Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתלטות על מקלטים ציבוריים זה כבר ברמה של זילות השם, פוגעים פה בערך של פיקוח נפש. 

מצד שני, 

הערך היחיד שהחרדים באמת מכבדים זה הערך של השקל.

• רעיון גרוע 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

הביאו לשם מיגונית אחת מסכנה- וגם היא רק בשביל הוד מיתרוממותו.

מה חדש?

כבר סיפרתי כאן. בפסח לפני 7 שנים יצאתי לחופשה קצרה בטבריה. מה שכמובן לא ידעתי הוא שהוד רוממותו מתכנן לישון לילה אחד במלון במוך. שלושה ימים לפני הגעתו סגרו קטע רחוב בן מאות מטרים ובנו בכניסה למלון מאהל, שפורק רק לאחר עזיבתו. אלפי תושבים ואורחים סבלו מחסימות במשך 5 ימים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, ArikM כתב:

אתה טועה.

מסוק שרודף אחרי כטבם יורה עם תותחים, כל מה שמחטיא  = פגיעה בבלתי מעורבים

מה יהיה בעוד 5 שנים - לאף אחד אין כדור בדולח. אומרים שלישראל יש מערכת לייזר. מניח שזה יפתור את רוב הבעיות. 

כרגע, גם לגלות וגם לפגוע בצורה בטוחה זו בעיה גדולה. היה קול קורא לפני מספר חודשים לכל התעשיות בארץ להתמודד עם האיום הזה. לדעתי שודר בחדשות, תראה אילו פתרונות היו שם. 

לדעתי, העתיד ורוד 

טועה במה?

היה קול קורא ועכשיו תראה שהאיום הנוכחי של כטב״מים מהסוג שהאיראנים משתמשים בו היום יהיה לא ממש רלוונטי בעוד חמש שנים. מתוך מאה שישוגרו, יעברו בודדים במקרה הטוב.

העתיד ורוד, כמו שאתה אומר, כי הבעיה עצמה היא פתירה ודי בזול, סתם לא התמודדו איתה עד היום כי אין לי מושג למה.

אם האנס רוצה לספר למה זה מסובך להפיל כטב״מ יותר מאשר הדברים שכיפת ברזל מפילה, אני אשמח לשמוע.

פורסם
לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

בסבב הקודם עצרו את המדינה ל 12 יום

עכשיו מבינים שזה עולה יותר מידי כסף ואי אפשר לפגוע בצורה אנושה בכלכלה אז מפילים עלינו.

בשונה מעזה אני יכול להבין למה ב 12 ימים לא הצלחנו להסיר את האיום מאיראן.

מלחמות עולות הרבה כסף והשאלה שצריכה להישאל היא למה אין כסף למדינה להוציא את זה על האזרחים ולא למה נתניהו סיפר שקרים.  

זו אותה השאלה בדיוק. חבל שאתה לא מבין את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

מה חדש?

תבדיל בין ימי חול ובידוק בטחוני סביב אישיות מאויימת, לבין המיגונית שיכלה לסייע לאנשים שהייתה נטו בשביל אותה אישיות מאויימת ותו לא כי אין תקציב לשאר האוכלוסיה.

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

כי אני מבין שבמציאות האמיתית, לא מספרים לאזרח על כל המציאות הבטחונית.

מזכיר לך שגם שיקרו לך שאמרו שבמערכה מול חיזבאללה יהיו אלפי הרוגים, לא יהיה חשמל ומגדלים ייפלו בת"א. 

מזכיר שגם סיפרו לנו שאין לנו אפשרות לפעול בעצימות נגד אירן, כי זה רחוק מדי.

במציאות בטחונית, לא מספרים לכלל הציבור הכל או אפילו הרבה.

אני מתפלא על השרשור כאן, וגם די עצוב מהתגובות, כי זה מוכיח את הטענה / תחושה שלי: לא משנה כמה ישראל תתנהל בצורה מחורבנת במלחמות - האזרחים יישרו קו וישתקו. 

במציאות הבטחונית ראש הממשלה אמור לתת דין וחשבון על יציאה למלחמה. הצבא אמור לתת דין וחשבון על המוכנות שלו. עמידה או אי עמידה ביעדים. על המוכנות של העורף, מיגון, יכולת לעמוד ביעדים - בטח כאלו שהמדינה כשם קודם מכוונת אליהם 30 שנה.

