Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבר יקר, אתה עושה שטויות מבלי להבין את התוצאות של מעשייך. אתה גורם ליותר נזק למערכת המיזוג מאשר תועלת.

נראה לך שאתה ממלא אוויר/גז בכדור רגל או מנפח בלון ?

תעשה טובה לנו ולעצמך וגש למזגניסט.

וואו.. אז הוא עושה טעויות... "תעשה טובה לנו ולעצמך"???... הגזמת. ומה זה לא אהבתי את הטון המתנשא הזה.

הוא רוצה ללמוד... הוא השקיע וקנה סט שעלה לו הרבה כסף. אני אישית חושב שעדיף קודם לוודא טוב טוב שאתה יודע מה אתה עושה, לקרוא, להבין.. אבל זכותו לעשות נזק. זו רק מערכת מיזוג - ומי יודע? ככה גם אפשר ללמוד. ואם תהיה לו מספיק סבלנות הוא ימצא דרך שתעבוד.

אני מאד מעריך אותך ואת דעתך אבל תשמע... גישה... :)

פורסם

איזה מלך אתה

שלח לי לפרטי מספר שלך אני אקפוץ מחר אם מסתדר לך

אני פשוט רוצה אחת ולתמיד לדעת איך עושים את זה

פורסם
הבנתי אותך סבבה

בוא נתלה שלט גדול בפורום "נא לגשת למוסך" ונסגור את הפורום

חשבתי שהרעיון של הפורום זה שנבין קצת יותר..

אני יודע שאין לי ידע בזה, זו הסיבה שהאשכול הזה נפתח לא ?!

בכל אופן מצאתי את היציאה השניה, אני באמת אלך למוסך ויהיה בסדר

תודה לכולכם (חוץ מלמוציא חשק בסוף האשכול) ושיהיה אחלה ערב

מסכים עם מרק מערכת מיזוג זה אחד המערכות שכדי לטפל בהם צריך ציוד והציוד שישנו כרגע אינו מספק כלל וכלל אפילו לא למילוי גז בצורה טובה

צריך סעפת עם שעונים משאבת וואקום שמן מדחס ואז נתחיל להסביר איך למלא גזוז בצורה חפרית לגמרי אבל יאללה שיהיה

פורסם

סתם לידע כללי של אלו שהגיבו שלא ניתן למלא גז כיוון שיש אוויר במערכת - זה לא נכון,

הגז במערכת המזגן נמצא בכמה אטמוספרות, כאשר ישנו חור מתחיל לצאת הגז שנצמא בלחץ במערכת אך לא נכנס במקביל אוויר למערכת במקומו,

לא מדובר בבקבוק מיים שעם יציאת המיים נכנס אוויר למלא את המקום - מדובר בגז בלחץ שיוצא כל עוד יש לו לחץ,

החור שיש במערכת מאוד מאוד מאוד קטן ולכן לוקח לגז 3 שבועות לצאת,

כאשר מפסיק לפעול המזגן הדבר קורה בגלל שסנסור זיהוי לחץ מינימלי במערכת נותן פקודה לא להכניס את המדחס לפעולה כיוון שאין מספיק לחץ..

הלחץ שנותר במערכת הוא גז מזגנים (לא אוויר) בלחץ נמוך - שלא מאפשר פעולת מדחס וגם לחצו לא מספיק גבוה בכדי לאפשר לו לצאת מהחור הזעיר - בשביל להכניס אוויר למערכת צריך קומפרסור או חור ענק במערכת וגם אז לא יהיה שם אוויר בלחץ אלה כמות מזערית של אוויר בהתאם לנפח הצינורות..

ודבר אחרון גם אם כן היה אוויר במערכת (שאין - הלחץ שהיה היה של גז מזגנים בלחץ נמוך) גם אוויר הוא גז דחיס ולכן ניתן היה ללא כל בעיה להוסיף גז מזגנים יחד עם קצת אוויר שיש במערכת - שניהם היו נדחסים יחד,

אמנם הדבר לא בריא למערכת המיזוג אך אפשרי!

פורסם

עכשיו ה-כ-ל ברור

אני "מילאתי גז" עם המתאם שירות האדום ולא הכחול (מצורפת תמונה)

מישהו יכול למכור לי את המתאם הכחול ?

