Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

הסיוע הצבאי לישראל

חשוב להדגיש שמדובר בדולרים שחוזרים ישירות לכלכלה האמריקאית, ישראל קונה בזה נשק, מטוסים ותחמושת מיצרנים/ספקים אמריקאיים.

בשעות "שלום" (מתי זה היה פעם אחרונה?) ההיקף הוא בערך 1-2 אחוז מסך התקציב השנתי ובערך 15 אחוז מסך התקציב של משרד הביטחון.

בעיתות מלחמה ההיקפים עולים (מאשרים עוד חבילות) אבל בדרך כלל יש ירידה באחוז מסך תקציב הביטחון לבערך 10 אחוז כי ישראל מקצה עוד משאבים למשרד הביטחון.

יש המון ביקורת סביב הסיוע הזה גם בישראל. לא בטוח שנכון להמשיך ולהישען עליו  אם ניתן לצמצם את הפער תוך מספר שנים.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

שוב להדגיש שמדובר בדולרים שחוזרים ישירות לכלכלה האמריקאית

זה כמעט כמו הטענה של החרדים שהם תורמים לכלכלה בישראל, כי הכסף של הקצבאות משמש אותם לצריכה והם משלמים הרבה מע״מ.

נכון שהסיוע הוא בתוצרת אמריקאית, אבל בסוף זה כסף שיכל לשמש את האזרחים האמריקאים בצורות שיותר מעניינות אותם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם ככה, אז על ישראל חובה להתארגן מחדש ולהסתדר בלי הכספים האלה.

לשלם מחיר מלא על טכנולוגיה אמריקאית ולמכור במחיר מלא לאמריקאים טכנולוגיה ישראלית, כמו כל מדינה אחרת. 

אם הסיוע הזה גורם לנו להיראות בעיני האזרח האמריקאי הממוצע כמו אוכלי חינם חרדים בעיני הישראלי הממוצע, זה לא שווה את זה כי הנזק גדול מהתועלת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, Gosser1860 כתב:

חשוב להדגיש שמדובר בדולרים שחוזרים ישירות לבעלי המניות בחברות ההגנה האמריקאיות

תיקנתי לך

• רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אם הסיוע הזה גורם לנו להיראות בעיני האזרח האמריקאי הממוצע

אני מוכן להתערב שהאזרח האמריקאי הממוצע יודע על הסיוע הזה

בערך כמו שהוא יודע להצביע על אוקראינה במפה. זאת אומרת, הוא לא יודע.

אחת הבעיות מתוך אלפי הבעיות שארה״ב מתמודדת איתן כרגע היא כרסום פנימי רוחבי חברתי-כלכלי

שבין השאר מתבטא במפלגה שלמה שמקעקעת / מטילה ספק בכל אבני היסוד

של ״מה זאת ארצות הברית״ לפחות בגרסת המאה ה-20 שלה

(והמפלגה המכהנת שיוצרת בלבולים אחרים משלה...)

נכון לרגע זה אנחנו בתקופה שהקראת עובדות בצורה מסודרת (אפילו עם הטייה, תמיד יש הטייה) לא עובדת בכלל.

יש רק צעקות ואלגוריתמים. כרגע יש שילוב רעיל במיוחד של ״בדלנות מודרנית קונספירטיבית״ -

תופעה חדשה יחסית אצל הרפובליקנים, יחד עם ״שמאל של רפי שכל / הומואים למען פלסטין״ מהצד השני

שאיך שהוא חולקים אותן דעות לפעמים. זה לא בגלל שהם לא מבינים, זה בגלל שמבחינה מוסרית המצפן השתגע.

בלי מצפן מוסרי האיקיו יורד.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 דקות, hans כתב:

כרגע יש שילוב רעיל במיוחד של ״בדלנות מודרנית קונספירטיבית״ -

תופעה חדשה יחסית אצל הרפובליקנים, יחד עם ״שמאל של רפי שכל / הומואים למען פלסטין״ מהצד השני

שאיך שהוא חולקים אותן דעות לפעמים

באיזו קטגוריה אתה מכניס אדם כמו רם עמנואל?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 25 דקות, hans כתב:

בערך כמו שהוא יודע להצביע על אוקראינה במפה.

הלכת רחוק. 

Geography Memes

נתקלתי בכמה סרטונים שבהם אמריקאים לא ידעו להצביע על ערים אמריקאיות במפה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

באיזו קטגוריה אתה מכניס אדם כמו רם עמנואל?

