Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לניידת משטרה מותר לצורך אכיפה ואו במילוי תפקיד מבצעי לעבור על חוקי התנועה. לחצות צומת באור אדום, להיכנס באין כניסה ועוד ביצוע שלל עברות -שוב תלוי בארוע. זה שיש אנשים המצלמים ניידת חונה באדום לבן ואו מבצעת עברת תנועה לא אמרת שאין לביצוע העברה סיבה מוצדקת מבצעית. על חנייה בחניית נכה אין ויתור-זה מקום מקודש. גם למפכ"ל אסור להחנות שם. לפני העברת ביקורת על השוטרים בניידת תישאלו את עצמכם רק שאלה אחת קטנה "האם הניידת נוסעת למקרה אונס של בתי/אשתי או למקרה שתוקפים אותי מרביצים לי ומנסים לשדוד אותי ? " - עכשיו תחשבו לעצמכם ותהיו כנים, מה בדיוק אתם רוצים? ביטחון אישי ברחוב עם ניידות ואו שוטרים רגליים בכל פינת רחוב כמו בניו-יורק או פריז. הביקורת נכונה כשייש הצדקה, לא כשעושים עליהום על כל ניידת, גם רכב שנראה מנהלתי-לבן יכול להיות רכב מבצעי, אנחנו כאזרחים לא יודעים. אז פשוט תנו לשוטרים לחיות ולבצע את תפקידם.

אנחנו לא יודעים, אבל המשטרה כן. לא תיפול שיערה מראשם של השוטרים, אם ידווחו בקשר שביצעו עברה כזו או אחרת. אני גם די משוכנע, אגב, שעם המעברים באדום זה באמת קורה, כי זה הנוהל, למשל, במכבי האש. לא צריך להכנס לויכוחים דמגוגיים. הם הגיעו לאירוע וחנו באדום לבן או תחנת אוטובוס או אי תנועה? השוטר אמור, עד כמה שאני מבין, להודיע בקשר שהגיע למקום האירוע. שידווח גם שחנה במקום שאסור לחנות בו וזהו. סוף הסיפור.

ומה הקשר לבטחון האישי וכמות השוטרים כמו בניו יורק או פריז? אין פה כמות כזו של שוטרים בגלל כל מיני סיבות, קשה לי להאמין שביקורת על חניה במקומות שאסור לחנות בהם זו אחת מהסיבות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוב המוחלט של המקרים,שוטרים חונים שלא כחוק לצורך עבודה. את המקרים הבודדים של חנייה שלא כחוק (כלומר החוק של האזרח,לא של המלכות) צריך להמשיך לצלם ולפרסם . הלחץ הציבורי יעשה את שלו -אולי...

אבל באמת שהכוונה לשוטר שחונה במקום אסור (לנתינים כמובן) והולך לשתות קפה .

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מכוון שאני מתנדב בתנועה עניתי לך כך- לא פעם לצורך עכיפה העמדתי את הניידת על אדום לבן, כשייש לידה שוטר אין כל עברה.

לא צריך לדווח בקשר על כל צומת ועברה שעושים מכוון שאתה לא מכיר כמו השוטרים את התקנות אתה לא יודע כמה עברות מבצע נהג ממוצע בנסיעה רגילה. במקרה של נהיגה עם סרנה מדווחים על נהיגה מבצעית. רוב הנסיעות שלנו אינן במצב של הפעלת סרנה אך תמיד אנחנו בתנועה -בתפקיד, כך שאין צורך לדווח, לעומת כב"א ומד"א שכמעט כל נסיעה שלהם היא מבצעית ומדווחת אזי במשטרה נסיעה רגילה בשניה אחת נהפכת למבצעית כשרואים עברת תנועה. לסיכום-תרדו, העץ גבוהה גם בלי זה.

פורסם
מכוון שאני מתנדב בתנועה עניתי לך כך- לא פעם לצורך עכיפה העמדתי את הניידת על אדום לבן, כשייש לידה שוטר אין כל עברה.

לא צריך לדווח בקשר על כל צומת ועברה שעושים מכוון שאתה לא מכיר כמו השוטרים את התקנות אתה לא יודע כמה עברות מבצע נהג ממוצע בנסיעה רגילה. במקרה של נהיגה עם סרנה מדווחים על נהיגה מבצעית. רוב הנסיעות שלנו אינן במצב של הפעלת סרנה אך תמיד אנחנו בתנועה -בתפקיד, כך שאין צורך לדווח, לעומת כב"א ומד"א שכמעט כל נסיעה שלהם היא מבצעית ומדווחת אזי במשטרה נסיעה רגילה בשניה אחת נהפכת למבצעית כשרואים עברת תנועה. לסיכום-תרדו, העץ גבוהה גם בלי זה.