שום דבר מזה לא קורה. כלום. נתניהו מסמס לחלוטין את עניין ועדת החקירה סביב ה7.10. מבקר המדינה אומר עכשיו שיש דוח שלו על מיגון בפריפריה (אבל למה ללכת רק לפריפריה? הרי גם במרכז ת״א המיגון שווה לתחת), אבל ביבז לא מתייחס לזה. הצבא לא דופק דין וחשבון על שקרים שהפיץ יחד עם ביבי על נצחון לדורות קדימה. 

ואתם חוזרים כל פעם ״אבל לא חייבים לחשוף לך תוכניות מטכליות!!״... לא על זה מדובר בכלל. מדובר על זה שישראל לא קרובה ללנצח כרגע - ואני עדין כאן. ואיש מכם לא שואל אפילו האם זה המקסימום או מה הלאה או האם אולי יש בעיה עם זה שהגענו בכלל למצב שיש להם תעשיית נשק שאין לנו יכולת להשמיד.

ואני לא יודע את התשובות. אני חושב שאין לנו עתיד, כי אפילו אנשים כמוך לא שואלים את השאלות. אז מה נשאר? שמצביעי ביבי בשדרות, דימונה וקריית שמונה יזכרו לשאול את זה?

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

במציאות הבטחונית ראש הממשלה אמור לתת דין וחשבון על יציאה למלחמה. הצבא אמור לתת דין וחשבון על המוכנות שלו. עמידה או אי עמידה ביעדים. על המוכנות של העורף, מיגון, יכולת לעמוד ביעדים

אני לא יודע איך לנסח את זה בצורה טובה, אז תסלח לי מראש -

כל ה״אמור״ הזה מתאים יפה לעולם עסקי/כלכלי עם מועצת מנהלים מסודרת של חברה פרטית.

בשלטון/ממשלות בכללי - ולא רק בג׳ונגל המקומי, אלא גם בערבות גרמניה - המציאות היא שלרוב השלטון לא נותן דין וחשבון,

ע״ע כל מיני פרויקטי תשתית ממשלתיים שנגררים לנצח (בכל העולם) ו... אף אחד לא נכנס לכלא, ואם יש קנס אז רבים על הקנס בערכאות למיניהן.

אולי יש לך ציפיות לא מציאותיות ממנגנונים שלטוניים בכללי? באיזו מדינה זה כן עובד, אותה שרשרת מושלמת של דין וחשבון?

(בכוונה אני לוקח את הדוגמה של תשתיות, שאף אחד לא נהרג ממנה, סתם מבוזבזים כספי ציבור על פרויקטים שנסחבים,

ע״ע שדה התעופה החדש של ברלין).

לא בא להכשיר את השרץ, אני רוצה ברמה האישית לקבל דין וחשבון ממש כמוך, ולראות צדק בעולם. אבל אתה יודע, נו, יש פער, בני אדם וזה. :) 

ספציפית בנוגע לקיומה של תשתית נשק במדינה שנמצאת אלפי קילומטרים מאיתנו - פה יש לך מגבלות של פיסיקה וגיאוגרפיה עוד לפני שהכנסת לסיפור מעצמות על שכובשות שטחים הרחק מהן. למה ציפית? שאיך שהוא עוד ב-1979 יקום איזה כוח קוסמי שיעצור את ההתחמשות האיראנית?

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 1 דקה, hans כתב:

אולי יש לך ציפיות לא מציאותיות ממנגנונים שלטוניים בכללי? באיזו מדינה זה כן עובד, אותה שרשרת מושלמת של דין וחשבון?

(בכוונה אני לוקח את הדוגמה של תשתיות, שאף אחד לא נהרג ממנה, סתם מבוזבזים כספי ציבור על פרויקטים שנסחבים,

ע״ע שדה התעופה החדש של ברלין).

