Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה :wink:

קניתי היום רמקולים 6.5 ו 9*6 מסוג jbl GT6 , וכשהגעתי לבית ניסיתי להתקין אותם ברכב.

את ה 6.5 התקנתי בלי בעיות מיוחדות בדלתות כי היה שם רק כבל אחד של + ו - לרמקול, את ה 9*6 לעומת זאת היה קצת יותר מסובך לחבר כי היו מלא כבלים מפוזרים בבגאז שאין לי מושג לאן הם מתחברים, אז סידרתי אותם קצת וצילמתי כדי שתוכלו לעזור לי.

אז מהם הכבלים האלו?

IMG_0212.jpg

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

שני החוטים האמצעיים אמורים להיות חיווט רמקולים. האדום הדק ביותר הוא ככל הנראה REMOTE לHU. והאדומים ככל הנראה הם ה+ וה- שהורכבו בעבר ללא הבדלי צבע.

מה שאני לא מבין זה מה פשר החיבורים בקצה של הRCA.:shock:

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם
שני החוטים האמצעיים אמורים להיות חיווט רמקולים. האדום הדק ביותר הוא ככל הנראה REMOTE לHU. והאדומים ככל הנראה הם ה+ וה- שהורכבו בעבר ללא הבדלי צבע.

מה שאני לא מבין זה מה פשר החיבורים בקצה של הRCA.:shock:

חיבורי ה RCA האלה הושארו ע"י הבעלים הקודמים שכנראה חוברו לאנשהו, אין לי מושג :roll:

אתה אומר שאני מחבר את שני הכבלים השקופים באמצע לרמקולים 6*9 והם אמורים לעבוד?

פורסם

די ברור שהחוטים שנשארו בתא המטען היו מחוברים בעברם למגבר. ועל כן חיבורי הRCA שם.

לדעתי יתכן וחוטי הרמקולים הממוקמים באמצע (חסרי צבע) הם דווקא חוטים שהובלו מהמגבר אל רמקולים שממוקמים במקום אחר (קדימה, אחורה או תא מטען).

אם זהו המצב, אם תחבר את הרמקולים, פשוט לא תשמע כלום, אם הם בכל זאת הולכים ליחידת הראש, אז פגעת בול.

האם ידוע לך מה היה מותקן בעבר ברכב? האם יחידת הראש היא אותה אחת?

פורסם
די ברור שהחוטים שנשארו בתא המטען היו מחוברים בעברם למגבר. ועל כן חיבורי הRCA שם.

לדעתי יתכן וחוטי הרמקולים הממוקמים באמצע (חסרי צבע) הם דווקא חוטים שהובלו מהמגבר אל רמקולים שממוקמים במקום אחר (קדימה, אחורה או תא מטען).

אם זהו המצב, אם תחבר את הרמקולים, פשוט לא תשמע כלום, אם הם בכל זאת הולכים ליחידת הראש, אז פגעת בול.

האם ידוע לך מה היה מותקן בעבר ברכב? האם יחידת הראש היא אותה אחת?

כן היחידת ראש היא אותה אחת.

אם החוטים השקופים היו מחוברים לרמקולים בדלתות הקידמיות מהמגבר, לא הייתי אמור לראות אותם שם?

פורסם

החוטים השקופים נראים קצרים מדי כדי להיות מHU לישורות לרמקול אחורי, זה נראה יותר שהם היו מחוברים ילמגבר. אולי ממגבר זה הייה מחובר לרמקול אחורי או קדמי. אם זה הייה הולך לקדמי היתה אמור לראות אותם מקדימה.

תנסה לעקוב אחרי החוטים האלה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שהרמקולים שחיברת מקדימה עובדים. משמע שלפחות הם מחוברים כעת ליחידת הראש.

