Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן - מה לבדוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע מחרתיים למספר נסיעות מבחן עבור קרובי משפחה (גם הם, וגם אני).

אני כבר עשיתי מספר נסיעות מבחן בחיי הקצרים בתור נהג, אבל אני מניח שהיום אני אשים לב לדברים שלא שמתי אליהם לב בעבר.

על מה כדאי להסתכל בעיקר?

זה גם תקף לקרובי המשפחה, כי הם בעיקרון לא התנסו על יותר מדי רכבים, אני חושב שאני הספקתי לנהוג על הרבה יותר רכבים מהם בשנתיים וחצי שיש לי רישיון, לעומתם שמחזיקים רישיון הרבה יותר זמן ממני ונהגו באיזה 4-5 רכבים במקרה הטוב.

על מה להגיד להם לשים לב בנסיעת המבחן כשהם נוהגים וכשאני נוהג?

תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חדשים.

כרגע נסיעות המבחן המתוכננות הן על הונדה ג'אז הייבריד, טויוטה יאריס רגילה ואולי יונדאי i30.

בעתיד צפויות נסיעות מבחן לניסאן נוט, טויוטה יאריס היברידית, פזו 308, קיה ריו 5 דלתות וקיה סול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ציינת רשימה ארוכה של רכבים. אתה צריך לעשות סדר לעצמך שלא יווצר מצב שאחרי 2-3 נסיעות מבחן כבר תשכח מה היה בנסיעה הראשונה. אפילו לנהל רישום של ההתרשמות שלך מכל רכב.

לפני נסיעת מבחן כל אחד צריך להגדיר לעצמו מה חשוב לו ברכב שהוא מעוניין לקנות. כגון מראה הרכב וצורתו, נוחות, שימושיות, תאוצה, "כח מנוע" התנהגות בתנאי דרך שונים וכו'.

את אותם פרמטרים צריכים לבדוק בנסיעה. אחרי כל נסיעה לתת ציון לכל אחד מהרכבים לכל אחד מהקיטריונים שבחרת לבחון.

דבר ראשון לדעתי, חשובה צורת ישיבת הנהיגה - כיוון של הכסא ותנוחת הישיבה - קלות הפעלת המתגים ונדסת האנוש בסביבת הנהג.

אח"כ כל שאר הדברים שאתה/אתם מעלים על דעתכם.

כמובן לשאול את נצג המכירות הנלווה אליכם הרבה שאלות תוך כדי נסיעה.

בהצלחה.

פורסם

בשביל לבדוק את המאפיינים הטכניים של הרכב (מרווח פנים, צריכת דלק וכו') אתה לא צריך לצאת לנסיעה, מספיק לשבת באולם התצוגה ולקרוא מבחני דרך. מה שנסיעת מבחן יכולה לתת לך, שמבחני דרך לא, זה התחושה של הרכב. תנוחת ישיבה, למשל, זה משהו שמאוד חשוב לבדוק לדעתי. נוחות תפעול המערכת בתא הנהג, ראיה החוצה, קלות הנהיגה, ביצועים - גם אלו חשובים לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חשוב שנסיעת המבחן תהיה קרובה ככל האפשר לתנאי הנסיעה הצפויים אצל הרוכש.

מי שנוסע הרבה בפקקים - נסיעה רק בכביש פתוח תחטיא את המטרה...

אנשים מבוגרים ואחרים שמתקשים בחניה בגלל ראות וכד' - מומלץ לנסות להחנות...

קצת כביש משובש לא מזיק...

ועוד...

נוחות תפעול אגב נהיגה של מזגן/רדיו. יש נטיה לא לגעת באלו בזמן מבחן.

אני עבור עצמי- בודק דברים אחרים, שחשובים לי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אצלי הנסיעות מבחן באופי שלהן שונות משלהם.

אצלי למשל רוב הנסיעות בינעירוניות כרגע, לכן אם הייתי לוקח רכב עבורי בנסיעת מבחן, כנראה שהייתי מוציא אותו ישר מחוץ לעיר, ונותן לו להתמודד גם קצת עם כבישים מפותלים ולא הכי איכותיים שיש.

הייתי בודק גם את עוצמת המזגן, יכולת התמודדות בעקיפות, ונוחות התפעול של המערכת כי אני משתמש בה הרבה.

הם לעומת זאת, נוסעים בעיקר בעיר, לכן אני מאמין שאת רובו של המבחן נקיים בתוך העיר. אפשר להוציא קצת את האוטו מחוץ לגבולות העיר כדי לראות כיצד יתנהג, כי בכל זאת מדי פעם הם יסעו בינעירוני.

יום שישי זו דווקא הזדמנות טובה לראות איך הרכב מגיב בפקקים ובתנועה איטית.

פורסם

תן להם לנהוג.

כבר נכחתי בנסיעת מבחן שהרוכש חושש ומבקש ממשהו אחר לנהוג...

בתור נוסע - שים לב גם אתה לפרטים בולטים בנסיעה.

