Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זה קטע מזעזע בארץ, שאחרי כמה שנים הרכב נראה כמו פח זבל.

יש מצב שזה קורה בגלל שתרבות הליסינג יצרה מצב שבו האוטו הוא "עוד כלי" ולא "ההשקעה השניה הכי גדולה שאתה עושה, חוץ מדירה".

במדינות שאני גרתי בהן למשל, אתה אמור לשמור על האוטו ועל איך שהוא נראה. אם פוליש ווקס כבר לא יעזור, פשוט צבע את האוטו.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה להשוות את מצב הרכבים באירופה לזה שבישראל מכמה סיבות.

האחת היא האקלים - השמש הישראלית צורבת את הצבע הרבה יותר מהשמש האירופית, זה מסביר דהייה.

השניה היא בעלי הרכב - רבים מאוד מתיחסים לרכב בזלזול מוגזם.

והאחרונה הוא רכיב העלויות - איני מכיר את הסטטיסטיקה, אבל אני מניח שגיל הרכבים באירופה נמוך משמעותית מזה שבישראל, בגלל יוקר החלפת רכב בארץ. כמוכן - יוקר הטיפול ברכב בארץ גורם להזנחת הקיים. את התוצאה אנחנו רואים בכבישים.

יוסי - אני מסופק אם מדובר ב"תרבות הליסינג" כיון שרכבי הליסינג עוברים לידיים פרטיות בגיל 3 ואחרי שיפוץ חיצוני. מדובר בדברים יותר עמוקים, שאותם פירטתי בתחילת ההודעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא צריך לנסוע רחוק, תעשו סיבוב בקפריסין ותידהמו מכמה הרכבים שם שמורים חיצונית, גם כאלה בני 15-20 שנה (מזדה 323 של אמצע שנות ה-90 למשל).

אבל- אין להם אבק. הרוב המוחלט של המכוניות שם נראה כאילו יצא עכשיו משטיפה. אין להם צפיפות ועומסי תנועה (100 ומשהו אלף איש על אי בגודל שליש מישראל), אין בעיות חנייה וחניות צפופות, אז אין דפיקות ומכות כמעט על אף אוטו.

בקושי מוצאים מקום לשטיפת רכבים, אז זה לא עניין של תרבות נקיון יוצאת דופן, מה גם שמדובר בעם ממקור יווני, כך שקשה לי להאמין שתרבות מוטורית של ליקוק רכבים זה משהו מאוד נפוץ שם.

בארץ, כשרוב האנשים מתניידים במרכזי ערים צפופות בין פקק לפקק, אוכלים מכות חנייה על ימין ועל שמאל, דלתות שנפתחות על הרכב שלך, ציפורים מחרבנות, אבק, איכות כבישים מזעזעת, ושוק רכב יד שניה שלא מתרגש מכמה שהרכב שלך נוצץ או לא- למה לטרוח?

לקנות פה רכבים זה עסק יקר, לטפל בהם זה עסק יקר, הדלק יקר. חלק גדול מהאנשים פשוט רוצים משהו שייקח אותם מא' לב' עם מינימום כאבי ראש ובמינימום תחזוקה.

באופן אישי, אני מתבאסת על הצבע המטאלי של ה206 שלי. עד עכשיו כל הרכבים שלי היו לבנים, נשטפו וטופלו היטב אבל בלי חרדות. עכשיו אני אוכלת סרטים בכל פעם שהרכב חונה בשמש, מסננת חניות לפי מצב הצל עליהן, לא אוהבת את הטירחה שבהשתעבדות לווקס כל חצי שנה (אבל עושה את זה בכל זאת, מהפחד), וכמעט כל כניסה לאוטו מלווה במבט דואג לגג, לוודא שלא מתחילה שם איזו התקלפות. האוטו הבא שלי יהיה לבן.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אם תשאל את התל-אביבי הממוצע מה זה לשמור על הרכב אז הוא יגיד לך שבשבילו לשמור על רכבו זה:

אחרי שהוא שובר את הפגוש של הרכב החונה ועולה עליו כדי להיכנס לחניה שבוודאות אין לו מקום בתוכה, לבדוק שהפגוש שלו עדיין שלם ואם לא אז לקחת קצת קדימה לתוך הפגוש של הרכב בצידה השני של החניה עד שהוא שובר גם אותו.

