Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ארוסתי קנתה לי ליום הולדת מחשב נייד

DELL

מעבד I7

8 ג'גה זיכרון פנימי

כרטיס מסך ATI HD 7730M

המחשב הגיע עם מערכת הפעלה ווינדאוס 7.

הדבר היחיד שהתקנתי היה עידכונים לווינדאוס ואנטי וירוס חינמי של AVG.

מהרגע הראשון המחשב איטי מאוד בעלייה שלו.

משום מה, יש לי הרגשה שהמחשב עובד על הכרטיס מסך של המעבד I7 ולא על הכרטיס מסך ה"חיצוני" של ATI.

אני מניח את זה בגלל בדיקת "דירוג" ע"י ווינדאוס 7, והכרטיס מסך קיבל ציון נמוך 5.5.

האם יש דבר כזה? אם כן, איך אני מעביר את המחשב לעבוד באופן קבוע על הATI בלבד?

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו כן, ניסיתי לעדכן את הדריברים של הכרטיס מסך מהאתר של ATI.

בזמן ההתקנה הוא כותב שגיאה שאין התאמה בין החומרה לתוכנה.

הדריבר שהורדתי הוא בוודאות לדגם שאצלי, וגם התקנתי מהאתר של ATI תוכנה שמחפשת לבד את הדריבר המתאים לחומרה.

התוכנה מצאה את אותו הדריבר שאני הורדתי, ושוב, אותה שגיאה.

ללא שם.jpg

פורסם

המעבד הגרפי מופעל רק כשמריצים תוכנה/ יישום שדורש זאת. כל עוד אין דרישה- הוא מכובה (חיסכון בחשמל).

עוד דבר- נסה לרענן את הדירוג. כשמרעננים- לרוב זה מפעיל גם את המעבד הגרפי החיצוני ואז הציון עולה בהתאם לכרטיס המסך. בשוטף אין טעם להפעיל את הכרטיס הנוסף. גם ככה המובנה של אינטל 4000 מספיק לרוב היישומים מעל ומעבר.

לגבי האיטיות של המחשב- מה הכוונה איטי? כמה איטי?

איזה כונן קשיח יש לך במחשב (מה הסל"ד שלו, או שמדובר בSSD)? אם אפשר- תן קישור למפרט המחשב המדוייק.

אמרת שהתקנת אנטיוירוס של AVG. תבדוק אם אין לך במקרה עוד אנטיוירוס במחשב שמתנגש איתו. לרוב מחשבי דל מגיעים עם גרסת נסיון של טרנד מיקרו. תמחק אותו אם הוא נמצא.

ובלי קשר- אנטיוירוס חינמי מומלץ הוא האנטיוירוס windows essentials. גם לא מעמיס על המחשב וגם מצויין למשתמש הממוצע (להורדה מאתר מיקרוסופט). לדעתי הוא יותר מוצלח מהAVG.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מחקתי את האנטי וירוס שהגיע איתו המחשב.

לוקח למחשב המון זמן עד שעולה הווינדאוס "שולחן עבודה", וגם לאחר שהופיע הרקע של השולחן עבודה, לוקח לו הרבה זמן לעלות את כל האייקונים. לאחר מכן המחשב עובד בסדר לדעתי.

מדובר בדיסק קשיח של 1 טרה. לדעתי מדבר בדיסק האיטי של 5400 סל"ד.

פורסם
תבדוק מה מצב ה windows update, רוב הסיכויים שהעדכונים רצים ברקע ומעמיסים מאוד על המחשב, וגורמים לך להרגיש שהוא "איטי".

אין עדכונים. התקנתי כבר.

פורסם

1. איפה קנית את המחשב?

2. תוריד תוכנה בשם CPUZ - תריץ ותן צילומי מסך(או תבדוק) מה מופיע בגזרת כרטיס המסך.

3. מה מופיע תחת כרטיס המסך במנהל ההתקנים?