תודה

IMG_0092.jpg

פורסם
וואו.. אז הוא עושה טעויות... "תעשה טובה לנו ולעצמך"???... הגזמת. ומה זה לא אהבתי את הטון המתנשא הזה.

הוא רוצה ללמוד... הוא השקיע וקנה סט שעלה לו הרבה כסף. אני אישית חושב שעדיף קודם לוודא טוב טוב שאתה יודע מה אתה עושה, לקרוא, להבין.. אבל זכותו לעשות נזק. זו רק מערכת מיזוג - ומי יודע? ככה גם אפשר ללמוד. ואם תהיה לו מספיק סבלנות הוא ימצא דרך שתעבוד.

אני מאד מעריך אותך ואת דעתך אבל תשמע... גישה... :)

גם אני אוהב אותך :-).

קראתי את ההודעה של פותח האשכול בעיון רב, פותח האשכול רצה לחסוך ולא לרכוש סט שעונים שהינו דבר בסיסי שצריך בכדי למלא גז במערכת הקירור. "הרעיון' שלך למלא גז על-ידי בדיקה לא מקצועית אשר מסכנת את מערכת הקירור וגם את המדחס לכן החלטתי לכתוב הודעה בנוסח קצת אבהי.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
עכשיו ה-כ-ל ברור

אני "מילאתי גז" עם המתאם שירות האדום ולא הכחול (מצורפת תמונה)

מישהו יכול למכור לי את המתאם הכחול ?

תודה

אני לרוב לא כותב הודעות של "עזוב,לך למוסך" אבל הפעם זו דוגמה קלאסית למתי עדיף לא להתעסק, למזלך, לא היה גז במערכת, אם היה גז במערכת,לחץ הדחיסה היה מפוצץ את הבלון(ישנו לרוב פקק מיוחד שעף מהבלון),דבר הכול היה לגרום לך פציעה חמורה.

אורן

פורסם
אני לרוב לא כותב הודעות של "עזוב,לך למוסך" אבל הפעם זו דוגמה קלאסית למתי עדיף לא להתעסק, למזלך, לא היה גז במערכת, אם היה גז במערכת,לחץ הדחיסה היה מפוצץ את הבלון(ישנו לרוב פקק מיוחד שעף מהבלון),דבר הכול היה לגרום לך פציעה חמורה.

אורן

הלחץ בבלון גבוה בהרבה הרבה מהלחץ במערכת המיזוג - לכן הוא יכול למלא אותה, ויכול למלא עוד הרבה מערכות אחריה - אם הוא היה נמוך ממנו הוא היה מתמלא ממנה.. אם הוא היה שווה לו הוא לא היה עושה כלום..

בנוסף בלון הגז בנוי ללחצים ע-צ-ו-מ-י-ם ולכן אין סיכוי שבעולם שהלחץ שבמערכת הגז של המזגן יפוצץ את הבלון גם אם המזגן תקין ועם גז..

אם במערכת המזגן של הרכב היה לחץ כ"כ גבוה היא היתה מפוצצת את עצמה - עובי הברזל במערכת המזגן לא מסיבי כמו הברזל בבלון הגז..

ועבר לכך גם במקרה הלא הגיוני ובילתי אפשרי ומשום מה יש לחץ ענק במערכת המיזוג שיכול לגרום לקריעה של מיכל ברזל מסיבי (אך לא את הצינורות של עצמו) בכל בלון גז לפי תקן בטיחות יש שסתום לשחרור לחץ איתו הבלון לא יכול להתמודד,

שחרור הלחץ לא נעשה באופן מסוכן.. ותמיד מתוכנן כך שפתיחת השסתום לא תהווה סכנה לאנשים מסביב למיכל..

עקב כל אלו אני לא רואה שום צורה אפשרית שבה פותח השרשור סיכן את עצמו..

הדבר היחיד שיכול לסכן אותו זה שאיפה ישירה של גז מזגנים ולא נראה לי שהוא בקטע...

פורסם

שלום

אתה רוצה להוסיף גז לבד, והבנת שזה לא כמו במוסך ויכול לגרום לבלאי במערכת, סבבה! מאוד פשוט!

קודם כל תאתר מס' דברים שאתה צריך, לפני ניסיון חיבור של הבלון.

1. ישנם שני צינורות:

* אחד דק יותר-חם יותר-זהו הלחץ הגבוה. אין לך שום נגיעה אליו בלי ערכת שעונים.אתה לא מחבר אליו כלום!

