Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבי ב25k, מה ההיצע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי ספייס,חסכונית ואמינה, אבל היא חלשה מאוד עבורי, רוצה להחליף אותה במשהו שזז מהר יותר.

היו לי מחשבות על אופנוע גדול, אבל בתקציב הזה אין את מה שאני מחפש, אז אולי יהיה משהו מעניין על 4.

הרכב יהיה היחידי בבית, בשימוש יומיומי, ולכן אני שולל הרפתקאות למיניהן (אלפות,במוו ומכוניות ישנות וכו'), צריך להיות אמין ביסודו (בתור רכב שיעבור יישור קו), לא רוצה להתעסק בו יותר מידי ולבלות במוסכים ובחיפוש חלקים נדירים ויקרים, אני נוסע הרבה בשנה.

מודל 00' ומעלה לפחות.

כמובן שיהיה ידני, קופה\האצ' 3 דל', מאובזר כסטנדרט בדברים הרגילים וגם ב"פינוקים" כמו סאנרוף ושלל מותרויות, ואם יש בצבע צהוב\אדום אז נהדר!

לגבי התנהגות, אני לא מצפה לרכב שמצטיין בנושא עם הדרישות האלו, וגם לא מוכן לוותר על שנת ייצור\אמינות\נוחות וכו' בשביל רכב "קארטינג", אבל בטח ובטח לא רכב משעמם, או רכב ל"פוזה".

איפה נמצא עמק השווה?

hgt?

polo gti?

הצעות אחרות?

אשמח לתשובות מפורטות, קישורים שיכולים לעניין אותי, ומידע עשיר בנוגע לרכבים שאתם הולכים להציע. (אם זה במספרים בכלל נהדר)

תודה ושבוע טוב.

פורסם

לא סגור לגבי איזה שנה נכנס לך בתקציב אבל 307xs/xsi מנוע 2.0 ידני,יהיו שדרוג ענק מבחינת סחיבה וכח מנוע לעומת הספייס.החזקתי כזאת במשך 8שנים,אחלה רכב,לדעתי גם נראה טוב.

אופציה נוספת היא ה206gti שמגיעה עם אותו מנוע ומאובזרת לא רע.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אחינו, זה לא פינה של- "בוא אני מכיר מישהו שמוכר רכב". וגם לא- "אתה תגיד לנו איזה צבע ג'אנטים אתה רוצה ואנחנו נגיד לך מה הרכב המתאים לך".

מצטער אבל ככה זה קצת נשמע.

כמה זה יותר זריז? זריז כמו אימפרזה GT? (שהיא אופציה למרות שהיא לא קופה/האצ')

או זריז כמו קופרה? (שזה אופציה)

אל תשכח שבשנים ההן האיבזור היה דל יותר ופחות איכותי מהיום.

(כמובן שניתן לעשות התקנות).

ממה שאני ראיתי בשוק HGT לא ראיתי ואני גם לא רואה הרבה בשוק בכלל (אע"פ שחבר) מכר את שלו אם אני לא טועה לפני זמן מה.

רכבים כמו פולו GTI וקופרה לדעתי יהיו נפוצים יותר אם אנחנו ממשיכים לדון בקטגוריה של HOT-HATCHES.

כפי שאמרתי בנוגע לצבע, אין מה לעשות לוקחים את מה שיש... ואם לא מרוצים אפשר כמובן להוסיף כסף ולעשות ציפוי צבע/ פלסטידיפ. (נא לעלעל בשירשורים בקט' החיפוש).

וככל שאתה מחפש רכב שהוא יותר נדיר, ככה החלקים שלו ככל הניראה יהיו יקרים יותר ויהיה גם קשה יותר למצוא אותם (לכן אני לא שש להמליץ על הHGT) וזאת למרות שאני כרגע מאוד נהנה מאחותה הגדולה.

מניסיון אבל אנשים שכן הייתה להם, מאוד נהנו ממנה.

