Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פקקי מים במנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לירון שלום רב !

שאלתך טובה ובמקומה, ולדעתי לא דנו בה רבות בפורום !

פקקי המנוע נועדו למנועים שסבלים מקפיאה של מי הקירור, בגלל חוסר בשימוש באנטיפריז, במדינות קרות, על מנת למנוע סדק בבלוק בגלל קפיאת מי הקירור, הפקקים אמורים לעוף החוצה, ולמנוע את תופעת ההתפשטות בעת קפיאה.

כנ" ל בעת התחממות יתר של המנוע, כדי למנוע סדק והתפשטות ועוות למנוע, הפקקים אמורים לעוף החוצה.

בתקווה שסיפקתי את סקרונתך.

ציפור קטנה לחשה לי, שהנעת בעבר מנוע ללא רדיאטור וללא מי קירור בבלוק, של פורד קורטונה.במקרה כזה הפקקים לא יעופו.

בתקווה שסיפקתי את סקרונתך.

בברכה

צביקה

*** אליבבה הקדים אותי בשלוש דקות.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני הבנתי שזה בגלל היציקה של הבלוק .

ביציקה משתמשים בחול ולכן מהפקקים שוטפים את החול בסיום היציקה וסוגרים עם הפקק.

הפקקים לא אמורים להיפתח .

כנראה שבנוסף הם מצילים בלוק אם המים קופאים..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

בין קירות הצילינדר לשטח החיצוני של הבלוק יוצרים חללים ומעברים בזמן תהליך היציקה שמשמשים את מערכת קירור המנוע. תבנית חול יוצרת במהלך תהליך היציקה את החלל הזה וכאשר יציקת הבלוק מתקררת החול מפונה דרך חורים בבלוק. החורים האלו נאטמים ע"י פקקי מים, או באנגלית Core plugs.

153%20Core%20Plugs%20In.jpg

פורסם

יש גם פקקי מים חשמליים במדינות קרות, מחברים לשקע החשמלי בבית, וזה מחמם את הנוזל קירור או מפשיר אותו לפני שמניעים את הרכב.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני רוצה להוסיף שלפי דעתי במנוע עם צילינדר תותב רטוב לא קיימים פקקי מים כיוון שהחול מתהליך היציקה יכול לצאת דרך קדחי תושבות הצילינדרים (שרוולים/סליבים).

פורסם

תודה רבה לכולם!!

רציתי לשאול את צביקה, היות ואתה מוגדר כ"בעל מקצוע מומחה" רציתי לשאול אותך מה דעתך בנושא לאחר הדעות האחרות והשונות על תפקיד פקקי המים (למשל:"בין קירות הצילינדר לשטח החיצוני של הבלוק יוצרים חללים ומעברים בזמן תהליך היציקה שמשמשים את מערכת קירור המנוע. תבנית חול יוצרת במהלך תהליך היציקה את החלל הזה וכאשר יציקת הבלוק מתקררת החול מפונה דרך חורים בבלוק. החורים האלו נאטמים ע"י פקקי מים, או באנגלית Core plugs" על פי חגאי)

ועוד דבר, האם בלוק שיש בוא תותבים, או מכוניות עם שרוולים יש להם פקקים, ואם כן אילו מכוניות?

נ"ב אני נמצא כרגע בוויכוח מקצועי עם ידיד, אני מצדד בתשובה שלך ומחזק את טענתך, ואילו ידידי טוען שהפקקים נועדו רק לניקוי החול כמו שנאמר, אם לטענתך יש סימוכין בכתובים טכניים, אם כן תוכל לתת לי את המקורות לתשובתך.

תודה רבה לכולם על העזרה והתגובות.

• ספונסר פורום
פורסם

בעבר אני חיפשתי סימוכין ואף שלחתי הודעות לכמה יצרני מנועים,לא מצאתי שום הוכחה לכך שתפקיד הפקקים לשחרר לחץ בזמן קפיאה,ולמעשה בזמן קפיאה לרוב הפקקים לא יקפצו.

אורן

פורסם

אני אפנה אותך לויקיפדיה על אף שיש לקחת את כל הכתוב שם בעירבון מוגבל.

http://en.wikipedia.org/wiki/Core_plug

בפסקה האחרונה מתארים שם את מניעת נזק לבלוק המנוע כ"אגדה אורבנית" שאף יצרן רכב לא הצהיר עליה.

אם תרצה אתרגם לך את הפסקה.

