Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק בגלל הצורה היחודית הזו שווה לשמור על הרכב עד שיגיע לסטטוס אספנות :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדגם הראשון של ה300 עוד יותר עגלה מהחדש (למעט אולי מנועי ה5.7 ליטר, אשר אינם עגלתיים לכשעצמם, אך כנראה שבהשוואה לרכבים אחרים עם מנועים דומים כן).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אם בארץ, כנראה שאני אשאר עם הgti עוד שנה לפחות. יד ראשונה מ2007, עם 92 אלף ק"מ ומונעת פעמיים בשבוע.

אחריה, אם הכל יסתדר, אז אולי 135. או אם תהיה הפתעה גדולה מכיוון פולקסווגן, אז gti 7.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הדגם הראשון של ה300 עוד יותר עגלה מהחדש (למעט אולי מנועי ה5.7 ליטר, אשר אינם עגלתיים לכשעצמם, אך כנראה שבהשוואה לרכבים אחרים עם מנועים דומים כן).

עגלה? :lol:

בשבילי אין סיכוי שזה ייחשב ל"עגלה". כרגע מתנייד על לאנסר דור קודם :lol:זו עגלה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לצערי, הפסיקו לייצר את הדגם בצורה הזו וכיום מייצרים אותו בצורה חדשה, שהורסת קצת את הייחודיות שלו. הפנים נראה הרבה יותר טוב, אבל הבחוץ נראה הרבה פחות אגרסיבי.

ישנם גרילים מקוריים אלטרנטיביים, בקטלוג של 'מופאר'. חלקם ספורטיביים, חלקם בסגנון קלאסי (או בשפת הרחוב, כומו בנטלי); הרבה יותר in your face מהגריל הסטנדרטי.

2011-chrysler-300-mopar-grille-pietro-gorlier-1024x640.jpg

התמונה לקוחה מ'מוטור-טרנד'.

טרם יצא לי לנהוג ב-300 הנוכחית. נהגתי בקודמת עם ה-V6 ועם ההמי. ההבדל - שמיים וארץ. מה שהורג את ה-V6 הוא השידוך לתיבה אוטומטית עצלה בת 4 הילוכים, עם הרבה חורים ביניהם. ב-2006, נהגתי בארה"ב בצ'ארג'ר שכורה עם אותו המנוע(ומשקל דומה), אך עם תיבת 5 הילוכים, בדומה לדגם ההמי. הצ'ארג'ר האיצה הרבה יותר טוב מה-300 בעלת המנוע הזהה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ובכן,

החלום שלי הוא מצלמת מהירות ברדיוס של 10 מטר עם הגבלת מהירות של 40 קמ"ש על כביש תל אביב ירושלים, ו45 קמ"ש בכביש 6.

מתקני GPS על כל הרכבים ומס של 10 ש"ח על כל קילומטר בתוך העיר ב8.70 מחוץ לעיר בין 6 בבוקר ל6 בבוקר יום למחרת.

אך לא לפני שהדלק יהיה 18.74 ש"ח לליטר.

מצטער, הייתי חייב :-D

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
אם בארץ, כנראה שאני אשאר עם הgti עוד שנה לפחות. יד ראשונה מ2007, עם 92 אלף ק"מ ומונעת פעמיים בשבוע.

אחריה, אם הכל יסתדר, אז אולי 135. או אם תהיה הפתעה גדולה מכיוון פולקסווגן, אז gti 7.

מאחל לך שהכל יסתדר - 5 דלתות? יש פער די גדול לטובת ה 3 ד' מבחינת המראה...

אני מניח שתחכה ל GTI 230...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

טרם יצא לי לנהוג ב-300 הנוכחית. נהגתי בקודמת עם ה-V6 ועם ההמי. ההבדל - שמיים וארץ. מה שהורג את ה-V6 הוא השידוך לתיבה אוטומטית עצלה בת 4 הילוכים, עם הרבה חורים ביניהם. ב-2006, נהגתי בארה"ב בצ'ארג'ר שכורה עם אותו המנוע(ומשקל דומה), אך עם תיבת 5 הילוכים, בדומה לדגם ההמי. הצ'ארג'ר האיצה הרבה יותר טוב מה-300 בעלת המנוע הזהה.

