Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יכול להיות שהוא פשוט פרס אותה להמון שנים וישלם בסופו של יום כפליים ממך?

אני פרסתי ל 25 וגם הוא.

פשוט הוא קיבל הלוואת זכאים פי 4 ממני ובריבית עדיפה וקיבל מענק מקום בגובה 25% מהנכס כשאני קיבלתי הלוואת מקום של 10% בריבית קרובה לריבית השוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת - זה סדר הגודל של ההנחות שהיו והן הגיוניות. הוא בן לעולים, גם אם עלה בגיל צעיר. שנקודת ההתחלה שלך טובה בהרבה משלו, אין מה לעשות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חרדת הגיוס.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4380809,00.html

"אין עוד מקרה דומה בכל הפלנטה שעליה אנו חיים, שבו מאות-אלפי אנשים בוחרים לחיות חיים לא יצרניים - לא בגלל נכות או מגבלה, כי אם כדרך חיים, ומצפים משאר האוכלוסייה לממן אותם, להגן עליהם ולספק להם שירותים המאפשרים להם לחיות את חייהם בנוחות."

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
כנראה שיסגרו את השאטלר מתישהו, כן.

יש פה כל מיני מהפכות או חצי מהפכות שצריך לעשות ואני לא יודע איך. אני חושב שרוב הזמן המדינה מעדיפה להתייחס לזה כאילו שהבעיה לא קיימת בשני המגזרים, ומן הצד השני, אנשים כ"כ שונאים גם ערבים וגם חרדים שרק רוצים שידפקו, בלי לחשוב מה הלאה.

בסוף הם אחוז לא מבוטל באוכלוסיה, ונכון שבעיקר בגללם ישראל מככבת כל פעם בדוחות העוני (אבל לא רק בגללם), אבל זה לא משנה. הרי ככה זה בכל מדינתצ עולם שלישי בעולם כולו.

בסוף אי אפשר לתת פתרון שהוא רק עונש, כי זה רק יהפוך אותם לעניים יותר (מה גם שההנחה שהם כולם לא עובדים היא פשוט לא נכונה). אני חושב שהדרך היחידה לשנות את שתי החברות המסורתיות כאן היא על ידי חינוך הילדים למשהו שונה, אבל איך לעשות את זה מבלי ליצור מרד פחות או יותר, אני לא באמת יודע.

שוב אני מדבר רק על הפרזיטים, שלא יוצאים לעבוד מבחירה ולא עשו צבא מבחירה (לצערי יש לא מעט חילונים שמתחמקים משירות צבאי ומשירות לאומי אבל המדינה עושה את המקסימום בנושא)

שיעשו רפורמה שתאלץ אותם לצאת לשוק העבודה (בנוגע לחינוך כבר עכשיו נלחמים לתקצב מוסדות דתיים שמלמדים ליבה ולא רק דת), או שיקחו את הילדים שלהם לנגב ויתפללו שם בחינם, יחיו כמו חיו לפנה"ס

יגדלו משקים פרטיים. לא רוצים לעבוד, אז אין לכם שימוש בכסף. תחיו כמו האדם הקדמון.

זה מעניין, מצד אחד הם צריכים את המדינה לטובת קצבאות מצד שני לא רוצים לעבוד ולא רוצים לעשות צבא ובמקביל מולידים ילדים ללא הכרה. אז זהו שאינדונזיה זה לא כאן, ואם הם לא יקחו את עצמם בידיים הקול השפוי בעם יגרום לממשלה לקחת את הנושא הזה שהיה סטטוס קוו מאז קום המדינה.

