Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אטמור \ חימום מים ללא דוד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדוד 150 ליטר אפשר להתקין "מאיץ" ולקבל מספיק מים למקלחת תוך 15-20 דקות.

דוד 150 ליטר מגיע בדרך כלל עם מאיץ מהחברה אבל תופס הרבה מקום.

בדירות שיש מזגנים המרפסת שירות ניראת מבולגנת וצפופה (לכביסה) ואם הדוד תלוי בפנים אז חבל על המקום.

אדם ממוצע משתמש במקלחת ב כ 20 ליטר מים חמים כך שדוד 60 ליטר אמור להספיק ל 3 מקלחות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אוהב להתקלח עם מים חמים ממש ו-60 ליטר ממש לא מספיקים בשביל מקלחת, מקלחת ממוצעת זה באיזור ה-80 ליטר וגם ככה ברגע שמגיעים לרבע האחרון (אם לא לפני זה) זה בקושי מים חמים. אם נגיד שמדובר ב-50% מים חמים (אצלי, לרוב זה יותר) אז מדובר על 40 ליטר מים חמים.

וזה עניין של נוחות, מים חמים תמיד. אגב רק שתדעו לכם מסתבר שבעולם הגדול, אין דודי שמש ודודים חשמלים דולקים 24/7/365. מעניין באמת מה העלות של הפעלה קבועה של דוד חשמלי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אין צורך להדליק 7\24.

דוד 150 ליטר + טיימר שמכוון על שעה הדלקה 3 שעות הפסקה יתן מים חמים 7\24.

לפי חישוב שלי יוצא כ 10 ש"ח ליום.

הבעיה היחידה שתיהיה לך זה החלפה של המאיץ (פלאנש) מוקדם מהרגיל.

פורסם
לא מבין את הבעיה ואת הצורך בהכנה מוקדמת למקלחת.

דוד חשמלי של חברה טובה + טיימר ויש מים חמים בכל שעה שתירצו.

אם אין לך צורך בהרבה מים חמים דוד 60 ליטר גם לא יתפוס הרבה מקום וגם יתחמם מהר.

במידה ותצטרך מקלחת בפתאומיות תצטרך להמתין 20 דק' מה כ"כ בעייתי בזה אין לי מושג.

היה לך פעם חימום על גז ?:roll:

בשבילי זה שיפר משמעותית את איכות החיים כי כמו שאמרתי אני חוזר בשעות מאוחרות הבייתה, ולפעמים זה ב8 בערב, לפעמים ב10 ולפעמים ב2, ולכן אני לא יכול מראש להדליק את הדוד באמצעות הטיימר, ולכן תצטרך פשוט להאמין לי שהדבר האחרון שבא לי אחרי יום עבודה שאני חוזר ב10 בלילה, זה לשבת מול המנורה האדומה ולהמתין 20 דקות עד שיהיו מים חמים.

10 ש"ח ביום זה 300 ש"ח בחודש, ובשנה בקלות העלות של הדוד על גז, מיד תבוא ותגיד לי אבל אפפפפ רגע גם לגז יש עלות, נכון אבל החשמל לא מבוזבז כדי לשמור על המים חמים בדוד במשך 24 שעות אלא רק בזמן הצריכה עצמה, ולכן אין כאן ספק בכלל שכלכלית הפתרון של הגז עדיף מאשר הנ"ל.

אבי

פורסם

לנו יש 2 אטמורים (וגם דודי שמש), אם זוכר נכון 5/8 KW. פה שומע לראשונה על 12 ו 18 KW ואתפלא אם לוח וחיווט ביתי רגיל יכול לעמוד בזה.

בימים שאין מספיק שמש לקולטים גם האטמור לא מחמם מספיק למקלחת. כשהמים נכנסים ממש קרים - בחורף, כאן בהרי י-ם, האטמור מחמם לטמפ שטובה לרחיצת כלים, לא למקלחת. שכן שם יונקרס והם מרוצים, אבל העלויות (ויש אומרים גם הסיכון להיחנק) שונות מהאטמור.

פורסם
אני מקווה שישנו את החוק וגם בבניינים מעל 8 קומות הקבלנים יחויבו למערכת סולארית.

הבעיה עם מערכת סולארית בבנינים גבוהים אינה קשורה לגובה אלא ליחס בין שטח הגג לצריכת המים החמים. לכן חוק כזה יהיה בעייתי. בבניין שבו אני גר רק 4 הקומות העליונות מקבלות מים חמים ממערכת סולרית, שאר הגקומות מדוד חשמל - וזאת לפי החלטת ועדת בינוי ערים שנתנה את ההיתר בגלל שטח גג שאינו מאפשר התקנת קולטים שיספקו מים לכל הבניין.

קיימת הצעת חוק של ח"כ דב חנין וזאב בילסקי בנושא - חובת התקנת דוד שמש על כל בניין ללא הגבלת מספר הקומות

בשנים האחרונות ישנה התפתחות מואצת בתחום קולטי השמש - קולטים עם שפופרות ואקום

מספר בתי מלון באילת לדוגמה עברו בשנה האחרונה למערכות כאלו במקום המערכות הישנות שפעלו על סולר

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
שכן שם יונקרס והם מרוצים, אבל העלויות (ויש אומרים גם הסיכון להיחנק) שונות מהאטמור.