אין קשר במה שאני ואחרים פה טוענים לבין מה שאתה כותב. כמובן שגם לא התייחסת לרמת העבריינות בקרב מתנדבים ושוטרים, בלי קשר לצרכים מבצעים (אתם יכולים לאותת כשאתם עוברים נתיבים, למשל, בטח כשנוסעים בלי סירנה). הטענה הבסיסית היא שאם אתה עוצר לקנות קפה, זו בעיה שלך, בדיוק כמו שזה בעיה שלי במצב כזה, אם אין חניה ליד.

לא כ"כ הבנתי גם את הקשר בין זה שאתה לא צריך לדווח על עברות שאתה מבצע, לביו כמות העברות שמבצע נהג ממוצע בנסיעה רגילה.

על איזה עץ אתה מדבר? אני מצפה משוטרים שיהיו לדוגמא ומופת בהכל, ותבוך זה גם כל מה שקשור להתנהלות בכבישים. אתה יודע, לפחות כמו שאני יודע, שזה לא המצב ואפילו לא קרוב לזה. על זה העצבים, לא על זה שהגעת לארוע כלשהו והשארת את הניידת חונה באדום לבן.

פורסם

נכון, הויכוח פה מיותר כי "קפצתי לשניה" והשרשור מדברים על נושאים שונים.

אנחנו טוענים ששוטרים שמחנים בצורה לא חוקית או מסוכנת לא בזמן מילוי תפקיד (כמו למשל ללכת לשטות קפה, להזמין שווארמה או מה שזה לא יהיה) צריך להיות כפוף לאותם חוקים כמו שאר האזרחים.

ברגע שהשוטר מגיע לאירוע או משהו אחר שכן קשור לתפקיד ואין חניה זמינה מיידית - כמובן שאף אחד לא יגיד לו כלום על חניה לא חוקית.

וכמו שנאמר, הפתרון הכי פשוט זה לחלק דוחות לכל חניה כזו, ולאחר בדיקה במידה והרכב היה בארוע מבצעי ולא ארוע בורקס אז הוא ייבוטל.

פורסם

תרגעו כולם, עובדים עליכם.

דוגמא מעולה לכתבה שמראה עובדות מסוימות ומציגה מצב אחר.

ההוראה היא שפקחי העיריה לא יכתבו דוחות לניידות, אף אחד (חוץ מהכתבים ההזויים) לא אמר שמותר להם לחנות בחניית נכים כדי לאכול בורקס.

אלא שההאכיפה על כך היא לא בתחום אחריותו של הפקח.

הגיוני או לא ? זה נושא לדיון, אבל אף אחד לא אישר להם לחנות איפה שבא להם בשיגרה.

ומכיוון שידם של הפקחים כבולה, אני מציע לכולנו להיות הפקחים ולהעלות תמונות של ניידות חונות במקומות אסורים לרשת.

אולי בסוף הם יבינו שכדאי להם כן לאכוף את זה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אמרו את זה כאן, ואני חושב שסתם קפצו כאן בשמחה על המשטרה כרגיל.

בסה"כ מדובר בהנחיה לפקחים להמנע ממתן דו"חות לניידות משטרה, מכיוון שבאמת אי אפשר לדעת האם ניידת שחונה לא כחוק נמצאת בנסיעה מבצעית או לא, ואתם לא מצפים מפקח להרים טלפון למפכ"ל המשטרה ולהתעניין בנושא לפני שהוא משאיר לניידת דו"ח.

במידה וזה מפריע לאזרח הפשוט, הוא יכול לעשות את הבירור הזה בעצמו - לרוב נעשה דרך עמוד הפייסבוק - וראינו כבר בעבר שלמשטרה הפרסום הרע הזה מאוד כואב ושהם ממהרים לברר את הנושא ולהגיב בהתאם.

פורסם
לניידת משטרה מותר לצורך אכיפה ואו במילוי תפקיד מבצעי לעבור על חוקי התנועה. לחצות צומת באור אדום, להיכנס באין כניסה ועוד ביצוע שלל עברות -שוב תלוי בארוע. זה שיש אנשים המצלמים ניידת חונה באדום לבן ואו מבצעת עברת תנועה לא אמרת שאין לביצוע העברה סיבה מוצדקת מבצעית. על חנייה בחניית נכה אין ויתור-זה מקום מקודש. גם למפכ"ל אסור להחנות שם. לפני העברת ביקורת על השוטרים בניידת תישאלו את עצמכם רק שאלה אחת קטנה "האם הניידת נוסעת למקרה אונס של בתי/אשתי או למקרה שתוקפים אותי מרביצים לי ומנסים לשדוד אותי ? " - עכשיו תחשבו לעצמכם ותהיו כנים, מה בדיוק אתם רוצים? ביטחון אישי ברחוב עם ניידות ואו שוטרים רגליים בכל פינת רחוב כמו בניו-יורק או פריז. הביקורת נכונה כשייש הצדקה, לא כשעושים עליהום על כל ניידת, גם רכב שנראה מנהלתי-לבן יכול להיות רכב מבצעי, אנחנו כאזרחים לא יודעים. אז פשוט תנו לשוטרים לחיות ולבצע את תפקידם.

