Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד נוזל מאזור הפלאנג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מספר שאלות:

1. דאגת לנקות טוב את השטח לפני ההרכבה?

כן

2. שמת אטם חדש?

כן

3. האטם יושב טוב במקומו?

אני מניח..אין איך לבדוק

4. הידקת את הברגים בתחילה ביד ואחר כך מוצלבים כל פעם קצת עד הידוק מושלם?

נראה לי..ההגיון אומר שכן

5. הידקת טוב את הברגים?

נשמע שאתה חותר שאולי לא הרכבתי כראוי.. שווה לפרק ולנסות שוב להרכיב?

פורסם

יש פלאנג'ים שהחמם שמגיע איתם הוא יחידה אחת מושלמת ויש כאלה שהחמם מגיע ב 2 חלקים - חמם + בסיס שאתה צריך להלביש על תחתית החמם.

חשוב להקפיד על נקיון המשטח התחתון ועל הכנסה טובה ואחידה של החמם לפני סגירת והידוק הפלאנג'. כמובן, בהצלבה.

במקרה הזה, נראה שיש נזילה בגלל אי אטימה טובה ולא בגלל נזק לדוד לעניות דעתי.

פורסם

תרכיב טוב את הבסיס על גוף החמם שייכנס ישר וישב ישר, נדמה לי שצריך להלביש את הבסיס עד שגוף החמם מתיישר עם תחתית הבסיס (עבר זמן מאז החלפתי לאחרונה).

תוודא שהחמם נכנס טוב לדוד (לעיתים יש צורך לקצר טיפה את הצינור בראשו).

בהצלחה.

פורסם

הפלאנג' עצמו אכן מגיע עם מאיץ חימום (עשוי פלסטיק, עם 2 מאריכים של 30 ס"מ בממוצע כל אחד) וגומיה.

יש להלביש את הגומיה על גוף המאיץ חימום, להלביש את המאיץ על גוף החימום של הפלאנג' (שם לב שלגומיה יש 6 שקעים עבור הברגים\גוז'ונים שיוצאים מהדוד להידוק הפלאנג') ולסגור כפי שהסבירו כאן (בהצלבה, לאט לאט). אם הדוד הוא סטנדרטי ולא מהארוכים והצרים, אתה יכול להרכיב לו רק מאריך אחד, זה בהחלט מספיק (מניסיון).

לעיתים יש להדק את אומי הפלאנג' ממש חזק עד שהנזילה מפסיקה - אך אני לא שולל שאולי יש פגם (כתוצאה מבלאי טבעי\רקבון) בדוד והנזילה ממקום סמוך. גם כאשר מהדקים את האומים חזק, עדיין צריך לשים לב להדק ברגש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כדאי לפתוח -} לנקות היטב את איזור האטם -} להצמיד את האטם כראוי -} לסגור את הברגים באלכסונים (כמו בהחלפת גלגל) -}

אחרי שכולם סגורים יש להדק אותם.

נזילה של טיפות היא גם בזבוז מים וגם סיכוי טוב שזה יגיע לטרמוסטט ולחשמל.

שים לב שהטרמוסטט מכוון אצלך על מקסימום/מינימום טמפרטורה (אני לא מצליח לראות מהתמונות שצילמת).

על מנת לחסוך בחשמל עדיף שתכוון לטמפרטורה של כ 50-60 מעלות.

פורסם

דיברנו כבר בטלפון אני מקווה בשבילך שהדוד יפסיק לנזול אבל על פניו לפי התמונות ניראה שהדוד נוזל.

בדרך כלל שהפלאנש נוזל המים מטפטפים מהבורג של הפלאנש.

אצלך לפי התמונה ניראה שהמים מגיעים קצת גבוה יותר הם נמצאים על תחתית הדוד שזה 2 ס"מ מעל הפלאנש.

resized_2013-02-18%2014_51_08.jpg

פורסם

בדיוק, כפי שאמרתי לך בטלפון, אנסה לפרק ולהרכיב שוב בייתר זהירות ודיוק, ובמידה ועדיין תהיה נזילה, צפה לטלפון ...

לילה טוב.

פורסם
בדיוק, כפי שאמרתי לך בטלפון, אנסה לפרק ולהרכיב שוב בייתר זהירות ודיוק, ובמידה ועדיין תהיה נזילה, צפה לטלפון ...

לילה טוב.

חבל על המים תחכה עד שבוע הבא ותראה מה קורה עם הנזילה מקסימום תחזק את הברגים מעט אחד אחרי השני.

הנזילה לא מהאטם המים נוזלים ממקום גבוה יותר אין הרבה מה לטעות בסגירה של פלאנש האטם יושב בדיוק בקוטר.

פורסם

אז מה אתה אומר בעצם?

אם הנזילה לא מפסיקה זאת אומרת שישנה פריצה מהדוד עצמו היכן שהוא?

זה לא מצב שאמורים להחליף דוד? המצב יכול להחמיר בפתאומיות אם הגוף עצמו ניזוק לא?

פורסם

כן זה אומר שהדוד נוזל היכן שהוא בגוף.

ראיתי כבר מקרים שאם הנזילה מינורית אז קורוזיה אוטמת את החור הקטן.

לרוב הנזילה לא מפסיקה לכן שים לב מה קורה שם למעלה.

• תוכן חדש...