פורסם

בפסקה האחרונה מתארים שם את מניעת נזק לבלוק המנוע כ"אגדה אורבנית" שאף יצרן רכב לא הצהיר עליה.

הנה התרגום המלולי לעברית, לפי גוגל:

תקע הקפאה אמיתי הוא התוספת הרחבה ממוקמת בצד של בלוק מנוע, שאמור להגן על הגוש מפני נזקים הקפאה.

Water expands when it turns to ice, and if the coolant does not have enough

antifreeze protection it can freeze and crack the engine block.

מים מתרחב כאשר זה הופך לקרח, ואם נוזל הקירור אין לו מספיק אנטיפריז הגנה הוא יכול להקפיא ולפצח את בלוק המנוע.

The freeze plugs (there are usually several) are supposed to pop out under such conditions to relieve the pressure on the block.

התקעים ההקפאה (יש בדרך כלל כמה) אמורים לצאת בתנאים כאלה כדי להקל את הלחץ על הבלוק.

ובנוגע לאגדה האורבנית :

ככל ניתן לקבוע זאת היא "אגדה אורבאנית".

No manufacturer has come forward and stated that the purpose of the holes in the side of any engine block are there for freeze protection.

אין יצרן הגיע קדימה וקבע כי תכליתו של החורים בצד של כל בלוק מנוע נמצאות שם כדי להגן על הקפאה.

The holes are simply core plugs.

החורים הם פשוט תקעי ליבה.

It is possible, and even likely, that freezing water will push a core plug out.

זה אפשרי, ואפילו סביר, שהמים קפואים ידחוף את תקע ליבה.

If the water doesn't freeze solid it's possible that there will be no damage to the block, but in most cases of a "hard freeze" the water jackets in the block will be cracked as well.

אם המים לא להקפיא מוצקים שזה אפשרי, כי לא יהיה שום נזק לבלוק, אבל ברוב המקרים של "הקפאה קשה" את מעילים המים בבלוק יהיו סדוקים גם כן.

It is a lucky person who finds core plugs pushed out due to freezing water with no block damage.

זהו אדם בר מזל שמוצא את תקעי ליבה נדחפו החוצה בשל מים קפואים ללא נזק בלוק.

פורסם

אז לפי מה שאני מבין מהטקסט (כמו שכתבתי קודם צריך לקחת אותו בעירבון מוגבל כי אין לו מקור) כנראה שגם במצב שפקקי המים יצאו ממקומם כתוצאה מלחץ כבר נוצר נזק לבלוק, כך שזה לא מטרתם.

אני מצטט "אם המים לא מגיעים למצב של קפיאה מוצקה זה אפשרי שלא יהיה נזק לבלוק, אך ברוב המקרים של קיפאון קשה מעברי המים בתוך הבלוק יסדקו. בר מזל מי שראה שפקקי המים נדחפו כתוצאה ממים קפואים ללא נזק בבלוק.

טקסט מקורי:

If the water doesn't freeze solid it's possible that there will be no damage to the block, but in most cases of a "hard freeze" the water jackets in the block will be cracked as well.It is a lucky person who finds core plugs pushed out due to freezing water with no block damage

פורסם

הנה התרגום המלולי לעברית, לפי גוגל:

תקע הקפאה אמיתי הוא התוספת הרחבה ממוקמת בצד של בלוק מנוע, שאמור להגן על הגוש מפני נזקים הקפאה.

Water expands when it turns to ice, and if the coolant does not have enough

antifreeze protection it can freeze and crack the engine block.

מים מתרחב כאשר זה הופך לקרח, ואם נוזל הקירור אין לו מספיק אנטיפריז הגנה הוא יכול להקפיא ולפצח את בלוק המנוע.

The freeze plugs (there are usually several) are supposed to pop out under such conditions to relieve the pressure on the block.

התקעים (הפקקים)ההקפאה (יש בדרך כלל כמה) אמורים לצאת בתנאים כאלה כדי להקל את הלחץ על הבלוק.

ובנוגע לאגדה האורבנית :

ככל ניתן לקבוע זאת היא "אגדה אורבאנית".

No manufacturer has come forward and stated that the purpose of the holes in the side of any engine block are there for freeze protection.

אין יצרן הגיע קדימה וקבע כי תכליתו של החורים בצד של כל בלוק מנוע נמצאות שם כדי להגן על הקפאה.

The holes are simply core plugs.

החורים הם פשוט תקעי ליבה.