ברגע שהמדינה תפסיק לתקצב ותגביל ילודה, אז נהיה בנקודת פתיחה שבה הם ללא כל אמצעים יצטרכו לבחור בחיים פרימיטיביים

או בחיים משולבים של דת-צבא ועבודה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אני חושב שאתה, כמו רבים אחרים, מייחס להם כוונות או צורת חשיבה לא קיימת, לפחות לא אצל החרדים. אני לא חושב שחרדי שמקדיש את חייו ללימוד תורה (ואני לא יודע כמה כאלו יש, מבחינה מספרית), קם יום אחד בבוקר ואומר לעצמו "אני לא מתכוון לעבוד. למה לי לעבוד? בא לי לחיות בבטלה". זה עניין של חינוך לכך שלשבת מול ספר תורה כל היום זה יותר חשוב מלעבוד ולכן מגיע לו שיפרנסו אותו. יש הרבה גנבים בכל מגזר, אבל אנחנו מדברים כאן על דפוס חשיבה שונה ולא על "למה לי לעבוד כשאני יכול לגנוב?".

שוב, אני לא יודע אם זה פתיר בישראל יותר ממה שזה פתיר בכל מדינת עולם שלישי אחרת. תסתכל לדוגמא על מדינה כמו ברזיל: כמה מיליונים שם חיים בפאוולות מתחת לקו העוני? כמה ילדים יש שם במשפחה ממוצעת? כמה מהם עובדים או חיים על חשבון ביטוח לאומי כלשהו?

אנחנו פשוט הורגלנו לחשוב שאנחנו מדינה מערבית, כמו איזה דנמרק או משהו כזה, ובפועל אנחנו הרבה יותר קרובים למדינות אסיה או דרום אמריקה. בגלל זה גם כ"כ נח לנו לעשות את מה שכתבתי עליו קודם - להגיד פעם אחר פעם שאין באמת שום בעיה בישראל, אם לא מתייחסים לחרדים וערבים. אבל הם כאן והם לא יעלמו לשום מקום.

אולי צריך לשנות את החקיקה של כל מה שקשור לביטוח לאומי באופן גורף, כך שאנשים יקבלו תמיכה מהמדינה רק בתנאי שנתנו משהו שווה ערך לפני (למשל עבדו X שנים), או לחילופין הם חולים או משהו כזה. אולי גם צריך להגביל (או לפחות לא לעודד) ילודה. לדעתי הדגש הכי חזק צריך להיות על נושא החינוך. אצל החרדים זה בעיה חמורה, כי החינוך שלנו לא מעניין אותם ולא ברור לי איך אפשר לכפות עליהם משהו. הם הרי פשוט יביאו איזה מורה חצי פיקטיבי למתמטיקה, ובשיעור שלו הילדים ילכו לישון בערך. אצל הערבים והבדואים הבעיה היא אחרת - כל דוח אפשרי מציג את בתי הספר שלהם כמוזנחים, מקבלים הרבה פחות תקציב מהמדינה וכו'. עד שלא יתנו להם שיוויון אמיתי בחינוך, קשה לבוא אליהם בטענות על התוצרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

להגביל ילודה זה לא דמוקרטי-ואם אני משתכר ב50אלף בחודש אני לא רואה בעיה לכלכל בכבוד גם 6-7 ילדים.

אני בעד לבטל את קצבאות הילדים באופן גורף ולהעביר את הכסף למימון של יותר שעות הוראה ולרפורמה בחינוך פה.

לא הגיוני שהיסודי פה הוא בזבוז מוחלט של 6 שנים-למה ילדים לומדים 4 שנים לכתוב אותיות?זה משהו שאפשר לעשות תוך שבועיים.

ברגע שישנו לאנשים את שיטת החשיבה-ללמד אנשים להיות חרוצים ושקדנים בעלי יכולות גבוהות מגיל צעיר יהיה פה הרבה יותר טוב.

אני לא סובל את המנטליות פה של "דפקו אותנו בואו נתלונן ונבכה כמה רע" במקום לצאת ולעשות שעות נוספות או לקנות טיפה פחות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יש הרבה מאוד זרמים אצלם, חלק גדול מקדיש את חייו ללימוד תורה אולי גם בחסות הרב הראשי.

