Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי לא מעט לחץ ממני, שכנעתי את הורי להחליף את רכבם לרכב חדש. בגדול הם מאוד מרוצים מהC3 שלהם (1400 ידנית) שהפגינה גם אמינות מעולה וגם היתה זולה בהחזקה השוטפת שלה. הלחץ שלי היה מכיוון שיש להם נטיה להחזיק רכבים עד שהמחירון נשחק עד תום.

לאחר ההקדמה הזו נעבור לדרישות מהמחליפה.

הרכב הוא רכב יחיד שמשמש את המשפחה (אמא ואבא). את רוב זמנו הרכב מבלה בעיר עם גיחות לפקקים באיילון ובכביש 4. פעם - פעמיים בחודש נסיעות ארוכות צפונה/דרומה (טיולים). חשוב להם שהרכב יהיה חסכוני, אמין, שבמידת הצורך ניתן יהיה "להעמיס" גם 4 מבוגרים, מזגן טוב, גיר ידני חובה וביצועי מנוע שלא יגרמו להם להצטער שהם יצאו לטיול באחת העליות בכבישי הצפון. אל תשכחו שלא מדובר על רכב שצריך להיות חורך אספלט, הנק' ייחוס שלהם זו הC3 שענתה להם על כל הדרישות ואפילו מעבר.

התקציב הוא מקסימום 70K ש"ח שזה המירב שהם מוכנים להשקיע על רכב חדש והם רוצים שהרכב יהיה לפחות 2010.

המתמודדת העיקרית כרגע היא הסוזוקי ספלאש הידנית אותה הם יכולים לקנות מהסוכנות. זה הרכב הכי קטן שהם מוכנים לשקול וגם זה אחרי לא מעט מלחמה על זה שהתא מטען הקטן לא משפיע עליהם כי ניתן לקפל את המושבים.

אשמח למידע בנוגע לספלאש ולמתמודדות נוספות שיכולות לבוא בחשבון.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לא הבנתי את הסיבה להחלפה. אם הם מרוצים מהאוטו, שישארו איתו. מה בדיוק שלילי בזה ש"יש להם נטיה להחזיק רכבים עד שהמחירון נשחק עד תום". עדיף להפסיד על ירידת ערך של רכב חדש?

פורסם

אני מעדיף שכל תקופה יחליפו רכב וככה הם נשארים הם רכב חדיש יותר מה שלרוב אומר גם אמין ובטיחותי יותר.

כל זה כמובן במידה וישנה האפשרות לעשות זאת, כרגע יש אפשרות כזאת.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

שיוסיפו עוד 3,000 ש״ח ויקנו פאביה ידנית חדשה מהסוכנות. אם לא בא להם להוסיף את הסכום הזה, אז ב 71 אלף ש״ח אפשר לקבל איביזת אביונים חדשה.

כאופציה משומשת הייתי מנסה לחפש ג׳אז ידנית. אין הרבה כאלו על הכביש אבל לך תדע מה תמצא עם קצת סבלנות. יונדאי i30 גם נמכרה עם גיר ידני וגם היא יכולה להיות אופציה מעניינת ומתאימה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חריגה קלה תביא אותם לi20 או ריו ידנית חדשה. תשקלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי המחירון של ה-C3 כבר שחוק ואם היא עדיין משרתת אותם נאמנה אז קצת חבל למהר.

אם בכל זאת הם מעוניינים להחליף אז כדאי לחפש סופר מיני ידניות כמעט חדשות, יותר משתלם לרכוש רכב שכבר איבד קצת ערך, במיוחד אם התוכנית היא להישאר איתו לשנים ארוכות. יש לא מעט אנשים שמגלים אחרי כמה חודשים הגיר הידני זה לא זה או שהם מתגעגעים למשפחתומטית ומוכרים.

כולן באות בחשבון לדעתי למעט ה-206+ והמיקרה שקצת משתרכות מאחור.

