Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Ooga כתב:

קודם כל לא, ממש ממש לא.

דבר שני - הטכניון ואוניברסיטת תל אביב (וכל שאר האוניברסיטאות הציבוריות) הם מוסדות הלימוד הכי זולים בארץ. זה בדיוק ההפך מהיוקרתיות האלה שבארהב שהן הכי יקרות שיש..

אבל לא רשמתי על העלות שלהן, אלא על הסיכוי להתקבל, שזה מקביל לכך שילדי עשירים בארצות הברית בעלי סיכוי גבוה יותר להתקבל לivy league כי ההורים שלהם למדו שם.  

גם פה וגם שם לרוב אלה שמתקבלים הם אלה שההורים היו יכולים להרשות לעצמם את החינוך היותר איכותי בדרך (ולא, לא אכפת לי מהמקרים הבודדים שלכם או של חברים שלכם שהתקבלו, כשמנהלים דיון מדברים על הרוב, לא על הפרט).

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

לא יודע מה קורה היום בטכניון אבל כשאני למדתי שם למדו איתי אנשים מכל הארץ ולא למבתי ספר יוקרתיים.

היה אחד מהראלי ויתר החיפאים מכל שאר בתי הספר בעיר, אף אחד מבליך ולא משום מקום עם שמות מפוצצים.

אפילו טבריינים למדו איתי.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

גם פה וגם שם לרוב אלה שמתקבלים הם אלה שההורים היו יכולים להרשות לעצמם את החינוך היותר איכותי בדרך

אנחנו לא בארה"ב, ואחוז בתי הספר הפרטיים בארץ זניח. אחוזי הבוגרים שמגיעים מאזורים מבוססים יותר מצביעים לרוב על ערכים וחשיבות החינוך והרבה פחות הורים שיכולים היו להרשות לעצמם.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שזה שונה במיוחד היום.

איתי למדו ילדי עשירים ביחד עם כאלה שנלחמו על מלגות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דווקא היום יותר קל.

שכר הלימוד ריאלית ירד ויש את הפיקדון של הצבא שלא היה בזמני (בשנות התשעים שילמנו כמעט 10,000 שכר לימוד כששכר המינימום עמד על כ 1300 שח ומענק השחרור ללוחם היה 1300 ש"ח).

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם שירתת כלוחם אני חושב שהמענק שחרור מכסה כמעט לגמרי 4 שנות לימוד.

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אם שירתת כלוחם אני חושב שהמענק שחרור מכסה כמעט לגמרי 4 שנות לימוד.

אתה מתכוון לפיקדון שלא היה פעם.

מה שכן, היום המחייה הרבה יותר יקרה ומי שנאלץ לגור מחוץ לבית זה בכלל לא פשוט. מצד שני יש מכללות ושלוחות בפריסה ארצית שכמעא כל אחד יכול ללמוד ליד הבית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אכן פיקדון, המענק זה בקושי מספיק לשכר דירה של חודש.

פורסם
לפני 45 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל לא רשמתי על העלות שלהן, אלא על הסיכוי להתקבל, שזה מקביל לכך שילדי עשירים בארצות הברית בעלי סיכוי גבוה יותר להתקבל לivy league כי ההורים שלהם למדו שם.  

גם פה וגם שם לרוב אלה שמתקבלים הם אלה שההורים היו יכולים להרשות לעצמם את החינוך היותר איכותי בדרך (ולא, לא אכפת לי מהמקרים הבודדים שלכם או של חברים שלכם שהתקבלו, כשמנהלים דיון מדברים על הרוב, לא על הפרט).

אבל זה גם לא נכון, בכלל.

אין שום תעדוף לילדים שלמדו במוסד, וזה לא מגדיל את הסיכויים שלהם להתקבל.

להפך, יש כל מיני הקלות לאנשים עם רקע פחות טוב. 

פורסם
לפני 39 דקות, יובל .מ. כתב:

הסיכוי להתקבל, שזה מקביל לכך שילדי עשירים בארצות הברית בעלי סיכוי גבוה יותר להתקבל לivy league כי ההורים שלהם למדו שם.

התגייסתי כאשר הייתי בארץ קצת יותר משנה. בזמן הזה הספקתי לעשות "בגרות לעולים חדשים" במישלב שזה לא בדיוק בית ספר יוקרתי. בחודש ראשון בצבא שלחו אותי לאולפן. הייתה חסרה לי בחינה שהשלמתי כבר אחרי שחרור (תודה למ"פ על חודש שהוסיף לחופשת שחרור). אחרי צבא עשיתי שנה במכינה של אוניברסיטה ת"א כדי להסב בגרות לראלית והתקבלתי. ולא, אני לא יוצא דופן, ראיתי לא מעט אנשים כמוני כולל במשפחה. מסכים ב-100% עם RK - "אחוזי הבוגרים שמגיעים מאזורים מבוססים יותר מצביעים לרוב על ערכים וחשיבות החינוך והרבה פחות הורים שיכולים היו להרשות לעצמם". 

פורסם

יש איזושהי נטיה להקביל את הבעיות החברתיות של ארה"ב לאלה שלנו. בפועל אין כמעט שום בסיס להשוואה, המבנה החברתי מאד שונה.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה אם אלו מבתים לא עשירים הגיעו למקומות הטובים בגלל שההורים שלהם השקיעו את הכסף בלימודים במקום רכב לדוגמא או שזה תוצר של מערכת החינוך?

פורסם

בוא נדבר שניה על מסגרת בית ספר, כי הרי לזה הכוונה בדיון - איזו השקעה כספית ניכרת אתה צריך בבית ספר? המקסימום שאני יכול לחשוב עליו זה שיעורים פרטיים במקצועות בהם תלמיד ספציפי מתקשה (וזה לא הון תועפות). כל השאר זה עזרה מעשית והקניית עקרונות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מקשיב עכשיו לאפס הזה עמית סגל שעכשיו טוען שהיה אסור לסגת מלבנון ומחיר של 25 חיילים בשנה שמתו שם זה תקין. האפס כמובן לא מבין שחיזבאללה של הנסיגה הוא לא חיזבאללה שהיה שם היום, אם אז היו 25 הרוגים היום היו 200-300 הרוגים בשנה, לפחות. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אפילו טבריינים למדו איתי.

טבריינים זה לא האשדודים של הצפון?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...