Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לרמת הגולן - עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמרו פה כל כך הרבה שטויות. מה שאבא שלך אמר לך זה בגלל שהוא לא רוצה להביא לך את האוטו שלו.

הכבישים שם לא הכי נוחים ויש עיקולים ופיתולים אבל אחלה נופים ודרך מעניינת :)

אם תיסע במהירות החוקית ולא תיכנס לעיקולים במהירות מוגזמת, ותקפיד על בלימת מנוע - ה כ ל יהיה בסדר.

עריכה: נמאס לי לשמוע על השטות הזאת של "לא נהגת הרבה אז אסור לך לנהוג לאילת/רמת הגולן". ואיך בדיוק תלמד לנהוג לשם אם לא תיסע לבד?

"ללמוד" כן? אפשר לחשוב זה מסע מחוף לחוף בארהב. כולה רמת הגולן.

פורסם

מרבית כבישי בגולן טובים, מדובר בכבישים דו סטריים שרובם רחבים, עם שוליים וסה"כ לא צריכים להוות בעיה. לטעני נהיגה בכבישי הגולן אינה קשה מנהיגה בכבישי היער השחור, למעשה מרבית הכבישים בגולן יותר טובים (לא מדבר על התיקונים באספלט).

יש מספר צירים בעייתיים שבהם הכבישים צרים וחסרי שוליים, למיטב זכרוני בעיקר ציר הנפט ואולי כמה כבישים הקרובים לקו הגבול.

מעבר לכך עליך לזכור את הכללים שלמדת בנהיגה בכל מקום, לא לקפוץ מעל הפופיק ולהיות סבלני כאשר אתה נוסע מאחורי רכב איטי, במיוחד בכבישים המפותלים. וכמובן הורד הילוך (או הגבל, באוטומט) בירידות ארוכות, למשל הירידות מהגליל או מהגולן לעמק החולה או הכינרת.

מעבר לכך קיבלת את העצות הטובות הרגילות: להכין את הרכב, לנהוג רגוע, לצאת מוקדם כך שיהיה זמן למקרה של תקלה או ברבור ולעמור לכוס קפה בדרך. ואני מוסיף - לקחת מספיק מים ואוכל ברכב כדי להפיג את השעמום, ולהצטייד במפת דרכים למקרה שהוייז יפשל. בכלל - בנסיעה בדרכים לא מוכרות אני ממליץ על השיטה הצבאית - ללמוד ציר מראש ולהכיר "גבולות גזרה" שאם הגעת אליהם אתה יודע שטעית וצריך לתכנן את הציר מחדש.

הערה לגבי נהגי הצפון - אני ממש לא מסכים עם מי שטוען שהם יותר רגועים מנהגי המרכז - הם ממש לא רגועים. פשוט, בגלל אופי הכבישים, אופי העבירות שלהם שונה: לא נזקקים לדחיפות (מעט פקקים) אבל נוטים לעקיפות מסוכנות וכניסה לרוחים מצומצמים כאשר הם מגלים רכב שבא מולם. לכן הקפד על שמירת מרווח יותר גדול מהרגיל מהרכב שלפניך ואפשר לטיפש שהסתבך בעקיפה לצאת מהברוך שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקל על עצמך ועל אביך, קבל את העצות הטובות שניתנו כאן - וסע לגליל או לכינרת, בלי כבישים מסובכים בכלל.

שן שם לילה ותעלה לגולן רענן בבוקר אם מתחשק לך.

הדרך היחידה ללמוד לנהוג היא לנהוג.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

וואייי... כמה תגובות!

קראתי הכל והפנמתי...

נאמר פה שהכבישים ברמה הם באיזור ה80.. נניח שאני אסע בסביבות ה80 מומלץ להיות במצב O/D OFF

עקב העליות/ירידות הרבות. או שאני טועה?

אהבתי את המשפט האחרון שדי מסכם הנושא, הדרך היחידה ללמוד לנהוג היא לנהוג. :-)

פורסם

כפתור הOD מבטל את ההילוך האחרון ברכב. כמו להוריד הילוך בידני.

משתמשים בו בירידות ארוכות כאשר אתה רוצה לבלום בעזרת המנוע ולא לטגן את הבלמים.

הנוהל אומר שמשתמשים בבלמים כדי להאט ובמנוע כדי לשמור על המהירות. סע רגוע ואם תרגיש דעיכה בבלמים [מה שלא אמור לקרות ברכב תקין] תעצור ותהנה מהנוף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רמת הגולן היא יחסית מישור לכן אין בעיה מיוחדת בנהיגה. בפרט שיש שדה ראיה רחב. אבל,

יש מספר הסתגויות,

א. העליה והירידה מרמת הגולן יכולה להיות מאוד מסוכנת ! הכי מסוכן דרך חמת גדר (כביש 98 )

עדיף לטפס דרך גשר בנות יעקב (כביש 91 ) ולצאת מרמת הגולן לכיוון קריית שמונה דרך צומת מסעדה.

ב. בתקופה זאת בבוקר ובלילה יש לעיתים ערפל נוראי.

ג. בתקופת החורף בימים קרים מאוד לעיתים מצטברת שכבת קרח דקה מסוכנת מאוד.

ד. יש לשים לב לבקר שחוצה כבישים . מבחינתם הזכות קדימה שלהם.

המלצה שלי,

אל תיסע בשביל לנהוג סתם. תכנן טיול עם אטרקציות באזור (יש די והותר. בוטיקי יין, חוות האילים, בירידה מרמת הגולן יש את הבניאס וכו ) .

למד את המסלול לפני כן באמצעות מפה, כל ש WAZE יהיה ליתר בטחון (זה יאפשר לך להיות יותר רגוע ולהנות מהטיול).

אל תמהר ! בפרט בעיקולים. התאם המהירות לתנאי הדרך (המהירות החוקית היא חסם עליון שלא חייבים להיות בה במקומות שתרגיש פחות בטחון לנהוג ).

תהנה

רענן

• תוכן חדש...