פורסם

ברור שהם ינהגו, אבל השאיפה זה שגם אני אעביר ביקורת על הרכב.

בגלל שנהגתי על הרבה רכבים, ובגלל שאני שייך לקהילת רכב כמו זאת שאני כותב בה עכשיו, אני מכיר דברים שסביר להניח שהם לא יכירו, לכן דברים שאני אשים לב אליהם יכולים לגרום לרכישה לקרות או להתבטל.

פורסם

נראה לי שקצת נסחפים פה... נסיעה בעיר, מחוץ לעיר- זה לא שבודקים פה BMW סידרה 5.

ברכבים האלה מספיק לשבת לראות שנוח, לעשות סיבוב קטן לראות שמתנהג בצורה שאפשר להתרגל אליה (לדוגמא- גיר רובוטי של טויוטה זה לא משהו שכולם יכולים להתרגל אליו), ולבחור את זה עם הצבע הכי יפה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
תן להם לנהוג.

כבר נכחתי בנסיעת מבחן שהרוכש חושש ומבקש ממשהו אחר לנהוג...

בתור נוסע - שים לב גם אתה לפרטים בולטים בנסיעה.

מחזק

תן להם לנהוג כך תוכל להתרכז בלבחון את הרכב אחרי שבחנת אותו לעומק עשה נסיעת מבחן קטנה בדוק היגוי, יציבות, איטום, רעשים,נוחות לנהג (בסופו של דבר אתה הולך לנהוג ברכב הנ"ל) ומה שתחפוץ.

בהצלחה.

פורסם

למזלי (או לחוסר מזלי?) ב2 מתוך 3 הרכבים שבדקנו היום, לא היה ביטוח לנהגים צעירים אז לא נהגתי. :cry:

ראשונה בתור הייתה הונדה ג'אז הייבריד, דודה שלי מאוד אהבה את הרכב, אני ישבתי מאחור ואני חייב לציין לטובה את נוחות הנסיעה, שתא הנוסעים שקט (או מבודד היטב?), הגיר מגיב יפה מאוד ובכללי רכב נחמד מאוד.

שניה הייתה טויוטה יאריס, שם מרגישים שאיכות החומרים פחות טובה, אך המרווח מאחור סביר למדי, נוחות הנסיעה סבירה גם כן, תא הנוסעים פחות שקט מזה שבג'אז, אך גם כן טוב, גם הגיר כאן מגיב יפה, ורכב נחמד.

שלישית, עליה אני נהגתי, ואני חייב לומר שמאוד התאכזבתי - יונדאי i30. זה מרגיש לי כמו נפילה לעומת הדור הקודם. חוץ מהקמצנות באבזור. רעשי רוח חודרים לתא הנוסעים ב80-90 קמ"ש, הרכב משתהה בזינוק מהמקום, עצל מאוד (אלא אם כן לחצתי חזק). נוחות הנסיעה מפתיעה לרעה יחסית. התגלגלתי עם הרכב מחוץ לעיר ובתוך העיר, משום מה בטיפטרוניק לא הייתה לו בעיה לסחוב הילוך 6 על 70-80 קמ"ש, אבל איכשהו כשנתתי לתיבה להחליט לבד, במהירות של 100 קמ"ש עם קצת עקיפות מצאתי את עצמי רואה את מחט הסל"ד מעלה ומטה, הגיר כל הזמן שיחק בין הילוך 5 ל6. מעצבן.

הפידבק מדוושת הברקס די מאכזב. ההגה מנותק עוד יותר מזה שיש בCW של ההורים שלי. בעע. :x

והמחיר לגרסה הבסיסית והלא ממש מאובזרת (אז יש חלון בגג, אבל למה לקחתם את הUSB? הלכנו אחורה?) - 123K. :shock:

פורסם

וההחלטה היא?

פורסם

תראה, בעיקרון לא סיימנו את כל נסיעות המבחן.

מהפרק הנוכחי, הרלוונטיות כרגע הן היאריס והג'אז הייבריד.

היאריס תהיה זולה יותר, אך פחות חסכונית.

הג'אז יקרה יותר וחסכונית יותר.

עלויות טיפולים הן על חשבונם, ולכן עד כמה שידוע לי בנושא הנ"ל טויוטה מנצחת.

אם כי, הם שוקלים בתום התקופה לרכוש את הרכב לעצמם ולסיים את ההתחייבות עם חברת הליסינג, ובעתיד לרכוש רכב באופן עצמאי ולא להיות כפופים לחברת ליסינג.

לכן חשוב כנראה לבחור ברכב סחיר (למרות שהשוק יכול להשתנות בין רגע), אמין וגם חסכוני יחסית.

על זה שתי המכוניות הללו עונות.

לא נפסלת האופציה גם לבדוק את שאר המכוניות, השאיפה בסופו של דבר היא לנפות כמה שיותר מכוניות ולהשאר עם 2-3 מכוניות, גג 4 מכוניות, ולבחור מבין כולן.

• תוכן חדש...