זה אצלם טיפ-טופ, הרוב בכלל לא ישימו לב לכאן או לכאן :evil:

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

פעם היו הרבה יותר שומרים על רכבים, וכמובן מעריכים אותם.

כמו שהמוסכניק שלי סיפר לי, שהוא עבד מגיל 14 וקנה את הרכב הראשון שלו בגיל 30 אחרי שאסף הרבה כסף, וכל יום הביט בו בגאווה ושמר עליו.

היום,כשהשוק מוצף במכוניות ובהרבה שטויות של טכנולוגיה (שאף אחד לא צריך ברכב!) , ערך המכוניות "הישנה" והטובה יש לציין, יורד, והפירמות מרוויחות כסף בגלל חידושים מפגרים ואנחנו קונים אותם. מצידם זו השיטה הטובה ביותר לקבלת תזרים מזומנים שוטף, יתרון לגודל, וכל מה שכל משווק צעיר כבר למד ויודע מה צריך בשביל להצליח בשוק. כמובן שהם גם צריכים להחזיר עלויות על מו"פ (מחקר ופיתוח) כשיוצאים בטרנד חדש.

אני כצרכן רציונלי, לא מעודד את התופעה הזו, כיום לדעתי לקנות רכב בן 3 שנים על הכביש, הרבה יותר אידיאלי מאשר לקנות מהחברה. עדיף לי להשקיע את אותו סכום על רכב פי כמה רמות יותר מבחינת מכונה, ולא מבחינת ריח פלסטיק חדש.

בקיצור, לכן הישראלי לא שומר על הרכב, הכבישים עמוסים במכוניות (חדשות יש לומר) ועם כל הכבוד לריקי ולחדרה, רוב המכוניות בארץ חדישות.

מצאתי תמונה לפני 4 שנים בשכונה שלי בחוץ - כל המכוניות היו מיושנות יחסית, היו מקומות חניה והכל נראה טבעי, וכל רכב מיוחד היה בולט לעין

היום הכל נבלע מרוב שכולם מגניבים,מקובלים ושיקים. ולדעתי זה עוד יחמיר.

מתגעגע לשנות ה 90. שהילדים היו נוסעים במכוניות "פח" והמבוגרים במכוניות מכובדות ולא להפך.

פורסם

הנה הסטטיטטיקה - גילו הממוצע של כלי רכב בישראל במהלך השנים.

מעניין שבארה"ב ובמרבית אירופה הגיל הממוצע של רכב הרבה יותר גבוה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שיש כאן הגזמה טוטאלית של חלק מהאנשים...

אבא שלי הוא בדיוק הישראלי הממוצע בקטע של רכב:

הוא עושה לו טיפולים על פי הספר, מתקן מה שמתקלקל ולא מעבר, לא מכיר את המושג תחזוקה מונעת, שוטף את הרכב אחת לשבוע-שבועיים בהתאם למצבו החיצוני.

לפני נסיעה ארוכה בודק שמן\מים\אויר בצמיגים ושלום על ישראל.

כל הרכבים שלו שנמכרו אחרי כמה שנים בבעלותו נמכרו במצב טוב כשהכל פועל ותקין ללא דופי.

זה לא הישראלי הממוצע שמשוגע בחוסר השמירה שלו על הרכב, זה אנחנו שמשוגעים ומוציאים לא פעם הרבה כסף על דברים לא באמת הכרחיים.

אבל שששש, אל תגידו את זה לאבא שלי כי זו תיהיה עבורו הוכחה שהוא צודק כשאומר שאני זורק כסף לפח...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שכשמדברים על הישראלי הממוצע מתכוונים להוא מהסטיגמה שבחיים לא יצא פראייר ויודע יותר טוב מכולם מה טוב לאוטו שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...