Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים..

תראו ישלי פאסט 99 במצב ממש טוב.

עכשיו ישלי רמוקלים מקדימה של פיוניר 120WAT נראה לי כבר לא משהו הוא אצלי יותר מיידי זמן.

ומאחורה בדלתות של רוקפורד 80WAT ו40RMS ושומעים בהם ממש טוב.

אין לי מגבר ולא סאב ולא נראה לי שאני ישים בעתיד.

אז אני מחפש רמקולים 6.5 טובים לרכב במקום הפיוניר.

ישלכם הצעות לרמקולים\קומפוננט טובים? אני מעדייף שהיה צליל איכותי ועמוק כזה מאשר חדש וצורב באוזן .

תודה לעוזרים :]

פורסם

מורל טמפו

HU: ALPINE CDA-137BTi

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם
מורל טמפו

הוא יעבוד טוב אחי בלי מגבר וסאב?

וגם איך האיכות שמיערה שלו חמה או חדה שצורבת קצת באוזניים?

ויש עוד הצעות לרמקולים ?

פורסם

דיויד פעם שמעת סט ״צורם״? טויטרים שצעקו לך באוזניים? ומה לגבי סט עם צליל חם? יצא לך לשמוע?

אני שואל את זה כי אתה לא יודע איך לרשום ״צורם״ ולי לפחות נראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר ופשוט בגלל שפגשת במושג הזה כמה פעמים בפורום אתה משתמש בו.

אני צודק?

JL Audio

פורסם
דיויד פעם שמעת סט ״צורם״? טויטרים שצעקו לך באוזניים? ומה לגבי סט עם צליל חם? יצא לך לשמוע?

אני שואל את זה כי אתה לא יודע איך לרשום ״צורם״ ולי לפחות נראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר ופשוט בגלל שפגשת במושג הזה כמה פעמים בפורום אתה משתמש בו.

אני צודק?

לא..

כן אחי יצא לי לשמוע אבל לא בסוגים שאמרו לי פה..

אני יביא לך דוגמה יש לחבר שלי מערכת מובנית אם הרכב הונדה סוויק 03 וישלו מערכת ממש איכותי צליל חם כזה לא צורב(צורם) באוזנים נקי כאילו כייף לשמוע.

וישלי חבר שהשקיע על מערכת בסביבות 2.5K ואמת ישלו מערכת על הפנים רמקולים צורבים כאילו זה טוויר..

ומה ההבדל בין צורם לצורב?? =\

פורסם

צורם - 1.סטה ממהלך המנגינה בצורה לא נעימה לאוזן.2.בלט בשונותו באופן לא נעים. "הבניין המכוער צרם לעיני המביטים בנוף."

צורב - 1.שרף; חרך.2.השאיר סימן; חקק. "הוא צרב את המראה בזכרונו."3.העלה תוכן דיגיטלי על גבי דיסק.

אתה צודק בזה שבדר"כ צלילים בינוניים וגבוהים צורמים ונמוכים שלא מאוזנים או מעוותים בדר"כ מעכירים את המוזיקה.

אפשר לכוון מערכת שתשמע צורמת או נקייה. לציוד בסיסי בדר"כ אין את אפשרויות הכיוון הנ"ל לכן מאוד כדאי לבחור ציוד בסיסי לפי אופי הציוד. מניסיון, סטים של קנווד, אלפיין ומורל נתנו לי צליל בסיסי רגוע ונעים לאוזן שלי בעוד JBL , פוקל(במיוחד סט האקסס הבסיסי) וסאונדסטרים חדשים היו לי מאוד צורמים.

מומלץ מאוד לשמוע כמה שיותר סטים בתקציב שלך לפני קניה.

פורסם
צורם - 1.סטה ממהלך המנגינה בצורה לא נעימה לאוזן.2.בלט בשונותו באופן לא נעים. "הבניין המכוער צרם לעיני המביטים בנוף."

צורב - 1.שרף; חרך.2.השאיר סימן; חקק. "הוא צרב את המראה בזכרונו."3.העלה תוכן דיגיטלי על גבי דיסק.

אתה צודק בזה שבדר"כ צלילים בינוניים וגבוהים צורמים ונמוכים שלא מאוזנים או מעוותים בדר"כ מעכירים את המוזיקה.

אפשר לכוון מערכת שתשמע צורמת או נקייה. לציוד בסיסי בדר"כ אין את אפשרויות הכיוון הנ"ל לכן מאוד כדאי לבחור ציוד בסיסי לפי אופי הציוד. מניסיון, סטים של קנווד, אלפיין ומורל נתנו לי צליל בסיסי רגוע ונעים לאוזן שלי בעוד JBL , פוקל(במיוחד סט האקסס הבסיסי) וסאונדסטרים חדשים היו לי מאוד צורמים.

מומלץ מאוד לשמוע כמה שיותר סטים בתקציב שלך לפני קניה.

תודה על השיעור :]

לחבר שלי יש לו פוקל מקדימה (זה שהשקיע הרבה כסף על מערכת שלא משהו לטעמי) ובאמת שומעים צורם** כזה ולא כזה כייף לשמוע בזה מוזיקה..

ויש איזה חניות ספציפיות כמו אוטו דיפו או בסגנון שאפשר לשמוע את המערכת לפני קניה?

ועוד שאלה אחת:דיברתי אם אחד שמרכיב מערכות וזה והוא לא אמר שהוא לא ממליץ לי לשים קומפוננט אם אין לי מגבר וסאב שזה סתם מיותר .

מה אתם אומרים על זה?

פורסם

באוטו דיפו אפשר לשמוע אולי מערכת הכי בסיסית שיש ואולי גם לא

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

בואו נשאל ככה..

כיידי לשים קומפוננט של מורל טמפו גם אם אין לי מגבר וסאב?

או שעדייף להשקיע על שתיי רמקולים רגילים במחיר של 500-600

פורסם

לדעתי עדיף קומפוננט

פורסם

נכון. בעתיד אתה מתכוון להביא מגבר? מה הציפיות שלך ממערכת?

בהתחלה עדיף להביא קומפוננט בהתחלה ואם חסר באסים אז להוסיף גם 6X9. (לא להשתגע עם הווליום, כי הקומפוננט ינגן תדרים נמוכים, שיפגעו בו לטווח הארוך, שוב במידה ואתה משתגע עם הווליום).

עד שתביא מגבר ותוכל לחתוך ב80-100הרץ את הקומפוננט וככה תוכל להגביר עד עיוות :).

JL Audio

פורסם

תבטל את הרמקולים בדלתות, תביא פיוניר 6*9 תרכיב על המגש האחורי.

יוצא לך אפילו פחות מ500 ש"ח.

אם אתה רוצה יד שניה כמו חדש דבר איתי.

• תוכן חדש...