Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפתחו את האטלס ותראו איפה אתם נמצאים. גם אני פעם שטפתי את הרכב כל שבועיים, עשיתי ווקס, פלסטלינה פעם בחצי שנה ועוד. נמאס לי. מה הטעם לשטוף את הרכב אם אחרי יומיים הוא עוד הפעם מכוסה באבק? מבחינתי לשמור על הרכב זה לטפל בו לפי הספר. עם כל האהבה שלי למכוניות מעבר לטיפולים במוסך מורשה אני לא משקיע שקל. אני לא מוכן להשתעבד לרכב.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך אתה תופס שמירה על הרכב?

חונה במקום מוצל,בודק לחץ צמיגים אחת לשבועיים ,דואג לשטיפה פעם בשבוע ופלסטלינה +אוטם אחת לכמה זמן .

משטיפה לשטיפה פותח מכסה מנוע בודק במבט קליל על המצבר ועל הקטבים,שמן מנוע,נוזל שמשות ,ושם ספריי פלסטיק איכותי על חלקי הפלסטיק .

ברכב לא אוכלים ולא שותים אם כבר אז מים , אין לשים רגליים על הדשבורד,לא שם מוזיקה בוולים כזה שקורע את הממברננות ,לא נוגעים לי בהגדרות של הרדיו ,הרכב בפנים תמיד יהיה נקי ועם ריח טוב לא משנה אם פחית או עץ ריח , פתחי איוורור תמיד יהיו נקיים ומדי פעם עם מכחול מנקה אותם אחד אחד .

בודק מתחת לרכב שאין נזילות ,כמובן לא מוותר על ניקוי של הג'אנטים עם סונקס גם בחלקו הפנימי.

אם חונה בחניון משתדל להחנות ליד קיר או במקום טיפה רחוק יותר ואם בחניה של הסופר אז מזיז את העגלות שמפוזרות ליד האוטו .

מקפל מראות ברחוב צר , בודק תקינות פנסים פעם בכמה זמן ולא רק שמגיע הטסט .

מסתכל שהאגזוז לא מעשן או שלא יוצא עשן כחול וכמובן מאזין למנוע כאשר אני נוסע עם חלון פתוח ובלי רדיו .

לא עובר על במפר מעל 20 קמ''ש , לא טורק דלתות ,לא משאיר פנאל רדיו במיוחד במקומות שאני יודע שהם בעייתים,סוכך שמש תמיד מ 8- 19 בערב .

ועוד ....

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

מה זה בשביל הישראלי?

האוטו צריך לשרת אותי ולא אני אותו.

מבחינת הישראלי הממוצע, אין הבדל בין צמיג סיני ב200₪ לבין מישלין/פירלי/שאר מותגים נורמליים ב300-400₪. מה כבר יכול להיות? למה שאאבד שליטה? לי זה לא יקרה.

מבחינתו גם אין הבדל בין שמן חצי סינטטי 10W40 כשהרכב בכלל צריך סינטטי מלא 5W30. "שמן זה שמן" :roll: (אז למה אתה לא שם שמן סויה באוטו? 4 ליטר במשהו כמו 20₪)

ספריי סקיי ב10₪ מאוטודיפו, כזה שמשאיר מעטה שומני מטורף כאילו הכינו אותו מבשר חזיר.

לשטוף פעם בחודשיים את האוטו עם מטאטא או עם מכונות שטיפה ששורטות את האוטו :shock:

למלא מי רדיאטור ב20₪ מחברה עלומת שם, כשבדיעבד מדובר בכלל במי ברז עם צבע ירוק.

לדחות טיפולים כי זה לא נורא, ומה כבר יכול להיות?

ולמלא לחץ אוויר? אה, כשהצמיג נראה ממש שטוח וכבר נגרם לו נזק.

שמן ומים? מה פתאום! בשביל מה אני עושה טסט וטיפולים?

ובשבילי:

1. בחיים שלי לא יעלה על הרכב שלי צמיג סיני. רק צמיגים איכותיים (במידה ואצטרך להחליף מתישהו).

2. טיפולים? רק במורשה או במוסכים איכותיים כמו שממליצים בפורום (דהיינו מוסך רון ודומיו), לא מוסכי מדרכה.

3. ניקוי? כל שבועיים בערך כולל שאיבה.