לחדשה יש לא פחות מ-8 הילוכים, אולי זה רק אני, אבל איכשהו ציפיתי ליותר ממנוע שמפיק 290 כ"ס.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אז אני עדיין לא יודע מה זה יהיה, אבל יהיה לזה גיר ידני, הנעה אחורית ויותר מ-300 סוסים...

נו, יש חדש?

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בבוא היום, נוכל לבדוק עד כמה כדור הבדולח שלכם היה מדוייק.

חלפה כמעט חצי שנה - זמן מצויין לבדוק מי מימש תוכניות ומי לא פגע, זה הזמן להסביר...וכמובן לשתף בחלומות עדכניים.

מרפרוף בתחזיות החברים, נראה שלא מעט עשו. חלק פגעו וחלק שינו...

כמובן שמי שלא שיתף אז, מוזמן עכשיו.

גם אני חייב:

שנה~ מהיום. חדשה. ידנית.

עדכון בהמשך...

פורסם

עדכון אחרי חצי שנה:

בנתיים הקורולה שורדת יפה, בשנה האחרונה היא עשתה נסועה שוות ערך ל-5 שנים כאשר היא הייתה אצל סבא שלי (12K ק"מ).

נוספה לצי המשפחתי (לא אצלנו בבית אבל כאשר יש פעם בחודש צורך ב-2 מכוניות אנחנו משאילים) גולף 2001 עם ק"מ מצחיק (גם פליטה מהמשפחה).

לכן, בנתיים אני עומד בציפיות. אני ממש מקווה שהאוטו הזה יחזיק מעמד עוד שנה עד שנה וחצי כי הוא חוסך לנו הרבה כסף למרות שהוא שותה לא מעט דלק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אלפא 147 או 156. סביר להניח שעוד חודש-חודשיים.

אנסה שתהיה ידנית. אם לא, אז סלספיד.

לא מחליף את ה156 שיש לי כיום, פשוט משאיר אותה לאמא שלי וקונה אחת יותר טובה לעצמי.

אם הייתם שואלים אותי לפני חצי שנה, לא הייתה לי תשובה. אחרי 4+ שנים עם המיאטה, פשוט אין לי מושג מה יכול להיות תחליף ראוי בארץ, שלא ידרוש ממני קפיצה משמעותית בהוצאות.

רק שהשרשור הזה עלה עכשיו, ועכשיו המיאטה כבר לא איתי ואני נמצא ביבשת האפשרויות הבלתי מוגבלות (אלא רק אם אתם מגבילים את עצמכם לכל מיני מפלצות אמריקקיות מזוויעות :wink: ). כאן הבעיה היא הפוכה - יש יותר מדי בחירה, במחירים יותר מדי נוחים. כמות הדברים המעניינים שאפשר לקנות כאן במחירים של משפחתומטית חדשה בארץ היא פשוט לא הגיונית.

אז אני עדיין לא יודע מה זה יהיה, אבל יהיה לזה גיר ידני, הנעה אחורית ויותר מ-300 סוסים...

עברתי עכשיו על השרשור הזה, ומצאתי שתי תגובות מעניינות.

רק לפני כחצי שנה הגיבו פה רוני ויוסי ותראו כבר יש תוצאות.

יוסי, עזוב אותך מלהיות מגדת עתידות, תישאר עם העבודה הנוכחית שלך :D

רוני, כשאתה שם מטרה לעצמך אתה משיג אותה הא? יפה!

נחמד כבר להתחיל לראות פה תוצאות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

טוב, תורי.

אני מקווה שהסיפור הארוך הזה, הולך להתיישב עם השרשור.

לפני מחצית השנה, הערכתי שזה יקח שנה בערך. אז אני כנראה מקדים קצת...

חשבתי שזה עומד להיות פשוט. וזה לא!

חיכיתי בציפיה רבה ל GTI החדשה. היה צריך להיות שיבוש רציני בביצוע של VW בכדי שאחליט אחרת. לא משהו סביר.

ואז זה השתבש. אבל לא בגלל VW. הביקורות מחו"ל דיווחו על אבולציה ודגם מוצלח. בוודאי לא על נסיגה. וזה עשה לי טוב...

אבל אז, ההכרזה של היבואן לימדה שהם מכוונים לקהל אחר. כנראה גדול יותר לטעמם. אלו שהם חובבי אופנה ולא המעט שהמהות משנה להם. אותם אלו שקונים את הגרסה היקרה בגלל היתרונות ביכולות הביצוע והיתרונות הטכנולגיים שמופיעים בגרסה הזו ולא בגרסאות הבסיסיות יותר. הדברים שעושים את ההבדל...