* השני עבה יותר-קר יותר-זהו הלחץ הנמוך. רק לצינור הזה אתה מחבר את הבלון.

2. ישנה עינית שקופה, על/בחלק העליון של "המייבש" מיכל עגול בערך בגודל של פחית/בקבוק חצי ליטר, בקרבת המעבה

ליד הרדיאטור. מתחברים אליו שני צינורות לחץ-גבוה הדק. תאתר את העינית שעליו, ותנקה אותה כדי שתוכל לראות לבפנים.

חבר את הבלון הסגור! בזמן החיבור/ניתוק יכול לצאת קצת גז, אך לא מעבר לזה. אל תתן לגז לצאת, השתמש בכפפות או סמרטוט כי זה מאוד קר, ואתה עלול לקבל כווית קור.

תניע, תפעיל מזגן ותשמור על טורים של 1500 בערך.

חכה קצת שיתחיל לקרר, תסתכל בעינית ותראה "קצף/בועות".

פתח את הבלון לפרקי זמן של 10/15 שניות , סגור, חכה קצת, ותסתכל שוב בעינית.

* המטרה שלך היא להפחית את "הקצף/בועות" עד כמה שניתן. על תצפה שיגיע למצב אופטימלי-שקוף.

* דבר נוסף, ישנו את הצינור העבה! שיוצא מהקיר-אש ולידו את הצינור הדק. שניהם מתחברים לתוך הרכב באותה נקודה בקיר. תרגיש בזהירות את הצינור העבה יותר(קרוב לחיבור בקיר), מתי הוא קר מאוד. זה עוד סימן שהכמות גז מספקת, פחות או יותר.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

עוד משהו

אל תחכה שכל הגז יברח, והמזגן לא יקרר.

תמלא כל שבוע נגיד, אם "כל" הגז בורח תוך שלוש שבועות.

ותעדכן אותנו בבקשה, זה יהייה נחמד מצידך.

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם
הלחץ בבלון גבוה בהרבה הרבה מהלחץ במערכת המיזוג - לכן הוא יכול למלא אותה, ויכול למלא עוד הרבה מערכות אחריה - אם הוא היה נמוך ממנו הוא היה מתמלא ממנה.. אם הוא היה שווה לו הוא לא היה עושה כלום..

בנוסף בלון הגז בנוי ללחצים ע-צ-ו-מ-י-ם ולכן אין סיכוי שבעולם שהלחץ שבמערכת הגז של המזגן יפוצץ את הבלון גם אם המזגן תקין ועם גז..

אם במערכת המזגן של הרכב היה לחץ כ"כ גבוה היא היתה מפוצצת את עצמה - עובי הברזל במערכת המזגן לא מסיבי כמו הברזל בבלון הגז..

ועבר לכך גם במקרה הלא הגיוני ובילתי אפשרי ומשום מה יש לחץ ענק במערכת המיזוג שיכול לגרום לקריעה של מיכל ברזל מסיבי (אך לא את הצינורות של עצמו) בכל בלון גז לפי תקן בטיחות יש שסתום לשחרור לחץ איתו הבלון לא יכול להתמודד,

שחרור הלחץ לא נעשה באופן מסוכן.. ותמיד מתוכנן כך שפתיחת השסתום לא תהווה סכנה לאנשים מסביב למיכל..

עקב כל אלו אני לא רואה שום צורה אפשרית שבה פותח השרשור סיכן את עצמו..

הדבר היחיד שיכול לסכן אותו זה שאיפה ישירה של גז מזגנים ולא נראה לי שהוא בקטע...

הלחץ השורר בבלון גז במשקל של 13.6 קילו הוא בסביבות 56 P.S.I בטמפ' של 15 מעלות צלזיוס. הלחץ השורר במערכת המיזוג בצד הלחץ הנמוך כאשר המערכת עובדת הוא בסביבות 20-40 P.S.I ובצד הלחץ הגבוה הוא בסביבות 200-270 P.S.I (בתלות בטמפ' החיצונית).

בהחלט ניתן לכתוב שאורן כתב נכונה שבמקרים מסויימים שסתום הביטחון במיכל היה נפתח.

בעל מקצוע או עובד אחראי לא סומך על-כך ששסתום הביטחון במיכל המילוי יפתח במקרה של תקלה.

איזה כייף לי :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...