחץ על כותרת זאת על מנת לצפות בתמונה בגודלה המקורי. גודל התמונה המקורית הוא 960x720 והיא שוקלת 121KB.40699281.jpg

גדול! איזה קאמבק של האייטיז :-)

מאוורר, קוביות, כיסוי חרוזים של נהגי מוניות. חסר לך רק מגן שמש כחול-שקוף כזה כמו של פיז'ו 404.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
מבחינתי שמירה על רכב:

1. שטיפה ידנית בלבד הכוללת שואב אבק בתוך הרכב, כל שבוע. ללא ספרי/חומרים בתוך הרכב - מטלית יבשה בלבד.

3. כיסוי הרכב בקיץ.

9. טיפולים בזמן ובמוסך מורשה בלבד + בדיקה כללית מיוזמה אישית אחת לתקופה מסויימת בין טיפול לטיפול.

עוד אחד עם מנטליות של "הרכב שלי עשוי מקלקר" , המנוע גם בטח לא עלה מעל 3000 סל"ד , כי כידוע הוא יתפוצץ הרי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
עוד אחד עם מנטליות של "הרכב שלי עשוי מקלקר" , המנוע גם בטח לא עלה מעל 3000 סל"ד , כי כידוע הוא יתפוצץ הרי.
זה לא, אבל שומר עד כמה שזה תלוי בי. ומה רע בזה?

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם
שטיפה חיצונית כל שלושה שבועות, פנימית רק כשיש לי סבלנות (כנראה כל חודש וחצי-חודשיים). בערך מדי שבוע וחצי אני עושה סוג של נקיון פנימי זריז, שם את כל הזבל בפי האשפה, ומרוקן אותו לפח אחר. לאחר כל שטיפה חיצונית אני ממלא אוויר בצמיגים. שמן+מים - בודק בערך כל חודש. בהתנעה קרה אני לא עובר את ה 3 סל״ד במקרה קיצון, בד״כ פחות. משתדל לא להשתמש במתנע כל שניה, רק מתי שצריך להתניע. אם צריך לעמוד בצד 5 דק׳ ולחכות - שם בניוטרל ומרים בלם יד, כדי שייקח לאורות הבלימה חיים ארוכים יותר. פנסים ראשיים - מדליק רק כשצריך ולא סתם באור היום. אין סיגריות ואין שתיה שאיננה מים, או אוכל שעלול לעשות כתמים (סנוויצ׳ים עם רטבים שונים למשל). אבל אין לי בעיה לאכול סתם כריך של yellow. יהיו פירורים? ננקה אותם. לסיום: מתכנן את הדרך בצורה אופטימלית, כדי להימנע מתאוצות ובלימות מיותרות.

בדיוק - כמה תיקונים בשבילי, חיצונית מנקה את הרכב לפחות אחת לחודש ואם יותר זה ע"פ דרישה (הרכב במקום בטוח וסגור כך שלרוב נקי מאוד. פנימית שונא את זה, משתדל לנקות אחת לחודשיים ואם יותר גם ע"פ דרישה, לרוב הרכב נשאר נקי מאוד חוץ ממראות וחלונות שאני מנקה אחת לחודש.

אם צריך לעמוד 5 דקות בחוץ אני פשוט מחבא את האוטו ושם רדיו..... לא יודע אם זה הדבר הנכון לעשות או לשים על ניוטרל.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מתעב אנשים שנוהגים ברכב שלהם ככרכרה על סוס,

אין לי בעיה שתסע על 10 ק"מ רק תעשה את זה ב4 בבוקר שאף אחד לא הכביש.

אם אתה כלכך מפחד על הרכב, למה אתה מניע אותו? ידוע שהנעה גורמת לשחיקה.

אתה מפספס את הרעיון של שימוש ברכב A->B בזמן קצר, הנאה מריבית, ללא עיקובים, וחיסכון בזמן.

