Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חור בבלוק מנוע. פיז'ו 306 1.4 95'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב אני בעד לזרוק את הרכב לקיבינימט. לפי רמת ההשקעה במנוע והגיר זה כבר לא כדאי בעליל. הרי שתזרוק רק על מנוע וגיר בסביבות ה-5000 ש"ח והשקעה נוספת בשוטף תגרום לך להוצאה לא קונבציונלית ביחס למחיר. יש הרבה יותר רכבים טובים ב-5000 ש"ח.

אמרת שקנית אותו ב-2600 ש"ח

קח אותו לגריטה ועשית רווח של 400 ש"ח :lol:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אגב אני בעד לזרוק את הרכב לקיבינימט. לפי רמת ההשקעה במנוע והגיר זה כבר לא כדאי בעליל. הרי שתזרוק רק על מנוע וגיר בסביבות ה-5000 ש"ח והשקעה נוספת בשוטף תגרום לך להוצאה לא קונבציונלית ביחס למחיר. יש הרבה יותר רכבים טובים ב-5000 ש"ח.

אמרת שקנית אותו ב-2600 ש"ח

קח אותו לגריטה ועשית רווח של 400 ש"ח :lol:

תשמע אני יודע שהאוטו במצב מעפן ברמות אבל אני רוצה להביא אוטו למצב נסיעה שיספיק לשנתיים וליזרוק או במקרה הטוב לימכור..

ואני לא צריך להחליף מנוע דרך אגב עדכון: החור סתום עם אפוקסי כבר כמה ימים אין נזילה..מקסימום יתחיל נזילה נשים עוד פעם אפוקסי עולה 20 שקל בלחץ.., ולגבי הגיר הבעיה לא בגיר זה בעיה במייסב לחץ (קומפלקט עם החלפת קלאץ'..)

זה הבעיות היחידות שאני רואה כרגע..

ודרך אגב איזה גריטה תיתן לי 3 אלף שקל? ולמה?

לרכב אין עוד 20 שנה על הכביש ופירוק יתן במקרה הטוב 1500 שקל..

אני לא רוצה להביא את האוטו למצב של אוטו חדש אני רוצה לפחות שיסע מרחק של 10 ק"מ ביום ויחזיק..(לא מתכון לינסוע לאילת או לכינרת)

ותחשוב אם הייתי קונה רכב ב-5000 והיו בו תקלות?

עדיף תקלות ברכב שעלה 2600 ולא 5000..

פורסם

אפוקסי פלסטלינה לא נועד לסתימת נזילות בכלל , הוא נועד למלא סדקים לתקן חורים והשד יודע מה עוד אבל הוא לא אוטם את אותם חורים/סדקים.

המנוע מתכווץ ומתרחב בהתאם לפעולתו, עוד מס' ימים העסק יתחיל לנזול במיוחד בגלל החום הרב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אפוקסי פלסטלינה לא נועד לסתימת נזילות בכלל , הוא נועד למלא סדקים לתקן חורים והשד יודע מה עוד אבל הוא לא אוטם את אותם חורים/סדקים.

המנוע מתכווץ ומתרחב בהתאם לפעולתו, עוד מס' ימים העסק יתחיל לנזול במיוחד בגלל החום הרב.

האופקסי מחזיק עד 150 מעלות =\...

פורסם

היה לי את אותו הדבר במנוע של 206, ניסיתי לאטום את סדק עם אפוקסי אבל אחרי שלושה שבועות זה התחיל לנזול שוב.

אין מנוס מהחלפת מנוע אם אתה מעוניין להביא את האוטו למצב נסיעה בלי חשש להיתקע, כל השאר הדברים הם בבחינת כוסות רוח למת!!

פורסם
היה לי את אותו הדבר במנוע של 206, ניסיתי לאטום את סדק עם אפוקסי אבל אחרי שלושה שבועות זה התחיל לנזול שוב.

אין מנוס מהחלפת מנוע אם אתה מעוניין להביא את האוטו למצב נסיעה בלי חשש להיתקע, כל השאר הדברים הם בבחינת כוסות רוח למת!!

מה עם ריתוך?

פורסם

ממה שאני בדקתי בזמנו זה לא היה יוצא משתלם כי צריך היה צריך להוציא את המנוע מהאוטו ולפרק ממנו הכל, לשלוח לריתוך ואז להחזיר הכל למקום, ואין הבטחה שזה יפתור את הבעיה, ובסה"כ זה היה יוצא כמה אלפיות כככה שיותר משתלם לשים מנוע מפירוק/יבוא.

