Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב לאחרונה ועשיתי לו ישור קו רציני, מה שנשאר להחליף זה תושבות מנוע וטיימינג.

החלפתי את המים באוטו לבד למים של פרסטון ולאחרונה שמתי לב שחסר תמיד טיפה מים, חשבתי זה בגלל ההחלפה והייתי מוסיף תמיד קצת. עכשיו התחלתי לשים לב לשלוליות מתחת לרכב של מים ירוקים שיוצאים מהמיכל עודפים בוודאות (מהצינור), חשבתי שזה קורה רק אחרי נסיעה מאומצת אבל היום זה קרה אחרי נסיעה של 13 קילומטר עם עצירות הכוללות דימום מנוע, חשוב לציין שהרכב לא מתחמם הכמות היא יחסית קטנה שחסרה תמיד, אין בועות במים ולא סימנים של שמן לא במים ולא מים בשמן.

עשיתי לרכב בדיקה: השארתי את הרכב מונע והסתכלתי על המיכל, הרכב עבד איזה שעה כשהוונטה נכנסת לפעולה ויוצאת מפעולה לא נפלט כלום מהצינור של המיכל עודפים.

מה זה יכול להיות לפני שאני נכנס למוסך לעד הוצאה רצינית.

תודה

פורסם

למה הוצאה רצינית?, אם אבחנת את הבעייה כצינור מחורר, החלף אותו.

ולמה אתה שואל "מה זה יכול להיות", אתה איבחנת את הבעיה כצינור דולף, אז זה יכול להיות (בהנחה שהאבחנה שלך נכונה), צינור דולף.

פורסם

תנסה להחליף מכסה רדיאטור. יכול להיות שהגומיה שלו יבשה או שהקפיץ התעייף.

זה יכול לגרום להעברת מים לכיוון מיכל העודפים.

זה פתרון קל וזול. חשוב לראות שהמכסה שאתה רוכש מתאים ללחץ ברכבך.

בהצלחה.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

הבעיה לא בצינור, התכוונתי שהיציאה של המים הם מהצינור שיוצא מהפקק של המיכל עודפים, כאילו יש יותר מידי לחץ במערכת שממלא את המיכל העודפים והמים יוצאים החוצה מהצינור שמיועד לזה.

למה להחליף את הפקק אם מים כן עוברים דרך הפקק כשהרכב חם (המים מעל המקסימום בהרבה) וחוזרים כשהוא מתקרר (יורדים לבין המקסימום למינימום).

פורסם

קניתי את הרכב והיו בו מים מוזרים אז החלפתי ומאז הוספתי 2 מיכלים צהובים של מים ירוקים.

וגם החלפתי צינור מים (שהתנפח ולא התפוצץ או משהו כזה) אחרי ההחלפה וניקזתי שוב פעם אוויר.

הרכב נסע מאז 2000 קילומטר אז אני מאמין שאם היו מים במערכת אז הם כבר יצאו

פורסם

הקטע שיכול להיות ששבוע לא תהייה נזילה ואז פתאום זה יוצא.

מחר אני אקנה פקק חדש במאזדה.

פורסם

בדר"כ כאשר מיפלס מיכל העיבוי עולה וגולש זו תוצאה של מיכסה רדיאטור שלא מתפקד הייטב או רדיאטור סתום. מקווה שהאופציה הראשונה תפתור את הבעיה.

פורסם

ישנם 2 אופציות אם המנוע לא מתחמם:

1. הכי נפוץ זה פקק לרדיאטור, הפקק של הרדיאטור ברכבך מורכב מ שסתומים שפורקים לחץ ותת לחץ, כשר יש כשל באחד מהם אז יש פריקת לחץ קבועה למיכל העיבוי ולכן הפקק לא מחזיק לחץ.

2. דליפת קומפרסיה מהמנוע למערכת הקירור- אטם ראש נפרץ/סדק בראש מנוע.

