Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כשבועיים החלה אצלי ברכב בעיה של חוסר סחיבה, צילצולים, עשן שחור, באקפיירים ושאר ירקות,

בדקתי כל מה שאפשר ברכב, פלאגים, חוטי הצתה, מזרקים מטפטפים, בדקתי הכל עד שהגעתי לקוילים,

גיליתי שאחד הקוילים מלא בקורוזיה, שמחתי (כי התקלה אותרה) במקצת (כי רביעייה עולה מעל 2000 ש"ח),

ניקיתי את הקורוזיה והחזרתי את חוט ההצתה אך התופעה לא נעלמה, החלטתי שהקויל כנראה דפוק והזמנתי רביעייה חדשה,

באימפרזה GT אי אפשר להחליף רק אחד, זה בא רק ברביעיות (Coil Pack),

שלשום בערב, תוך כדי נסיעה אני שם לב שנורת קסנון אחת לא עובדת,

פתחתי את מכסה המנוע, הוצאתי את הנורה וראיתי בעין שהיא לא שרופה,

החלטתי להחליפה בכל מקרה היות ויש לי כמה זוגות ספייר בבית,

חיברתי את הנורה והקסנון עדיין לא דלק, תיארתי לעצמי שהבעיה היא במגבר, ניסיתי להוציא בכח רב את הפלאג התקוע מהמגבר ותוך כדי שאני נוגע בו הפנס נדלק ונכבה, כנראה שההבעיה היא במגעים, החלטתי להוציא את הפלאג בכל מקרה ולהפתעתי הרבה כל הפלאג והשיניים של המגבר מפוצצים בחלודה!

באימפרזה טורבו GT בנוסף לכונס האוויר האמצעי ישנם 2 תריסים בצדי מכסה מנוע אחד מהם ממוקם מעל המצבר בצג ימין, והשני ממוקם מעל הפילטר אוויר בצד שמאל,

המגבר של הקסנון ישב לא רחוק מאוד מהתריס הימני, במיקום לא רע, מכוסה במעט,

כנראה שבתקופת הגשמים שהייתה, שום חלק במנוע לא יכל להסתתר, המגבר התמלא במים אפילו שהוא מרוחק מהתריס ומהכונס אוויר (יש לי את המכסה רק לצד השני, של הפילטר)

היות והיה לי מגבר ספייר החלטתי שאין טעם לטרוח ולנקות את השיניים אפילו שהוא עדיין עובד,

החלפתי את המגבר ומיקמתי אותו במקום טוב יותר מהפעם הקודמת,

הנעתי את הרכב והמשכתי בנסיעה והפלא והפלא! הבעיה נעלמה! לא ייאמן! הרכב חזר לעצמו!

כל הבעיה נבעה מהקצר במגבר, אפילו שהפנס עבד!

הציעו לי להחליף פלאגים, חוטי הצתה, מזרקים, חיישנים למינהם, מה לא.

למזלי רוב החלקים שקשורים להזרקה ולהצתה אצלי ברכב הם חדשים, לכן לא מיהרתי להחליף הכל, למעט ההזמנה של הקויל.

רציתי לשתף אתכם שלפעמים אפשר להחליף חצי מנוע ולבסוף לגלות שזה היה בסך הכל מגבר קסנון קטן עם שיניים חלודות,

והקטע שהפנסים עדיין עבדו, במצב כזה איך אפשר לעלות על התקלה?? זה בגדר נס שהיא נפתרה אצלי.

1. מישהו פעם נתקל במקרה דומה?

2. ניקיתי את הקורוזיה מהקויל, הרכב נוסע נהדר, האם אני עדיין צריך להחליף את הקויל?

בברכה,

פורסם

כל המגברי מזבלה לא שווים גרוש אחד אצלי בצרפתיה זה שיגע את הביטרון מאווררים ולא נתן להם להכנס לפעולה :( , עם המזגן והקסנון דולקים היו לי כל הזמן הבהובים ואם דלוקה המערכת אז בכלל. אגב הרכב היה אחרי אלטרנטור חדש, מצבר חדש. פירקתי את הנזק הזה וחזרתי למקורי.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

shugiflex,

הקסנון ברכב לא מקורי, בתקופה שהרכב יצא עוד לא היו קסנונים,

אבל גם ה"קסנונים המקוריים" הם קסנונים של eBay כמו שניתקלתי כשקניתי רכב חדש מצ'מפיון,

