Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לשפוט אדם עד שמגיעים למקומו. אחד אמיץ יותר ואחד אמיץ פחות....העיקר שהוא חי,שלם ומנסה להתאושש מטראומת חייו.

זה העיקר בשבילו.

בשביל כלל המדינה זה לגמרי לא העיקר.

בשביל כלל המדינה העיקר הוא לקוות שלא תהיה עוד חטיפה, לשחזור ההצלחה של מקרה שליט, ואם תהיה, לגלגל את האשמה לפתח כל מנהלי הקמפיין לשחרור שליט (להוציא, אולי, הוריו ומשפחתו), שזה כולל כל מיני "עיתונאים" שאימצו לעצמם אג'נדה פופוליסטית (יעל דן, למשל, שהפכה את גל"צ לשופר החצוצרות האישי שלה).

בשביל כלל המדינה העיקר הוא לדאוג שלא תהיה חיילוּת דמיקולו אצל צוותים שיושבים על הגבול.

כולם עייפים, כולם נרדמים, גם אני התעפצתי בטנק, בתוך שטח לבנון. גם המארב ששמר עלינו מלמעלה. אבל להחזיק אדם אחד ער כשיטה?!

לא לקום לכוננות עם שחר?!

דחילק... זו כבר בעיית משמעת.

אני לא שופט את גלעד שליט, אבל גם לא מרחם עליו. זה מה שקורה שמפשלים בקרב, ומה שקרה לו זה עוד טוב לעומת מה שקרה לחברים שלו.

לעומת זאת, מה שקרה לכלל המדינה, עם המחיר ששילמנו, את זה עוד נצטרך לחכות ולראות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברגע אחד צוות הטנק עבר ממצב של לא מנוצחים ששוהים במפלצת פלדה, לנערים תחת מתקפה שהלכידות שלהם נשברה ואין יותר צוות.

יהיו כאלה שברגעים כאלה יתפקדו למופת (בליל הגלשונים זה היה למיטב זכרוני דווקא האפסנאי שעצר את המחבל), יהיו כאלה שיכנסו להלם ולא יתפקדו - אין לדבר הזה חוקים או כללים.

יתכן שבפעילות יזומה כשהצוות כולו מתפקד אותו שליט היה פועל בקור רוח בדיוק כפי שאומן, אין לדעת.

מה שמפריע לי, שעד היום הצבא לא למד לאתר, או לא ניסה למצוא נוסחה שתאפשר לחזות, את אלה שיתפקדו במצבים כאלה ואת אלה שלא.

ולא, אחזקת תעודת זהות ישראלית לא הופכת את בעליה לרמבו.

פורסם

הבעיה זה לא התפקוד תחת אש.

על זה קשה לשפוט וקשה לדעת מראש מי יתפקד. לא יודע איך אני הייתי מתפקד באותה מידה, ושליט היה לבדו ולא חייל חי"ר (יש הבדל עצום ביכולת הפרט בין חי"ר לשיריון).

הבעיה היא זלזול בנהלים בסיסיים.

אם רק היו שומרים על ערנות והתמצאות בסיסית, הכל היה יכול להיות אחרת.

דרך אגב, זה שלא היה נהג במקומו, זו פאשלה ענקית, כי הנוהל במקרה כזה לא היה צריך להיות נטישת הטנק, אלא שיפור לאחור. זה לבדו היה מציל את המצב.

פורסם

שטויות, אם הצבא יודע לברור בפינצטה מי מתאים להיות טייס או ב 8200 או תלפיות הוא יכול בקלות לברור מי מתאים להיות לוחם, זה פשוט לא מענין אותו כשמדובר במסות של בשר תותחים פחות איכותי.

פורסם

הבעיה היא זלזול בנהלים בסיסיים.

אם רק היו שומרים על ערנות והתמצאות בסיסית, הכל היה יכול להיות אחרת.

נכון מאוד אבל, שליט (למרות שם משפחתו המפוצץ) לא היה זה שניהל את חיי השגרה שבטנק ובמחלקה, אלא מפקדו הסגן חנן ברק ז"ל.

שלא תטעה, לדעתי כל הפרשה הזו היא הפקרות מראשיתה ועד סופה, החל בכוננות של הצוות, כשלון השב"כ באיתור מקום המצאו, הפסטיבל התקשורתי שנערך עד לשחרורו וכלה בהתנהגות המשפחה שהפכה את הפרשה לקרדום לחפור בו (האב ניסה להבחר לכנסת והבן בכלל סלב...).

כבר השתתפתי כאן בדיונים בעניין הזה שעלו לטונים מאוד גבוהים, בדבר אחד אני לא מאשים את גלעד שליט - בארועי החטיפה ובכוננות שקדמה לה.