פורסם

לא עדיף לו ליסוע עד שיתפרק הרכב?

במה החור הזה כבר מזיק?

מוריד כוח? אוכל שמן? זה דברים נסבלים.

עצה שלי, כל עוד אין לך סכום בכיס, אל תשקיע ברכב כזה, עדיף נזק של 2600 שח מחיר הרכב, מאשר עוד 4K על מנוע ואולי גם גיר.

זה רכב שנת 95, אני מחזיק גם רכב מ95', תקלות באות בצרורות, נגיד לך את האמת, כבר כמעט הגיע אצלי ל300KKM, וכל יום בהיר יכולה לבוא תקלה.

אצלי הרכב עובד הרבה טפו טפו טפו וגם הרכב אצלי מצב יחסית טוב מבחינה מכאנית, אני נוסע 25KKM בשנה, רובם עירוני, ולא מתבייש לצאת לבינעירוני.

אבל, יש מאחורי הרכב כיס שמתחזק אותו.

רכב ראשון וזה, תתנחם שהנזק הוא 2.6K שח ולא 10K שח. (אין הרבה מה להתנחם, אתה ידעת שזה המצב בערך).

לגבי גריטה, הלוואי והיה תקף, לפי מה שאני יודע הפסיקו עם זה.

(אם לא, זה קטלני, אתה שומר על הרכב שנה וחצי, אם צריך גם עושה מנוע, ואז מביא לגריטה במצב נסיעה-בקושי, ומקבל 3K שח, יוצא שנסעת שנה וחצי ברכב, ושילמת סכום קטן).

מה שאני הייתי עושה, נוסע לאט לאט, לא מאמץ את הרכב, ונותן לו לשרוד.

כבר היו לי במשפחה (דלתא וגם פיג'ו 305), את ה305 אבא שלי קנה ממוסך שפעם טיפלנו בו, של "בני-דודים", קנה אותו ב4.5K שח אחרי שהרכב עבר ראש מנוע.

הרכב נסע אצלנו שנתיים וקצת, ונסע יחסית הרבה, לקראת הסוף שלו הקלאץ' היה גמור, רכב מקרטע, אבל מה, נוסע.

ובשנתיים וחצי האלו השקענו רק טיפולים, שזה לא הרבה כסף בצרפתיה משנות ה80.

בסוף נתנו אותו לערבים שעשו לנו עבודה בחצר, תמורת העבודה והם שילמו העברת בעלות, נתתי להם אותו מצב נוסע. (כמה חודשים אחרי ראיתי שהם עדיין נוסעים עליו).

פורסם
האופקסי מחזיק עד 150 מעלות =\...

זה כלום!! מנוע במאמץ מגיע עד ל-900 מעלות. הדבק פשוט יתמוסס לך תוך ימים בודדים.

בהתחלה החום ישחק קצת עם החום וימרח קצת עד שהוא יתיך את הדבק לגמרי ויתחילו הנזילות.

או שתרתך את האיזור או שתאטום אותו עם RTV אדום עמיד לחום. בכל מקרה מה שאתה עושה פה זאת קומבינה מכוערת שתקצר לך את חיי המנוע פי כמה, ואם אתה כזה מעוניין לעשות מהרכב חדש אז תשכח מקומבינות! אין קיצורי דרך בשיקום.

אני יכול להעיד על עצמי שלקחתי רכב שנת 97 במצב לא משהו באופן יחסי אבל עם פוטנציאל להגיע לדברים יפים. בינתיים השקעתי סכומים שיכולים לקנות 3 עגלות צרפתיות כמו שקנית והרכב הולך ונשלם ומקבל צורה יפה. אצלך הסיפור קצת אחרת כי הרכב כבר מפורק ואני לא מאמין שיש לך רזרבות כלכליות גדולות לשיקום גדול.

עם הרכב הקודם שלי לא השקעתי שום דבר חוץ מטיפולים כי הוא לא היה שווה את זה, הפוטנציאל לא היה קיים.

עצה לי אליך

תעבור ל306 מודל מתקדם יותר ובמצב יותר טוב, ותשתמש בתור זאת כתורמת חלקים

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...