Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אטמור \ חימום מים ללא דוד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

10 ליטר לדקה זה קצב זרימה יפה מאוד, וזה כללי.

כמה מזה זה מים חמים? תלוי כמה המים החמים חמים וכמה הקרים קרים.

ודוד שעובד שעה כל 4 שעות לא עולה 10 ש"ח ליממה. הרבה פחות.

הספק של גו"ח של דוד הוא בד"כ 2200W. נניח 2500W אפילו.

מחיר קוט"ש הוא 60 אגורות.

כלומר שעת הפעלה רצופה (בהנחה שהטרמוסטט לא התערב) = 1.5 ש"ח.

שעה כל 4 שעות = שש שעות ביממה (ברוטו. נטו הרבה פחות בגלל הטרמוסטט)

6*1.5 = 9 ש"ח.

אבל כאמור זה חסם עליון ובפועל זה יעלה אולי חצי מזה.

לי יש דוד שמש עם גו"ח חשמלי לגיבוי כמובן. כמו ברוב הבתים בארץ.

~7 חודשים בשנה אין הפעלה של הדוד בכלל.

ביתר 5 החודשים הפעלה סלקטיבית. למשל בשבוע האחרון - לא הופעל בכלל. ויש מים חמים בשפע. (2 נפשות)

כשיש יום מעונן אז מפעילים את הדוד, שעה-שעה ורבע ויכולים להתקלח עם מים רותחים.

אם לחץ זמן אז אחרי 40 דקות אפשר כבר להיכנס למקלחת ולהשאיר את הדוד פועל.

אם חושבים מראש אז אפשר לשים טיימר שיפעיל את הדוד מראש וזהו.

אה, והבידוד של דוד תקין הוא טוב מאוד. החום נשאר גם יותר מ24 שעות.

כך שאם אתה חוזר מהעבודה לפעמים ב8 לפעמים ב10 לפעמים בחצות אז פשוט שים טיימר להפעלת הדוד בין 18:45 ל20:00 וזהו. המים החמים ימתינו לך גם עד הלילה. נסה ותהנה.

ואם מתוכנן לא להתחבר בכלל לגז אז זו טעות להתחבר רק בשביל חימום המים.

יש עלויות נוספות כמו דמי שימוש קבועים לחברת הגז,

ומתקן חימום מים מחייב בדיקת בטיחות פעם בשנה (חינם, אבל 1. יכולים למצוא לך רג'קטים שיחייבו תיקון בתשלום, ו2. זו טרחה להישאר בבית ולחכות לבודק)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה2 סנט שלי, אחרי שקניתי אטמור לפני שבועיים והחזרתי אותו לחנות יומיים מאוחר יותר.

הבעיה העיקרית של האטמור היא צריכת החשמל שלו, במצטבר אולי זה פחות מדוד חשמלי אבל אטמור 500 (יחידה של 5.5 kW) צורך 23 אמפר, בדירה שאני גר בה (שכירות) יש לוח של 25 אמפר סה"כ ולכן זה לא היה אפשרי להתקין אטמור בבית.

אטמור הוא פתרון שמצריך במינימום חיבור תלת-פאזי ותשתית חשמל מתאימה. אגב עלות ההתקנה שלו היא באזור ה500-600 ש"ח וזה גם צריך לקחת בחשבון.

גז - לפזגז יש מבצע של 1 ש"ח ליום שכירות של מכשיר חימום לבית + התקנה חד פעמית של 950 ש"ח. או לחילופין 3600 ש"ח לקניית המכשיר. בלי באמת להיכנס לחישובים של מחירי הגז זה נשמע לי הפתרון המשתלם ביותר

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
ה-10-12 ליטר זה צריכת מים כללית או רק מים חמים?

כללית, רק שבמקרה שלי זו גם צריכה רק של מים חמים (יש לי במחמם מים בקרה אלקטרונית שבה אני בוחר טמפ׳ רצויה, אני בכלל לא פותח את הברז של המים הקרים....).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...