Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אירופה החמה

gozal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא סותר את עצמך?

בהתאם לבקשה, הצעתי תהליך שמכסה את כל האופציות כאשר די ברור כיצד זה יגמר (וזה לא לטובת הסוכן). מטרתי היא שבסוף התהליך, שלוקח בסה"כ מספר דקות ביום למשך כמה ימים, יראו הקוראים כי השד אינו נורא והסקטור שביטלתי בלחיצת מקלדת אכן בר מינן הוא. כמובן יתכן ואני שוגה בהערכת המצב ואז ארצה לשמוע על כך ולהסיק את המסקנות להבא. אינני רואה כאן סתירה.

אתמול נכנסו אליי למשרד 3 צעירים בני 22-25 (...) ובררו לגבי כרטיסים לדרום אמריקה.

שאלתי אותם באיזה מחירים נתקלו עד עכשיו. תשובתם הייתה כ 1450 דולר.

בשניות מצאתי להם טיסות מעולות, קונקשיין קצר, בתאריכים שלהם, ב 1310 דולר.

ההשוואה שלך אינה רלוונטית, היות ומדובר באנשים שככה"נ לא טסים לעיתים קרובות ולכן עדיין אינם מכירים את התהליך המקוון באופן יסודי. הסיפור נשמע מוזר גם לאור העובדה שלפחות אחד מהאתרים שציינתי לעיל עושה שימוש באותו בסיס נתונים שמקובל לעבוד מולו ברוב הסוכנויות, לכן לא אמורים להיות הבדלים תהומיים במחיר. השוואה רלוונטית הייתה יכולה להיות למשל: הם באינטרנט, אני באינטרנט ואתה במערכת שלך, כולם במקביל ובזמן אמת, מנסים לקבל את המחיר והתנאים הכי טובים. במצב כזה אני מאמין שהייתי משווה או מנצח את הצעתך אבל חותך החוצה את המתווך, שזה כבר יתרון מבחינתי.

עם כל הכבוד לאינטרנט, ויש כבוד, לפעמים לידע ולנסיון שנצבר עם השנים-אין תחליף, ואני כבר למעלה מ20 שנים בתחום.

אתה צודק, אבל נסיון אפשר לצבור גם בהזמנות אונליין ושם זה קורה הרבה יותר מהר. לי הספיקו 5-6 נסיעות בשביל לקלוט את כללי המשחק, לכן אני תוהה כמה מתוך ה-20 שנה "למדת" וכמה פשוט המשכת לבצע מתוך הרגל.

במבט על - נדמה לי שהדיון הזה תופס כל פעם זווית שלילית, כאילו אני מנסה לעשות דה-לגיטימציה למר סלע וחבריו למקצוע ולגרום להם לסגור את הבאסטה. לא זה העניין. מה שאני מנסה להראות פה זה שלהוציא אוכלוסיות ומקרים מסויימים, אין לסוכן כיום יתרון אמיתי על פני הזמנה עצמאית באינטרנט, זה לא משהו מסובך ואת כללי המשחק בסה"כ אפשר ללמוד מהר מאד. יש הרבה אנשים שמתוך הרגל עדיין מסתמכים על סוכנויות כאלה "כי הם יודעים את העבודה" ואז מתאכזבים כשזה לא קורה לשביעות רצונם. טענתי היא שכדאי לנסות ולנתק את הקשר הזה, התוצאות עשויות להפתיע לטובה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דריש, אהבתי את משחק המילים בנוגע לסלע המחלוקת.

ברצלונה, מקווה שתהא חמימה ונעימה. כפי שתראה בראשית השרשור לי היו הצעות אחרות וגם הן בהסתייגות.

אשר לגישה לחיים, איש איש ונסיונו. תתפלא לשמוע כמה פעמים מה שאני"מניח" מסתבר כנכון יותר ממה שמישהו"יודע בודאות".

כנראה עניין של קנה מידה ,כך לפחות אני...מניח.

בנוגע למבט על - יתכן והמקצוע יעלם, יתכן ויצטמצם וישתנה, לא אנו נכריע.

