Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון שסטומים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי ולא מצאתי שום manual או כל מידע אחר לגבי מרווחי השסטומים, האם אפשר לכוון אותם לפי שמיעה?

אשמח לדעת אם מישהו יודע מה צריך להיות המרווח או להפנות אותי לקובץ manual אם קיים אחד כזה.

הרכב הוא שברולט מליבו 65 מנוע 3180 סמ״ק (194) 6 צילנדר טורי.

תודה לכל מי שיוכל לעזור.

ניר

פורסם
חיפשתי ולא מצאתי שום manual או כל מידע אחר לגבי מרווחי השסטומים, האם אפשר לכוון אותם לפי שמיעה?

ניר

אם תחפש "שסתומים" ולא "שסטומים" - אולי תמצא אינפורמציה :lol:

וברצינות - למיטב ידיעתי במנועים אמריקאיים קיימים מרימי שסתומים הידראוליים, ואין שום צורך (גם לא אפשרות...) לכוון.

עודד

פורסם
... כותב שסטומים,רוצה לכוון אותם כשהמנוע עובד - עזוב אותך מצרות. תן גז עם נעל גוצ'י.

באמת לא יודע מה עבר עלי שרשמתי שסתום עם טת, בכל מקרה לכוון שסתומים יצא לי לעשות, הכוונה לא היתה לכוון כאשר המנוע עובד וגם לא התכוונתי לעשות את זה לבד.

בכל מקרה "haimy", תודה רבה על הרצון לעזור אני כבר יסתדר לבד.

פורסם
... כותב שסטומים,רוצה לכוון אותם כשהמנוע עובד - עזוב אותך מצרות. תן גז עם נעל גוצ'י.

בוא נאחל לשנת 2013 - סובלנות לשגיאות שנעשו בתום לב.

פורסם

בוודאי שהשגיאות נעשות בתום לב. אינני חושד באיש כי הוא עושה שגיאות כתיב בכוונת זדון..

ובכל זאת, נראה לי (אולי בגלל שאני שייך ל"אסכולה הותיקה" :lol:) כי גם לשפה "מגיע כבוד", ובהחלט יש חשיבות להקפדה על כתיב נכון. לעתים נראה כי המשפטים משורבטים בחופזה, ללא בדיקה (למשל - משפטים מלאי שגיאות כתיב ותחביר, וללא כל סימני פיסוק - דוגמה טובה אפשר למצוא הבוקר, באחת ההודעות הסמוכות).

אני רואה בכך זלזול בשפה. יתכן מאד שה"אשמה" נובעת בחלקה מתרבות הצ'טים והמסרונים, שם "מכובד" לכתוב בקיצורים ובשיבושים. אני, לפחות, מתייחס לפורום כאל במה מכובדת יותר, ולדעתי חשוב לשמור על שפה נכונה, כפי המתחייב גם מכללי הפורום.

ולעצם עניין כיוון השסתומים: כיוון שסתומים כאשר המנוע פועל איננו דבר כל כך מופרך. בחלק ממנועי שנות ה-60 וה- 70 (אני זוכר, למשל, את מנועי "אופל") היה מקובל לכוון כך את השסתומים. כבר אז שמעתי דעה כי פעולה זאת מועילה בעיקר לריקוע מדידי המרווח (Feeler Gage):lol:

עודד

פורסם
בוודאי שהשגיאות נעשות בתום לב. אינני חושד באיש כי הוא עושה שגיאות כתיב בכוונת זדון..

ובכל זאת, נראה לי (אולי בגלל שאני שייך ל"אסכולה הותיקה" :lol:) כי גם לשפה "מגיע כבוד", ובהחלט יש חשיבות להקפדה על כתיב נכון. לעתים נראה כי המשפטים משורבטים בחופזה, ללא בדיקה (למשל - משפטים מלאי שגיאות כתיב ותחביר, וללא כל סימני פיסוק - דוגמה טובה אפשר למצוא הבוקר, באחת ההודעות הסמוכות).

אני רואה בכך זלזול בשפה. יתכן מאד שה"אשמה" נובעת בחלקה מתרבות הצ'טים והמסרונים, שם "מכובד" לכתוב בקיצורים ובשיבושים. אני, לפחות, מתייחס לפורום כאל במה מכובדת יותר, ולדעתי חשוב לשמור על שפה נכונה, כפי המתחייב גם מכללי הפורום.

ולעצם עניין כיוון השסתומים: כיוון שסתומים כאשר המנוע פועל איננו דבר כל כך מופרך. בחלק ממנועי שנות ה-60 וה- 70 (אני זוכר, למשל, את מנועי "אופל") היה מקובל לכוון כך את השסתומים. כבר אז שמעתי דעה כי פעולה זאת מועילה בעיקר לריקוע מדידי המרווח (Feeler Gage):lol:

עודד, כל מילה שלך, חקוקה בסלע !!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היה לי תקופה קצרה קומודור 68 2.5 6 ישר. מעולם לא שמעתי אז ובכלל על כוון כשמנוע עובד. אתה נתת את התשובה - תאוצת המכות של המרימים יירקעו את הפילרים- אפילו בלוסטה.שלא לדבר על החום - גם אם אתה בעד כוון לפי נתוני "מנוע חם" - (אני נגד - רק בקר) מדובר על מנוע עומד אחרי שהגיע לחום עבודה (קטרפילר וכו) לא על מנוע (ושמן משפריץ) ב-90 מעלות.אני כן זוכר שהיה סיפור עם כלים ומפתחות מיוחדים לאוטו המפואר הזה.

פורסם

אשמח לדעת אם מישהו יודע מה צריך להיות המרווח או להפנות אותי לקובץ manual אם קיים אחד כזה.

תודה לכל מי שיוכל לעזור.

ניר

במנוע שלך מרימים הידראולים.

לא מכוונים מרווח שסתומים.

http://www.crower.com/camshafts/chevy/chevy-194-250-6-cyl-compu-pro-hydraulic-cam-6150.html

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

ובכל זאת, נראה לי (אולי בגלל שאני שייך ל"אסכולה הותיקה" :lol:) כי גם לשפה "מגיע כבוד", .... כבר אז שמעתי דעה כי פעולה זאת מועילה בעיקר לריקוע מדידי המרווח (Feeler Gage):lol:

עודד, טול קורה מבין עינייך: Feeller gauge, אנגלית קשה שפה...

פורסם

שלום -יש מרימים הידראוליים ויש אפשרות לכוון שהמנוע פועל. ואפשר לבצע חפיפת שסתומים ולכוון את המירווחים רק שפה קשה להסביר איך לבצע חפיפה ואיך לכוון, איפה הרכב נימצא

פורסם
שלום -יש מרימים הידראוליים ויש אפשרות לכוון שהמנוע פועל. ואפשר לבצע חפיפת שסתומים ולכוון את המירווחים רק שפה קשה להסביר איך לבצע חפיפה ואיך לכוון, איפה הרכב נימצא

איזור באר שבע

פורסם
עודד, טול קורה מבין עינייך: Feeller gauge, אנגלית קשה שפה...

תודה, אני תמיד שמח לקבל תיקונים (על שגיאות שלא נעשו בזדון :lol: ),

ובכל זאת: Feeler כתבתי נכון (L בודדת, לא כפולה), וככל הידוע לי - ב"בריטית" המילה ל "מדיד" היא אכן Gauge,

ב-"אמריקאית" המילה המקובלת היא Gage.

יתכן שישראל (Lulisa) יוכל יבהיר את הבדלי הדקויות בין שתי המלים (אם קיימות)....

עודד

• תוכן חדש...