מבדיקות שנערכו ב2011 שיעור האבטלה אצל גברים חרדים הגיע ל46% (במגמת עליה, ב2008 היו 65% מובטלים).

אם נחזור לדיון, שיער הלא מועסקים עלה אצל החרדים פי 3 ב3 העשורים האחרונים. אבל זה עוד החלק הפשוט יחסית, תראה מה אומר פרופ' דן בן-דוד, מנהל מרכז טאוב

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000552372

אם השינויים שחלו במהלך העשור האחרון בלבד יימשכו, אזי בעוד שלושים שנה, ב-2040, יהוו החרדים והערבים 78% מכלל הילדים במערכת החינוך היסודית בישראל בזמן שחלקו של הזרם הממלכתי ירד ל-14% בלבד. יש להניח שמצב זה לא יתקיים, משני הטעמים הבאים. אם לילדים אלה יהיו דפוסי עבודה כמו של הוריהם היום, מדינת ישראל תתקשה להתקיים. לעומת זאת, אם יהיו להורי הילדים בעתיד שיעורי תעסוקה דומים למקובל במערב, הרי סביר להניח ששיעורי הילודה אף הם יהיו שונים מהיום.

פרופ' דן בן-דוד: "כדי שאותם בוגרים עתידיים יהיו מועסקים בעוד 30 שנה, עליהם לקבל היום חינוך התואם את הצרכים של משק מודרני. זה אינו המצב כיום בישראל. רמת החינוך בארץ בתחומי היסוד היא הנמוכה במערב באופן כללי, ובקרב שתי קבוצות אוכלוסייה אלה, היא אף נמוכה הרבה יותר."

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

ההשוואה לא נכונה בגלל היפוך התפקידים בחברה החרדית. אתה צריך לבדוק כמה בתי אב יש עם מפרנס אחד, שני מפרנסים ובלי מפרנסים בכלל ואת הנתון הזה להשוות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ציפור קטנה לחשה שהם שומרים נגיעה כל הזמן הזה ולהוטים לתת אחד לשני בראש. לכן הם מתחתנים. שתי המשפחות הן לא ממש מבוססות. כלומר, הזוג הצעיר יצטרך לעמוד ברשות עצמו. היא תיכנס להיריון, הוא יהיה חייל משוחרר, איזה פאקינג עתיד מחכה להם?

מנסים להסביר להם אבל הם חושבים שהם חכמים יותר מכולם. הם מאוהבים, הם יודעים יותר טוב מכולם איך החיים מתנהלים.

תביא להם מתנה לחתונה 20 קופסאות של קונדומים :idea:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תביא להם מתנה לחתונה 20 קופסאות של קונדומים :idea:

לפי כמות הילדים זה ייגמר להם מהר מאוד 8)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אם אתה רוצה שילדיך יגורו (כמו בארה"ב) בשכונות מוגנות עם שמירה חמושה שלזרים אסור להכנס אליה, אנחנו בדרך הנכונה.

אם אתה רוצה עתיד יותר ורוד, בצורה כזו או אחרת, צריך לטפל בילדים האלה ולא להגיד "שיזדיינו!"

אתה מוזמן לביקור מתי שנוח לך, אני גר בווסט הוליווד, שכונה שבה בתים נמכרים במיליוני דולרים והאוכלוסיה עשירה, אין לייזרים, אין שומרים, יש ילדים מקסימים ויש שלווה, בוורלי הילס הסמוכה - אותו הסיפור.

אני מלא צער כלפי הילדים הללו אבל אין מה לעשות, זה עצוב אבל זה קיים בכל מקום בעולם, אין שום הוכחה ש8 ילדים יגדלו להיות עבריינים, אני דווקא מכיר אישית המון סיפורי הצלחה שהגיעו ממשפחות קשות יום.

האמא עצמה דפוקה, להגיד שזה לא היה מתוכנן.... ילד ראשון - סבבה, ילד שני.... טוב נו.... בשלישי אני כבר אומר דחילאק!

haters will hate

• תוכן חדש...