Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כמו תמיד, אני מגיע לפורום בנסיון למצוא תשובה, לשאלות שדוד גוגל לא יודע לענות...

אני צריך לחשב את הלחץ שיוצרת גלגלת (צורתה כמו גלגל של רולר-בליידס) על משטח ישר.

הגלגלת נדרש לבצע מעוות פלסטי (דפורמציה) על חומר הגלם השטוח.

יאללה רוצו...

מתחדשת*

פורסם

אתה יודע מה שטח הגלגלת שנוגע בפועל במשטח הישר? לדעתי צריך לנסות למדוד את זה כי זה תלוי במספר פרמטרים כמו קוטר הגלגלת והחומר ממנו היא עשויה וכמה כוח את מפעיל, משום שהגלגלת נמעכת במגע עם המשטח כך שיוצא מעגל קטום. אם תדע מה השטח שבא במגע אז הנוסחה פשוטה: F/A

כאשר: F= הכוח בניוטון

A = השטח שבא במגע

פורסם

זו שאלת מליון הדולר... למצוא את השטח השקול לפי הרדיוסים של הגלגלת.

יש לי נוסחאות למציאת רדיוס שקול של שני צילינדרים מקבילים שנוגעים זה בזה, אך לא שטח נקודתי.

לשאלתך, הגלגלת עדיין לא נבחרה, ובגלל זה ישנה גמישות בנוגע לבחירת הגאומטריה שלה.

נוסחה פרמטרית שתאפשר למצוא יחס של רדיוסים לכוח נדרש תהיה אופטימלית.

עריכה:

ראיתי את התוספת שלך.

מה שרשמת אינו מדויק, משום שחומר הגלגלת יותר קשיח מחומר הגלם, ומכך שהחומר נמעך ביחס לכוח (לחץ) המופעל עליו.

מה גם שלא כל הגלגלת חודרת את חומר הגלם, אלא יוצרת מעוות מקומי תו"כ גלגול ע"ג חומר הגלם. מסיבה זו לא ניתן להזין ישירות את שטח המגע, אלא יש לחשב שקול שלו לפי גאומטריית הגלגלת.

מתחדשת*

פורסם

נקודת המוצא שלך שגויה.

אתה צריך להחליט איזו תעלה אתה רוצה שהיא תחרוץ ומה קוטר הגלגלת. מכאן אתה בונה נוסחא פשוטה (גיאומטריה של תיכון) שתיתן את שטח המגע כפונקציה של השקיעה כשאתה מתייחס רק לחצי השטח (הגלגלת זזה קדימה ולכן שטח המגע הוא מהאנך קדימה ולא כל השטח).

עכשין קח את חוזק הכניעה של החומר כפול הכוח שהגלגלת מסוגלת להפעיל ותקבל את שטח המגע המקסימלי שהיא תוכל למעוך. משתי המשוואות חלץ את השקיעה.

קח בחשבון שזה עדיין חישוב תיאורטי כי הלחיצה היא רדיאלית אבל זה קירוב טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שלום לכולם

כמו תמיד, אני מגיע לפורום בנסיון למצוא תשובה, לשאלות שדוד גוגל לא יודע לענות...

אני צריך לחשב את הלחץ שיוצרת גלגלת (צורתה כמו גלגל של רולר-בליידס) על משטח ישר.

הגלגלת נדרש לבצע מעוות פלסטי (דפורמציה) על חומר הגלם השטוח.

יאללה רוצו...

חסר נתונים.

האם הגלגלת נלחצת ע"י כוח קבוע (למשל קפיץ) או על ידי מוביל שמכתיב חריץ בעומק קבוע?

מה התנגדות החומר ? דוגמאות קיצוניות: כמו חמאה? כמו עץ? כמו מתכת רכה?

גם אם תמצא את שטח המגע, הלחץ אינו אחיד לאורך קשת הגלגלת.

חישוב כזה מצריך אנליזה די מסובכת במקרים מסוימים.

אם אתה יכול לערוך ניסוי, זה עדיף.

בהצלחה

יהודה

פורסם
חסר נתונים.

האם הגלגלת נלחצת ע"י כוח קבוע (למשל קפיץ) או על ידי מוביל שמכתיב חריץ בעומק קבוע? מפעיל אנושי, ע"י מוט מוחזק ביד.

מה התנגדות החומר ? דוגמאות קיצוניות: כמו חמאה? כמו עץ? כמו מתכת רכה? אלומיניום.

גם אם תמצא את שטח המגע, הלחץ אינו אחיד לאורך קשת הגלגלת. הגלגלת אינה הנושא. חומר הגלם שהגלגלת לוחצץ עליו רלוונטי.

חישוב כזה מצריך אנליזה די מסובכת במקרים מסוימים.

אם אתה יכול לערוך ניסוי, זה עדיף. גם אם יכלתי לערוך ניסוי, עדיין הייתי נדרש לגיבוי בצורת חישוב.

בהצלחה

יהודה

תגובותיי באדום.

חידוד קל: אני לא מחפש לדעת במדויק את מהלך הכוחות, לכן החמרות והנחות הגיוניות (כמו שהוצעו ע"י רוכב בלילה) עזרו וקידמו אותי מאוד.

מתחדשת*

• תוכן חדש...