Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מחבר מרים שמשות (משומש) לשתי חלונות לקולט שלי

אני צריך עזרה בחיבור של המרים..

יש לי ידע בחשמל

תודה רבה לעוזרים!

image.jpg

פורסם

קודם כל כדי שמרים השמשות יוכל לתפקד אתה חייב שתהיה לך אזעקה עם שלט שנועלת את הרכב או שלטי נוחות.

בעזרת מנורת ביקורת אתה מאתר את הכבל שתפקידו לעלות את החלון של הנהג. לוחץ על לחצן עליה של חלון הנהג ובודק עם המנורה באיזה כבל יש פלוס כשהלחצן המעלה מופעל.

אחרי שאיתרת את הכבל אתה חותך אותן. עכשיו יש לך שתי קצוות של הכבל: צד אחד הולך למפסק וצד אחר הולך לכיוון של מנוע של החלון.

את החוט הלבן מהמרים אתה מחבר לחוט של הרכב שהולך למפסק.

את החוט הלבן עם הפס השחור אתה מחבר לחוט שהולך למנוע של החלון.

אותו הדבר אתה עושה עם חלון הימין. לוחץ על הלחצן המעלה את החלון ומחפש עם מנורת ביקורת איזה כבל מגיב. (אתה יכול להשתמש בכפתור של החלון הימני שנמצא בקונסולת הכפתורים של הנהג. לא חייבים להריץ כבלים לדלת הימנית)

מוצא אותו וחותך.

את החוט האפור מהמרים אתה מחבר לחוט של הרכב שהולך למפסק.

את החוט האפור עם הפס השחור אתה מחבר לחוט שהולך למנוע של החלון.

את הכבל האדום אתה מחבר לפלוס קבוע חזק. תחפש פלוס מכבל עבה ליד מנעול הסוויץ' או הכי טוב תריץ כבל ישירות מהמצבר (דרך פיוז). אל תיקח פלוס מהרדיו או מכל מיני מקורות חלשים, כי מנוע החלון הוא צרכן עוצמתי וכבלים דקים לא יתאימו לו.

כמו שאמרתי הכי טוב ישירות מהמצבר. תתקין בית פיוז על הכבל פלוס הכי קרוב למצבר.

את הכבל השחור אתה מחבר למינוס (כל חלק מתכתי ברכב).

כדי לבדוק שהכל מחובר נכון אתה מוריד את החלונות למטה, מוציא מפתח מהסוויץ ונגע לשנייה עם הכבל הצהוב במינוס. אם חיברת הכל טוב אז כל החלונות צריכים להיסגר. בסוג המרים הזה רוב הסיכויים שהחלונות ייסגרו אחד אחרי השני ולא ביחד.

השלב הבא הוא לחבר את הפיקוד של המרים לשלטי נוחות/אזעקה. בדרך כלל באזעקות יש כבל מיוחד למרים שמשות שנותן פולס קצר של פלוס או מינוס כשלוחצים על נעילה בשלט. אתה צריך למצא אותו עם מנורת ביקורת. שים לב שלא משנה לך אם זה יהיה פולס שנותן פלוס או מינוס, העיקר שהוא ייתן את זה רק בנעילה. את החוט שמצאת בשלטי נוחות אתה מחבר לאחד מהכבלים הצהוב או הכחול (תלוי אם מצאת פיקוד פלוס או מינוס).

פורסם
ק

אחרי שאיתרת את הכבל אתה חותך אותן. עכשיו יש לך שתי קצוות של הכבל: צד אחד הולך למפסק וצד אחר הולך לכיוון של מנוע של החלון.

את החוט הלבן מהמרים אתה מחבר לחוט של הרכב שהולך למפסק.

את החוט הלבן עם הפס השחור אתה מחבר לחוט שהולך למנוע של החלון.

אותו הדבר אתה עושה עם חלון הימין. לוחץ על הלחצן המעלה את החלון ומחפש עם מנורת ביקורת איזה כבל מגיב. (אתה יכול להשתמש בכפתור של החלון הימני שנמצא בקונסולת הכפתורים של הנהג. לא חייבים להריץ כבלים לדלת הימנית)

מוצא אותו וחותך.

את החוט האפור מהמרים אתה מחבר לחוט של הרכב שהולך למפסק.

את החוט האפור עם הפס השחור אתה מחבר לחוט שהולך למנוע של החלון.

היי fixxxer,

לפי מה שאני מבין, פשוט "גודעים" את המתח המקורי של החלון מהמפסק.

יש לי שאלה שקשורה לאופן הפעולה של המרים שמשות, אולי תוכן לענות עליה.

האם במצב החדש כשהמרים שמשות מחובר, החלון עדיין מקבל זרם מהמפסק או שעכשיו המפסק רק נותן אות למרים השמשות לתת זרם לחלון (זרם שמגיע מההזנה של מרים השמשות)?

אם לא, מדוע צריך שני קצוות? למה לא פשוט לחשוף את החוט שיוצא מהמפסק אל המנוע ולחבר אליו רק חוט אחד מהמרים (בדומה להתקנת שלטי נוחות - פולס הנעילה/פתיחה "מצטרף" אל החוט של הנ"מ באמצע, ללא צורך בשני חיבורים)

האם במצב שאחרי ההתקנה, אם אפגיש בין ארבעת הקצוות (חוט שיוצא ממפסק, חוט שמגיע לחלון, ושני חוטים של מרים השמשות - אפור ואפור/שחור לדוגמא) המרים עדיין יתפקד כרגיל?

אם כן, נראה לי שיש לי כיוון לתעלומת החלון המאוד איטי בצד הנוסע אצלי ברכב.

מקווה שהייתי ברור מספיק.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

למה "גודעים" ולא "מתיישבים" על החוט? :roll: אני חושב שזה כדי למנוע חזרה של הזרם בכיוון השני, כלומר כדי שהחלון יעלה ולא יירד. אני לא בטוח ב 100% אבל במרים הזה ככה זה עובד.

יש מרימי שמשות לרכבים שבהם לא חותכים את החוטים, אלא מתחברים אליהם. אבל גם שם יש 2 חוטים לכל חלון. לא יודע למה :?

למה אצלך החלון איטי אני לא יודע. תן כמה שיותר פרטים. חלון חשמל מקורי או התקנה מקומית? עובד לאט רק במרים שמשות או גם איטי בהפעלת הלחצן כשהמנוע מונע? ניסית למרוח ספריי סיליקון על הגומיות\מסילות של החלון? איזה רכב זה?

פורסם

החלון יעלה או ירד בהתאם לכיוון של הזרם, במנועי זרם ישר לפי מה שאני יודע, בהיפוך הקטבים הופכים את כיוון הסיבוב.

הרכב שלי הוא פונטו 98, חלון חשמל מקורי. עולה לאט תמיד כשמשתמשים במתג הנהג.

עשיתי אינספור טיפולים למנגנון החלון, ספריי סיליקון על המסילות, גירוז של הכבל והמנגנון הפנימי. עוזר לשעתיים מקסימום.

אני משוכנע שהבעיה היא חשמלית, בגלל שממתג צד הנוסע החלון עולה מהר יחסית. וממתג הנהג החלון עולה לאט.

יש מרים שמשות, שסביר להניח שמחובר לחיווט שיוצא מצד הנהג.

אני לא יודע לגמרי איך הוא פועל, ייתכן והוא אשם בתופעה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...