פורסם
שטויות, אם הצבא יודע לברור בפינצטה מי מתאים להיות טייס או ב 8200 או תלפיות הוא יכול בקלות לברור מי מתאים להיות לוחם, זה פשוט לא מענין אותו כשמדובר במסות של בשר תותחים פחות איכותי.

תהליך בחירת טייס והצבתו למסגרת מתאימה אורך 3 שנים. תהליך בחירת השריונאי אורך 10 דקות של ראיון בלשכת הגיוס, ונדיר שמישהו מודח מהמסגרת בתקופת ההכשרה. וזאת מעבר למספר הלוחמים שהמערכת דורשת לכל מסגרת.

לגבי היחידות האחרות שצויינו - זה ממש לא רלונטי, כיון שמדובר באנשים שצריכים לתפקד מול מסכי מחשב בחדר ממוזג, לא בלוחמים תחת אש. לכן בחירת החיילים בהן דומה לבחירת מועמדים לאקדמיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמי שהיה ג'ובניק גמור כל השרות שלו, אני חושב שיש כאן את אותה בעיית המשמעת שיש בכל צה"ל - מחפפים בכל דבר שאפשר לחפף. כך גם אנחנו התייחסנו לשמירות שלנו וכך כנראה שזה קורה בעוד הרבה מקומות. יכול להיות שאם צוות הטנק היה פועל עפ"י הנהלים שמתוארים בכתבה (כתוב שם שהם היו אמורים להשאר בטנק אחרי הפגיעה של הrpg - כמובן שאין לי מושג אם זה נכון), כל תוצאת הקרב היתה נראת שונה.

בלי קשר, צודק כל מי שכתב כאן שלא כל אחד מתאים להיות לוחם, ואי אפשר לבוא בטענות למי שלא נולד להיות מאיר הר ציון מס' 2. במקרה של שליט, הסיבה היחידה לזה שבאמת מתייחסים אליו בכפפות של משי, זה שהוא הפך לסוג של מאמי של המדינה, כמו שנטען בכתבה. הרי בכמה מקרים אחרים שהגיעו לתקשורת, על חיילים שלא תפקדו תחת אש (אני זוכר גם סיפור עם איזה צנחן בלבנון שלפני היציאה), אנשים ירדו עליהם והתייחסו אליהם כאילו הם כמעט בוגדים. אין מה לעשות, לא כל ילד בן 18 מסוגל להפוך לגיבור. אולי אימונים יותר אינטסיבים היו מובילים לכך שהיה יכול לפעול בצורה יותר אוטומטית, ואולי לא. אני אישית מאוד מרחם עליו. נכון שגם הוא לא פעל עפ"י הנהלים, נכון שגם הוא יכל למנוע את החטיפה שלנו אולי, אבל בתכלס מדובר במישהו שכנראה לא היה צריך להיות לוחם מלכתחילה.

proxima - אני חושב שאתה צודק. כלומר, כן עושים בדיוק אישיותיות מינימאליות, אבל בהחלט לא בודקים מספיק. לא יודע אם יכולים, אבל זה גם חלק מהבעיה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כמי שהיה ג'ובניק גמור כל השרות שלו, אני חושב שיש כאן את אותה בעיית המשמעת שיש בכל צה"ל - מחפפים בכל דבר שאפשר לחפף.

בתור מי שהיה גם וגם, שלא תחשוב שמה שקורה ביחידות עורפיות דומה בכלל למה שקורה ביחידות קרביות.

זה בכלל לא אותו צבא...

פורסם

אני חושב שעל דבר אחד כולנו (או לפחות רובנו) מסכימים: גלעד עצמו פישל ושילם את המחיר, אליו כבר אין יותר טענות. מה שמדאיג זה הנזק ההיקפי שהפשלה שלו ושל חבריו גרמה, והתופעות החברתיות שנתגלעו כתוצאה מכך.

לעניין השמירות והמשמעת, זה לדעתי תלוי בעיקר בבן אדם ולא במפקד או בנהלים. אני אישית מעולם לא ישנתי בשמירה ובוודאי שלא עשיתי זאת "בנוהל" למרות שזה היה נהוג בסביבתי. כאשר שירתתי בנתב"ג (עם כל הגיבוי של סיירי הבטחון שלהם) תמיד הקפדתי שהחיילים שלי לא ישנו במגדל, גם אם זה אומר לקום באמצע הלילה וללכת לבקר אותם, להביא להם אוכל ושתיה וכיו"ב. אם הייתי מגלה שאחד החיילים שלי נרדם במגדל, את התלונה הוא היה מקבל ישירות ממני ולא מחכה שמישהו מגף אבטחה יתפוס אותו.

