Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, falou כתב:

שכתבתי בהודעה הקודמת, האמירה "הפסד מובהק" לא מתכתבת עם מציאות מורכבת יותר מהאמירה "ניצחון מוחלט". הסברתי שם למה אילו מונחים תלושים מהמציאות, שהיא גם יותר מורכבת וגם נקבעת לפי ציר הזמן שמודדים אותו.

ואפשר להיות זחוחים מאוד ממה שהושג עד עכשיו.

מאוד.

כל זה נחשב פנטזיה לא מעשית עד לא כ"כ מזמן

היא דווקא כן. ישראל הציבה יעדים במלחמה. הגנרלים התרברבו דרך ניר דבורי ודומיו על התוצאה הצפויה. שום דבר מזה לא הושג. אנחנו קמים כל בוקר לעוד דיווחים על סטגנציה, הפצצות לשם הפצצות, עוד מפעלים שהופצצו ובפועל, בוא נהיה כנים, איראן ממשיכה לשתק את העורף הישראלי ולא קרובה להפסד או כניעה, וכבר מדברים פה על עוד סיבוב שגם הוא בטח ייתורץ בטראמפ.

אני גם לא יודע מה פנטזיה ומה לא. אתה קצת מתעלם מזה, אבל המציאות מתווכת לך עי אנשים שמשחקים בה כאילו היתה פלסטלינה. אני לא יודע מה שוות מערכות ההגנה של איראן, שהשמדנו פעמיים תוך פחות משנה, למשל. ושוב: נראה שאיש ממי שמגיב לי פה לא מצליח להגיב לזה: ללא ביקורת, דין וחשבון, בלה בלה, זה ימשיך להיות ככה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

יש מלחמות בהן הושג נצחון מובהק. למשל יפן ארהב במלחמת העולם השניה, מלחמת העצמאות.

אתה לא צריך להכנס לניתוחים היסטורים ארוכי טווח, כדי לדעת שכאן והיום נתניהו ומערכת הבטחון לא דופקים לך כאזרח שום חשבון. וגם כדי להבין שמרגילים אותך שטילים בליסטיים זה נורמה חדשה לחיים פה, כולל להמונים שאין להם מיגון.

ואני חושש שבנקודה הזו, המלחמה היא גם הפסד ישראלי אמריקאי מובהק. זה כמובן יכול להשתנות. אבל כשאותם הזחוחים בדיוק מתחילים לדבר על זמן במונחים אבסטרקטיים, אתה יכול להבין את הכיוון.

ושוב, זה תמיד יכול לקרות. הבעיה שלי - ואמורה להיות גם שלך - היא העדר מוחלט של דין וחשבון וביקורת. כי, שוב, רוב מוחלט אפילו לא מבין שזה נדרש, בגלל סוג של כשל לוגי שאומר שאם איראן זה רע, אזי כל מה שנעשה נגדה נכון וטוב.

נצחון מוחלט הוא השמדת היריב בצורה לא פורופורציונאלית , מקרה ארה"ב והאטום על יפן ואו אנגליה בהפצצות שטיח מסיבית בגרמניה תוך קטילת עשרות אלפי אזרחים.

אני מניח שהיום זה לא יקרה , הצביעות העולמית אינה מסוגלת לקבל את מה שמשתמע מניצחון מוחלט , פנאטים כמו המשטר האיראנים מורידים לברכים ואו את הראש.

כאשר אירופה מפחדת מהמיעוט המוסלמי בשטחה ומהשפעות מחיר חבית הנפט יותר מהקיצוניות האיראנית משאירים את ארה"ב וישראל לעשות את העבודה השחורה.

הסבל הנוכחי נועד למנוע את האטום האיראני ולא כדי להתרגל לאיום הבליסטי, ארה"ב באופן מחושב ועיקבי עוסקת בהשמדת אתרי היצור והתעשיה הצבאית האיראנית , קיצור הסבבים על ידי השימוש באי גרסיה לאחר שהאימפוטנט בבריטניה אישר את השימוש מביאה למכות והשמדה מהירה יותר של התשתית האיראנית.

האיום העולמי של איראן התגלה בשבת האחרונה כאשר שיגרה 2 טילים לטווח של 4000 ק"מ , טווח שהשקרנים באיראן הודיעו שאין ביכולתם להגיע אליו , אז להאמין שאין להם שאיפה לפריצה לאטום...