שאלה טובה. לא בטוח. במשבצת של קיסינג׳ר ככה. יהודים בשירות סגל הבית הלבן... נישה כזאת שתמיד עירבה נזק עם תועלת. דיבורים חמים מעשים קרים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 דקות, hans כתב:

חת הבעיות מתוך אלפי הבעיות שארה״ב מתמודדת איתן כרגע היא כרסום פנימי רוחבי חברתי-כלכלי

תקופות כאלו הם לא עניין חדש. גם שנות השישים היו תקופה סוערת בארה״ב, עם תנועת זכויות האזרח וההתנגדות לויאטנם. להזכיר, ירו אז למוות במפגינים ברחוב והיו מהומות ששרפו שכונות. 

אבל בניגוד לנוסטלגיה שהוליווד מוכרת, התוצאה היתה עלייה של השמרנים וכהונת ניקסון, שניצח שתי מערכות בחירות.העם לא אהב את הבלאגן   למרות שמטרות התנועה הושגו בחלקן. הנשיא הליברלי שעלה אחרי כן, קרטר, היה כישלון חרוץ בכל החזיתות.  

היסטורית יש בארה״ב תמיד תנועת מטוטלת בין שמרנות לליברליזם, אבל עד כה הקו המנצח בסופו של דבר הוא השמרני. קלינטון לא היה מהפכני כמו קרטר ואובמה ואחריו ביידן (שהיה די פרווה), שגם היה רחוק מקרטר בנטייתו שמאלה, הביא את טראמפ.

עם זאת העקרונות שהביא השמאל לשולחן בשנות השישים כן תפסו אחיזה במידה רבה. ניקסון נסוג מויאטנם וחוקי ההפרדה הגזעית בוטלו. 

הבעיה של השמאל הקיצוני היום זה שהוא משחק על אותן אג׳נדות,  רק שהפעם אין להן אחיזה במציאות (או שיש להן פחות). עם כל הכבוד לטרנסים, זו בעיה שולית. 

בקיצור, זה לא פעם ראשונה שיש בלאגן אבל זה גם לא אומר שמה שקורה היום יסתיים כמו מה שקרה בעבר. אני מקווה שכן ובסופו של דבר הנטייה ליציבות תנצח את הרדיפה אחרי מהפכות   

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 31 דקות, hans כתב:

אני מוכן להתערב שהאזרח האמריקאי הממוצע יודע על הסיוע הזה

לשמוע על קיומו הם שומעים עליו, בין אם זה מידיעה, מחדשות או מממים באינטרנט. 

כול ה "אבל זה בעצם חוזר חזרה" לא מעניין. 

כול ה "אבל בעצם זה פותח לכם כמה משרות" לא מעניין. 

אנשים לא רוצים שהכסף שלהם ילך למדינה צד ג', בעיקר כשזאת ישראל, וזה לגיטימי. אפילו לא חייב להגיע ממקום של שנאת ישראל או משהו. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, hans כתב:

אני מוכן להתערב שהאזרח האמריקאי הממוצע יודע על הסיוע הזה בערך כמו שהוא יודע להצביע על אוקראינה במפה. זאת אומרת, הוא לא יודע.

חוסר ידע ובורות מחמירים את הבעיה.

הרבה יותר כל להסית בן אדם נגד משהו שאין לו מושג עליו, מאשר מי שיש לו קצת מושג.

רוב האמריקאים לא יודעים מה זה ישראל ושהיא מקבלת סיוע.

בא להם "מומחה" מטעם ומסביר להם שהמיסים שלהם הולכים למדינה שנקראת ישראל ולכן קשה להם להתפרנס.

עכשיו הם יודעים כל מה שצריך לדעת על ישראל, ויתנהלו בהתאם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

חכה שתשמע על הישראלים שבטוחים שמנסור עבאס קיבל 53 מליארד שקל מבנט.

כאילו כן, ברור שאם תצא למשאל רחוב בחורתחת איידהו, תקבל מעט מאוד תשובות ענייניות. כנראה שגם במדשאות של ברקלי תמצא לא מעט בורים.

