Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי סוזוקי סופר בלנו שנת 99.

אתמול במהלך נסיעה מחולון לפ"ת גיליתי כשניסיתי לבלום ירידה חדה בכח הבלימה ולאחר מכן התחוור לי שלא הורדתי את בלם היד.

מדובר בנסיעה של כרבע שעה בכבישים בין עירוניים.

מחר אני נוסע למוסך כדי לבדוק איזה נזק נגרם, איזה מכלולים נפגעו כתוצאה מכך? האם יכול להגרם נזק לABS?

באיזה סדר גודל הטיפול יכול לעלות?

בלי קשר לזה,כשאני פונה שמאלה ישנו רעש חזק של חיכוך מתכתי שכנראה מגיע מאחד הגלגלים הימניים תופעה שהופיעה הרבה לפני האירוע הנ"ל..יש למישהו מושג ממה נובע הרעש?

תודה מראש:-)

פורסם

אז ככה,לאחר בדיקה המוסכניק טען כי יש להחליף את כל הדראם(הראה לי כי מכלול שנראה בצורת חצי עיגול איבד מעוביו וקיבל צבע חלודה וכן היה ריח שרוף).

לבסוף הוחלפו 2 הדראמים האחוריים קומפלט במחיר של 450 שח.

בחיפוש בפורום הבנתי שמדובר במחיר סביר לא?

דבר נוסף,הוא לא החליף את נוזל הבלמים בטענה שאין צורך..בעת ההחלפה שהסתכלי לא היה נראה שיש נזילה או משהו כזה, ויש לציין שהרכב בולם חזק מאוד עכשיו אך האם היה צריך להחליף את הנוזל בכל מקרה??

פורסם

שלום רב !

לחיים שלך אין מחיר !

מחיר מיכל נוזל בלמים, הוא כמו מחיר שניצל בבגט במסעדת פועלים, במחיר הזה אתה משלם לבטיחות חייך והסובבים איתך.

אורך חיים של נוזל בלמים הוא כשנתיים, ואין לו קשר ישיר רק עקיף למספר הקילומטרים שבהם הרכב נוסע.

נוזל הבלמים נפגע ואיכותו יורדת, משני סיבות עיקריות:
סחיפת לחות מהאוויר
, שפוגעת באיכותו
. ושימוש יתר בבלמים
, בירידה למשל, ונסיעה עם בלם יד משוך למשך מספר קילומטרים,
גורם להעלאת טמפרטורת הנוזל ל עד כ3000 מעלות
צלסיוס, בטמפרטורה כזאת , הנוזל בלמים מאבד מתכונותיו, מפסיק להתפשט בעל תנועת בוכנת משאבת האופן בגלגל או הקליפר, וכושר הבלימה יורד.

גם שהוא מתקרר כבר ההנוזל איבד מתכונותיו, ומומלץ להחליפו בחדש וטרי , בתקן דוט 3 או 4.

החלפת נוזל בלמים לא קשורה לכך באם יש נזילה ממשאבות האופן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

התכוונתי לשאול מה לגבי המחיר של החלפת הדראמים, 450 ש"ח. והאם צריך להחליף נוזל למרות שהדראמים הוחלפו קומפלט בחדשים?

פורסם

3753822
[/b]
]

שלום רב !

לחיים שלך אין מחיר !

מחיר מיכל נוזל בלמים, הוא כמו מחיר שניצל בבגט במסעדת פועלים, במחיר הזה אתה משלם לבטיחות חייך והסובבים איתך.

אורך חיים של נוזל בלמים הוא כשנתיים, ואין לו קשר ישיר רק עקיף למספר הקילומטרים שבהם הרכב נוסע.

נוזל הבלמים נפגע ואיכותו יורדת, משני סיבות עיקריות:
סחיפת לחות מהאוויר
, שפוגעת באיכותו
. ושימוש יתר בבלמים
, בירידה למשל, ונסיעה עם בלם יד משוך למשך מספר קילומטרים,
גורם להעלאת טמפרטורת הנוזל ל עד כ3000 מעלות
צלסיוס, בטמפרטורה כזאת , הנוזל בלמים מאבד מתכונותיו, מפסיק להתפשט בעל תנועת בוכנת משאבת האופן בגלגל או הקליפר, וכושר הבלימה יורד.

גם שהוא מתקרר כבר ההנוזל איבד מתכונותיו, ומומלץ להחליפו בחדש וטרי , בתקן דוט 3 או 4.

החלפת נוזל בלמים לא קשורה לכך באם יש נזילה ממשאבות האופן.

בברכה

צביקה

התכוונתי לשאול מה לגבי המחיר של החלפת הדראמים, 450 ש"ח. והאם צריך להחליף נוזל למרות שהדראמים הוחלפו קומפלט בחדשים?

מתן שלום רב !

האם אתה קורא בכלל את התגובות שמגיבים לך, או אתה קורא רק את מה שאתה כותב?!

קרא בבקשה את מה שהדגשתי בשחור.

בברכה

צביקה

פורסם

כמובן שקראתי בעיון פשוט מאחר והייתי במוסך ושאלתי את המוסכניק מפורשות אם צריך להחליף נוזל בלמים הוא טען שלא מאחר שזה כבל ורק לאחר שהוא פרק את הגלגלים הוא המליץ על דראמים חדשים שוב ללא איזכור נוזל בלם

מדובר במוסך שאני סומך עליו וכמו כן הרכב בולם בצורה טובה, האם יש לחזור למוסך ולדרוש שיוחלף נוזל הבלם למרות כל מה שכתבתי לעיל?

פורסם

מתן קבל את המלצתי הבאה:

1- קרא בעיון את כללי הפורום והתמקד בסעיף 10!

2- אם אתה סומך על המוסך, מדוע אתה פונה לעזרת הפורום, עליהם אתה לא סומך, האם אתה חושש מעצות אחיתופל, שתקבל בפורום ?

3- בנסיעה עם בלם יד משוך, אין בלאי לכבל בלם היד, אלא לרפידות הבלם שנשחקות, ולתוף הבלם שנשחק ומתחמם, אך נוזל הבלמים רוחת, ובמצב זה נגרם לו נזק בלתי הפיך שפוגע בתכונותיו ה הכימיות, בנסיעה איטית ורגועה, אין עם זה בעייה בנסיעה מהירה ובשעת חירום הבלמים עלולים לבגוד, הדוושה עלולה להיות ספוגית, ובשעת מבחן היא עלולה להכשל.

בברכה

צביקה

פורסם

בנוגע לסימני הפיסוק, אני מגיב מהסלולרי וקצת התעצלתי.

בנוגע לשאר הדברים,הייתי במוסך 4 שעות ושילמתי סכום לא מבוטל ולכן התעכבתי על זה אבל זה כמובן לא רלוונטי.

מודה לך על העזרה.

פורסם
בנוגע לסימני הפיסוק, אני מגיב מהסלולרי וקצת התעצלתי.

בנוגע לשאר הדברים,הייתי במוסך 4 שעות ושילמתי סכום לא מבוטל ולכן התעכבתי על זה אבל זה כמובן לא רלוונטי.

מודה לך על העזרה.

היי

צביקה ענה לך תשובות נכונות.

אז למה אתה לא מקבל את מה שהוא מציע?

אם אתה בכל זאת רוצה להיות בטוח,אם הנוזל טוב או לא.

יש מכשיר שבודק את נוזל הבלם.

כך תהיה בטוח.

• תוכן חדש...