פורסם
מבחינתי שמירה על רכב:

3. כיסוי הרכב בקיץ.

1. שטיפה ידנית כל שבועיים - שלושה + ניגוב אבק מהדאשבורד וניקוי חלונות עם וינדולין. שאיבה רק לקראת פסח (צריך לבער את 2. החמץ, אחרת אשתי לא תסע בו) האמת היא שהרכב כמעט לא סובל מלכלוך כיון שנדיר שאני נוסע בו עם יותר מוסע אחד, וגם הוא מהמשפחה.

3. בדיקת לחץ אויר - כל שבוע. מבוצע באדיקות.

4. למזלי יש לי קניה מקורה. הפינוק הזה יגמר בקרוב.

5. להוסיף גם בדיקת רמת נזול בלימה במיכל השקוף. על נוזל היגוי אני מדלג משום מה ועל שמן תיבת הלילוכים כון שדרוש מנוע חם.

6. כנ"ל. רוכב איטי - מדובר בהוצאה של 50 ש"ח ו-15X3 דקות בשנה על בקבוק של וקס נוזלי.

7. אין עישון - כיון שאני לא מסוגל לסבול את הריח, וכנ"ל כל בני המשפחה. מים אינם טאבו ובמצב דחק מותר גם אוכל.

8. היו בעבר. כיום, עם כריות הצד מדובר בעניין מסוכן. במצבים מיוחדים פורשים מגבות על המושב.

9. טיפולים במוסך מורשה, כיון שיש לי בו אמן. לא טורח לחפש שמנים מיוחדים, משום מה יש לי אמון בתוצרת הארץ.

10. עד כה עמדתי בכך, בעקר בשכון המצאתותו של רכב ליסינג. כיון שככל הנראה אשתי תאלץ לוותר עליו לא תהיה ברירה אלא להסתגל לתנאים הקשים בטיולים.

11. נכון בתקוה שהם מסומנים כראוי. אני רוצה לשמור על ישבני הענוג.

RK - הרכב הוא אמנם כלי שמטרתו היא הובלה בטוחה ואמינה בים A ל-B. אבל מדובר כלי יקר ויש בו תלות לא קטנה. לכן צריך לשמור אותו במצב שמיש ונטול תקלות ככל האפשר, והטיפולים שהזוכרו לא גוזלים יותר מדי זמן ומשאבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שטיפה כל שבוע, הימנעות משתיית מים ומעבר במפרים תוך שאתה יוצא מהרכב, מכבה את המנוע ודוחף אותו בזהירות זה לא לשמור על הרכב, אלא הגזמה פרועה. רכב זה לא אופנוע קאסטום, הוא נועד בשביל לנסוע בו, ואם הוא מהנה, אז גם די מהר וחזק. מן הסתם חשוב שהוא לא יהיה בית שימוש ולכן כמה שפחות דברים בתא המטען (משולש, כבלי התנעה, כפפות עבודה ומשפך לנוזל וישרים - זה מה שיש לי שם) ובתא הנוסעים, אבל העיקר בשמירה על הרכב צריך להיות הקפדה על טיפולים במקום טוב ותוך שימוש בנוזלים וחלקים טובים, ולא מירוק הרכב והימנעות מנהיגה בו, או מעבר במפרים ב-10 קמ"ש. זה פשוט הזוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גדוללל :-D

העניין עם החרוזים.

אל תשכח רק לשים שטיח על הדשבורד :wink:

את האמת אף פעם לא הבנתי אנשים שיושבים על החרוזים האלה, זה נוח בכלל?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

שכחתי לציין: ''לשטוף'' את הרכב עם צינור מים תחת השמש ולתת לזה להתייבש.

לנער את השטיחים על הטאסות .

לפתוח מכסה מנוע ולגלות שיש שם מנוע ובעצם להגיד: '' כן זה המצבר ושם נמצא המנוע'' .

HYUNDAI - Always there for you .

• תוכן חדש...