אבל זה המצב ברוב המדינות ובישראל אולי זה קצת יותר טוב מהבחינה הזו, כי זו מדינה קטנה והפוליטיקה יותר נוכחת ומשפיעה, אבל גם פה לא חסרה בורות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בגדול מאד, בהכללה גסה, זה מה שהאמריקאים מבינים על הסיוע לישראל:

Peter? I don't get it : r/PeterExplainsTheJoke

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 17.4.2026 בשעה 21:31, asix כתב:

לשים שרים וחברי כנסת ראויים שעובדים לטובת כלל העורף

שרים מגיעים ב 99 אחוז מחברי הכנסת 

מאיפה מגיעים חברי הכנסת?  לא מהשמיים

בתאריך 17.4.2026 בשעה 09:52, פינדר כתב:

מסכים איתך לגמרי.

הבעיה היא השיווק של המלחמה. השקרים שיבגני ואני דיברנו עליהם פה שוב ושוב. ראש ממשלה שכשיוצא למלחמה, משחרר הצהרות מלאות רהב והבטחות ללא כיסוי. וכשחודלים לו את המלחמה הוא שותק והתושבים ואפילו שרי הקבינט, מגלים על זה מהתקשורת.

את זה חייבים לשנות. בין השאר.

תמיד פוליטקאי יתן הצהרות בומבסטיות. מתי מגיע הגבול? 

בתאריך 17.4.2026 בשעה 11:00, farkash7 כתב:

כשגולדה קיבלה הנחיה מארה"ב להעביר אספקה לארמיה המצרית היא נעמדה על הרגליים האחוריות ואמרה עד כאן.

אם אתה מתכוון למלחמת יום כיפור אז היא אמרה עד כאן ועשתה בדיוק מה שאמרו לה 

בתאריך 17.4.2026 בשעה 11:37, פריג'י כתב:

למה לדבר במילים גבוהות?

יהודים אנחנו.

זה נקרא שטעטעל.

ובעוד 3 שנים יהיה פריץ אחר.

שטעטל חמוש

והכנסת זה ועד החלוקה 

בתאריך 17.4.2026 בשעה 18:05, Nakamichi כתב:

אני לא יודע אם זה הת'רד הנכון אבל זה קשור לפליטיקה.

השבוע היה בג"צ בנוגע לפיטורי בן גביר, מטעמו טען אחד - עו"ד פטר.

הרשת מלאה במחמאות ליכולותו כליטיגטור מעולה, אני לא התרשמתי בכלל.

ואני לא מדבר על הסכמה עם תוכן דבריו כן או לא. אני לא הרגשתי שעומד מולי _במסך) אדם שטוען אצ טיעוניו באופן חד וברור. 

מה אתם הרגשתם?

לי זה נשמע כמו ילד בי"ב שעושה הצגה

בתאריך 17.4.2026 בשעה 19:02, SlowRide כתב:

למה זה או התרפסות מוחלטת או אצבע משולשת?

אצבע משולשת מצטלמת נהדר 

התרפסות לא מצטלמת בכלל

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אם ככה, אז על ישראל חובה להתארגן מחדש ולהסתדר בלי הכספים האלה.

לשלם מחיר מלא על טכנולוגיה אמריקאית ולמכור במחיר מלא לאמריקאים טכנולוגיה ישראלית, כמו כל מדינה אחרת. 

אם הסיוע הזה גורם לנו להיראות בעיני האזרח האמריקאי הממוצע כמו אוכלי חינם חרדים בעיני הישראלי הממוצע, זה לא שווה את זה כי הנזק גדול מהתועלת.

וכמובן הסיוע הזה מבחינה תקציבית לא כזה שובר שוויון 

מישהו הזכיר כאן שעד מלחמת יום כיפור הסתמכנו על סיוע צרפתי ואז הסתמכנו על סיוע אמריקאי. האם זה מקרי שמאז לא ניצחנו מלחמות? 

אני לא יודע איך זה היה פעם אבל היום במקום לראות בסיוע צבאי פתרון של אין ברירה ומסתמכים על מה שיש מסתכלים על זה כיתרון ענק

זה לדעתי שורש הבעיה

(ולא, זה לא אומר שנוכל לעשות מה שבא לנו)

פורסם
לפני 15 דקות, עדי-אל כתב:

תמיד פוליטקאי יתן הצהרות בומבסטיות. מתי מגיע הגבול? 

חזרנו לטיעון הקבוע מסוג פרדוקס הערמה..

מה אכפת לי איפה הגבול המדויק. אכפת לי שראש הממשלה הנוכחי כל כך רחוק מעבר לגבול, עד שצוות חילוץ יצטרך תדלוק אווירי בשביל להחזיר אותו לצד הנכון של הגבול.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...