Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני יודע שחלקכם מייד יטיף לי "לא עושים את זה ככה" וכד' ולכן אני מבקש מראש להתייחס להודעה שלי בענייניות כי לקחתי כבר הכל בחשבון.

יש לי רכב דייהו לאנוס 2001 אוטומט בעייתי, יש לו דליפת מזגן רצינית והגז שממלאים מספיק לשלושה שבועות ואז צריך למלא שוב..

ועכשיו הגיע לו הקיץ וקצת יקר לי לשים 200 ש"ח מדי שלושה שבועות

הרכב עבר אצל שני מוסכניקים, הוצאתי עליו בערך 1,500 ש"ח כדי לנסות לפתור את הדליפה ולא הצלחתי.

באשר לעניין, רכשתי בלון גז מסוג r-134 עם צינור ומתאם, אני צריך הדרכה כיצד למלא את הגז.

אני מצרף תמונות של הציוד שרכשתי. שימו לב שלא קניתי שעון (הכל עלה לי 800 ש"ח ושעון מייקר את זה בטירוף)

אני מצרף תמונות של הבלון, של הכבל הצהוב עם שתי הקצוות שלו ושל היציאה של המזגן ברכב

שימו לב לשתי היציאות של הכבל הצהוב (צירפתי אותם כתמונה אחת) הן קצת שונות, מישהו יודע מה מהן מתחבר לרכב ומה מהם לבלון ?

שתי היציאות שאני מחזיק בידיים הן שתי הקצוות של הכבל הצהוב - שימו לב שהן שונות.

תודה על ההדרכה

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

balon.jpg

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי,

אני יודע שחלקכם מייד יטיף לי "לא עושים את זה ככה" וכד' ולכן אני מבקש מראש להתייחס להודעה שלי בענייניות כי לקחתי כבר הכל בחשבון.

יש לי רכב דייהו לאנוס 2001 אוטומט בעייתי, יש לו דליפת מזגן רצינית והגז שממלאים מספיק לשלושה שבועות ואז צריך למלא שוב..

ועכשיו הגיע לו הקיץ וקצת יקר לי לשים 200 ש"ח מדי שלושה שבועות

הרכב עבר אצל שני מוסכניקים, הוצאתי עליו בערך 1,500 ש"ח כדי לנסות לפתור את הדליפה ולא הצלחתי.

באשר לעניין, רכשתי בלון גז מסוג r-134 עם צינור ומתאם, אני צריך הדרכה כיצד למלא את הגז.

אני מצרף תמונות של הציוד שרכשתי. שימו לב שלא קניתי שעון (הכל עלה לי 800 ש"ח ושעון מייקר את זה בטירוף)

אני מצרף תמונות של הבלון, של הכבל הצהוב עם שתי הקצוות שלו ושל היציאה של המזגן ברכב

שימו לב לשתי היציאות של הכבל הצהוב (צירפתי אותם כתמונה אחת) הן קצת שונות, מישהו יודע מה מהן מתחבר לרכב ומה מהם לבלון ?

שתי היציאות שאני מחזיק בידיים הן שתי הקצוות של הכבל הצהוב - שימו לב שהן שונות.

תודה על ההדרכה

זה בסדר... אתה לא היחיד שעושה לבדו. גם אני אשמח לערכה כזו :)

אני חושב שזה חשוב לדעת מה הלחץ שאתה ממלא אליו אבל בכל מקרה - אתה יכול להפעיל את המזגן ולהוסיף עד שאתה מרגיש שיוצא קור. ז"א - להדליק את האוטו, להפעיל את המזגן, לחבר את החיבורים המתאימים (יש לך את כל המחברים לאוטו, אני מניח..) לפתוח את הבלון, להעביר מעט גז ולבדוק האם מתחיל לקרר וחוזר חלילא.

