Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט גרנדה פונטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חושב לרכוש פונטו גרנדה שנת 2007 רובוטית. לדגם הנ"ל לא קיימת מערכת hill holder. אני גר בחיפה ורוב הנסיעות זה עליות. עד כמה זה קריטי שתהיה המערכת הזאת? האם הנסיעה תהפוך לסיוט או שזה פרט שולי ואפשר להתרגל??

שאלה נוספת: האם באמת צריכת הדלק תהיה נמוכה מרכב מיני ממוצע גם בנסיעה עירונית מלאת עליות?

תודה רבה לכל העוזרים.:-D

פורסם

לרוב הרכבים באותה שנה אין את המערכת,ואין בעיה,הצריכה של מיני תהיה טובה יותר כי הם קלים יותר,אבל לא בהבדל גדול מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

omt, המקסימום שאתה יכול להוציא מהגרנדה בנסיעות בינעירוניות זה באיזור ה 14:1. אם בנית על נתונים טובים יותר, כדאי לשקול רכב אחר.

עושה רושם שהגירסה הידנית (1.2 ל') חסכונית קצת יותר, או לחלופין - פנדה, אם אתה נכנס בה.

פורסם

1:14 זה דווקא יותר טוב ממה שציפיתי...השאלה היא אם אני יכול להשיג את זה בנסיעה מתונה בעליות של חיפה?

אני קצת דואג מהתדרדרות בעליות בגלל החוסר במנגנון hill holder. אפשר להתרגל בלעדיו?

פורסם

בספק רב מאוד. במקרה כזה אתה תיאלץ יותר להשלים עם איזור ה 1:11. נסיעה בעליות עם מנוע ה 1.4 עדיין תדרוש טווח סל"ד של 2,500-3,000~ בכדי שהרכב "ימשוך". פחות מזה, צלצולים וסחיטת מצערת לשווא.

היעדר ה hill holder לא שונה מהתנהלות עם גיר ידני לכל עניין ודבר. אם אתה ממש חושש, אתה יכול להיעזר ברגל שמאל בשביל הבלמים בו-זמנית. בחניות תלולות אני משתמש במתודה הזו וזה עובד יופי.

ההתרגלות זריזה יחסית, חשוב רק שתבין שההצמדה מתרחשת תמיד ברגע שאתה מלטף את דוושת הגז, כך שלא צריך לתת הרבה גז. וכמו שציינתי, ליתר בטחון אתה תמיד יכול במקביל להחזיק את דוושת הבלם, לתת טיפה גז ולשחרר.

פורסם

תודה על הייעוץ,

אני מניח שאי אפשר לצפות לטוב יותר מ-1:11 בעליות, אבל בדרך חזרה זה ירידות :wink:. ההתלבטות הרצינית שלי היא בין הפונטו ל-206 שאמורה להיות פחות חסכונית...האם לדעתך ב-206 אוט' בעליות גם אשיג 1:11 או פחות מזה? המלצה לרכב חסכוני אחר בטווח מחירים הזה?

פורסם

פחות,בגרנדה זה גיר רובוטי,כלומר זה בעצם גיר ידני הרובוט מעביר לבד הילוכים,בפיגו זה גיר אוטומטי רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...