אז אתם כבר יודעים שהדגם שהגיע לארץ, לא כולל את כל מה שצוייד בגרסאות שנבחנו בחו"ל. לא גרסת ביצועים, ולא מתלים אדפטיביים, ולא קסנון ולא ג'נטים 18 וגם לא שליטה על מצב נהיגה (דינמי, רגיל, מזג אוויר, אחר..).

ומבחינתי גרוע במיוחד - אין גיר ידני. כן, GTI לא מגיעה ידנית.

אז למה הלכתי לראות אותה? כי לא ראיתי אותה עדיין. היו דיווחים כאן בפורום שיש נסיגה גם בתחושת האיכות (בגולף הבסיסית) צליל טריקת הדלת וכד'. ואולי מבחן אולם התצוגה יעזור לי לא להיות בדיסונס כשארכוש אחרת.

טוב...ההתרשמות שלי ממבחן אולם התצוגה היא שתחושת החומרים, הנדסת האנוש והקפדנות נותרו במקום טוב מאוד. אפילו יותר. ממש לא מצאתי בכמה דקות הקצרות שום עדות לביצוע רשלני. ההיפך. הלב נחמץ שאני צריך לוותר על הדבר הזה.

פניתי לנציג המכירות ולא הצלחתי לקבל שום מידע מעודד לגבי אופציה של ידנית או גרסת הביצועים. "זה מה שהיצרן הקצה לנו". "כן, זה מוזר שאין ידנית". "בוא תבדוק את השירוקו הידנית". "תזמין ואם יחליטו להביא ידנית, אני אודיע לך ונשנה את ההזמנה". " אולי לחץ של קונים ישפיע".

אכזבה גדולה...

מכאן, פניתי לסוכנות טויטה לבחינת ה GT86. בדרך, התקשרתי להזמין נהיגה בפוקוס ST.

הביקור בסוכנות רייכמן הייתה קצרה. אין רכב בתצוגה ואין להדגמה והמכסה ל 2013 נמכרה. בקיצור אין.

ממשיכים לרנו. הפתעה. הנציג הצעיר יחסית, מקצוען, חובב נהיגה בנשמה, שוחה בפרטים ומכיר את האלטרנטיבות על בוריין. עכשיו השאלה אם אני מתאים. מגאן CUP. מציץ במכונית שבחניון. לשמרן כמוני, המראה החיצוני שלה נאה אך אולי קצת חורג מהמרובע שבי, בפנים המצב הפוך, במיוחד אחרי הגולף, קשה להשלים עם הפער העצום שבין המחיר שלה לבין הבסיסיות שלה. היא אמנם מאובזרת בהכל. במיוחד באינפורמציה שרלוונטית ליכולות שלה. אבל המראה הכללי של מכונית שעולה חצי. האיכות בסדר. קובעים נהיגת מבחן...

עד לנהיגת המבחן, מחליט לבדוק עוד אלטרנטיבות. מגיע לסוכנות פיג'ו. 208GTI. התרשמות ראשונית באולם התצוגה, מסקרנת. אין ציפיה להשוות לגולף. אבל היא בהחלט מאובזרת ברמה טובה. יחסי הלוח שעונים הגה דורשים בחינה. מוזר אבל לא פסול. מבחינת קישוטים, די ברור שהמכונית מוכוונת לקהל צעיר. לא מדובר בטאצ'ים של אדום אלא ביותר מזה. שווה בדיקה. קובע נהיגת מבחן...

מכאן, הולך לסוכנות סובארו. BRZ. סופית, לא בשבילי. המכונית יפה מאוד. ישיבה קצרה מגלה רמזים על פשרות פרקטיות גדולות מול מוכוונות למטרה ברורה. הגיר קצר ומדוייק. כן, זה לא בנהיגה אבל די ברור. מנגד, החרך האחורי לא יספיק לילד בן עשרה בעת הצורך. ותחושת הדיפונים והדשבורד נמוכה מדי. לא עניין של איכות אלא סוג של פשטות. לגיטימי לחלוטין למכונית כזו. אבל אני כנראה לא שם. שלא לדבר על בעיה אישית עם עיצוב מוחצן. הכל ביחד מתחבר ללא.

המשך יבוא...

• תוכן חדש...