אחד הדברים שמאד הקשו עליי בשירות הצבאי היה דווקא פקודות מטכ"ל והוראות הפיקוד שדרשו ממני למשל לא לשמוע רדיו בשמירה ולא ללכת עם מחסנית בהכנס כשיצאתי עם הנשק הביתה. (מעניין מה אני אמור לעשות כשיש מחבל, לבקש ממנו לחכות שניה בזמן שאני טוען את הרובה?) במקרים כאלה, עם כל הכבוד לנהלים, צריך להפעיל שיקול דעת ולראות את התמונה הגדולה, לא להיות "ראש קטן" ולמלא פקודות כמו כבשה צייתנית בעדר.

המשמעת הלקויה והעדר שיקול הדעת הם רק סימפטומים, המחלה היא הערכים העקומים. לצערי אותם ערכים מנחים גם את האוכלוסיה האזרחית, וזה בדיוק מה שמפריע לשמוקים כמוני בגישה הישראלית.

פורסם

אני לא שופט את גלעד שליט, אבל גם לא מרחם עליו. זה מה שקורה שמפשלים בקרב, ומה שקרה לו זה עוד טוב לעומת מה שקרה לחברים שלו.

לעומת זאת, מה שקרה לכלל המדינה, עם המחיר ששילמנו, את זה עוד נצטרך לחכות ולראות...

זה מה שקורה כשהצבא לא בורר את חייליו ולא מציב אותם במקומות שבאמת הם צריכים להיות,אלא רק ממלא מצבת כוח אדם. (לא מצבה של בית קברות,למי שלא הבין).

פורסם

העצוב הוא שמי שהפך את זה לסיסמה של בה"ד 1, הודח מתפקידים פיקודיים בעקבות מלחמת לבנון השניה.

derish, אני דווקא לא חושב שהפשלה היא של שליט. כלומר, ברור שהוא לא תפקד כמו שמצופה מלוחם, אבל הרי זה בדיוק מה שאני ועוד כמה אנשים פה אומרים: לא כל אחד יכול להיות לוחם מלכתחילה. נראה לי שגם מי שיותר אשם פה זה מפקד הטנק, שעל פי המתואר ממש לא פעל לפי הנהלים, לא בתנהלות בטנק לפני הארוע ולא במהלכו.

אני מניח שמה שfalou אומר זה נכון, וביחידות השדה זה נראה מאוד שונה, אבל אני חושב שביחידות העורפיות מטרת השמירות והנהלים, בהקשר הזה היא בעיקר כסת"ח (חוץ מזה שנראה לי שלשמור זה סוג של ערך בצהל, ששכחו להוסיף אותו לרוח צה"ל בטעות). לכן גם אנשים כ"כ מזלזלים בזה, ומרשים לעצמם ללכת לישון או כל דבר אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני שואל את עצמי. את מי ייזכרו בעוד ארבעים שנה, את צביקה או את שליט?

חוששני שיזכרו את שליט ולא את צביקה שהקרב שין בשין שלו נלמד ברחבי עולם.

אף אחד לא יודע מה ייקרה לו ואיך הוא יתנהג אם ייקלע למצב כמו של שליט, אך הפיכתו לכמעט גיבור לאומי, לא בדיוק במקום.

פורסם

חבל שהתחקיר לא פורסם ברמת כלל צה"ל, ולא הועבר רק לקודקודים.

התחקיר {בכתבה} מעלה בעיה אחת מאוד גדולה בצבא: ראש קטן של חפ"שים, שנדחפים מלכתחילה למצב של ראש קטן ע"י המפקדים שלהם. הגישה הצה"לית היא שחפ"שים הם טיפשים וככה מתנהגים אליהם - ומכאן החפ"ש אבוד ללא מפקד, ולא טורח בכלל ללמוד או להתמקצע.

הבעיה עם שליט - גם בלי הקשר לכתבה - היא שהוא נחטף, לא נפל בשבי, ובהתחשב במחיר ששולם עבורו, הוא היה צריך להנמיך פרופיל לאחר שובו, במקום להפוך לסלב, ואביו היה צריך בעיקר לשתוק במקום לפתוח את הפה על כל העולם ולרוץ לפוליטיקה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שבאמת עצוב זה שלא מפסיקים לבלבל את המח על זה. הוא לא בסדר, הם לא בסדר, כולם לא בסדר.

כל כתב חושב שהוא איזה חוקר/ מנתח אסטרטגי בכיר של הCIA ומשפריץ כתבות על מקרה שהוא לא היה ולא ראה.

זה כמו "המומחים" האלה שמתווכחים איזה מכונית הכי טובה למסלול לפי נתונים טכניים שהיצרנים מפרסמים שפועל הדברים היחידים שהם התנסו בנהיגה עליהם זה פיאט אונו ואופני BMX.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...