היינו עושים זאת, אלמלא הנסיון שמראה לנו אחרת. לא פעם ולא פעמיים שוטרים ומתנדבים השתמשו -ומשתמשים- ב״הטבות התפקיד״ הללו לצרכים אישיים שלהם, תוך שהם שמים פס על האזרח ועל החוק. אם הם היו מתנהגים כמו ששוטרים אמורים להתנהג, הם היו זוכים לאמון וכבוד מהאזרחים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אמרו את זה כאן, ואני חושב שסתם קפצו כאן בשמחה על המשטרה כרגיל.

בסה"כ מדובר בהנחיה לפקחים להמנע ממתן דו"חות לניידות משטרה, מכיוון שבאמת אי אפשר לדעת האם ניידת שחונה לא כחוק נמצאת בנסיעה מבצעית או לא, ואתם לא מצפים מפקח להרים טלפון למפכ"ל המשטרה ולהתעניין בנושא לפני שהוא משאיר לניידת דו"ח.

במידה וזה מפריע לאזרח הפשוט, הוא יכול לעשות את הבירור הזה בעצמו - לרוב נעשה דרך עמוד הפייסבוק - וראינו כבר בעבר שלמשטרה הפרסום הרע הזה מאוד כואב ושהם ממהרים לברר את הנושא ולהגיב בהתאם.

אחלה, אז אני רוצה שפקחים ימנעו מלרשום לי דו״חות, ואם קרה מקרה וחניתי באמצע כביש כי ״שניה נו אני רק קונה קפה״ שיפנו אלי דרך הפייסבוק. זה נורא מפריע לי הפרסום הרע הזה...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
1)ראית אי פעם ניידת של משטרה (ובתוך זה משטרת התנועה ארצית) נוסעת כחוק?

2) לא יקרה להם כלום אם ידווחו בכל פעם שחונים במקום שאסור לחנות בו, ובכשיחזרו לתחנה מישהו יבדוק אם זה אכן היה נדרש.

1) כן. ראיתי. אפילו התפעלתי איזה יופי הניידת נוסעת. ראיתי ניידת נוסעת כחוק, ראיתי קטנוע נוסע כחוק, ראיתי טרנזיט נוסע כחוק, ראיתי זינזאנה נוסעת כחוק, ראיתי הרבה. איך הגעת לנקודה הזו אני לא מבין. השירשור לא ממש עוסק בזה.

2) צודק. אם לא בקשר, אז על גבי ניירת של סוף יום.

בסה"כ מדובר בהנחיה לפקחים להמנע ממתן דו"חות לניידות משטרה,

** פירוש רש"י: פטור גורף לשוטרים מקבלת דוחות, מה שמעודד אותם לחנות כמו שב-ז' שלהם. זה כמו לומר "בסך הכל רצח מישהו", או "בסך הכל הוא התרשל בתפקידו והפציינט מת".

מקום שבו יש כוחות משטרה שהם מעל החוק הוא פאשיסטי.

מכיוון שבאמת אי אפשר לדעת האם ניידת שחונה לא כחוק נמצאת בנסיעה מבצעית או לא, ואתם לא מצפים מפקח להרים טלפון למפכ"ל המשטרה ולהתעניין בנושא לפני שהוא משאיר לניידת דו"ח.

נכון. צודק. מסכים. לכן ההנחייה אמורה להיות לתת פאקינג דוח לכולם, כולל השוטרים, ולא פטור- ושהשוטרים עצמם יגיבו על גבי טופס אם הם היו באמצע מבצע ללוחמה בפירטים או באמצע בורקס תורכי.

תיקון קטן, הם ממהרים לנסות למחוק את התגובה מהעמוד שלהם.

אחלה, אז אני רוצה שפקחים ימנעו מלרשום לי דו״חות, ואם קרה מקרה וחניתי באמצע כביש כי ״שניה נו אני רק קונה קפה״ שיפנו אלי דרך הפייסבוק. זה נורא מפריע לי הפרסום הרע הזה...

