Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז נסכם שכל חייל מהסוג שאנחנו מדברים - אינו חייל אמיתי. תחפושת פורים במקרה הנחמד.

הוא לא היה שווה שיחרור של 400 רוצחים. רוצחים שאולי יחזרו לרצוח. אני מאמין שאתם מבינים קצת חשבון,

קרבן אחד לעומת.....

אם המדינה שלך היתה חכמה,היא לא היתה מחזיקה רוצחים בכלא,מממנת להם לימודים,נותנת להם אוכל ותנאים וכו' ....

חוץ מזה, הייתי רוצה לראות איך היית מגיב אם זה היה הבן שלך בשבי...

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקצרה, אני מאוד שמח בשמחת הוריו של גלעד, ושמח עבור גלעד שקיבל את חייו בחזרה מחדש.

אני רועם על החוסר הפרופורציונאליות בחילופיי שבויים. סליחה, טעות שלי, חילופי שבויים תמורת שבוי אחד. אחד מול 400 רוצחים. אחד.

אני בהחלט חושב שאחד משלנו שווה הרבה יותר מאחד של האוייב, אבל החילוף לא היה הגיוני משום בחינה חוץ מאשר מורלית ואישית למשפחת שליט.

לכן, בשמירת ישראל, לפעמים הוצאת האמוציונאליות הכרחית להמשך קיומנו.

אם גלעד היה מוציא את האמוציונאליות שלו, הוא לא היה איתנו היום. אבל 400 רוצחים היו נעולים בבטחה ואנחנו הינו מוסיפים להרגיש מעט יותר ביטחון ואמון בראשי המדינה שלנו שהם לא נכנעים ללחצים חיצוניים ושומרים עלינו בכל מחיר, גם במחיר של הקרבה של חייל אחד עד כמה שליבי יצא אל גלעד ואל משפחתו - באמת ובתמים.....

פורסם
אם המדינה שלך היתה חכמה,היא לא היתה מחזיקה רוצחים בכלא,מממנת להם לימודים,נותנת להם אוכל ותנאים וכו' ....

חוץ מזה, הייתי רוצה לראות איך היית מגיב אם זה היה הבן שלך בשבי...

מסכים איתך לגבי הכל.

אני לא הייתי נוהג אחרת מאשר נהגו הוריו של גלעד. אנשים נפלאים שהפכו עולמות למען אהבתם ופרי אהבתם.

הביקורת אל המדינה ואל הפרט - שהוא החייל הנ"ל.

ביקורת בונה, כן? את הנעשה אין להשיב...

פורסם

מצד שני אם לא היו משחררים אות זה יכל לפגוע ברוח החיילים,ככה הם יודעים שיעשו הכול כדי להחזיר אותם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מצד שני אם לא היו משחררים אות זה יכל לפגוע ברוח החיילים,ככה הם יודעים שיעשו הכול כדי להחזיר אותם.

צודק 100% .

חבל רק שהמדינה יודעת גם לתת סטירות לחי כמו במקרה של המרמרה...מסכנים הלוחמים.

פורסם

על זה בכלל אני לא אגיב כדי לא לתעצבן מהטימטום בלשון המעטה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור מט"ק בשריון וכאחד שגידל מספר מחזורי טירונים של שריון, אני יכול להגיד לכם שהראיון והפוסט הזה כחלק מהספר לא מפתיעים אותי בכלל.

בכל מחזור גיוס בהגעה לשלב המקצועות מציגים לחיילים את התחקיר הצה"לי למקרה ומסבירים מה לא נכון. ד"א, חלק מהתרגולות הקרביות שהיו עד המקרה הזה שונו מהמקרה ואילך.

לשליט, בתור תותחן, גם אם הוא החפ"ש הגדול ביותר, היו מגוון רחב של אמצעים להתמודד עם הארוע הזה, ומי שמכיר קצת את האמל"ח שיש בטנק יודע למה אני מתכוון. רשימה לא נגמרת של אמצעים..