תודה על הקישורים , להשתמע.

פורסם

דריש כתב:

"את המתווכים אני מעדיף להשאיר בחוץ, כאמור, בגלל הסיכוי שמשהו ישתבש. במצב כזה בד"כ יותר קל ואפקטיבי לתקשר ישירות מול חברת התעופה או המלון במקום לסמוך על איציק ובניו נסיעות בע"מ שייצגו את האינטרסים שלך וידאגו לזכותך, כך לפחות מנסיוני."

שוב אתה כותב דברים נחרצים, כאשר המציאות , מה לעשות, מוכיחה את ההיפך, לפחות במקרה שלי.

כידוע, חברת התעופה האוקראינית "אירוסוויט" נכנסה לא מזמן לקשיים כספיים.

הדבר בא לידי ביטוי בביטול טיסות המשך מקייב ליעדי ההמשך של החברה.

במקרה שלי מדובר בבנגקוק.

חברת הנסיעות שבה אני מועסק ואנוכי, "דאגנו לשבת" על חברת התעופה ולא הרפינו עד אשר הלקוחות שהזמינו דרכנו באו על סיפוקם.

בחלק מהמקרים דאגנו שחברת התעופה הנ"ל תעביר את הנוסעים לחברה תעופה אחרת, ובמקרים אחרים דאגנו להחזיר לנוסעים את כספם, לאחר שקבלנו אותו מחברת התעופה.

אני מועסק בחברת נסיעות גדולה ומוכרת, וייתכן כי זו אחת הסיבות לכך שהצלחנו למצוא סידור הולם ללקוחותינו.

החברה , אגב, מחזיקה תורנים 24 שעות ביממה כדי לתת מענה ללקוחות אשר מבקשים לקבל שרות,

ואשר נמצאים ברחבי העולם ונזקקים לשרות מעבר לשעות המשרד המקובלות.

לא בטוח שאתה, כנוסע פרטי, בהתנהלות ישירה מול חברת התעופה, היית מצליח להגיע לתוצאה דומה בכוחות עצמך.

גם דבריך, "חותך החוצה את המתווך", אינם מדוייקים.

כידוע לך, באל על למשל, המחיר באתר שלהם זהה לחלוטין למחירים בסוכנויות הנסיעות.

אלא מה? באתר זהו המחיר ואין לך אפשרות למו"מ, בעוד שאצל הסוכנים, המחיר כולל עמלת סוכן ולכן ניתן לפעמים לקבל מחיר אטרקטיבי יותר, ובוודאי הסדר תשלומים נוח יותר.

לגבי מחוייבות הסוכן ללקוחותיו, כנראה שעד היום נתקלת בסוכנים אשר אינם רואים את טובת הלקוח מול עיניהם,

ומכאן, כנראה, דעתך וחשיבתך השלילית עליהם.

אגב, אם שגית באחד התכנונים שלך, למי אתה בא בטענות?

בעבודה מול סוכן, לפחות יש לך כתובת, אחריות מקצועית לפנות אליה, ובמקרה שאתה מרגיש ניזוק, אפילו לתבוע את זכויותיך.

באמת חושב שמיציתי.

להתראות בשמחות.

סלע

פורסם

אני שמח לראות שאחרי אלף צפיות בשרשור הבנת את הפוטנציאל העסקי שטמון פה והתחלת להגיב לעניין. כל תגובה כזאת מייצגת אותך ויכולה למשוך או לדחות לקוחות פוטנציאליים, שלא לדבר על התועלת התדמיתית לענף כולו. ככל שאתה מעמיק בדבריך ומסביר את שיטות עבודתך אני גם הולך ומקבל תמונה טובה יותר של המצב ומבין שכנראה מקרה ברצלונה לא שיקף את רמתך המקצועית, אולי בכ"ז יש כאן פוטנציאל למשהו רציני יותר מהסחל'ה שהתרגלתי לעבוד מולו בתחום שלך. האמת, קיוויתי שתעשה זאת בשלב קצת יותר מוקדם, אבל עדיין עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

סוג הליווי שאתם מעניקים ללקוחותיכם אינו מייצג את התחום בארץ, הוא די יוצא דופן ממה שאני מכיר מנסיוני ושמעתי גם לא מעט סיפורי זוועה של אנשים אחרים שבעת שינוי בתכניות נזנחו לאנחות ע"י הסוכן ברגע שהכסף נכנס לחשבון. עכשיו שקראתי את זה, יש סיכוי טוב שאפנה אליך אנשים בעצמי אם אשמע שמישהו ממכריי מחפש.