ברור שההפסד הוא ארה"ב \ ישראל, אתה הרי מדקלם את השטויות שאתה שומע בערוצי התקשורת הישראלים והמקבילות שלהם בארה"ב , ההרס באיראן הוא מטורף, תשתיות של עשרות שנים הושמדו עד עפר , מערכות נשק שלמות כולל מרכזי פיתוח אינם, חיל הים הוטבע שלא לומר חיל האויר האיראני , מרכזי פיתוח , מתקני צנטרפוגות , מיקסרים לדלקים לטילים ועוד ועוד.

הנ"ל לא מתוקשר ואולי זו הבעיה  , האינטרנט באיראן הופל על ידי המשטר כדי שהתמונות הללו לא יצאו על ידי האזרחים המקומים.

אין לך שום חשיבה ביקורתית , אתה חושב אך ורק פוליטיקה , כל בר דעת מבין שהמבצע הנ"ל היה הכרחי לקיומה של ישראל כיוון שברגע שיש אטום באיראן זה GAME OVER , והראיה צפון קוראיה , מישהו נוגע בהם ? מטפל בדיכוי ? למטורף שם יש נשק גרעיני והוא טורח להעביר את הידע למדינות כמו איראן והעולם שותק. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

בוא נהיה כנים, איראן ממשיכה לשתק את העורף הישראלי

לא. לא קרוב לשיתוק אפילו. 

אני בעבודה. כנראה גם אתה ועוד הרוב המוחלט של המגיבים פה. 

ולא קרובה להפסד או כניעה, וכבר מדברים פה על עוד סיבוב שגם הוא בטח ייתורץ בטראמפ.

כשירשו לנו כמדינת החסות לתקוף את מה שבאמת יכאיב לאיראנים, נוכל לשנות קצת יותר את המציאות. בינתיים טראמפ רוצה את הנפט של האיראנים אז אסור לנו לגעת בזה- ולא יכולים אפקטיבית לשתק להם את הכלכלה. מה לעשות. 

ושוב: נראה שאיש ממי שמגיב לי פה לא מצליח להגיב לזה: ללא ביקורת, דין וחשבון, בלה בלה, זה ימשיך להיות ככה. 

ביקורת? ראית מה קורה למי שמעז להעביר ביקורת על הממשלה הזו? 

דין וחשבון? בממשלה הזו?! הצחקת. 

כשסוף סוף מישהו ספציפי ייעלם מחיינו, נקווה שלנצח ושלא יחזור אי פעם שוב לתפקיד שלו, וכל הממשלה הזו תיעלם לחור הביוב שממנו היא הגיעה, אפשר יהיה לצפות למשהו קצת יותר תקין. 

אתה רוצה דין וחשבון? דבר עם הפקח של החניות שיתן לך דו"ח. זה המצב שלנו כרגע. 

אני גם רוצה דין וחשבון על כל כך הרבה דברים אחרים שלאו דווקא קשורים למלחמה. 

וכן, כל עוד ממשלת הבלהות הזו תמשיך לכהן, המצב ימשיך להידרדר, הוא לא יישאר ככה, סטאטי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

היא דווקא כן. ישראל הציבה יעדים במלחמה. הגנרלים התרברבו דרך ניר דבורי ודומיו על התוצאה הצפויה. שום דבר מזה לא הושג. אנחנו קמים כל בוקר לעוד דיווחים על סטגנציה, הפצצות לשם הפצצות, עוד מפעלים שהופצצו ובפועל, בוא נהיה כנים, איראן ממשיכה לשתק את העורף הישראלי ולא קרובה להפסד או כניעה, וכבר מדברים פה על עוד סיבוב שגם הוא בטח ייתורץ בטראמפ.

אני גם לא יודע מה פנטזיה ומה לא. אתה קצת מתעלם מזה, אבל המציאות מתווכת לך עי אנשים שמשחקים בה כאילו היתה פלסטלינה. אני לא יודע מה שוות מערכות ההגנה של איראן, שהשמדנו פעמיים תוך פחות משנה, למשל. ושוב: נראה שאיש ממי שמגיב לי פה לא מצליח להגיב לזה: ללא ביקורת, דין וחשבון, בלה בלה, זה ימשיך להיות ככה. 

