Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בבעלותי אקסנט 95 במצב שפיר פחות או יותר, והיום נתקלתי בתופעה מוזרה ברכב שעירבה מערכות חשמל.

לפני שאתחיל בתיאור התופעה אקדים ואציין שמדובר ברכב שכמעט לא נוסע. משמש אותי בחלק מימות השבוע להגעה לעבודה, מרחק נסיעה של 10 דק' לכל כיוון, ומלבד זה הוא עומד בחניה. לצורך הרקע לתיאור שיבוא הרכב עמד כארבעה ימים בחניה לפני הנסיעה המדוברת.

היום לאחר שהתנעתי את הרכב הפעלתי את המגבים כדי לנגב את כל הלחות שהתעבתה על השמשה הקדמית. המגבים ממש ממש התקשו לפעול ולאחר שהשלימו כעשירית מהסיבוב (הראשון) פשוט נתקעו במקום. חשבתי שההתנגדות של השמשה הפריעה להם כי כבר מזה זמן שהמתזים שלי לא עובדים ולא הספקתי לטפל בעניין, וכבר כמה זמן שהמגבים מגמגמים וחשבתי שזה בגלל שאין לי מתזים שירטיבו את השמשה. בכל אופן פתאום אני שם לב לנורה של מצבר בלוח המחוונים שהתחילה לדלוק אבל ממש חלש, נעלמה וחזרה, נכבתה, שוב נדלקה חלש ושוב נעלמה וכו'. הבנתי שאולי יש איזו בעיה חשמלית. אגב זו פעם ראשונה שאני רואה אותה נדלקת. כל הזמן הזה הרכב לא מגמגם ולא שום דבר וגם לא התקשה להתניע, הדיבורית ברכב עובדת תקין וגם הרדיו. לעומת זאת שמתי לב שהשעון של הרכב התאפס (כבר קרה לי פעם נוספת לא מזמן, וזה לא משהו שקורה ברכב). מתוך אינסטינקט כיביתי את הרדיו ופתאום הכל התעורר לחיים - הנורה נעלמה, המגבים עובדים ואפילו המתזים חזרו לעבוד אחרי תקופה ארוכה שלא עבדו, והתיזו מים בכל הכוח. המשכתי לנסוע ברכב ואחרי זמן מסויים הדלקתי שוב את הרדיו ועדיין הכל עבד מצויין.

ברור לי שאולי יש חלקים בתיאור שאינם קונסיסטנטיים או שלא מסתדרים עם ההבנה של מישהו לגבי איך המערכות האלה עובדות, אבל זה התיאור הכי יבש והכי מהימן שאני יכול לספק.

יש למישהו תיאוריה שיכולה להסביר את ההתרחשויות ?

תודה.

פורסם

בדוק טעינה על הדקי המצבר.

יש לי תחושה שתמצא שהיא חלשה במיוחד.

ההסבר:

הרכב עמד, המצבר נפרק מעט.

בינתיים, הנעת, אך המצבר עדיין לא השלים טעינה , מה שגרם לתופעות שתארת.

מאחר והאלטרנטור חלש, למרות שהרכב כבר מונע, לא היה מספיק אמפרז' זמין להפעיל את כל מע' החשמל שהפעלת ביחד.

גם הדלקות חלשה של מנורת המצבר מחזקת את התופעה שציינתי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אלטרנטור פגום.

בדוק בדרך הבאה:

עם מולטימטר על הדקי המצבר, (על מצב מדידת מתח) אתה אמור לקבל את הערכים הבאים:

11.5V-12.9 כשהאוטו כבוי (מפתח מחוץ לסוויץ')

10.5V-12.5 בזמן שמישהו נותן סטרטר בתוך הרכב.

13.5V-14.2 בזמן שהרכב מונע.

כשאתה משחק עם המצערת, המתח חייב להישאר יציב ולא לעלות/לרדת. מצב בו המתח לא יציב, או שהוא עולה מעל 14.5V, מצביע על תקלה ברכיב בעל השם המפתיע- מייצב מתח (של האלטרנטור).

ערכים נמוכים כשהרכב מונע מצביעים על אלטרנטור שדורש שיפוץ (פחמים, ליפוף האוגן,מיישר זרם- משהו מהם תקול, וממילא הכל מטופל במסגרת שיפוץ האלטרנטור)

ערכים נמוכים כשהרכב כבוי מצביעים על מצבר ששבק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...