תתחיל מלהחליף פקק לרדיאטור, הפקק שאתה צריך הוא 0.9BAR, קח את שלך בתור דוגמה לחנות חלקי חילוף ודאג שיהיה נקוב על הפקק החדש 0.9 BAR.

אם לאחר החלפת הפקק עדיין יש בעיה אז עליך לפנות למוסך ושם לבצע בדיקה אם יש מעבר קומפרסיה למערכת הקירור ע"י החדרת לחץ לצילינדרים דרך הפלאגים או ע"י חומר מיוחד עם לקיחת דגימה מנוזל הקירור.

פורסם

הקטע אם היה משהוא באטם ראש מנוע זה לא היה קורה תמיד וכל הזמן?

מחר אני קונה פקק צריך ללכת ולקנות מקורי או כל פקק אם הלחץ המתאים יתאים לרכב?

מה שמוזר שאני ללא מצליח להבין מתי זה קורה בדיוק יכול להיות שבוע בלי כלום ואז פעם ביום.

ואין בועות ולא כלום המים הירוקים כמו חדשים ברכב, אין בכלל לכלוך.

בדקתי את הרדיאטור בנגיעות והוא היה אותו הדבר בכל האזורים (לא זוכר בדיוק איפה יותר חם ואיפה יותר קר אבל קראתי בפורום וזה כמו שזה צריך להיות בהסבר).

פורסם

תקנה פקק מקורי שלפי הוראות יצרן מתאים בלחץ לרכב שלך. אם היה בעייה באטם ראש מנוע והייתה חדירת קומפרסייה למערכת הקירור אני מאמין שהתופעה הייתה חוזרת על עצמה קבוע וגם ללא מיכסה רדיאטור היית רואה קפיצה של המיים גם על מנוע קר או לפחות בועות אויר. תעדכן לאחר החלפת הפקק, אני מאמין שזה ייגמר בזה.

פורסם

מחר אני אקנה ואעדכן.

מה זאת אומרת אני אראה קפיצות בלי פקק הרדיאטור? אני מסתכל על העודפים וזהו, אני צריך לפתוח את הפקק? המים לא יתחילו להשפריץ?

פורסם

החלפת פקק לפי ההמלצות שקיבלת ממאור, ומ -ba323f, יפתרו לך קרוב לוודאי את הבעייה.

חזור לעדכן בנושא בפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מחר אני אקנה ואעדכן.

מה זאת אומרת אני אראה קפיצות בלי פקק הרדיאטור? אני מסתכל על העודפים וזהו, אני צריך לפתוח את הפקק? המים לא יתחילו להשפריץ?

על מנוע קר המיים קרים כך שאין לך מה לחשוש ולא תיכווה חס וחלילה. אחת הבדיקות השיטחיות כמו שציינתי לבדוק אם קיימת בעייה באטם ראש וחדירת קומפרסייה למערכת הקירור זה פשוט לפתוח מכסה רדיאטור (לא מיכסה מיכל עודפים) ולהניע את הרכב כמובן על מנוע קר בלבד. אם המיים מתחילים לקפוץ ולהשפריץ כניראה שקיימת חדירת קומפרסייה למערכת הקירור ואז זה בעייה של ראש מנוע/אטם. אבל כל זה אם יוצאים מנקודת הנחה שבוצע ניקוז אויר כהלכה.

פורסם
האם עד ההחלפה של המיים הכל היה תקין והבעיה החלה רק לאחר ההחלפה שלך? האם ניקזת אויר מהמערכת כמו שצריך בסוף המילוי?

פרט זה שציין מאור, הוא חשוב מאד ויש להתייחס אליו בהתאם.

אם התופעות לוואי שבעקבותיהם פתחת את השרשור, לא היו קימות לפני ההחלפה היזומה שלן מי הקירור, יש חשד סביר שלא בוצע ניקוז אוויר כראוי, וקיים חשד לכיס אוויר במערכת הקירור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...