מקווה שעזרתי... אם יש עוד דברים בקנה, שוט!.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

אתה שולל אלפא אבל נוהג על פונטו? :lol:

HGT תהיה אחלה בחירה, מכיוון שעלויות אחזקה סבירות יחסית לרכבים אחרים דומים.

אמינות לא בשמיים, בכל זאת רכב ישן, צריכת דלק סבירה.

תנסה למצוא אחת שמורה שטופלה ואתה תהנה ממנה.

הבחור מעליי, אין שום בעיה של חלקים לHGT. בתקציב שלו אין בכלל מה לדבר על GT או קופרה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

יניב, אופציה מעניינת, אגב, המנוע הזה לא נמצא גם ב206cc? ובעוד רכבים של הקונצרן? מהתקופה הארוכה שהיית איתו, מה אתה יכול להגיד על האמינות של הרכב? היו תקלות חוזרות? מחלות ילדות? נקודות תורפה?

איך זמינות החלפים והמחיר? תוכל לפרט קצת יותר לעומק על עלויות אחזקה? (אפילו בה"פ)

oe300, לא מחפש זריז כמו אימפרזה gt, ולא מחפש עלויות אחזקה של אימפרזה gt (ממה ששמעתי לא זול בכלל), זריז זה רכב קטן עם משקל נמוך ומנוע גדול (אני לא חסיד של בהמות או טורבו)

בפעם האחרונה שראיתי (לפני מס' דקות), יש יותר hgt מפולו gti ביד2, אז אני לא יודע על איזה נפיצות אתה מדבר.

לגבי צבע, עניין של העדפה, אני מעדיף צבעוני, אבל אם הרכב מספיק שמור אני יתפשר בנושא.

ליאור, אלפא לעומת ספייס, שמיים וארץ, hgt זה מעבר מתבקש, זה סוג של רכב פשרה לדעתי (לא יודע,לא נהגתי עדיין) אבל הוא כרגע מוביל כי הוא נותן לדעתי את התמורה הכי טובה, אני מברר לגביו יותר לעומק בכל מקרה.

פורסם

תשמע...הרכב נמכר ב09 ומאז אני מכור לאיטלקיות...:-) ונהנה מכל רגע..

טיפלתי במורשה במשך כל ה8 שנים,הרכב נקנה מהחברה בתור חדש.בשנים הראשונות היתה בעיה של תקתוקים מתחתית מרכב,תופעה שחזרה על עצמה וטופלה על ידי היבואן,בסוף נעלמה.

הרכב נמכר עם 140k אם אני זוכר נכון,עד לפני שנתיים הייתי מבקר אותו מדי פעם והקונה לא הפסיק לשבח,מעולם לא החלפתי קלצ',ציריות,מזגן אמין,פלסטיקה נשמרה במצב חדש.

מאד אהבתי את הרכב ואם תצמא אקזמפלר שמור,אני ממליץ.לדעתי המנוע שונה מ138כס ל143 כס,איני זוכר מתי,אני בטוח שמישהו תכף ירענן את זכרוננו.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

הייתה לי HGT למשך שנה, עשיתי לה את כל הטיפולים הגדולים והקטנים, הוספתי, שדרגתי, שיניתי, אם יש לך שאלות תשאל בכיף.

באמת שזה אחלה אוטו, אני אישית נהנתי ממנו.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

ליאור, קראתי את הסיכום שנה עם הhgt שהייתה לך, על פניו, עלות התחזוקה לא אסטרונומית. (עזר לי המון אגב, תודה)

הטסט עולה כ200 ש"ח יותר ממה שאני משלם כרגע, החובה זהה, הצד ג' אולי מעט יותר, צריכת הדלק לא מטורפת לרכב הזה, ואפשר אפילו להגיד שהצריכה לא שונה מאוד מ1.6 אוטומט כלשהו, רק שפה זה מתגמל יותר, מחלת ההגה הידועה לא מפחידה אותי (הבנתי שמדובר בהגה זהה לספייס ככה שזה שטויות), הוריאטור שכולם נלחצים ממנו עולה 1200 (עוד לא הבנתי עם זה כולל הרכבה,ואם זה כבר נהיה מצרך נדיר), הטיימינג רק יקר מעט כ2000 ש"ח ממה שקראתי.