סטגנציה ? , חבוב אין לך מושג על מה שאתה מדבר , ארה"ב וישראל מפרקים תשתיות עצומות בכל יום שעובר , בהתחשב שאיראן גדולה מישראל בערך פי 100 זה לוקח זמן במיוחד כאשר הנושא הוזנח ב 30 השנים האחרונות.

אין מערכות הגנה אוויריות באירן אם לא שמת לב , אבל חבל לבלבל אותך עם עובדות , אתה הרי בטנטרום הקבוע של השמאל הפרוגרסיבי העולמי .

ניתן להכריע את המערכה על ידי נקיטת שיטות אגרסיביות , הפצצות שטיח מסיביות , השמדת מתקני תשתית חיונים ומה לא , זה לא נעשה כדי לשמר אנושיות במערכה, אצלך זה מביא לחולשה ותבוסתנות .

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 2 דקות, 3n כתב:

אין לך שום חשיבה ביקורתית

אני לא חושב שאתה מבין מה המושג "חשיבה ביקורתית" אומר. אם תרצה, אנסה להסביר. 

• אהבתי 4
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שאתה מבין מה המושג "חשיבה ביקורתית" אומר. אם תרצה, אנסה להסביר. 

ברור , רק אתה יודע והליצן שהגיב לך.

אצלכם חשיבה בקורתית מתחילה ונגמרת בביבי.

פורסם
לפני 6 דקות, 3n כתב:

אין מערכות הגנה אוויריות באירן אם לא שמת לב , אבל חבל לבלבל אותך עם עובדות , אתה הרי בטנטרום הקבוע של השמאל הפרוגרסיבי העולמי

מצטער, אני לא טסתי שם כבר הרבה זמן, לא שמתי לב.

גם מציע שתשתמש בעוד מונחים כמו שמאל פרטגרסיבי עולמי וטנטרום. ביחד עם פרופיל אנונימי, זה עובד מעולה!

לפני 3 דקות, 3n כתב:

ברור , רק אתה יודע והליצן שהגיב לך.

אצלכם חשיבה בקורתית מתחילה ונגמרת בביבי.

זה בגלל השמאל הפרוגרסיבי אחי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

יבגני, העורף הישראלי לא משותק, תאמין לי.

הלוואי והיה משותק, כי ככה לא הייתי צריך לעבוד מהבית ולהתמודד עם הסטרס של הבוס תוך כדי בידור 2 ילדים קטנים...

אתמול אמרתי לאשתי הלוואי שהם יפילו את החשמל, או לפחות את האינטרנט, שנוכל לנוח קצת.

בפועל הם לא מצליחים לפגוע בשום דבר עם חשיבות. לא שחו"ח האנשים שנרצחים או מאבדים את בתיהם בפגיעות זה חסר חשיבות, אבל עם כל הטרגדיה שבזה, זה לא משהו שמונע מהמדינה ומהצבא להמשיך לתפקד.

אני באמת לא מבין מאיפה המסקנות שלך לגבי המצב. לא ברור על איזה סטגנציה מדובר, הם הקימו המון בסיסי טילים תת קרקעיים במשך שנים, השקיעו בזה את כל העושר של המדינה שלהם. שאפו להיות מעצמה גרעינית עם זרועות טרור בכל האזור. אי אפשר לחסל את כל זה בשבוע. זה שכל ההשקעה הזאת מסתכמת בכמה טילים בודדים ביום שרובם מיורטים ופרופגנדה של תמונות ai זה מובן מאליו? 

לדעתי כל הספקות שלך נובעים מזה שאנחנו שנים במלחמות ללא הכרעה משמעותית. אתה צודק בזה, אבל עכשיו זה לא נראה כמו מה שהיה עד עכשיו, זה לא עוד עימות של ישראל עם איזה ארגון טרור מקומי שיגמר בלחץ בינלאומי על ישראל. טראמפ הולך לעצור את זה בשביל עוד סבב? ממתי מישהו יודע מה עובר לבן אדם הזה בראש? לא נמאס כבר מכל הפרשנים בשקל שמחרטטים לציבור את החרדות שלהם? הם באמת יודעים משהו שאתה לא יודע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הו, לא- זה כבר לא בגלל היועמ"שית? 