גבו ממני 2800 ש"ח על קסנון ובסוף התברר שהרכב לא מגיע עם קסנון מהיצרן בחו"ל,

אלה מתקינים את הקסנון אצל חברת רדיו מילאנו בבני ברק,

ולא טעיתם, הקסנונים לא היו של חברות מוכרות כמו Philips או Bosch,

אלה קסנונים סינים כמו שיש ב-eBay,

agent_amos

הבנתי שיש מכוניות שלא בנויות לעבוד עם קסנון,

האמת היא שבעקבות מה שקרה לי אני שוקל להוריד את כל הקסנונים (ראשיים, ערפל) ולשים נורות בסגנון פיליפס דיימונד,

שאלה:

אם הופיעה קורוזיה על קטב הקויל צריך להחליפו?

פורסם

עדי אתה נוסע עם ניהול?, אני רכשתי מייצב מתח של רייזין המומלץ גם ע"י MOTEC לייצב את המתח ברכבים העובדים עם ניהול.

עדיף שתפטר מהקסנונים האלה ושים מנורות דיימונד ויזן זה עדיף, אני אישית כרגע עם COOL BLUE והם בסדר גמור.

על הדרך בדוק את ההארקות ברכבך, ואם מותקנת מערכת סטריאו מכובדת, בדוק שגם היא ממותקנת כמו שצריך.

לגבי הקורוזיה, נסה להוריד אותה ולראות אם הקוייל עובד כמו שצריך, אם עובד תשאיר אותו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

א. באימפרזה שלי פנסים מקוריים עם דיימונד. עברו טסט כבר שנתיים ומספיק לבן בשביל להיות יוצא דופן

ב. היה לי מקרה באימפרזה שהמחשב מנוע נדלק והשתגע והראה איזה 4 תקלות .מוסכים אמרו לי דברים מכאן ועד הודעה חדשה

תמכור את הרכב חבל על הזמן וכו.

בסוף הכבל חשמל של המגבר עבר ליד המחשב מנוע ושיבש אותו :lol: בעיה שנפתרה ב3 דקות..

התקלה המלחיצה השניה שקרתה לי שהרכב התחיל לרעוד ולעשות רעשים חריקה סיבוביים באמצע איילון. חשבתי ציריות,גיר מה עוד.. בסוף השתחררו לי האומים מהג'אנט.

בקיצור אין על סובארו ,אין תקלות, מדהים איך כל פעם מחדש הדבר היחיד שיש לי לתקן זה איזה שטות קטנה אחרת

לגבי הקויל, זה לא רכיב בטיחותי זה לא משהו שיכול לגרום נזק. מקסימום יהיו לך קרטועים ואתה יישר תרגיש את זה. כל עוד זה עובד טוב ואתה לא מרגיש ירידה בסחיבה אין סיבה שלא להשאיר. את אלה שהזמנת תמכור ביד 2 יקפצו על זה כל "בעלי האימברזות"

פורסם
האמת היא שבעקבות מה שקרה לי אני שוקל להוריד את כל הקסנונים (ראשיים, ערפל) ולשים נורות בסגנון פיליפס דיימונד,

מה ההיגיון לשים נורות קסנון בפנסי הערפל? כדי שפנסי הערפל יהיו יעילים, צריך להשתמש בנורה בעלת גוון חם ואפילו צהובה לגמרי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה ההיגיון לשים נורות קסנון שמסנוורות את כל העולם?

פוזה, זה הכל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

agent_amos

תודה רבה על התגובה, כן אני עם ניהול ובלי מייצב מתח,

הם ממליצים על מייצב מתח בגלל השימוש בניהול חיצוני עם קסנונים או שהם ממליצים בלי קשר?

כשאתה רושם מייצב מתח אתה מתככון למיישר זרם? או שזה 2 דברים נפרדים?

איך ניתן לדעת אם המתח לא יציב ברכב? איזו בדיקה ניתן לעשות?

אני מעיף הערב את כל הקסנונים ומחליף לסגנון הפיליפס,

אני מחפש את הגוון הזה כמו שיש במרצדסים החדשים, איזה גוון זה? 5000K?

למה לבדוק את כל הארקות? איך זה יכול להשפיע?

----------------------------------------------------------------------

AsaGoren

א. באימפרזה שלי פנסים מקוריים עם דיימונד. עברו טסט כבר שנתיים ומספיק לבן בשביל להיות יוצא דופן

ב. היה לי מקרה באימפרזה שהמחשב מנוע נדלק והשתגע והראה איזה 4 תקלות .מוסכים אמרו לי דברים מכאן ועד הודעה חדשה

תמכור את הרכב חבל על הזמן וכו.

