Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

השאלה שלי מאוד ספציפית אבל אולי מישהו עשה או יודע, לפני שאני מעלה שאלות קטיבג מול רואה החשבון וכו'...

המעסיק שלי רוכש עבורי רכב משומש שישמש אותי לצרכים אישיים ברובו המוחלט.

עלות הרכב תהיה קרובה ל-40K ש"ח. האם כדאי לרשום כרכב חברה, על העסק, להכניס למשכורות ולמערבל המיסים, ההחזרים וכו' או לרשום אותו כפרטי, על שם בעל החברה למשל, ולהתגלגל עליו כעל רכב מושאל?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

כדאי מבחינת מי?

הרי לפי מה שאתה מתאר בכל מקרה הרכב לא יהיה על שמך ובבעלותך, ולא מדובר על רכב ליסינג.

ברמת העיקרון רכב יד 2, אין סיבה מיוחדת לרשום אותו על שם העסק כרכב חברה, כיוון שאין לך מע"מ להזכות עליו,

ההחזר מהטיפולים השוטפים יתקזזו אם הערך שהרכב יאבד ברגע שהוא רשום על חברה.

פורסם
כדאי מבחינת מי?

הרי לפי מה שאתה מתאר בכל מקרה הרכב לא יהיה על שמך ובבעלותך, ולא מדובר על רכב ליסינג.

ברמת העיקרון רכב יד 2, אין סיבה מיוחדת לרשום אותו על שם העסק כרכב חברה, כיוון שאין לך מע"מ להזכות עליו,

ההחזר מהטיפולים השוטפים יתקזזו אם הערך שהרכב יאבד ברגע שהוא רשום על חברה.

צודק, הייתי צריך לציין זאת. משתלם מבחינת העסק בלבד. "יד רוחצת יד". הבוס דואג לי לרכב כתנאי העסקה, אני דואג לכיס שלו.

נ.ב. אני חושש שבמקרה שלנו אפשרויות מכירה וירידות ערך יהיו בעייתיות מאוד. ככל הנראה הכלה המיועדת התחילה את דרכה בהשכרה, הקילומטרז' שלה חצה את ה-100K והיא יד שניה או שלישית כבר היום. אני מניח שהרכב ישמש אותי עד שיתחיל להתפרק ויימכר למגרש.

פורסם

ואתה,אם אני מבין נכון, אמור לשלם על הוצאות שוטפות(דלק ביטוח,טיפולים)?

אם כך, עדיף לרשום אותו על שם העסק, כך תוכל להתחשבן מול מעמ על כל ההוצאות השוטפות.

גם אם אתה משלם על זה מכיסך הפרטי, ניתן לשמור והלהגיש חשבוניות ולהוסיף לך את החזרים למשכורת.

פורסם
ואתה,אם אני מבין נכון, אמור לשלם על הוצאות שוטפות(דלק ביטוח,טיפולים)?

אם כך, עדיף לרשום אותו על שם העסק, כך תוכל להתחשבן מול מעמ על כל ההוצאות השוטפות.

גם אם אתה משלם על זה מכיסך הפרטי, ניתן לשמור והלהגיש חשבוניות ולהוסיף לך את החזרים למשכורת.

לא ממש, ביטוח, תיוקנים וטיפולים על חשבון המעביד. צמיגים ודלק עליי וגם השתתפות עצמית במקרה של תאונה, חלילה. בדיוק כשם שהיה לי רכב ליסינג, אלא שנחסוך בעלות הרכב (בחצי שנה האחרונה החזקנו רכב שכור). הבעיה שברישום רכב על העסק, אני מניח שהוא יופיע בתלוש שלי. המשכורת שלי סגורה בנטו, כך שהרכב יגולם וישולמו עליו די הרבה מיסים על ידי החברה. לפי מה שאני מבין, שווי הרכב מחושב לפי ערכו המקורי (מודל 2007 ולא 2010+ שהולכים לפי %).

פורסם

אם הרכב רשום על שם החברה אין גילום מס במשכורת, זה לא ליסינג זה רכוש קבוע של החברה.

אם הדלק עליך ואתה רוצה לקבל רק החזר מעמ ולא החזר מלא, זה כבר פרצדרוה פנים חברתית של הנהלת החשבונות, אם להחזיר לך את הסכום בתור אש"ל או בתור הוצ רכב..

פורסם

המס הוא על שווי השימוש וגילום המס הוא ע"מ ששווי השימוש לא יתבטא בנטו ואין שום קשר לעובדה אם הרכב בליסינג או על שם החברה.

אם הרכב יהיה רשום ע"ש בעל העסק כל ההוצאות יהיו מהנטו שלו. אני חושב שהדרך הנכונה היא הדרך הישרה של רישום הרכב בעסק על כל מה שכרוך בזה. אינני יודע מה גובה המשכורת שלך אך ככל שהיא יותר נמוכה ישתלם יותר לרשום את הרכב על שם העסק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...