פורסם

אם הם מעוניינים בספלאש שיבדקו את הסויפט הידנית - בסיסית רכב דומה מאוד, אמנם עולה 7,000 ש"ח נוספים אבל מאידך שוקל 50 ק"ג פחות, כלומר ירגישו כאילו יש נוסע אחד פחות. סביר שגם יהיה יותר קל למכור אותו בעוד מספר שנים, אבל זו, כמובן, ספקולציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תומכי ה-"להשאיר" את הC3, זה אולי נכון כלכלית אבל הרכב עדיין שווה כ20K ש"ח (מבחינתי זה עוד לא שחוק לגמרי) ולמרות שהוא הפגין אצלינו אמינות מושלמת משנת 2008 ועשה כל מה שנדרש ממנו, רכבים הם מוצר מורכב שהבלאי בו עושה את שלו וככל שהרכב ישן יותר נדרשת יותר תשומת לב לכל פיפס קטן. הנהגת העיקרית ברכב היא אמא שלי והרכב משמש אותה ככלי חשוב בעבודתה. לכן היות ויש לה סכום כסף מסויים אותו היא מוכנה להשקיע בקניית רכב אמרתי לה שזה הזמן להחליף.

את הסקודה והאיביזה פסלתי מראש, האמת שבעיקר בגלל אחריות יצרן קצרה (לא הגיע הזמן לישר קו עם האחרים?!) ואין ספור הסיפורים שנכתבו פה על השירות של צ'מפיון (מודה שאולי זה לא מוצדק, רק רושם שקיבלתי).

הI20 החדשה בהחלט נשמעת מעולה ותבדק בהקדם.

הסוויפט יוצאת יקרה ב10K שקלים, בהתחלה מאוד רצינו את הסוויפט אבל על הכביש היא יוצאת 80K. הספלאש יוצאת לנו "על הכביש" 70K.

ג'אז יקרה מאוד ביחס לאחרות למרות שהיא רכב מעולה כנראה לצרכים שלהם.

ה206+ והמיקרה אכן נפלו בשלב הסינון המוקדם ולא באות בחשבון.

מעבר לרכב חדש מהניילון אני כמובן סורק את הלוחות באופן יומי בחיפוש אחר I20/פיאסטה/סוויפט/ספלאש ידניות שיהיו כמעט חדשות ואחרי ירידת ערך ראשונית.

פורסם

C3 מספיק בטיחותית לדעתי. אם בכל זאת נעולים על רכב חדש, תבדקו גם את הפיאסטה ואת הקליאו הבסיסיות, שתיהן עולות עד 75K אם אינני טועה.

פורסם

הדבר הראשון שעלה לי לראש זה סוזוקי סוויפט

אבל מאחר ופסלת אותה מה עם פיאט בראבו?

שנת 2009-2010 יכנסו לתקציב לדעתי.

מגיעה עם גיר ידני וממה שהבנתי מהחבר'ה פה

היא גם מגלה אמינות טובה וצריכת דלק שפויה

404

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי להודות לכל היועצים!

אחרי נסיעות מבחן, שיקלולים ושיקולים, ולא מעט נסיעות וטלפונים לסכוניות, הוזמנה לה סוזוקי ספלאש חדשה.

הרכב אמור להגיע באפריל ואז אני ארשום התרשמות קצרה על הרכב.

בנוסף גיליתי להפתעתי שתהליך של קניית רכב חדש זה קצת כמו "שוק", תמיד אפשר להוריד במחיר ולהוציא עוד הטבות אז קחו את זה בחשבון.

פורסם

מוטודיל פשוט אתר תיווך בין קונים לחברת ליסינג.

כאמור, מצאתי באופן עצמאי חברת ליסינג/השכרה שמוכרת קליאו חדשה, שנת רישם 2012, 0 קמ עם שנתיים וחצי אחרית ב- 55K .

אחכה בכל זאת בעצת חברי הפורם למודל החדש.

• תוכן חדש...