לגבי אירוסוויט - חוששני שכאן אתה שוב יורה ומפספס. על פשיטת הרגל של ספנאייר שתפסה אותי באמצע הנסיעה כבר כתבתי בהודעה קודמת, לצערי גם הסיפור עם האוקראינים לא פסח עליי. אמי הייתה על אחת מהטיסות האלה ליעד כלשהו כאשר חצי שעה לפני הנחיתה הודיע הטייס כי הם נוחתים בקייב, מרחק 6 שעות נסיעה משם. מנמל התעופה בוצעה העברה מסודרת באוטובוס ליעד הסופי, אך הטיסה חזרה בוטלה. לשמחתי השכלתי מבעוד מועד לשלם על הכרטיס מהחשבון הספרדי שלי, לכן כאשר הגיעה העת לדרוש פיצוי האוקראינים ראו מאיפה הגיע הכסף והבינו שלא כדאי להם לשחק במשחקים מיותרים. שיחה של מספר דקות בצ'אט אונליין עם נציג השירות שלהם הניבה פיצוי מלא על הטיסה המבוטלת ישירות לחשבון בתוך חמישה ימים.

שמעתי על לא מעט מקרים בהם לא היה עם מי לדבר כאשר אנשים נתקעו במצב דומה וטוב לדעת שבמקרה זה היה מי שידאג להם בישראל. עם זאת, במידה והסוכנות לא נותנת גיבוי - ניהול המו"מ ישירות מול חברת התעופה כאשר ההזמנה לא בוצעה על ידך ולפעמים גם לא רשומה על שמך במערכת עלול להיות בעייתי משהו. גם הצורך להעביר את האינפורמציה בין הסוכנות ללקוח מסרבל ומייקר את התהליך, בהתחשב בכך שלא כולם טסים לחו"ל עם חבילה סלולרית וזמינים שם בטלפון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

דריש, הכותב קצת סותר את התיזה שלך לגבי סוכני נסיעות.

כמוכן יש שם אי דיוקים קטנים לגבי המטען המותר בקויםפ מסויימים (הטרנס אטלני הצטמצם למזוודה את של 23 ק"ג).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דריש, הכותב קצת סותר את התיזה שלך לגבי סוכני נסיעות.

או שיש לו יותר נסיון ממני או שהוא מנסה לדאוג לחבר'ה שלו, קשה לומר בוודאות. (תראה למשל איך הוא יורד "בקטנה" על חברות הלואו-קוסט...) אולי בטיסות ארוכות ויקרות יותר עדיין אפשר לחסוך עם סוכן ואולי בארץ המצב שונה ממה שהתרגלתי לראות באירופה. בכל אופן, אותי הוא לא ממש שכנע לשנות את דרכיי ואני עדיין מאמין שכמה שפחות מתווכים כך עדיף.

פורסם

אכן מנסיוני יש ערך מוסף לסוכן טוב ומנוסה שאתה לא יכול לקבל בחיפוש פשוט באינטרנט.

למשל בנסיעה האחרונה שלי כל אתרי הנסיעות לא הראו בכלל את הקומבינציה של הטיסות שבה השתמשתי לבסוף שהיתה הכי נוחה לי מבחינת שעות ומחיר, ואילו הסוכנת הציעה אותה כאופציה ראשונה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אתרי הנסיעות לא מכסים היטב איזורים מסויימים בעולם, מזרח אירופה למשל. עם קצת נסיון וטכניקה אפשר להשלים את המידע הזה תוך דקות מוויקיפדיה או מאתרי שדות התעופה הרלוונטיים ואז לבדוק את מחירי הטיסות באתרי חברות התעופה שמפעילות את הקווים בהם אתה מעוניין. בד"כ זה יהיה זול יותר מהצעה של סוכן+עמלה ויחסוך פניה לצד שלישי.