רביעיית צמיגים toyo תהיה יקרה רק ב600 שקל יותר מרביעייה במידה הנוכחית, הבדל מגוחך לתמורה.

איך הסאנרופים בhgt? ידניים או חשמליים? יש תקלות ידועות?

כמה עולה טיפול 10? פלאגים שמנים רפידות פילטרים וכל מה שמוחלף בטיפול סטנדרטי?

מה לחפש שאני בא לראות אחת (מלבד הסטנדרט)

פורסם

טיימינג לא עולה 2000 ש''ח אלא בסביבות 1300 ש''ח, נכון ל2010.

גם הוריאטור כבר לא סיפור, אפשר לרכוש מאיביי והוא מחזיק בסביבות 80K.

הסאנרוף כמובן חשמלי והתקלות הן אותן תקלות כמו בכל רכב אחר עם סאנרוף, אם תוחזק כהלכה אין סיבה שיהיו תקלות.

על איזה טויו אתה מדבר? R1R? בכל מקרה אל תינעל על החברה הזאת, יש יותר איכותיים במחירים דומים.

ההגה החשמלי - אותו סיפור כמו בשאר הפונטואים.

מבחינת עלויות חלקים של טיפול 10K הן די סבירות, אם תשים 10W60 אז תשלם קצת יותר.

אין לך יותר מידי מה לראות שאתה בא לראות את הרכב, פרט לדברים הרגילים. אם תשמע רעש דיזל אז אל תילחץ, הרעש מגיע מהוריאטור.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

איפה טיפלת ברכב?

כמה עלה הוריאטור כולל התקנה במידה ומזמינים מאייבי?

אגב, מה פעולת הוריאטור? (הידע המכני שלי לא גבוה)

על כל מקרה, אני עדיין פתוח להצעות לגבי עוד רכבים, ה307xsi כנראה גם תהיה אופציה אני מברר לעומק גם פה.

פורסם
206XS זה אחלה אוטו להיכנס איתו לתחום הספורטיביות.

מה ספורטיבי בה בדיוק?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
מה ספורטיבי בה בדיוק?

אני נאלץ להצטרף לשאלה.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

גם אני החזקתי HGT כמעט שנה,ואני מחזק את דבריו שלי ליאור.

אחזקה פשוטה,רב הבעיות שיש לרכב לא שונות מפונטו ספייס רגילה,סך הכל מנוע לא רע,נראת קרבית וספורטיבית וגם באה בצהוב,ביטוח ואגרה גם הם זולים יחסית.

לגבי אלה ששואלים מה ספורטיבי ב206XS,מנוע זריז,גיר ידני,קלילה,מאובזרת לא רע והכי חשוב מתנהגת יופי וכייפית לנהיגה.

ספורטיבי זה לא רק 0-60.

Porsche 944 turbo

פורסם
איפה טיפלת ברכב?

כמה עלה הוריאטור כולל התקנה במידה ומזמינים מאייבי?

אגב, מה פעולת הוריאטור? (הידע המכני שלי לא גבוה)

על כל מקרה, אני עדיין פתוח להצעות לגבי עוד רכבים, ה307xsi כנראה גם תהיה אופציה אני מברר לעומק גם פה.

על הוריאטור ופעולתו תוכל לקרוא כאן - http://forums.puntomk2.co.uk/showthread.php?1803-Variator-Function-amp-Operation

אני אישית קניתי את הוריאטור ממישהו בארץ ב800 ש''ח וההתקנה עלתה בסביבות ה400 500.

טיפלתי במוסך השחר בנתניה, אין כמו המוסך הזה לדעתי.

הדבר היחיד שעלה לי ביוקר ברכב הזה זה צינורות המים, שאותן החלפתי בתלתן, עלה בסביבות ה1000 ש'''ח.

וגם 5 צינורות מיזוג שנסדקו במשך השנים, הסיפור עלה לי 1700 ש''ח, לא במורשה כמובן אלא דרך עסק שבונה צינורות כאלה.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...