המקרה הזה רבותי גרם לי אישית בתור מפקד וסמל טירונים להחדיר בחיילים את המושג "הגדלת ראש", דבר נוסף שעיצבן אותי הוא ה "חלביות" למי שזוכר את המושג שיש בדר"כ בשריונרים טיפוסים בהשוואה לחיר"ניק (דיברו פה קודם על יכולות הפרט, וצדקו),גם בזה אישית עשיתי את המירב על מנת לשנות את המצב הזה.

לסיכום- אני יכול להגיד שלמדנו, ועדיין לומדים מהמקרה הזה גם ברמת חינוך הדורות הבאים, ובכל זאת לא ניתן לשפוט את הבחור לאחר הארוע שעבר, אבל, מי ששאל פה קודם איך ניתן לעבוד באופן אוטומאטי- קוראים לזה תרגולות, שטוחנים אותן בלי סוף.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

מצד שלישי, נתנו מוטיבציה לאוייב לחטוף חייל נוסף, לשמור אותו במרתף תת קרקעי 8 שנים עד שהממשל ייכנע ללחץ ישחרר 800 רוצחים נוספים.

הם למדו שחטיפות זה דבר משתלם.

עכשיו שקול דבריך.

פורסם

כולם יודעים שחטיפה זה דבר משתלם.

והם ידעו שזה עניין של זמן עד נשחרר אסירים.

אני בתור מפקד על חיילים,לא יכול לקבל שהמדינה תוותר על חייל.

פורסם

זה מראה לחיילים שהם יכולים להיות סמרטוטים ועדיין יעשו הכל בשביל להחזיר אותם.

אולי עדיף שלא יהיה כך כדי שאינסטינקט ההשרדות יפעל חזק יותר.

שינהגו אצלנו יותר כמו בארה"ב, לא מנהלים משא ומתן עם מחבלים וחוטפים.

פורסם

^

אתה מזכיר לי את התקופה של משמעת מים, גידלו חיילים "קשוחים" אז באימונים ובקרבות היה אסור לשתות יותר מדי (היו מתאמנים באימונים לשתות פחות כדי שלא יהיו צמאים בקרב).

זה מזכיר את הבדיחה על החמור שנתן לחמור שלו פחות ופחות אוכל, שיתרגל.

כמעט התרגל ובסוף מת.

לצערי זאת אינה בדיחה, הייתה תקופה כזאת בצה"ל, וטוב שחלפה מן העולם.

כל סיפורי הגבורה דוגמת צביקה גרינגולד קרו בתקופה שהאנשים חשו שגורל המדינה באמת מונח על כתפיהם. כמעט הלכה המדינה במלחמות הקיום האלה.

לשמחתי זה לא המצב היום. אף לוחם חי"ר לא ישנה את מצב האיום האיראני.

פורסם

בכזה אירוע אף אחד לא יחשוב,שלא נורא אם הוא יכנע,הרי יצילו אותו.

כמובן שיש לזה מחיר,ואני מבין אותך.

אבל מה ימנע מחייל לחשוב פעמיים אם להתסכן,כי במידה והוא יפול בשבי הוא יהיה כמו רון ארד.

פורסם

לשמחתי זה לא המצב היום. אף לוחם חי"ר לא ישנה את מצב האיום האיראני.

לצערי זה אינו האיום היחיד.

האוייב הוא השכן שלך. אותו שכן שחטף את שליט!

פורסם

האויב הזה גם מפציץ את ערי מערב הנגב והמושבים הסמוכים, מעל ל10 שנים עם הפסקות מועטות.

אני חושב שהדעה הרווחת היא לא להחשיב את זה לאיום קיומי, כמו זה שהורגש לאחרונה ב1973.

בניגוד לגרעין האיראני, למשל.

• תוכן חדש...