Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב לפני חודשיים, שבוע אחרי הקניה עשיתי החלפת מים אז אני לא יודע מה היה המצב לפני.

אני אפרט מה עשיתי בהחלפת מים אולי פה הטעות שלי באמת:

-קניתי 2 בקבוקים צהובים של פרסטון.

-נתתי לרכב להתקרר טוב טוב.

-פתחתי את הפקק של הרדיאטור ואחר כך את הבורג ניקוז כל המים יצאו.

דחפתי צינור מים בלחץ לתוך הפקק של הרדיאטור ולתוך מיכל העודפים.

-הסתכלתי שיוצאים רק מים נקיים הבאתי להם להתנקז.

-סגרתי את הבורג ניקוז.

-מלאתי מים ירוקים עד הפגג של הרדיאטור+בעודפים עד המקסימום.

-סגרתי את הפקק של הרדיאטור.

-הנעתי את הרכב וחבר ישב והסתכל על המדחום ולחץ גז עד 3000 סל"ד.

המים התחילו להשאב פנימה ומלאתי לאט לאט עד המקסימום עד שהם הפסיקו להכנס למערכת והוונטה התחילה לעבוד.

-הבאתי לרכב להתקרר טוב טוב והחסרתי את החסר במיכל העודפים.

-סגרתי הכל הסתכלתי שאין נזילות ונסעתי לדרכי.

פורסם

אומנם המאוורר ניכנס לעבודה אך לא ביצעת ניקוז אויר וכניראה פה טמונה הבעייה. אני לא יודע אם יש אצלך בורג ניקוז אויר אבל במידה ואין יש תהליך יחסית פשוט לניקוז אויר אך התהליך חייב להיתבצע על מנת שלא ייווצרו כיסיי אויר במערכת הקירור וייגרמו לתופעות מעין אלה. בצע חיפוש כי בשעה שכזו אני עייף מליכתוב את התהליך אז סלח לי.

פורסם
על מנוע קר המיים קרים כך שאין לך מה לחשוש ולא תיכווה חס וחלילה. אחת הבדיקות השיטחיות כמו שציינתי לבדוק אם קיימת בעייה באטם ראש וחדירת קומפרסייה למערכת הקירור זה פשוט לפתוח מכסה רדיאטור (לא מיכסה מיכל עודפים) ולהניע את הרכב כמובן על מנוע קר בלבד. אם המיים מתחילים לקפוץ ולהשפריץ כניראה שקיימת חדירת קומפרסייה למערכת הקירור ואז זה בעייה של ראש מנוע/אטם. אבל כל זה אם יוצאים מנקודת הנחה שבוצע ניקוז אויר כהלכה.

עשיתי את הבדיקה (אחת הבדיקות הכי מלחיצות שהיו לי בחיים) לא משפריץ כלום ואין בועות.

עד כמה שעות אני אקנה פקק חדש.

פורסם

אין ניקוז אוויר האוויר מתנקז לבד ברכב הזה.

מה שצריך לעשות כשמחליפים נוזל קירור הוא בדיוק כמו שעשית, רק מניעים את המנוע כאשר הפקק של הרדיאטור בחוץ ומחזיקים גז 1500סל"ד ותוך כדי משלימים את החסר(לוקח בערך חצי דקה-דקה), ואחר כך סוגרים את הפקק של הרדיאטור.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה הייתה הפקק שכנראה הלך לו הקפיץ, הפקק הוחלף בחדש מקורי והרכב כבר שבועיים לא מאבד טיפה.

תודה רבה לכולם על העזרה!

פורסם
החלפת פקק לפי ההמלצות שקיבלת ממאור, ומ -ba323f, יפתרו לך קרוב לוודאי את הבעייה.

חזור לעדכן בנושא בפורום.

בברכה

צביקה

תקנה פקק מקורי שלפי הוראות יצרן מתאים בלחץ לרכב שלך. אם היה בעייה באטם ראש מנוע והייתה חדירת קומפרסייה למערכת הקירור אני מאמין שהתופעה הייתה חוזרת על עצמה קבוע וגם ללא מיכסה רדיאטור היית רואה קפיצה של המיים גם על מנוע קר או לפחות בועות אויר. תעדכן לאחר החלפת הפקק, אני מאמין שזה ייגמר בזה.

עשיתי את הבדיקה (אחת הבדיקות הכי מלחיצות שהיו לי בחיים) לא משפריץ כלום ואין בועות.

עוד כמה שעות אני אקנה פקק חדש.

הבעיה הייתה הפקק שכנראה הלך לו הקפיץ, הפקק הוחלף בחדש מקורי והרכב כבר שבועיים לא מאבד טיפה.

תודה רבה לכולם על העזרה!

שים לב למודגש בכחול, כל מילה נוספת מיותרת!

תודה על העדכון

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...