פורסם

אני רואה שמדובר באינספירון. עצם העובדה שמדובר בכונן קשיח של 5400 סל"ד בהחלט משפיעה על כך (זהו צוואר בקבוק של המחשב). לקבלת מירב הביצועים שהמעבד מסוגל אליו- זה רק עם כונן SSD בנפח 128 ג'יגה ומעלה.

זה גם ידוע שהאינספירון מגיע עם הרבה תוכנות מיותרות שמאטות את המחשב בהפעלה.

יש לך 2 אפשרויות:

1. להתקין מע' הפעלה מחדש, ללא כל הג'אנק. זאת האפשרות הטובה ביותר.

2. "למזער" נזקים:

למחוק תוכנות שנראות לך מיותרות (דרך הסרה/ התקנה של תוכנות. תמחק רק מה שנראה לך מיותר. שים לב לא למחוק את alps pointing שזהו דרייבר של העכבר המגע של דל ושאר דרייברים). דרך טובה לבדוק באילו תוכנות מדובר בדיוק- זה לפתוח אותן, ולרשום את שמן כך שתמצא אותן במסיר התוכנות.

להריץ פקודה בשם msconfig, בחלון שנפתח ללכת ללשונית "הפעלה" ושם להוריד את ה"וי" מכל מה שלא נראה לך קריטי (תשאיר רק מה ששייך לאינטל, WLAN, האנטיוירוס עצמו, alps pointing). אדובי, אופיס, פיצ'רים וכדו'- להוריד מהרשימה של "הפעלה".

נ.ב. זה עזרה ברמה הבסיסית. כעיקרון יש כלים יותר טובים, השאלה היא איך אתה במחשבים.

פורסם

מחקתי כל מה שלא הייתי צריך דבר ראשון.

מדוע התכנה CPUZ לא נותנת שום נתון על הכרטיס מסך, ומדוע אני לא יכול לעדכן את הדריברים של הכרטיס מסך?

אפשרי להתקין במחשב הזה דיסק קשיח SSD?

פורסם

לפי מה שאני רואה, ה ATI מנוטרל כרגע.(לתוכנה אין אפשרות לגשת אליו לקבל פרטים)

בדוק ב BIOS אם אפשר לנטרל את כרטיס המסך המובנה.

לא שהאינטל רע. ממש לא.

דיסק 5400 מאד מאד איטי וגם מאד מאד ישן.

מפליא אותי שהוא נמצא במחשב חדש. במיוחד מחשב שאמור להיות חזק.

הסיבה ששאלתי איפה רכשת היא בגלל שבזמנו אייבורי ו KSP נתבעו ע"י דל בטענה שהם פותחים את המחשב ומוציאים רכיבים.

תעיף את כל הזבל שמותקן ע"י דל למרות שהם לא מפריזים כמו טושיבה למשל.

פורסם

אפשר לשים SSD במקום הקשיח הרגיל שיש לך כרגע (דבר שמצריך התקנת מע' הפעלה חדשה ודרייברים וכו'. אם המחשב הגיע עם דיסק שיחזור- אתה משתמש בו לצורך העניין).

SSD (כונן פלאש) טוב כדוגמת אינטל 330 בנפח 120 ג'יגה עולה כ500 ש"ח (באייבורי). SSD של סמסונג סדרה 830 או 840 בחו"ל בנפח 256 או 250 ג'יגה בהתאמה, עולה כ180-210 דולר ללא מבצעים. אלה היחידים שמומלצים מבחינתי והם גם בעלי אמינות טובה מאוד. זה ישפר לך את המחשב ברמות שלא הכרת (ביצועי קריאה וכתיבה טובים פי 5-10 ביחס למה שיש לך כרגע).

אני מניח שאת הקשיח הרגיל שיש לך כרגע אפשר לשים ככונן משני נוסף במקום הכונן אופטי (DVD), אם הוא נשלף. אם כן, כל מה שצריך זה מתאם מגירה שאפשר לקנות באיביי בסביבות 25 דולר. לפחות כך המצב בדגמים העיסקיים של DELL.

• תוכן חדש...