אני מתאר לעצמי שאם מישהו מתכנן נסיעה לטווחים ארוכים יותר, סוכן יכול לקצר ולפשט את התהליך. מאידך, חבר שלי יצא לירח דבש בסין עם משהו כמו עשר טיסות פנימיות וכעשרים בתי מלון וארגן את כל העסק מהספה שלו בבית, הטיול עבר חלק למדי.

אני עדיין בדעה שבימינו אפשר לעשות את רוב הדברים האלה בלי מתווכים, בפחות זמן (לאחר עקומת לימוד ראשונית) ובמחיר דומה או נמוך יותר. אני מסייג את זה לאירופה והמזה"ת שם בינתיים כל הנסיון שלי, אולי בארה"ב או במזרח הרחוק המצב שונה. בינתיים תחושתי היא שאנשים בעיקר מתעצלים לגשת לנושא באופן יסודי וללמוד את התורה הפשוטה הזאת, עוד בטרם ניסו הם מעדיפים לעשות מיקור חוץ ולתת למישהו אחר "לסגור להם את הפינה".

פורסם

ערך מסוים יישאר לסוכנים שמתמחים באיזורים של עולם לא מפותח שאינו הרבה באינטרנט.למשל חברה שמביאה צליינים מניגריה

לארץ, יש לה סניף דוברי עברית בלגוס ומקושרת לכל מיני חברות פרטיות לא ידועות ברשתות ההזמנות,חלקן רק פנימיות אבל יש מהן שמורשות להגיע ללונדון וניו יורק (אריק אייר,בלוויו,...) ויש להן מחירים נמוכים ,גמישות ,צוותי אויר אמריקאיים/קנדיים/אוסטרליים ודו' ומטוסים חדשים יותר מכמה לאומיות.לא כל הקטנות בעולם השלישי על DC 9 ואיליושין עם רוסי זקן מקלל בגופיה אפורה.

לשירות סוכן בקיא במקום כזה יהיה ביקוש.

פורסם

סלע - חבל שאין פרטי התקשרות עמך איפשהו בפורום..שיכנעת אותי לנסות להיעזר בך :-)

אפשר פרטים כלשהם?

תודה.

פורסם

אספ, שלח לו הודעה פרטית והוא יחזור אלייך.

דריש, הכתבה אינה מחדשת הרבה, אך נותנת תמונת מצב מסוימת. כפי שאמרתי, יש יותר מדרך אחת למטרה. לעיתים עם סוכן, לעיתים בלעדיו. אגב, הכתבה בחלק א' מזכירה מוקדני מכירות, מהסוג שהזכרתי קודם בשרשור כ"בעלי הכשרה של יומיים".אמירה שעליה חיימי העיר לי בחכמתו שאיני יודע על מה אני מדבר. הוא כמובן אינו מתנצל על להגו ובמקום זאת ,כהרגלו מוסיף דברי להג על דיסי 9, איליושין וזקן עם גופייה אפורה.תורם המון לידע.

הריני מציע לחיימי לקרוא שוב את תגובה 27 במענה על דבריו הקודמים.

באשר לדבריו הנוכחיים הכוללים דיסי 9, איליושין וזקן עם גופייה, תגובתי העניינית היא: סטרטוקרוזר, סופר קונטליישן, חמאת בוטנים ונקטר עטלפים. במילים אחרות- בלה בלה בלה.

פורסם

סוכן נסיעות יכול (לפחות בתיאוריה) לשריין מקום במטוס במחיר נתון ובאופן זמני מבלי "לכרטס" אותו סופית, בזה עוד לא נתקלתי באתרי האינטרנט. אמנם זו אופציה שנחוצה רק במקרים מסויימים, אבל עדיין משהו שכדאי לקחת בחשבון.

• תוכן חדש...