בסוף הכבל חשמל של המגבר עבר ליד המחשב מנוע ושיבש אותו :lol: בעיה שנפתרה ב3 דקות..

איזה מגבר? של מערכת?

לגבי האמינות של סובארו אתה צודק בהחלט, זה רכב שלא מתקלקל אף פעם,

אתה לא מבין איזה ניסויים עברו על הרכב שלי, הוא פשוט לא רוצה לתקלקל!

פשוט הנדסת אנוש גאונית,

זה הרכב ספורט עם התמורה-לשקל הכי גבוה שניתן למצוא פה בארץ ישראל.

-----------------------------------------------------------------------

redroze + אלעד

זה ליופי נטו (פוזה)

הקסנונים שלי בגוון סגול ובשילוב עם רכב שחור וכונסים גבוהים זה נראה קרבי רצח,

זה הכל עניין של טעם,

מישהו יודע עם ישנם מנורות בסגנון הפיליפס דיימונד עם גוון סגלגל?

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם
,

אבל גם ה"קסנונים המקוריים" הם קסנונים של eBay כמו שניתקלתי כשקניתי רכב חדש מצ'מפיון,

גבו ממני 2800 ש"ח על קסנון ובסוף התברר שהרכב לא מגיע עם קסנון מהיצרן בחו"ל,

אלה מתקינים את הקסנון אצל חברת רדיו מילאנו בבני ברק,

ולא טעיתם, הקסנונים לא היו של חברות מוכרות כמו Philips או Bosch,

אלה קסנונים סינים כמו שיש ב-eBay,

איזה VW מגיעה עם קסנונים כאלה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

VW Polo 2008 1.4 Tredline

2800 ש"ח וזה היה עוד אחרי הנחה :)

חלאות, במדינה הזאת מכל מקום מנסים לגנוב מאיתנו,

תייר חדש שמגיע לארץ ולא מכיר את המנטליות מאבד את התחתונים שלו בלי לשיב לב

פורסם

מוזר, לא מוכרת לי התופעה של "קסנון בהתקנה מקומית" ברכבים חדשים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה יודע איזה רווח זה בלקנות קסנון מאי ביי ולמכור ב-2800 שקל ויותר? וכל שהרכב מפואר יותר ככה גם העלות של הקסנון עולה, אפילו שזו אותה מנורה.

הם לא אמרו לי שום דבר על התקנה מקומית, רק אחרי שקיבלתי את הרכב ראיתי בתא הכפפות מעטפה עם לוגו של רדיו מילאנו ואישור התקנה.

הקסנון לא היה של חברת בוש, פיליפס או משהו בסגנון הזה,

אלא של איזו חברה סינית "קסנון סאן לי" או משהו כזה,

פורסם
לגבי האמינות של סובארו אתה צודק בהחלט, זה רכב שלא מתקלקל אף פעם,

אתה לא מבין איזה ניסויים עברו על הרכב שלי, הוא פשוט לא רוצה לתקלקל!

פשוט הנדסת אנוש גאונית,

זה הרכב ספורט עם התמורה-לשקל הכי גבוה שניתן למצוא פה בארץ ישראל.

אני חושש שקצת החמצת את המשמעות של המונח "הנדסת אנוש". אין דבר משותף בין המונח הזה לבין היותה של המכונית שלך אמינה.

redroze + אלעד

זה ליופי נטו (פוזה)

הקסנונים שלי בגוון סגול ובשילוב עם רכב שחור וכונסים גבוהים זה נראה קרבי רצח,

זה הכל עניין של טעם

קסנון בהתקנה מקומית נאסר בארץ לפני מספר שנים בדיוק בגלל אנשים כמוך. תשאיר את הפוזות לאלה שסובלים מאיבר זערורי ותעיף את המפגע הבטיחותי הזה מהמכונית שלך - לטובתך, לטובת הסובבים אותך ולטובת הרכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רייזין ממליצים להתקין מייצב מתח ברכב (ללא קשר להתקנת קסנונים) ולחדש את כל ההארקות, זה מה שאני עשיתי ברכב שלי, כולל חידוש של כל צמות החשמל (צרפתי בכל זאת).

אם יש לך עומס בעת הפעלת כל הצרכנים, הפעלת וינקרים האור ברכב מרצד, של השעונים לדוגמא, זה הזמן למייצב מתח.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...