Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ראיתי רכב שמצא חן בעיני. לקחתי אותו לבדיקה ושילמתי עליה 500 ש"ח. סיכמנו על המחיר לחצנו יד והלכנו לדואר לעשות העברת בעלות. הגענו לדאור ואמרתי לפקידה שאני רוצה לעשות העברת בעלות אבל קודם אני רוצה לעשות בדיקת חובות שילמתי לה 81 ש"ח. והיא בדקה את הרכב ואמרה שהרכב ממושכן והדפיסה לנו 3 דפים. המוכר ואני הינו מופתעים והוא טען שהוא לא ידע מזה כלל (התברר שהרכב מושכן על ידי היד ה1 אחרי חודשים שהוא יצא מהחברה והיום הרכב כבר יד 4) בסופו של יום אחרי שניסנו לבטל את המישכון ולסיים את העיסקה פרוצדורה שכנראה תיקח 3 שבעות (וגם זה לא בטוח) העסקה התבטלה. דרשתי מהמוכר 580 ש"ח בחזרה על הבדיקות שעשיתי לרכב בטענה שעם היתי יודע מראש שהרכב ממושכן לא הייתי בא לראות אותו בכלל!

מה החוק אומר בעניין זה האם המוכר צריך לפצות אותי ולתת לי 580 ש"ח?

תודה....

פורסם

יש מצב שהמוכר לא ידע, אם הוא לא עשה בדיקת משכון אז גם הוא לא יודע.

אם הרכב היה טוב אז שיוריד את המשכון ותרכוש אותו, פרוצדורה כזו תיקח בערך 3 שבועות, באיזה רכב היה מדובר?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מאחר והמוכר הוא לא זה שמישכן את הרכב, אלא בעלים קודמים - אין לך דרך להוכיח כי הוא היה מודע לכך.

ובלי הוכחה ידע מוקדם - אין לך קייס להגשת תביעה.

אינני מאמין שהוא יכול לבטל את המישכון (אלא אם הוא ישלם את המשכנתא / חוב שבגינו הרכב מושכן).

פורסם
יש מצב שהמוכר לא ידע, אם הוא לא עשה בדיקת משכון אז גם הוא לא יודע.

אם הרכב היה טוב אז שיוריד את המשכון ותרכוש אותו, פרוצדורה כזו תיקח בערך 3 שבועות, באיזה רכב היה מדובר?

אז אני מבין שהפסדתי 581 ש"ח. והבן אדם מחפש פריאר שלא יעשה בדיקות.....

לדיברי סגן מנהל הבנק שאיתו דיברנו הפרוצדורה אחרי שבעלי החשבון שפתח את המישכון יבוא ויסדר את זה זה יקח משהו כמו 2-

3 שבעות.

הרכב הוא סיאט איביזה ספורט שנת 2003 ידני 6 הילוכים 1900 סמק טורבו דיזל 130 כ"ס צבע תכלת מטאלי שמפוסמת עדין ביד 2.....

מה זה אומר בכלל משכון? האם מי שמשכן את הרכב (נניח וקיים חוב) לא ישלם את החוב אפשר לבוא ולעקל את הרכב מהבן אדם שרכש אותו למרות שהוא כבר לא רשום על בעל המישכון?

פורסם

האמת? נשמע קצת מוזר.

מנהל הבנק אמר לכם ממתי המשכון?

הרי אם הוא מחכה לבעל החשבון שיבוא ויסדר את העניינים, זה אומר שהוא עדיין משלם לבנק כל חודש עבור הרכב?!

וכייון שעעברו כבר 10 שנים, נראה קצת מוזר (לא מכיר יותר מדיי בנקים שיסכימו לפרוס תשלום לרכב ל10 שנים,אלא אם הריבית אכזרית). והרי אם הוא הפסיק את התשלום באמצע, הרי שהרכב כבר היה מעוקל.

לכן, סביר להניח שמדובר במשהו פורמאלי שמצריך רק חתימה של לוקח המשכנתא.

ולשאלתך הנוספת לגבי העיקול - בעיקרון כן - אם הוא משכן את הרכב לצורך קבלת ההלוואה, הרי שהרכב שייך על פי חוק לבנק, ולא משנה מי הבעלים שמופיע במחשבים של משרד התחבורה.

פורסם

אישור ביטול המשכון אכן יכול לקחת שבועיים,

אם זאת, ניתן לגשת פיזית לרשם המשכונות ולהוציא אישור שהמשכון יבוטל במקום.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אחד העובדים שלי סגר משכנתא לפני 11 שנה. לפני כחודש הוא ניסה למכור את הנכס והסתבר שהבנק לא ביטל את המשכון.

לאחר בירור קצר הבנק ביטל את המשכון.

אין בהכרח קשר ישיר בין חוב לבין משכון. כנראה מדובר בבעיה פרוצדורלית בבנק.

לא הייתי מבטל עסקה על הרקע הזה. בקש מהמוכר שיסלק את המשכון וימציא לך מסמכים שמוכיחים כי כך נעשה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אישור ביטול המשכון אכן יכול לקחת שבועיים,

אם זאת, ניתן לגשת פיזית לרשם המשכונות ולהוציא אישור שהמשכון יבוטל במקום.

עידן

יצא לך לגשת פעם פיזית לרשם המשכונות? :shock:

פורסם
אז אני מבין שהפסדתי 581 ש"ח. והבן אדם מחפש פריאר שלא יעשה בדיקות.....

לדיברי סגן מנהל הבנק שאיתו דיברנו הפרוצדורה אחרי שבעלי החשבון שפתח את המישכון יבוא ויסדר את זה זה יקח משהו כמו 2-

3 שבעות.

הרכב הוא סיאט איביזה ספורט שנת 2003 ידני 6 הילוכים 1900 סמק טורבו דיזל 130 כ"ס צבע תכלת מטאלי שמפוסמת עדין ביד 2.....

מה זה אומר בכלל משכון? האם מי שמשכן את הרכב (נניח וקיים חוב) לא ישלם את החוב אפשר לבוא ולעקל את הרכב מהבן אדם שרכש אותו למרות שהוא כבר לא רשום על בעל המישכון?

1. היית יכול לבדוק את המשכון תמורת 10 ש"ח דרך האינטרנט לפני שבכלל לקחת את הרכב לבדיקה במכון.

ברכב הבא (אם העסקה הזו בסוף לא תסתדר) עדיף לעשות כך. ואז מקסימום הלכו 10 ש"ח. צריך רק מספר רישוי.

2. מאוד מוזר מה שסגן המנהל אמר לך.

תנסה ללחוץ יותר.

אם ההלוואה כבר שולמה אז הם לא צריכים אישור של אף אחד, הבנק רק צריך לשלוח לרשם המשכונות בקשה למחיקת המשכון.

אם ההלוואה לא שולמה אז זה כבר סיפור אחר ואז באמת הבנק רשאי לעקל את הרכב ואפילו לתפוס אותו פיזית, גם אם עבר בעלויות בינתיים. בפועל הסיכוי שיטרחו לתפוס פיזית רכב בן 10 - קלוש.

נראה לי שהסגן הזה פשוט התעצל ללחוץ על כמה כפתורים במחשב ולבדוק אם ההלוואה כבר שולמה או לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...