4. ספריי דשבורד איכותי של CG שעולה 90₪ לבקבוק. לא מותיר מעטה שומני ומגעיל. (מצד שני קשה לי להבדיל אם באמת הוא הופך את הדשבורד ל"שחור יותר" או לא :roll:)

5. אף אחד לא מעשן ברכב ודיר בלאק למי שינסה להדליק סיגריה ברכב או לעלות עם סיגריה דלוקה. כנראה שהוא ימצא את עצמו על השוליים תופס טרמפים. במקרה טוב יותר אוריד אותו בתחנת האוטובוס הקרובה. אוכל? גם לא. (לי מותר, אני מנקה את הרכב :-D)

6. היו חסרים מי רדיאטור אחריי ההרצה. (גם האוטו לא הגיע עם מיכל מלא) קפצתי לרנו ורכשתי בקבוק של ליטר אחד של הנוזל המקורי. לא איזה זבל לא יודע.

7. אחת לשני תדלוקים בודק לחץ אוויר.

8. תמיד יהיה ריח טוב באוטו.

9. בודק שמן/מי רדיאטור/מפלסי נוזלים אחרים כל סופ"ש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני עושה טיפולים כל 5000-10000 ק"מ ומשתדל לשמור על האוטו יחסית נקי.

כשהוא מרגיש לא נעים, אני לוקח אותו לשטיפה.

אם משהו עושה בעיות באוטו, מתקנים או מחליפים.

זו תחזוקה נכונה. מעבר לזה זו התעסקות מיותרת לחלוטין.

פורסם

Elantra05:

הרוב מקובל, בכמה הסתייגויות:

שוב, מעבר באמפרים - 10 או 20 קמ"ש זה עיכוב תנועה. גם 30-40 קמ"ש ישמרו על המתלים די הצורך ויהיו סבירים.

עץ ריח - מפריע לשדה הראיה ומעצבן באופן כללי. פחיות ריח וכו' - אני לא מתחבר לריחות שלהם.

ניקוי ג'אנטים - מחזיק בדיוק שתיים-שלוש בלימות.

dorsht:

אני דוגמא מובהקת לאחד שהאוטו משרת אותו (למרות שעם העלויות של אחזקת אלפא, אני משרת אותו יופי) - הרכב נוסע, כל יום, חזק, כ-3,000 ק"מ בחודש. עם זאת, המכונית שלי מקבלת שמן 10W60 סינטטי מלא, נוזל קירור איכותי, צמיגים איכותיים וטיפולים במוסך מומחה למותג. פאק, אפילו תמצית נוזל הוישרים שלי היא של Wurth. מה שכן, אני לא ממרק את הרכב (כי אין לי זמן לזה) ואני לא מקפיד על מקומות חניה (כי יש לי עוד פחות זמן לזה). אם יש לי נסיעה ארוכה, אז אני אשתה ברכב ולאור העובדה שאין בו מחזיקי כוסות, אז יהיה בקבוק על המושב. מה שיש. לא רק זה, אלא שפעם באיזו חצי שנה מתפלק איזה סיגרילו ברכב, בד"כ בפקק עצבני, אמנם עם חלונות וסאנרוף פתוח, אבל עדיין. זה מה יש וזו בדיוק התכלית שהרכב משרת אותי, לא את הקונה אחרי. מכאנית הוא יקבל את הטוב ביותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה זה בשביל הישראלי?

לשטוף פעם בחודשיים את האוטו עם מטאטא או עם מכונות שטיפה ששורטות את האוטו :shock:

התכוונת למטאטא כביש כן? 8)

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אני שומר על האוטו בשבילי, לא בשביל מי שיקנה אותו.

אני רוצה שבבוקר כשאני נוסע עם הרכב, יהיה לי ריח נעים באף ולא ריח של סיגריות שאיזה מטומטם עישן לי ברכב.

לשתות בנסיעות ארוכות גם אני שותה, יש לי מתקן לכוסות, אבל הוא ממוקם בצורה די אידיוטית, על כן אני משתמש בבקבוקים בנסיעות ארוכות.

אני עושה ק"מ יותר נמוך משלך, אך לא פעם ולא פעמיים הנסועה שלי התקרבה לנסועה שלך.

הרכב מטופל מכאנית אבל גם קוסמטית. צריך שיהיה לי נעים לשהות בתוך הרכב. נכון שכביכול הרכב אמור לשרת אותי, אבל כדי שהוא ישרת אותי איך שאני רוצה, בלי תקלות (צריך טיפולים ותחזוקה מונעת) ועם נסיעה נעימה (צריך לנקות וכו'), צריך טיפה להשתעבד ולדאוג לרכב.

