Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בעיה בגיר סיטרואן C5 מנוע 2.0 שנת 2006. הרכב עשה 155,000 ק"מ.

אני יודע שיש עשרות, אם לא מאות שרשורים שמדברים על הבעיות השונות של הגיר. אבל לא הצלחתי למצוא שרשור על הבעיה שיש לי.

הגיר עובד תקין (אין חיווי על תקלת גיר) פרט לבעיה הבאה: מצב ידית ההילוכים D -כאשר אני מאט את הרכב ממצב נסיעה ועד למצב של עמידה, אני מרגיש שהגיר מוריד הילוכים וכשאני מגיע למצב עמידה, הגיר מעביר אותי למצב של N - אין חיווי בלוח השעונים למצב N אבל זה המצב. אני רואה D.

כשאני רוצה להתחיל מחדש בנסיעה, אני לוחץ על דוושת הגז והרכב לא משולב להילוך ואז אני מרגיש מכה חזקה בגיר והגיר משלב הילוך והרכב מתחיל נסיעה.

לאחר "משחקים" שונים עם ידית ההילוכים, הבנתי שהרכב "מתייחס" להילוך ראשון כהילוך N - כלומר אם אני במצב עמידה ומשלב ידנית את הידית להילוך 2 הרכב מתחיל נסיעה בהילוך 2 ואין בעיה, אבל אם במצב עמידה ומשלב ידנית את ההילוך ל-1 הסל"ד עולה עד שאני מרגיש דפיקה בגיר ואז מתחיל נסיעה.

דבר נוסף - שמתי לב שהדבר הזה קורה לי רק כשהרכב מאד חם. (בניגוד לבעיות הנפוצות שקורות בד"כ שהרכב קר).

חשוב לציין שהוחלף שמן גיר ברכב ע"י מוסכניק חאפר שממש לא מכיר רכבים מסוג זה. - פשוט רוקן את כל השמן ושם במקומו גלון של שמן חדש.

שבוע שעבר הכנסתי את הרכב למוסך המרכזי בירושלים ובקשתי מהם לעשות לי בדיקה - הנציג של המוסך אמר לי שלא התקבלה בבדיקת המחשב תקלת שסתומים ולכן צריך לעשות שיפוץ גיר. - נשמע לי תמוהה ומאד לא מקצועי לתת תשובה כזו במהירות כזאת ללא בדיקות נוספות.

האם למישהו יש מושג מה זה יכול להיות? או לפחות להפנות אותי למישהו מקצועי בירושלים שיכול לטפל בבעיה.

פורסם

בגיר שלך קיימת בעיה של איבוד לחץ שמן כתוצאה משחיקה או פגיעה באטמים של הציר המרכזי.

ניתן לתקן נקודתית את העניין, רק שצריך לקחת בחשבון שגיר עם 155K ק"מ הוא גיר שברוב המקרים כבר עשה את שלו.

נסה להתייעץ עם ספי (בעל מכון לשיפוץ גירים) שגולש כאן בפורום בנוגע לתיקון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ניר יש לי בדיוק את אותה בעיה אחד לאחד רק שלי יש פיג'ו 206 שנת 2006

זה אותו גיר אפילו אותו מנוע.

בקיצור רציתי לדעת איך בסוף פתרת את הבעיה.

• תוכן חדש...