Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לא מדובר בטכני, משום שאני לא מבקש עצות איך לשמור על הצבע. כן מדובר בשרשור כללי.

בזמן האחרון אני רואה יותר ויותר רכבים חדשים יחסית, שהצבע החיצוני שלהם דהה והתקלף ופנסי החזית שלהם כבר אטומים - וכל זה מנזקי שמש.

דוגמא מהיום: אופל קורסה כחולה סיומת 57 וטויוטה קורולה כחול כהה סיומת 61. הרכבים נראים רע מאוד, כל הלכה התקלפה, אך הבעלים מקפידים על מגן שמש לשמשה הקדמית. פיאט פונטו ספייס כל הצבעים חוץ מלבן ועוד ועוד...

אני באופן אישי ער לבעיה הרצינית הזאת של חובבי הרכב, ופשוט חונה מתחת לעצים שאוטמים 100% או ששם כיסוי לרכב. לאחרונה נקרע הכיסוי ששימש אותי ב- 4 השנים האחרונות, ולאחר שעשיתי ווקס מקיף התחדשתי בכיסוי חדש, ובכך אני ממשיך את מסורת כיסוי הרכב.

אז השאלה היא כזאת: האם יצרני הרכב חוסכים עלינו ומשתמשים בצבעים גרועים, או שהשמש במדינה שלנו כ"כ חזקה, עד רמה קיצונית שגם מכוניות חדשות סובלות מנזקי שמש קשים לצבע, לפנסים ולגומיות?

פורסם

לפי דעתי , הרכב עומד בחוץ 24/7 + שמש בארצנו מאודדדדד חזקה והינה לך התוצאה של זה .

גם אני מקפיד לשים מגן שמש מקדימה כי אם לא חצי מהדשבורד יימס ויהיה דביק.

פורסם

זה שמישהו שם בפנים סוכך שמש לא אומר שהוא שומר על הרכב שלו מבחינה חיצונית. לדעתי זה נובע מהזנחה של ניקוי הרכבים כל זמן מסוים (שהוא בגדר הסביר, נניח כל חודש).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה תלוי, איפה הרכב עומד (בשמש או בצל), אך מטפלים ברכב (שטיפה עם סבון יעודי לרכב או סבון כלים), סוג הצבע (זה תלוי ביצרן, האם הצבע חזק, עובי הלכה).

מגן שמש זה יותר כדי להגן מהשמש לחמם את הקבינה (לפחות מבחינת אלה ששמים אותו).

נ.ב. שים לב שרוב הרכבים שציינת שייכים או לחברות (כך שלבעלים פחות אכפת מהרכב ומהצבע), או לצעירים שמעדיפים מצד אחד להשקיע את הכסף בדלק (אז הם לא קונים שמפו לרכב) ומצד שני רוצים שהרכב יהיה נקי ויפה אז משתמשים במה שיש בבית (סבון כלים שתורם לקילופי הלכה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

פנסים נוהים כיוון שברכבים החדשים הפנסים עשויים מ"פלסטיק"

פעם הפנסים היו זכוכית ונשארו כחדשים לנצח או עד שצפוי הכרום בפנים היה מתקלף.

כנראה שזול יותר לייצר מפלסטיק אבל בטח ההסבר של היצרנים הוא שזה חוסך משקל ובטיחותי יותר.

פורסם

מדברי פחח - צבע הרכב בישראל מחזיק עד שהוא מתחיל לדהות כ-5 שנים, פלוס מינוס שנה-שנתיים תלוי בגוון, איכות הצביעה ויחס הבעלים לצבע.

רכבים שמתחילים להתקלף היום, במידה ולא עברו צביעה חאפרית (אם כן, אז הרבה יותר מהר), זה רכבים ממודלים 2006-2008.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פנסים נוהים כיוון שברכבים החדשים הפנסים עשויים מ"פלסטיק"

פעם הפנסים היו זכוכית ונשארו כחדשים לנצח או עד שצפוי הכרום בפנים היה מתקלף.

כנראה שזול יותר לייצר מפלסטיק אבל בטח ההסבר של היצרנים הוא שזה חוסך משקל ובטיחותי יותר.

לפחות לגבי עניין הזכוכית, שמעתי פעם שיש תקנה ממשלתית (באירופה) נגד זה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מדברי פחח - צבע הרכב בישראל מחזיק עד שהוא מתחיל לדהות כ-5 שנים, פלוס מינוס שנה-שנתיים תלוי בגוון, איכות הצביעה ויחס הבעלים לצבע.

רכבים שמתחילים להתקלף היום, במידה ולא עברו צביעה חאפרית (אם כן, אז הרבה יותר מהר), זה רכבים ממודלים 2006-2008.

תחליף פחח :-)

איזה ייצרן צובע רכב חדש בצביעה חאפרית ?

איזה כייף לי :)

פורסם
זה תלוי, איפה הרכב עומד (בשמש או בצל), אך מטפלים ברכב (שטיפה עם סבון יעודי לרכב או סבון כלים), סוג הצבע (זה תלוי ביצרן, האם הצבע חזק, עובי הלכה).

מגן שמש זה יותר כדי להגן מהשמש לחמם את הקבינה (לפחות מבחינת אלה ששמים אותו).

נ.ב. שים לב שרוב הרכבים שציינת שייכים או לחברות (כך שלבעלים פחות אכפת מהרכב ומהצבע), או לצעירים שמעדיפים מצד אחד להשקיע את הכסף בדלק (אז הם לא קונים שמפו לרכב) ומצד שני רוצים שהרכב יהיה נקי ויפה אז משתמשים במה שיש בבית (סבון כלים שתורם לקילופי הלכה).

יש איזשהיא הוכחה ששמפו יעודי שומר על הצבע יותר מסתם סבון כלים מצוי? הרי שמפו זה לא וקס ונועד רק לנקות את הרכב, זה לא חומר שנשאר על הרכב יותר מיומיומיים.

פורסם

אם יש הוכחה אני לא יודע, אבל ממה שאני יודע, שמפו יעודי לרכב שונה בהרכבו משמפו רגיל, עדיף שתשאל בפורום דיטיילינג תקבל תשובה מדוייקת הרבה יותר.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

^ אתה לא רציני נכון ? :puzzled:

ברור שהוא שונה ! זה שמפו ייעודי לרכב. יש בו חומרים שמיועדים לשמירת צבע הרכב, אין בו מלחים, ממיסים וכל מיני דרעק אחר.

זמין 8)

פורסם

בקריאה שוב אני מבין כמה אדיוט יצאתי, התכוונתי להגיד שאני לא יודע על משהו מדעי (שחיפשו, בדקו וגילו) אבל שאני כן יודע שההרכב שונה ומכאן אני מסיק שכנראה זה כן מזיק.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

^ אין בעיה, אבל על טעויות משלמים (:oops:), לכן בסוף שבוע אתה עושה:

א. שואב אבק לרכב.

ב. שטיפה.

ג. פלסטלינה.

ד. ווקס.

ה. טיפול צמיגים וג'אנטים.

אם אתה עושה אותה טעות פעם נוספת יהיה גם משא אלונקות עם באגירה על האלונקה ואתה מתחתיה ! 8)

זמין 8)

פורסם

מה? על מה אתה מדבר... יש לי רכב 2008 בצבע כהה שלא קרוב אפילו להתקלפות. חונה הרבה בשמש. וגם אם כן, לא ביג דיל ולא משהו שאי אפשר לסדר

• תוכן חדש...