אני משתדל למצוא מקום חניה טוב. בדרך כלל זה מצליח, לא תמיד.

אם הצלחתי - הכול טוב ויפה. לא הצלחתי? אין מה לעשות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אפשר להציץ ברחובות ולראות את הרכבים וגם אפשר להציץ באתרי מכירת רכבים יד שנייה. אומנם יש לנו שמש חזקה אבל לחלקינו זה לא אומר מה הן ההשלכות של השמש והקרינה על הרכבים.

הרכב מטופל כל 15 אלף ק"מ (לא כל 5,4 או 3 אלף ק"מ מחליף שמן נראה לי מאוד מיותר)

צמיגים רק ברידג'סטון ומחליף כל שנתיים שלוש גג.

מטופל במוסך מורשה יונדאי,עם חלקים מקוריים בלבד וזה עד לרמה הקטנה ביותר של פילטר מזגן.

בדיקה פעם בשבועיים שמן,מים וכו.

פעם בשבועיים בדיקת לחץ אוויר בצמיגים.

כמו כן זה שהרכב מטופל יפה מכאנית,הוא גם מטופל קוסמטית. חומרים איכותיים ולא זולים כלל, שטיפה כל שבוע, שאיבה כשיש שואב בתחנות דלק, ווקס איכותי כל חודשיים, אוטם צבע כל כמה חודשים, חומרים לשמירת פלסטיקה הפנימית והחיצונית מיושמים כל שבוע.

חונה במקומות עם הכי פחות סיכון לפגיעות. אסור לאכול, לשתות מים, אין ריחנים ברכב (לא עושה לי טוב הריחות החזקים האלה של הפירות באמצע הקיץ ב70 מעלות ברכב) לא מאמץ את המנוע יותר מידי (לא מרגיש שצריך) לא קורע את הרכב, נוסע ברגוע, לא ממהר לשום מקום, מתדלק כשחצי מיכל ריק וזהו בגדול.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
Elantra05:

הרוב מקובל, בכמה הסתייגויות:

שוב, מעבר באמפרים - 10 או 20 קמ"ש זה עיכוב תנועה. גם 30-40 קמ"ש ישמרו על המתלים די הצורך ויהיו סבירים.

עץ ריח - מפריע לשדה הראיה ומעצבן באופן כללי. פחיות ריח וכו' - אני לא מתחבר לריחות שלהם.

ניקוי ג'אנטים - מחזיק בדיוק שתיים-שלוש בלימות.

dorsht:

אני דוגמא מובהקת לאחד שהאוטו משרת אותו (למרות שעם העלויות של אחזקת אלפא, אני משרת אותו יופי) - הרכב נוסע, כל יום, חזק, כ-3,000 ק"מ בחודש. עם זאת, המכונית שלי מקבלת שמן 10W60 סינטטי מלא, נוזל קירור איכותי, צמיגים איכותיים וטיפולים במוסך מומחה למותג. פאק, אפילו תמצית נוזל הוישרים שלי היא של Wurth. מה שכן, אני לא ממרק את הרכב (כי אין לי זמן לזה) ואני לא מקפיד על מקומות חניה (כי יש לי עוד פחות זמן לזה). אם יש לי נסיעה ארוכה, אז אני אשתה ברכב ולאור העובדה שאין בו מחזיקי כוסות, אז יהיה בקבוק על המושב. מה שיש. לא רק זה, אלא שפעם באיזו חצי שנה מתפלק איזה סיגרילו ברכב, בד"כ בפקק עצבני, אמנם עם חלונות וסאנרוף פתוח, אבל עדיין. זה מה יש וזו בדיוק התכלית שהרכב משרת אותי, לא את הקונה אחרי. מכאנית הוא יקבל את הטוב ביותר.

עיץ ריח מפריע אבל לא מאוד,לגבי הבמפרים הם ברחוב שלא נוסעות בו הרבה רכבים זה רחוב תיירותי בעיקרון , לגבי ניקוי ג'אנטים לצערי אתה צודק אבל משום מה ברכב של ההורים שהוא נוסע עוד יותר ממני זה מחזיק נקי כמעט 3 שבועות וזה מטריף אותי .

פורסם
אפשר להציץ ברחובות ולראות את הרכבים וגם אפשר להציץ באתרי מכירת רכבים יד שנייה. אומנם יש לנו שמש חזקה אבל לחלקינו זה לא אומר מה הן ההשלכות של השמש והקרינה על הרכבים.