בכל אופן - אני לא בטוח שזה בעייתי, אבל שווה לבדוק:

1. האם יש צורך גם כן להוסיף שמן. גם אם ברוב המוסכים לא יעשו את זה - הדליפה יכולה להיות גם של השמן (שמשמן כל הזמן את המע' כולל חלקי המדחס).

2. ישנם חומרים שנועדו לסתום דליפות במזגן. אולי שווה לך גם כן להוסיף את אחד החומרים האלו כדי לנסות ולעצור את הדליפה. אני יודע שיש דיעות בעד ונגד החומרים האלו.

פורסם

תודה. לצערי זה לא עובד

חיברתי את הבלון עם הכבלים כמו שצריך

הרכב כמובן היה מונע עם מזגן דלוק על AC

המתנתי 3 וחצי דקות - אין אוויר קר

זה לא מוואקום כי הפעם האחרונה שמילאתי מזגן עשו לי וואקום והכל תקתק כמו שצריך..

והמזגן תקין במיליון אחוז!

ממה זה יכול להיגרם ? אולי צורת החיבור שלי לא טובה ?

היציאות של הכבל שונות - יש לך מושג מה מהן אני מכניס לבלון ומה מהם למתאם ?

פורסם

פה לדעתי נפלת במסקנה המתבקשת..

אם כל הגז ברח לך אז במקומו יש כרגע אוויר.

אם באת למלא בגז מערכת שכרגע מלאה באוויר, בלי לעשות וואקום אז בעצם לגז לא יהיה לאן להכנס.

כדי למלא גז חדש אתה צריך או לעשות וואקום או לעשות PERGE (לא יודע איך עושים ברכב).

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אוקיי אז עכשיו כשאתה אומר את זה אני נזכר בפרט קטן נוסף:

כשחיברתי את הכבל התחיל לצאת אוויר במשך כעשר שניות מהרכב, ממש כמו אוויר של מזרן ים שיוצא כשלוחצים אותו

ורק לאחר מכן התחלתי בתהליך.. אז בעצם האוויר יצא לא ?

ז"א לא ברור לי איך הוא יכול לצאת וגם להיכנס במקביל

ומוזמן 11 תודה לך, אני ממודיעין

בכל אופן במידה ואתה צודק ואני אעשה וואקום במוסך, במילוי הבא בעוד שלושה שבועות אצטרך שוב לעשות וואקום ?

פורסם
פה לדעתי נפלת במסקנה המתבקשת..

אם כל הגז ברח לך אז במקומו יש כרגע אוויר.

אם באת למלא בגז מערכת שכרגע מלאה באוויר, בלי לעשות וואקום אז בעצם לגז לא יהיה לאן להכנס.

כדי למלא גז חדש אתה צריך או לעשות וואקום או לעשות PERGE (לא יודע איך עושים ברכב).

לא רק שלא יהיה לו לאן להיכנס - גם הלחות באויר לא עוזרת ויכולה לפגוע במדחס (לאורך זמן)

זו הסיבה שעושים purge - להוציא את כל האוויר מהמערכת. אח"כ צריך למלא גז עם שמן לפי ספסיפיקציות יצרן.

פורסם

אני אנסה להסביר:

המערכת היא מערכת אטומה, אם יש דליפה אז הגז שנמצא בלחץ גבוה בתוך המערכת בורח החוצה ומה שנכנס במקומו זה אוויר בלחץ אטמוספרי. אם אתה מנסה דוחף גז לתוך מערכת מלאה באוויר אז כדי שהגז יוכל להכנס צריך שלאוויר יהיה לאן לצאת - אבל אין.

כדי להתגבר על זה עושים וואקום - מחברים משאבת וואקום ששואפת את האוויר והלחות מתוך המערכת החוצה. אחרי פעולה זו ניתן לטעון את המערכת בגז טרי.

כאשר חיברת צינורית (אני מניח שעוד לא חיברת את הבלון בשלב הזה) לפתח המילוי (אגב חיברת לפתח של הלחץ הנמוך כמו שצריך?)