לא בא להכשיר את השרץ, אני רוצה ברמה האישית לקבל דין וחשבון ממש כמוך, ולראות צדק בעולם. אבל אתה יודע, נו, יש פער, בני אדם וזה. :) 

אני חושב שהבעיה אצלנו הרבה יותר חמורה. זה לא עיכוב בבניה של שדה תעופה או, במקרה שלנו, הרכבת הקלה. אנחנו מדברים על שאלות קיומיות כאן. וכולם מושכים בכתפיים ואומרים ״נו ככה זה, משקרים לנו״ (חוץ מהביביסטים כמובן. הם לא מושכים בכתפיים. הם נהנים מזה, אבל זו בעיה אחרת). ומה שיותר מוזר לי, זה שבאותה הנשימה, נראה שאני בין הבודדים כאן שטוען שאי אפשר לנתק בין ההבנה שמשקרים לנו, לבין השאלה ״מאיפה הבטחון שאנחנו קרובים לנצחון עכשיו?״. 

אני כמובן מודע כמו כולם לזה שיורים פחות. אבל אני לא חושב שזה משנה באמת ל end game. כי אם התוצאה היא שעוד חצי שנה שוב צריך מבצע דומה, שוב עם סיכון אדיר לטייסי חייל האוויר, והכי גרוע - תמיכה אמריקאית - הפסדנו.

• אהבתי 1
פורסם

@ברווז המשותף הוא שדואגים לאדם (או זוג) אחד על חשבון הציבור הרחב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקומות מסויימים, בזמנים מסויימים, יש לזה גם קצת הצדקה.

פורסם
לפני שעה, stx כתב:

אפאצ׳י להפיל אותם עם תותחים - אלו לא כלים שתוכננו לזה ולכן בשבילם זה קשה.

לאפאצ'י קל יחסית להפיל רחפן לאחר הגילוי, הבעיה, באלו שמגיעים מלבנון, זה שיש לו מיליון גבולות גזרה בשל הסכנה לפגוע ביישוב וכו'. 

פורסם
לפני 46 דקות, stx כתב:

טועה במה?

היה קול קורא ועכשיו תראה שהאיום הנוכחי של כטב״מים מהסוג שהאיראנים משתמשים בו היום יהיה לא ממש רלוונטי בעוד חמש שנים. מתוך מאה שישוגרו, יעברו בודדים במקרה הטוב.

העתיד ורוד, כמו שאתה אומר, כי הבעיה עצמה היא פתירה ודי בזול, סתם לא התמודדו איתה עד היום כי אין לי מושג למה.

אם האנס רוצה לספר למה זה מסובך להפיל כטב״מ יותר מאשר הדברים שכיפת ברזל מפילה, אני אשמח לשמוע.

שאלת על היום. 

היום מאד קשה לגלות  - קטנים איטיים וטסים נמוך

קשה להשמיד - התייחסתי לזה, וזה ממש על קצה המזלג.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 2 דקות, madmaxx כתב:

לאפאצ'י קל יחסית להפיל רחפן לאחר הגילוי, הבעיה, באלו שמגיעים מלבנון, זה שיש לו מיליון גבולות גזרה בשל הסכנה לפגוע ביישוב וכו'. 

תעיף שוב מבט בסרטון של הרחפן שפגע בזמנו בבית של ביבי בקיסריה. 

הותיר אצלי יותר מדי סימני שאלה. 

מעניין שהמסוק המצלם ראה את הרחפן ועקב אחריו עם המצלמה, אבל המסוקים הנוספים באוויר התעלמו ממנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 52 דקות, stx כתב:

לא אמרת כלום פה.

אף אחד לא טוען שלהפיל כטב"מ יותר מסובך מכיפת ברזל.

הבעיה שכטב"מ עולה כמה אלפי שקלים וטמיר של כיפת ברזל עולה 40000$, אז כיפת ברזל נגד כטבמים != פיתרון.

הלייזר אכן פיתרון מעולה, שוב, בהנחה שאתה גם מגלה את הכטב"מ בזמן וגם הפריסה של הלייזר עדיין לא מבצעית למיטב ידיעתי

פורסם

כדי להקטין את הסיבוכיות בדיון, בואו נדבר על עכשיו ולא על חמש שנים.

עכשיו כרגע אין לייזר אפילו. לא ראינו יירוט יחיד בפועל.

אם זאת פריצת הדרך שתסדר פתאום תוך חודשיים את האיום מהסוג הזה - אני אשמח כמו כולם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...