מידע לא מדוייק בלשון המעטה, הסכנה לחנק מדברת על יונקרס שמותקנים בתוך המבנה לרוב הכוונה היא כשעושים שימוש בנ"ל לחימום בית כמו ארובה נניח, ואז קיימים שני סוגים האחד אטמוספרי שפשוט יונק את האוויר מהחלל והגזים מהשריפה עולים בארובה ואז באמת קיימת הוראה להשאיר פתח אוויר ע"מ לשנע אוויר פנימה, הפתרון השני מדבר על ארובה כפולה שבה נכנס אוויר מבחוץ ובמקרה הנ"ל אין שימוש באוויר מתוך החלל.. אף אחד מאלו לא רלוונטי לחימום על גז שמותקן מחוץ לדירה.

אבי

פורסם

10 ש"ח ביום זה 300 ש"ח בחודש, ובשנה בקלות העלות של הדוד על גז, מיד תבוא ותגיד לי אבל אפפפפ רגע גם לגז יש עלות, נכון אבל החשמל לא מבוזבז כדי לשמור על המים חמים בדוד במשך 24 שעות אלא רק בזמן הצריכה עצמה, ולכן אין כאן ספק בכלל שכלכלית הפתרון של הגז עדיף מאשר הנ"ל.

על נוחות משלמים. עלות הגז לא זולה וזה המכשיר היקר ביותר לחמם בו מים... רק אל תשכנע את עצמך שזה גם הכי זול.

אם יש לך דוד שמש והיה יום שמשי, אם לא השתמשת במים אז גם באמצע הלילה הוא צריך לשמור לך על מים חמים מאוד (ואם זה לא כך, יש לך תקלה במערכת הזו).

דוד שמש לקיץ - ובחורף לחמם ע"י חימום חשמלי (טיימר\שעון שבת) זה הפתרון הכי זול לטווח רחוק (גם התחזוקה של המערכת מאוד קלה, ופלאנג' עם טרמוסטט הרבה יותר זולים מתיקון המערכת [המשולבת אלקטרוניקה] על גז).

רובנו גידלו ועדיין מגדלים ילדים קטנים עם דוד שמש\חשמל, כך שזה אפשרי ואין עם זה כלל בעיה (שעון שבת היא מילת הקסם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מסכים, זה ממש לא הפתרון הזול ביותר שים לב שההשוואה שלי הייתה מול ההשוואה של להחזיק מים חמים 24\7 במחזורי חימום של שעה כל שלוש שעות, שם אין ספק שהחימום על גז יהיה זול יותר.

כמו שאמרת על נוחות משלמים, ומשלמים יפה, אני מוכן לשלם את המחיר ואני יעשה זאת שוב ושוב בכל דירה שאני אקנה

אבי

פורסם

אוקי, כל מי שאומר דוד שמש צריך להבין שזה לא אופציה, כנ"ל גם לא מבחינתי לחכות שיהיו מים. אז נכון שטיימר זה האופציה הפשוטה וגם הזולה בהתחשב בזה שאני כבר מקבל דוד חשמלי מהקבלן, אבל בשביל איכות חיים אני מוכן לשלם.

מישהו יכול להעריך מה העלות החודשית של חימום גז?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

100-150 ש"ח בחודש יותר ל2.5 אנשים, מקלחת כל יום. אני אומר 2.5 כי חצי מהשבוע אני לא פה ורק ההורים עושים שימוש בזה.

זה ההפרש כשאנחנו עושים שימוש אך ורק בחימום על גז, אין לנו לא דוד חשמלי ולא דוד שמש כרגע.

פורסם
אני מסכים, זה ממש לא הפתרון הזול ביותר שים לב שההשוואה שלי הייתה מול ההשוואה של להחזיק מים חמים 24\7 במחזורי חימום של שעה כל שלוש שעות, שם אין ספק שהחימום על גז יהיה זול יותר.

כמו שאמרת על נוחות משלמים, ומשלמים יפה, אני מוכן לשלם את המחיר ואני יעשה זאת שוב ושוב בכל דירה שאני אקנה

אבי

לא מדוייק. אני פריק של מים חמים בדיוק כמוך ולא מוכן לחכות שנייה, אבל עדיין דוד שמש/חשמל יוצא מהותית זול יותר.

המצב אצלי הוא כזה - 3 נפשות בבית. 8 חודשים בשנה יש תמיד מים חמים בלי שום שימוש בחשמל.

4 חודשים בשנה הדוד דולק שעה כל 4 שעות בערך. בוא נאמר 10 ש"ח ליום (למרות שזה פחות).

פחות מ-1200 ש"ח לשנה ויש מים רותחים 24/7.

אם אין אפשרות לדוד שמש בכלל, יתכן מאוד שגז זול יותר מחשמל, כאשר רוצים את הנוחות של מים חמים 24/7.

כאשר מתפשרים על זה, אין ספק שחשמל זול יותר מגז.

פורסם

אדם ממוצע משתמש במקלחת ב כ 20 ליטר מים חמים כך שדוד 60 ליטר אמור להספיק ל 3 מקלחות.

20 ליטר זה אומר מקלחת של 2 דקות בזרם טוב או בערך 4 דקות בזרם מאוד חלש, לא מכיר הרבה אנשים שמסיימים להתקלח ב-2 דקות...

אצלי מקלחת ממוצעת זה סדר גודל של 100 ליטר (יש לי תצוגה שמראה את קצב זרימת המים, איזור ה-10-12 ליטר לדקה זה זרם טוב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...