אז כנראה היו שאריות של גז במערכת והוא ברח כי כאשר מחברים צינור אז נלחץ בפנים הוינטיל והגז משתחרר.

אני חושב שאתה יכול לעשות PURGE כתחליף ברירת מחדל לוואקום כך: (אם אני טועה בבקשה תקנו אותי)

1.על רכב כבוי חבר צינור עם בלון לפייה של לחץ נמוך ופתח את הבלון.

2.לחץ על הונטיל של הלחץ הגבוה, תן לאוויר לצאת עד שתראה שמתחיל לצאת גז ואז שחרר את הונטיל שייסגר.

3. תמלא גז כמה שנכנס ואח"כ תתניע ותמלא עד שיהיה קריר.

למען הפרוטוקול - אם בורח לך כל הגז תוך 3 שבועות אז אתה נזק סביבתי רציני ולדעתי עדיף לך להשקיע ולתקן את הדליפה, מה שצריך זה רק למצא מוסך מצקועי.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

תודה אני תכף אבדוק את זה

רק משהו קטן וחשוב לפני כן,

איך אני יכול לזהות את הפיה עם הלחץ הנמוך או את הפיה עם הלחץ הגבוה

אני מצרף תמונה של שתיהן

2.jpg

4.jpg

פורסם
תודה אני תכף אבדוק את זה

רק משהו קטן וחשוב לפני כן,

איך אני יכול לזהות את הפיה עם הלחץ הנמוך או את הפיה עם הלחץ הגבוה

אני מצרף תמונה של שתיהן

התכוונתי לשני החיבורים שיש למערכת הגז ברכב. יש אחד של יניקה (לחץ נמוך) ואחד לדחיסה (לחץ גבוה).

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

על מה אתה מדבר.. אתה בטוח שיש שם שתי יציאות ?

אני התעסקתי רק עם יציאה אחת

בכל אופן מה באמת ההבדל בין שתי היציאות שבתמונה ?

וממש תודה על העזרה :)

פורסם
תודה. לצערי זה לא עובד

חיברתי את הבלון עם הכבלים כמו שצריך

הרכב כמובן היה מונע עם מזגן דלוק על AC

המתנתי 3 וחצי דקות - אין אוויר קר

ממה זה יכול להיגרם ? אולי צורת החיבור שלי לא טובה ?

היציאות של הכבל שונות - יש לך מושג מה מהן אני מכניס לבלון ומה מהם למתאם ?

חבר יקר, אתה עושה שטויות מבלי להבין את התוצאות של מעשייך. אתה גורם ליותר נזק למערכת המיזוג מאשר תועלת.

נראה לך שאתה ממלא אוויר/גז בכדור רגל או מנפח בלון ?

תעשה טובה לנו ולעצמך וגש למזגניסט.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבנתי אותך סבבה

בוא נתלה שלט גדול בפורום "נא לגשת למוסך" ונסגור את הפורום

חשבתי שהרעיון של הפורום זה שנבין קצת יותר..

אני יודע שאין לי ידע בזה, זו הסיבה שהאשכול הזה נפתח לא ?!

בכל אופן מצאתי את היציאה השניה, אני באמת אלך למוסך ויהיה בסדר

תודה לכולכם (חוץ מלמוציא חשק בסוף האשכול) ושיהיה אחלה ערב

פורסם

אתה לא תצליח לחבר את הבלון לצינור ברכב מהסיבה הפשוטה שחסר לך מתאם בין הצינור הרגיל לחיבור ברכב... (את זה תוכל לרכוש גם כן בחנויות אספקה של אביזרי קירור ומיזוג). ללא סט שעונים זה דיי חסר ערך למלא גז, שלא לדבר על שקילה של הגז וכד' (המינימום של המינימום זה סט שעונים, בלון, מחברים וצינורות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...