יכול להיות שהחוטים (אלו שנראים בתא המטען) הושחלו החוצה מאזור הדלתות הקדמיות או משהו בסגנון ופשוט לא שמת לב אליהם, או שיתכן והם הולכים למקום אחר כמו שציינתי (דלתות אחוריות/קורות קדמיות/מגש תא מטען), או בסיכוי הנמוך יותר, שהבעלים הקודמים של הרכב טרח וחיבר אותם ליחידת הראש (והסיבה שהם קצרים היא כי הם חוברו קודם לכן בין המגבר לרמקולים - סתם השערה).

אני לא רואה סיבה נראית לעין לנזק (אבל גם לא אחראי על כזה) שיווצר אם תנסה לחבר אליהם רמקולים באופן זמני (אם יש לך מד זרם/מתח גם אפשרי) ולבדוק אם שומעים משהו. מקסימום לנסות עם הרמקולים הישנים.

ובכל מקרה, אני מצטרף להמלצה לנסות באמת לעקוב אחריהם ולראות לאן הם הולכים.

פורסם
די ברור שהחוטים שנשארו בתא המטען היו מחוברים בעברם למגבר. ועל כן חיבורי הRCA שם

ברור. מה שאני לא מבין זה למה מגיעים 3 זוגות RCA אבל שניים מהם מחוברים אחד לשני בעזרת סופיות מוזרות.

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

החיבור "המוזר" נקרא מתאם Y וייעודו הוא לאחד שני ערוצים לאחד, או לחילופין לפצל את האות.

עושה רושם ששני הערוצים השמאליים (אני מניח קדמי ואחורי) כמו גם הימניים אוחדו (כנ"ל).

אני לא מצליח בשעה זו לחשוב על סיבה למה לעשות זאת במקרה הספציפי המדובר, אבל אולי גדולים וחכמים ממני יאירו את הדברים.

פורסם

אוקיי חברים תודה על העזרה, כי אני אישית הסתבכתי :?

יש מתקין מומלץ באשדוד שיכול לעשות לי סדר בבלגאן?

פורסם

אין לך מה להסתבך, תבדוק אם הרמקולים הקדמיים שחיברת עובדים, סביר להניח שלא.

אם הם עובדים תודיע כאן ונסביר לך לגבי חיבור הרמקולים הנוספים שרכשת.

SCANSPEAK

פורסם
אין לך מה להסתבך, תבדוק אם הרמקולים הקדמיים שחיברת עובדים, סביר להניח שלא.

אם הם עובדים תודיע כאן ונסביר לך לגבי חיבור הרמקולים הנוספים שרכשת.

ואוו בדיוק באתי לשאול את זה :-P

אז כן עכשיו חזרתי מניסיון שלי להתקין את הרמקולים הקדמיים בדלתות, חיברתי + ו - , הדלקתי את המערכת ו... דממה :cry:

מה קרה? למה הם לא עבדו?

פורסם

חשבתי שאת הקדמיים כבר התקנת והכל עובד...

בכל מקרה, הכל נראה ברור עכשיו וקצוות החוטים שאתה רואה בתא המטען הם אלו שמגיעים לדלתות הקדמיות שלך.

בעצם הם מהווים את שארית ההתקנה שעשה קודמך.

אתה אומר שהרדיו דיסק נשאר אותו אחד. האם היו רמקולים מקדימה לפני נסיון ההתקנה שלך (כשהרכב ברשותך, לא אצל הבעלים הקודמים)?

באם אינך מתכנן התקנת מגבר, תצטרך להעביר חוטים חדשים בין הרדיו דיסק לרמקולים.

עריכה: יתכן וחוטים מקוריים עדין במקומם, רק שיהיה צורך לזהות אותם.

פורסם

כנראה הקידמיים היו צחוברים למגבר שאלו הם שניי הכבלים שאתה רואה בבגז', יש סיכויי שלא חיברו בכלל רמקולים מאחורה ואם כע אז ישירות למגבר ובגלל זה אין חיווט בדפנות. אני מציעה לך להוציא את כל החיווט ולעשות אחד חדש, יכח לך קצת זמן(שעה וחצי אוליי|) וקצת כסף(50 שרל) אבל אתה תהיה מבסוט מהתוצאה.

• תוכן חדש...