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

בפועל הם לא מצליחים לפגוע בשום דבר עם חשיבות.

???

שבוע שעבר. בתי זיקוק בחיפה. למשל. 

חכה קצת. תן להם. עוד מעט יתחילו גם לפגוע כפי הנראה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הפגיעה בבתי זיקוק השפיעה על משהו?

תוך כמה זמן תיקנו את זה?

רוצה לראות איך נראית פגיעה משמעותית בתשתיות דלק? תסתכל על איראן.

הם מנסים כל הזמן לפגוע, וכשהם מצליחים לעשות קצת עשן זה השיא של שיא היכולת שלהם.

גם במלחמה הקודמת פגעו שם, ופגעו יותר. מה הנזק?

זה לא שהם יכולים לעשות יותר אבל הם מרחמים עלינו.

פרופורציות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש פרופורציות. 

אמרת שלא פגעו בכלום.

ואגב באותו המקום ביוני גם היו כמה הרוגים מפגיעה.

פורסם

מצטער, אני לא טסתי שם כבר הרבה זמן, לא שמתי לב.

גם מציע שתשתמש בעוד מונחים כמו שמאל פרטגרסיבי עולמי וטנטרום. ביחד עם פרופיל אנונימי, זה עובד מעולה!

אהה לא שמת לב ... ספר לנו כמה מטוסים הופלו מעל שמי איראן לאחר עשרות אלפי גיחות עד כה .

שמאל פרוגרסיבי הוא לא מונח , הוא מציאות בשטח שאתה מייצג נאמנה.

לפני 1 דקה, ברווז כתב:

יש פרופורציות. 

אמרת שלא פגעו בכלום.

ואגב באותו המקום ביוני גם היו כמה הרוגים מפגיעה.

שלושה הרוגים שלרוע מזלם היו בשטח ולא מצאו מחסה בזמן.

היה נזק , שום סיבה ליידע את האויב בטיבו.

פורסם
לפני 31 דקות, ברווז כתב:
לפני 45 דקות, יבגניפ כתב:

לא. לא קרוב לשיתוק אפילו. 

אני בעבודה. כנראה גם אתה ועוד הרוב המוחלט של המגיבים פה. 

בוא, לא צריך להגזים גם לצד השני.

אני מבין שאין לך ילדים או כרטיסי טיסה לזמן הקרוב.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

בפועל הם לא מצליחים לפגוע בשום דבר עם חשיבות.

השאלה היא האם הם באמת ניסו. טהרן לדוגמה לא מוחשכת ויש לזה סיבות, כך גם השמדה של כל מקורות הפרנסה של איראן ואת כל זה הרי אפשר לעשות בקלות. טראמפ לא שובר את כל הכלים עבור מדינות המפרץ אבל אם זה יקרה (כפי שהבטיח לפני 24 שעות) שום דבר לא באמת מבטיח לנו שלא יפגעו כאן תחנות כוח או מתקני התפלה אם הם באמת ינסו לפגוע. 

פורסם

סלואורייד, אני לא יכול להגיע למשרד ומסתמך על טוב הלב של המעסיק שלי שמאפשר לי לעבוד מהבית, תוך גם הבנה שכל מי שיש לו ילדים עובד חצי כוח. אתה יכול לבחור לזה מילה אחרת, זה לא ככ משנה.

אני לא רואה שוני בין המבצע הזה לקודמו לזה שיבוא אחריו. לפני שמונה חודשים כשסיפרו בחיל האוויר על ההישגים האמנתי להם. הפעם אני לא רואה סיבה גם לזה. אז הם מפציצים. ואו. אז זו ההוכחה לכך שהפעם לא משקרים? הרי בעזה הפציצו פעם בשנה עוד מלפני שהשרשור נפתח ורבתי לראשונה עם ליאור. אז מה?

הספקות שלי ממקום אחד ויחיד: איש לא דופק לנו דין וחשבון או משלם על כשלים. אפילו בר והלוי בקושי הסכימו ללכת הביתה. ואם לשפוט לפי פרסומים מהיום באמריקה שראש המוסד שכנע את ביבי שתהייה מהפכה וטעה, אז גם עכשיו הכיוון ברור.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...