הרכב מטופל כל 15 אלף ק"מ (לא כל 5,4 או 3 אלף ק"מ מחליף שמן נראה לי מאוד מיותר)

צמיגים רק ברידג'סטון ומחליף כל שנתיים שלוש גג.

מטופל במוסך מורשה יונדאי,עם חלקים מקוריים בלבד וזה עד לרמה הקטנה ביותר של פילטר מזגן.

בדיקה פעם בשבועיים שמן,מים וכו.

פעם בשבועיים בדיקת לחץ אוויר בצמיגים.

כמו כן זה שהרכב מטופל יפה מכאנית,הוא גם מטופל קוסמטית. חומרים איכותיים ולא זולים כלל, שטיפה כל שבוע, שאיבה כשיש שואב בתחנות דלק, ווקס איכותי כל חודשיים, אוטם צבע כל כמה חודשים, חומרים לשמירת פלסטיקה הפנימית והחיצונית מיושמים כל שבוע.

חונה במקומות עם הכי פחות סיכון לפגיעות. אסור לאכול, לשתות מים, אין ריחנים ברכב (לא עושה לי טוב הריחות החזקים האלה של הפירות באמצע הקיץ ב70 מעלות ברכב) לא מאמץ את המנוע יותר מידי (לא מרגיש שצריך) לא קורע את הרכב, נוסע ברגוע, לא ממהר לשום מקום, מתדלק כשחצי מיכל ריק וזהו בגדול.

נראה לי מיותר ובזבוז של כסף לבצע טיפול 10K או 15K במוסך מורשה אחרי שהאחריות פגה.

פורסם

נכון - בתנאי שאתה סומך על המוסך.

אני מטפל ברכב במוסך מורשה משתי סיבות - 1. אני סומך על המוסך 2. ברור לי שלא מרמים אותי בשקל. זה לא אומר שהמוסך זול, אבל כבר התנסיתי במוסכים שביצעו עבודות לא מחוייבות, או סיפרו לי שביצעו את העבודות בלי שעשו משהו, אבל גבו הרבה כסף.

לגבי על מי שמדבר על "הרכב נועד לשרת אותי" - זה נכון, אבל אם רוצים שהוא ישרת לאורך שנים צריך להשקיע קצת מאמץ בשמירתו. זה אומר בדיקות שגרה, טיפולים תקופתיים סדירים ואפילו ניקיון, גם אם לא ליקוק שבועי. בסופו של דבר הלכלוך מכיל חומרים המזיקים לצבע ולכן יש לשטוף את הרכב מדי פעם, שלא לדבר על החלונות שכעבור שבועיים - שלושה ללא ניקוי מאפשרים ראות כמו תריס של ממ"ד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

alon-g

מוסך מורשה לכל נגזרותיו(ידע, חלקים מקוריים, שירות מקצועי) לא מחליף בעד שום דבר.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
alon-g

מוסך מורשה לכל נגזרותיו(ידע, חלקים מקוריים, שירות מקצועי) לא מחליף בעד שום דבר.

החלטה שלך, אבל יש מוסכים מומחים ליונדאי או כל סוג חברה אחר שהם לא מורשים ויאמר לזכותם שעושים עבודה יותר טובה ממוסך מורשה בעלות נמוכה יותר, למה? הסיבות ידועות לך.

ושלא נדבר על השירות, אין מה להשוות.

אם אתה לא מכיר מוסך מומחה שהוא לא מורשה אז זה כבר עניין אחר, מסכים איתך שכדאי לבצע טיפול במוסך מורשה שאתה סומך עליו מאשר במוסך של חאפרים.

פורסם

אלון, הטיפולים ביונדאי זולים למדי גם במורשה.

לכן אפשר להמשיך לטפל שם במורשה בלי לקרוע את הכיס גם אחריי גמר האחריות.

זה לא VAG שהטיפולים שם יקרים למדי.

פורסם

תגידו רק אני חוזר עם שוק מוטורי-תרבותי מחו'ל לארץ ? , תראו באירופה גם רכבים בני 15 נראים על פניו כמו חדשים ,בזמן שבארץ רכב בן 4 שנים כבר נראה כמו סמרטוט רצפה עם דפיקות מכל כיוון .

ובכלל התחלופת רכב בארץ היא לא נורמלית אולי זה גם כי יש את העניין של ''אני רוצה אוטו חדש'' .

• תוכן חדש...