It is possible, and even likely, that freezing water will push a core plug out.

זה אפשרי, ואפילו סביר, שהמים קפואים ידחוף את תקע ליבה.

If the water doesn't freeze solid it's possible that there will be no damage to the block, but in most cases of a "hard freeze" the water jackets in the block will be cracked as well.

אם המים לא להקפיא מוצקים שזה אפשרי, כי לא יהיה שום נזק לבלוק, אבל ברוב המקרים של "הקפאה קשה" את מעילים המים בבלוק יהיו סדוקים גם כן.

It is a lucky person who finds core plugs pushed out due to freezing water with no block damage.

זהו אדם בר מזל שמוצא את תקעי ליבה נדחפו החוצה בשל מים קפואים ללא נזק בלוק.

ובנוגע למציאות ולא לאגדות אורבניות!

לפני כעשור סיפר לי פעם לקוח רוסי מבוגר את הסיפור הבא, ואני אספר אותו בקיצור ואתמקד בעיקר:

ללקוח היה בצעירותו ברוסיה משאית הובלות בו היה מוביל סחורה מהכפר אל העיר ובחזרה, ומדובר באלפי קילומטרים.

ללקוח היה שכן גוי, בעל משאית זהה.

היהודי היה קם כל בוקר בשעה 5לפנות בוקר , והגוי בשעה 4 לפנות בוקר.

היהודי בסוף יום העבודה היה מרוקן את מי הקירור, ואת שמן המנוע, ומפרק את הפלגים.

היהודי היה הולך הביתה אוכל חזיר והולך לישון.

הגוי היה מנסה להניע את המנוע בעזרת המנואלה, והמנוע לא הסתובב.

ב5 היה מופיע היהודי כשבידין שני פחים, אחד עם שמן חם שחומם על הגז, ובפח השני מים חמים שחוממו גם כן על הגז.

בכיסו הין 4 מצתים שחוממו במים חמים יובשו והורכבו צוך מספר דקות הורכבו הפלגים, השמן נמזג למנוע, המים החמים לרדיאטור, ובסיבוב אחד של מנואלה המנוע התניע.

הגוי המתין לצהרים התניע את המנוע , לאחר מספר דקות המנוע שבק ונתפס בגלל סדק בבלוק.

את המסקנות תסיקו בעצמכם.

אגדה אורבנית או לא, מה זה משנה.

העיקר שהמנוע יאריך ימים.

בברכה

צביקה

פורסם

אין צורך להדגיש קראתי את הערך ואין לו ביסוס כלשהו במיוחד שמודגש שאין התייחסות כלשהי של חברות הרכב, כמובן שנוזל מתפשט במצב קפוא, אך זה ממש לא מטרתם של פקקי המים לשחרר לחץ. יתרה מזאת ישנם מנועים שלא קיימים בהם פקקי מים.

חיפשתי בהרבה ספרי בניית מנועים התייחסות לגבי שחרור הלחץ של פקקי המים וזה לא מוזכר באף אחד מהם. אני יכול לצרף קישורים לספרים אם יהיה ביקוש.

אני מצרף קישור למאמר מקיף על פקקי המים (אולי בכלל צריך לקרוא להם מסתמי ליבה) נראה שהכותב עשה מחקר יותר מעמיק.

http://mgaguru.com/mgtech/cooling/cool_105.htm

If the ambient temperature persists long enough below the freezing point of the fluid, then the fluid will eventually freeze completely solid. As the coolant approaches being completely solid it will not flow very well, and the continued expansion may burst the engine block even after a core plug may have blown out. The only thing to prevent that from happening is if the ambient temperature rises above the freezing temperature of the fluid before it is all frozen solid. I don't feel that lucky. The core plugs may also hold firmly in place and never blow out while the expansion of the freezing fluid breaks the engine block.

So this is not the original purpose of the core plug. These plugs are simply used to close off a hole in the casting which was formed by a supporting arm of the sand "core" which was used to form the hollow cavities inside the engine block while molten iron was being poured into the sand mold. Thus the proper term "core plug".

בקיצור ואני אפסיק לחפור, אכן קיימת סכנה של נזק לבלוק בעת התפשטות נוזל הקירור ע"י קפיאתו. אבל זו לא מטרתם של פקקי המים למנוע הזאת וככל הנראה גם אחרי שהפקקים יצאו מהמנוע כתוצאה מלחץ יווצר נזק בלתי הפיך לבלוק.

אני סגרתי.

תודה

• תוכן חדש...