אתה צודק, גם לי. די, נמאס כבר להיות נחמד לכולם. איפה מוציאים פטור מלהיות בן אדם ? זה בטוח בלשכת רה"מ איפה שהוא, אבל לא יודע בדיוק איפה. נלך ביחד ונתפוס 4 חניות? אחרי זה נזמין אותך לגלידה, בתנאי שנחנה בחנייה לאופנועים בלבד...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
1) כן. ראיתי. אפילו התפעלתי איזה יופי הניידת נוסעת. ראיתי ניידת נוסעת כחוק, ראיתי קטנוע נוסע כחוק, ראיתי טרנזיט נוסע כחוק, ראיתי זינזאנה נוסעת כחוק, ראיתי הרבה. איך הגעת לנקודה הזו אני לא מבין. השירשור לא ממש עוסק בזה.

השאלה שצריך לשאול היא למה בעצם מפריע לנו שנתנו את הרשות לשוטרים לחנות איך שבא להם.

לי זה מפריע כי אני מצפה מהם שיתנהגו בצורה מופתית, וזה פשוט לא קורה.

לי, לצערי, לא יצא לראות ניידת נוסעת כחוק (כל שאר המשתמשים בכביש שציינת, דווקא כן). אני חושב ששם מתחילה ומסתיימת הבעיה. המגיב "קפצתי לשניה" מסביר לנו על החשיבות המבצעית של המשטרה ועל הבטחון האישי שהיא מעניקה לכולנו. סבבה, על זה אין ויכוח. יש ויכוח על מה שקורה כששוטרים סתם נוסעים לאכול איפשהו, או איך הם מתנהלים כשהם בבית, אפילו לא על מדים.

החניה היא חלק ממכלול בעיות יותר גדול וצביעות של מתנדבים ושוטרים, בעיקר במתנ"א, שחלק ניכר מהם חושבים שזה בסדר לא לאותת או לא לעצור בעצור (גם את זה ראיתי), אבל בהחלט יותר מישמחו לדפוק לי או לך דוח על כל דבר שנעשה.

יש כאן בפורום אשכול על אנשים שחונים בצורה עקומה. לפני יומיים התלוננתי שם על מישהו שחונה במאונך למדרכה בשכונה שלי. הבן אדם הזה הוא שוטר, או לפחות מציג את עצמו ככזה, שגם איים בעבר על אנשים שחנו לו מתחת לבית (אפור, ללא שום איסור חניה) וכמעט הלך מכות עם מישהו שהוא (השוטר) נכנס בו, תוך נסייה ברוורס. על זה בדיוק אני מתלונן. על הצביעות, על הסטנדרטים הכפולים, על השכנוע העצמי שלהם מותר הכל, על הערסיות והברבריות. כשאני עולה על אילון, במחלף ההלכה, ולפני עומדת ניידת של מתנ"א, שתעצור בעוד 200 מטר, כדי לחלק דוחות לכל מי שנוסע מהר שם, והמתנדב המזדקן שבתוכה לא מוצא לנכון לאותת לפני הפניה, בא לי להקיא. במאת. אם זה לא שיא הצביעות, אני לא יודע מה כן. וברור לי לחלוטין שאותו המתנדב לא יהסס גם לעצור על מעבר חציה או באדום לבן או כל מקום אחר, כי פה ועכשיו בא לו איזה כוס קפה, ולא מעניין אותו כלום. ברור לי גם שאם אני אעשה את זה (ואני בחיים לא אעשה כזה דבר), הוא לא יהסס לדפוק לי דוח, כשהוא משוכנע שהוא צדיק, כי הוא שוטר ומגיע לו יותר.

כמובן, לא כל השוטרים הם מהסוג הזה. אבל זה בכלל לא משנה, כי כשמחליטים לא לחלק דוחות לאלו שכן מתנהלים ככה, נותנים לגייטמציה לכולם להתנהל בצורה כזאת. חבל.

פורסם

שאלתי את עצמי, והתשובה היא: אף אחד לא אמור להיות מעל החוק, ובמיוחד לא אלה שאמונים על אכיפתו. כן, יש נסיבות מקלות, שאמורות להתברר בדיעבד ולא בכלל לא להיות מועלות לדיון עקב פטור.

אני מסכים אתך לחלוטין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פקחים יהיו פטורים מדוחות , שופטים יהיו פטורים מכל העברות , פקידים במס הכנסה יהיו פטורים מתשלום מס הכנסה - בקיצור אין לזה סוף וכמובן שאין שום הגיון , איך אנשים שמזלזלים בחוק יכולים לאכוף אותו ?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:

• תוכן חדש...